HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladnik
    CBC Član
    • 30.01.2012
    • 10
    • Beograd

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by dragunov View Post
    Dobro sad sam ukapirao zasto je potreban konverter ali niste mi odgovorili zasto ta struja iz bobine ne moze da pokrene hho generator u cemu je problem?
    I ako moze odgovor za aluminijum zasto se raspada od soli?Kada sam ga prvi put rasturio ubacio sam mnogo soli jedno 9 kasika na litar a zadnji put sam ubacio 3 kasike i radio je super vukao je 14 ampera a bio je slozen -NNN+NNN- 120x100 mm.Da ne zamaram mnogo voda koju sam izvadio je bela a naslage koje su se nahvatale i zatvorile donju rupu i cele ploce imaju izgled praska za pranje.
    sluhttp://img684.imageshack.us/img684/6527/waterpoweredcar.pdfhttp://img684.imageshack.us/img684/6527/waterpoweredcar.pdfzi

Princip rada seme koju sam okacio ukratko da kazem pojednostavljeno radi na sledeci nacin. Inverter sluzi da napuni kondenzator koji se prazni kroz primar bobine , pa se na sekundarnim namotajima pojavljuje visok napon koji rezultuje varnicom pri kojoj se oslobadjaju veze H20 na 2h i o , pa sve to eksplodira u cilindru i pokrene klip.
    Sto se tice aluminijuma, on se i koristi za pravljenje vodonika u rastvoru naoh prostim mesanjem ali ga on rastvara i zato ste dobili tu belu kasu Zato aluminijum nije podesan za dry u rastvoru natrijum hidroksida,mozda u nekom drugom mozda ali ja ne bih znao kom. Za dry su nam potrebni nikl,i molibden, i zato se koristi materijal 316

Bobina ne moze da pokrene HHo generator zato sto bobina ima visok napon malu struju,a struja je ta koja ima najvecu ulogu u pravljenju HHo. Veca struja vise gasa.Govorim o struji koja je definisana za svaku povrsinu ploce ni amper vise!!!
    površina ploce u cm2 x 0.040= maximalna struja
    Ovaj princip podrazumeva nacela klasicne elektrolize i nema veze sa principom rada "vodene svecice"

Comment

• bobanstepanov
      CBC Početnik
      • 13.03.2012
      • 7
      • sremaska mitrovica

Prijavljena poruka od bobanstepanov

dobar dan svima uclanio sam se na forum ovog momenta,ali vec duze vreme citam vase komentare o hho i dosta mi je pomoglo da napravim generator tako da se svima zahvaljujem na korisnim informacijama. imam pitanje za sve pa ako mozete da mi pomognete,u pitanju je stilo jtd pa me interesuje gde da stavim uvodnicu za hho pre ili posle turbine

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Imate dugme dole levo "odgovoriti na temu" ili "reply to thread".

"prijavi poruku" ili "report post" je namenjeno da se post prijavi moderatoru kada nesto sa njim nije u redu.

ako ima jos nekih pitanja oko koriscenja foruma, slobodno ih postavite.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• masar
          CBC Član
          • 25.02.2012
          • 10
          • nis

vladnik brate moj, odusevio si me sa ovim pwm i sa cenom izrade, spasi brata svog i posalji mi semu i objasni ako ti nije tesko kako da ga napravim ( neku smernicu za plocu itd...)

Comment

• dragunov
            CBC Član
            • 11.03.2012
            • 28
            • aleksinac

Odg: Prijavljena poruka od bobanstepanov

Originally posted by bobanstepanov View Post
            dobar dan svima uclanio sam se na forum ovog momenta,ali vec duze vreme citam vase komentare o hho i dosta mi je pomoglo da napravim generator tako da se svima zahvaljujem na korisnim informacijama. imam pitanje za sve pa ako mozete da mi pomognete,u pitanju je stilo jtd pa me interesuje gde da stavim uvodnicu za hho pre ili posle turbine
            A jel ima taj stilo one senzore za usis vazduha? Ako ima moraces da pitas nekog iskusnijeg kako se rade te varalice racunara.

