HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • who?
    CBC Početnik
    • 04.02.2012
    • 6
    • Nis

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

rupe nisu cik cak znam da sam tu pogresio...a elektrolit NAOH

Comment

• boba83
      CBC Član
      • 21.01.2012
      • 36
      • Beograd

Originally posted by who? View Post
      rupe nisu cik cak znam da sam tu pogresio...a elektrolit NAOH
      Rastvor NAOH mozes da ides do 20% makimalno (200g na 800ml destilovane vode) ja imam informaciju da sa tanjim dihtunzima vuce vise ampera. Gledao sam na you tube amerikance kako koriste dihtunge ispod milimetra pa nisu imali problema. Da li si smirglao i prao ploce pre montaze?

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Opet ne dobijam izvestaje...
        Rupe ne moraju biti cik-cak! Nista "ne mora". Sa cik cak rupama dobicete manje "curenje struje" ali i slab protok. Sa rupama u liniji dobicete dobar protok ali i vece "curenje" struje. Kako god da okrenes, nesto gubis. Zavisi i od velicine elektroda! Rupa od 3mm cik-cak je samo za malene elektrode. Za vece ide i do 5mm. Razmak elektroda takodje raste sa velicinom (i strujom). Do 10A ide 3mm. Ne opterecujte se detaljima, nego radite i vozite. Sanse da pogresite su jednake i ako imate znanje, i ako ga nemate. Iskustvo je jedino vredno. Primetio sam nesto zanimljivo, svojim ocima video, i zahvaljujuci tome shvatio kako se postize "overunity" ko od sale, cak i kod pocetnika! Ampermetri koji pokazuju duplo manju struju od stvarne!!! Izgleda da vecina ima takve. Proverite to. Merenje unimerom takodje laze, ali ne toliko. Neko je pitao za babler? Ne mora babler, isparenja od NaOH ne mogu da ostete motor. A ako vam treba da zastiti rezervoar od eksplozije, onda ok. Ipak je bolje da eksplodira babler sa vodom, nego rezervoar sa zivom sodom. A ako je plastika iole cvrsta, i ima sigurnosni ventil (moze i obican gumeni cep- pampur),nece eksplodirati. Ja odavno pravim sve od prohroma, zbog sigurnosti ali i zbog drugih prednosti.
        Mislim da nisam nikada pre napisao otvoreno, jasno i glasno, pa evo sada cu: Ko nije vican majstorisanju, i zeli proverenu stvar, moze kod mene ugraditi HHO generator ili neki drugi sistem za ustedu goriva. Izradjujem i klasicne "dry cell", i nesto bolje, moja inovacija takoreci. Dajem garanciju na ustedu i trajnost, u nekim slucajevima dozivotnu garanciju. I ako mnogi pribegavaju potpuno suprotnom pristupu, ja radim iskljucivo ovako: samo jedno pakovanje elektroda, znaci jedan "plus" i jedan "minus", izmedju uglavnom 6 neutralnih, ponekad 7 ili 8, i retko sa 5n. NaOH 20%. Rezervoari i bableri (ako se ugradjuju) od prohroma. Bez suvisne elektronike, osim u izuzetnim slucajevima. Ne znaci da drugaciji pristup nije jednako dobar, ali ja verujem svojem iskustvu i drzim se toga.
        Last edited by painter; 21.03.2012, 22:58. Reason: greska

Comment

• rile68
          CBC Početnik
          • 14.03.2012
          • 3
          • rakinac

Postovani painter valjaju li i pocetne stranice od prohroma umesto od pleksija,a da ujedno sluze kao elektrode plus sa jedne i minus sa druge strane.

Comment

• dragunov
            CBC Član
            • 11.03.2012
            • 28
            • aleksinac

Ja vise ne znam kakav generator da napravim! dali da pravim 100x155,100x100 ili 200x155
            Normalno sa vecom povrsinom dobijamo vise gasa ali trebalo bi onda da ide i vise ampera? Vidim na ovom drugom forumu svi prave manje celije ali vise platna znaci -NNNN+NNNN-NNNN+ Ja stvarno nemam predstavu koja bi dimenzija bila najidealnija.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Rile, bolje je da sve bude od prohroma, ali je teze i skuplje za izradu. Nece se puno dobiti, nemerljivo je. Uopste uzev, veoma malo se dobija sta god da uradite, jedino spajanjem vise razlicitih poboljsanja, dobija se veliki uspeh.
              Dragunov, veca povrsina elektroda vuce vise struje. Manji broj neutralnih ploca takodje vuce vise struje. Mislim da je jedina prednost visestrukih malih pakovanja to sto gas brzo napusta celije, mada, kada udje u centralni vod onda teze ide dalje. To sto pricaju da je rad na malim strujama bolji, toboze kvalitetniji gas se dobija, verovatno je istina ali samo zato sto je inace zbog lose konstrukcije kvalitet gasa los (preveliki napon po celiji).

