M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: M3 projekat

Ovo sa motorom na letvi ne pomaze, zbog (naravno) nedostatka prostora. A i ta relativno nova i retka resenja sa motorima u letvi su, pretpostavljam, skupa kao od zlata da su pravljena, a i pitanje je da li bi radila i kako bi radila, posto svaki od ovih EPS-ova ima svoj ECU. Jedino od Corse sam uspeo da nadjem box koji se kaci na ECU omogucujuci mu da radi u koji god auto da se stavi, samo sa 12V bez drugih signala. A i dovoljno je cest da moze eventualno da se zameni.

Ovo je EPS sa Corse C

Navodno je dosta jaci nego sto je potrebno na Corsi, stavljan je kao budget varijanta i na mnogo teze automobile. Sam motor moze da se odvoji od ovog dela prema volanu na ovoj gumenoj priljubnici, tako da je sam motor prilicno kompaktan i nadam se da nece biti puno problema da se ubaci na postojecu letvu.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• NenadNR
      CBC Član
      • 15.02.2008
      • 37
      • Novi Sad

To bi bilo to onda.Postoje dva tipa elektroserva za korsu.Jedan je sa okruglim motorom ,a drugi sa kockastim.Ne znam u cemu je razlika.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by 206
        Ovo je EPS sa Corse C

Navodno je dosta jaci nego sto je potrebno na Corsi, stavljan je kao budget varijanta i na mnogo teze automobile. Sam motor moze da se odvoji od ovog dela prema volanu na ovoj gumenoj priljubnici, tako da je sam motor prilicno kompaktan i nadam se da nece biti puno problema da se ubaci na postojecu letvu.
        Cekaj, ima nas ovde malo sporijih .
        Ovo u teoriji moze na svaku letvu, ako ima mesta ?
        I zahvaljujuci senzoru primecje koliko se namotava volan i pomaze motorm u tu stranu ?
        work in progress

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Bas tako.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Divno.
            Ajde lepo ti to smisli i smontiraj pa cu i ja, kod mene makar ima mesta .
            work in progress

Comment

• Player
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 458
              • Novi Sad
              • Alfa Romeo GTV V6 TB

Ne montira se to na letvu.... nego na polugu (kardan) koji ide od volana do letve.
              Znachi pod instrument tablu.
              Objects in the mirror appear
              TO BE LOSING !!!

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Hm.. f@k... da .. tako i izgleda... znaci busenje firewall-a... varenje poluge volana...damn...

Hvala anyway
                work in progress

Comment

• 24v
                  CBC Senator XXL
                  • 11.12.2004
                  • 479
                  • Beograd, Karaburma

Prvo, ne mora na pusku volana, mozes direktno na letvu da nakacis, ako imas mesta za to. A drugo, kardan volana ne mora da se vari, sastave pravis od kardan zglobica, vari njih. Uopste nije tolika zafrkancija koliko se isprva cini. I ne znam zasto bi dirao firewall...?
                  I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Elegantno resenje, mislio sa da je motor EPS-a veci.
                    Pretpostavljam da ces seci kardan iznad i ispod motora, a onda ubaciti kod tebe, ili mozes samo motor sa da prebacis ?

p.s. za koje pare okvirno moze da se pazari ovaj korsin EPS i box za zavaranje ECU-a? Ovo bi moglo biti odlicno/jednostavno resenje za ubacivanje servo podrske...

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Sam ECU je oko 150-200 EUR, u zavisnosti od verzije. Jeftiniji je samo Plug & Play, dovedes 12V i teraj, a ovaj skuplji ima i ogranicenu mogucnost programiranja snage servo asistencije u odnosu na brzinu. Mada, sama elektronika je verovatno prilicno glupava i dala bi se iskopirati za mnogo manje pare - ako imas uzorak sta kopiras

Sam motor se moze odvojiti od ostatka mehanizma, veliki oko 30cm - a sad, kako cu ga i gde nastavljati ne znam, pretpostavljam da cu traviti neku vrstu konekcije izmedju njega i puske volana, kakav kardancic, ne bih vario direktno radi eventualne mogucnosti zamene. Videcemo sta i kako ako sve druge mogucnosti omanu, jos se zezam i pokusavam da utrpam onu servo letvu...

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Nisam obratio paznju,jesi li pravio neku zastitu odole ili to sve stoji tako otvoreno za kamencice i sl.?Mislim,greota da se prlja.
                        Da si se ovog serva setio tamo negde na 15-toj stranici,jos i nekako ali sada!?Jel ti ne bi bilo zao da prepravljas ta creva,cevi...Bolje zaboravi na servo,da ne bi opet bilo "Idemo iz pocetka"...

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Zastita postoji, ispod celog auta.

Servo letva ce biti stavljena ili nece, ali nikakvog prepravljanja cevi i creva nece biti (jer ovi fitinzi koji smetaju ionako ne mogu da se izmeste ili modifikuju, ovakvi kakvi su sad ostaju, i ostaju tu gde jesu...) osim sto ce mozda biti dodato jos poneko.

Comment

• hagor
                            CBC Senator XXL
                            • 05.12.2007
                            • 362
                            • Krusevac

benkica vidjena danas u kg-u na driftu i mogu reci samo josh 1-nom svaka cast, auto je perverzija na tochkovima
                            BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
                            Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• Vukasin
                              CBC Senator XXL
                              • 19.10.2006
                              • 528
                              • BGD, Padina

Nije samo vidjena, i slikana je

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ha, konacno sam uspeo da vidim auto uzivo i kada sam pogledao motorni prostor i enterijer bilo je Predivno, prelepo! Zao mi je sto nisam imao priliku da vidim auto u akciji, ali se nadam da ce biti prilike.
                                Samo me interesuje sta je sa bojom auta? Da li su one pukotine/ostecenja po istoj (na prednjem desnom krilu oko luka tocka, na zadnjem spojleru) mehanicke prirode (zakacen, kvrcnut negde) ili je nesto drugo?
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X