Comment

• speedria
              CBC Početnik
              • 02.03.2012
              • 2
              • BL

prije turbine,tu se stvara vakum u drugom slučaju bi ti nabijalo pritisak u ćeliji

Comment

• boba83
                CBC Član
                • 21.01.2012
                • 36
                • Beograd

Ma ja sam vec napravio hho generator dry cell o kojima vec pricate no vec se raspao jer sam ga napravio od aluminijuma(ako moze objasnjenje zasto ga je so pojeo kada pise da se aluminijum lako rastvara uz pomoc NAOH I KOH so nisu naveli).Sve u svemu radio je on dobro proizvodio je litar gasa za minut ali se zapusi donja rupa koju sam prosirio na 8 mm ali dzaba.Za bobinu sam mislio da se ta pulsirajuca struja pusta na hho generator dry cell ali nema efekta a zbog cega to bi vas pitao posto ste strucniji
                Vec je pisano na forumu da aluminium nemoze da se koristi za elektrolizer. Odlican je provodnik ali reaguje sa kiselinama, bazama i solima tako sto vezuje kuseonik za sebe a ispusta cist vodonik. To je nacin da se proizvede vodonik bez ulaganja elektricne energije. Ali ne znam sta se desava sa elektrolitom koliko bi on trajao.

Comment

• bobanstepanov
                  CBC Početnik
                  • 13.03.2012
                  • 7
                  • sremaska mitrovica

A jel ima taj stilo one senzore za usis vazduha? Ako ima moraces da pitas nekog iskusnijeg kako se rade te varalice racunara.
                  ima protokomer pre turbine i map senzor na samoj usisnoj grani.za map senzor imam varalicu

Comment

• bobanstepanov
                    CBC Početnik
                    • 13.03.2012
                    • 7
                    • sremaska mitrovica

Re: Odg: Prijavljena poruka od bobanstepanov

pa interesuje me da li uvod da stavim pre same turbine posle protokomera ili pre klapne na samoj usisnoj grani pre map senzora

Comment

• bobanstepanov
                      CBC Početnik
                      • 13.03.2012
                      • 7
                      • sremaska mitrovica

Originally posted by speedria View Post
                      prije turbine,tu se stvara vakum u drugom slučaju bi ti nabijalo pritisak u ćeliji
                      ali drug ne moze da nabije pritisak u celiju posto ima nepovratni ventil

Comment

• dragunov
                        CBC Član
                        • 11.03.2012
                        • 28
                        • aleksinac

Pa lepo ti je rekao u generatoru ti ne treba vakum znaci ispred turbine postavis i turbina posle ubacuje u motor.

Comment

• masar
                          CBC Član
                          • 25.02.2012
                          • 10
                          • nis

vladnik poslao sam ti privatnu poruku ako mozes da mi pomognes bilo bi lepo....

Comment

• dragunov
                            CBC Član
                            • 11.03.2012
                            • 28
                            • aleksinac

Originally posted by boba83 View Post
                            Vec je pisano na forumu da aluminium nemoze da se koristi za elektrolizer. Odlican je provodnik ali reaguje sa kiselinama, bazama i solima tako sto vezuje kuseonik za sebe a ispusta cist vodonik. To je nacin da se proizvede vodonik bez ulaganja elektricne energije. Ali ne znam sta se desava sa elektrolitom koliko bi on trajao.
                            P desava se da pocne da oksidira ili sta vec nisam srucan i napravi kao kamenac na donjij rupi i ona zapusi i celije se polako jedu juce sam ga rasturio i gde je bila donja rupa ja malo da probam prstom a ono se odvali pola ploce Ma znam ja da ne valja i da se raspada jedino ne znam koje se to oksidacije vrse.I ako moze ime firme u Srbiji gde prodaju i secu inox posto nisam uspeo da nadjem jer je do stote stranice samo rasprava i prepucavanja.

Comment

• barchetta
                              CBC Član
                              • 05.03.2012
                              • 16
                              • Beograd

cao druze

mislim da se stavlja odmah posle filtera tako treba

pozzzz

Comment

• barchetta
                                CBC Član
                                • 05.03.2012
                                • 16
                                • Beograd

ma meni je jedini cilj da se vozim na vodu bez benzina

sve ostalo smatram neuspehom

heheheh

Comment

Working...
                                X