Re: M3 projekat
E jeeebiga sad, na svu muku jos da kombinujem i servo sa Stila i softver sa Corse
E jeeebiga sad, na svu muku jos da kombinujem i servo sa Stila i softver sa Corse
... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Moj auto makar vise nije nekretnina...
Rekoh vec, za trke po pistama, drift, i ne znam ni ja sta, zaista je i bolje da imas direktniju letvu sa manje okreta, potrebna je brza reakcija auta na korekcije volanom. Ali takav upravljac jeste nervozan - ne znam da li si ikad seo u auto sa recimo 2 okreta letve i pokusao da ga drzis savrseno mirnim na pravcu pri vecoj brzini, na ostecenom putu - nema teoretske sanse. Upravljacki mehanizmi sa malim brojem okretaja ili na trkackim kolima mogu da budu konstruisani da budu mirni kako hoces, ali prenosni odnos letve je takav kakav jeste i tome nema pomoci. Uostalom, ne znam kako mislis to da je "konstruisan da bude najmanje moguce nervozan" - ako imas direktnu letvu koja na svaki najmanji pokret volanom reaguje promenom pravca, i ako u takvom sistemu upravljanja apsolutno nigde nemas nikakvu gumu nego gomilu metala, onda je to itekako nervozan sistem koji moze da funkcionise SAMO na idealno ravnoj pisti. Ako mu je prenosni odnos takav da mali okret volana odgovara velikom okretu tockova, kao sto je slucaj kod direktnih letvi, to je jednostavno tako, auto je mozda miran na trkackoj stazi, na normalnom, pa jos i ostecenom putu, auto je nervozan i teze je eliminisati nezeljena skakanja van pravca...
Neko resenje za servo assist cemo svakako naci...
Comment