Comment

• darkoarf
                CBC Član
                • 29.01.2012
                • 44
                • bgd

ja sam postavio slike na forumu u prethodnim postovima ali da ponovim nije lose radio sam generator 100x100 16 ploca oring 90 x3.5 kad se stegne na 3mm.rupa jedna gore 8 mm dole 4 mm cik cak na rastojanju od 2 cm jedna od druge(ima curenja struje ali ima i dobar protok vode).ulaz vode gore izlaz gasa gore radi super usteda 20 posto na motoru od 2000 kubika benzinac na gas.ima lufta da se pojaca struja i da se dobije i veca kolicina gasa (i pare koja nije pozeljna).stavio sam babler filter od dizela nepovratni ventil pre ulaza u motor plasticno crevo do protokomera.pwm ogranicio struju na 10 ampera napon 11,5 volti oko 115w snage. babler po meni treba za benzinca pogotovo na plin nikad se nezna kad ce da se desi detonacija nisam imao detonacije godinama kad sam kupio auto bile su lose svecice kad pukne kao petarda.po meni nisam neki strucnjak ali logicki razmisljam kod dizela nema problema ni na benzinu nema problema ali na gasu ako su lose svecice i kablovi kad tad dolazi do detonacije babler obavezno.zato sam ja ugradio ulaz vodonika pre klapne protokomera posle filtera vazduha postoje dve zastite ka usisnoj grani jedna je metalna klapna brc koja je na protokomeru sluzi da u slucaju detonacije zastiti protokomer i gumena koja ispusta pritisak prilikom detonacije.brc je to izmislio bez te dve zastite popucala bi creva prilikom detonacije na usisnoj grani motora.zato sam ja radio ulaz vodonika i gasa pre protokomera.povecanjem povrsine elektroda i pravljenjem velikog generatora pitanje je dali bi se moglo nesto dobiti jer je potrebna ogromna struja da bi dobio veliku kolicinu gasa mislim da je tu topla voda vec izmisljena najbolje je raditi provereno ono sto vec ljudima radi osim ako nemate visak para i vremena za eksperimente. na satu u kabini imam voltmetar ako mi je jaka smesa odma vidim da mi pada napon u kolima i razblazim elektrolit sa pwm je to sada lakse jer ima potenciometar za stelu protoka struje.i ima stelovanje napona koji ide ka generatoru da bih na plocama imao oko 2 volta(kazu da je 2 volta izmedju ploca idealno).generator mi se negreje ni malo mislim bas ladan stavim ruku na njega ne osecam bilo kakvu toplotu.ako ima nekih pitanja slobodno pitajte a imate i slike.

Originally posted by dragunov View Post
                Ja vise ne znam kakav generator da napravim! dali da pravim 100x155,100x100 ili 200x155
                Normalno sa vecom povrsinom dobijamo vise gasa ali trebalo bi onda da ide i vise ampera? Vidim na ovom drugom forumu svi prave manje celije ali vise platna znaci -NNNN+NNNN-NNNN+ Ja stvarno nemam predstavu koja bi dimenzija bila najidealnija.

Comment

• darkoarf
                  CBC Član
                  • 29.01.2012
                  • 44
                  • bgd

stavi gumice 3 mm mislim da je malo 1,2mm kad krene gas da se stvara nema dotoka vode na tako malom rastojanju izmedju ploca.po meni ostju ti ploce bez vode.
                  Originally posted by who? View Post
                  poz pisao sam i pre...napravio neke izmene u hho-u hvalla na savetima ali imam jos par pitanja pa ako moze pomoc jer mi ne daje preko 0,5l hho-a da li je u pitanju razmak izmedju ploca 1.2mm ili treba vise celija da stavim??
                  hho- -4n+4n-
                  inoh 316
                  dimenzija 150x150
                  aktivne povrsine 125x125
                  gornja rupa 8mm donja 3 mm
                  debljina dihtunga 1,2mm
                  potrosnja izmenju od 8 do 10A...

Comment

• dragunov
                    CBC Član
                    • 11.03.2012
                    • 28
                    • aleksinac

Originally posted by darkoarf View Post
                    stavi gumice 3 mm mislim da je malo 1,2mm kad krene gas da se stvara nema dotoka vode na tako malom rastojanju izmedju ploca.po meni ostju ti ploce bez vode.
                    Mora vise od 3 mm barem 3.50 ili 4 mm jer ako je gumica 3mm i kad je zategnes ispadne recimo 2.80 sto nije dobro covek testirao...

Comment

• barchetta
                      CBC Član
                      • 05.03.2012
                      • 16
                      • Beograd

meni nije jasno sto toliko insistirate za 20 % NAOH

ja na 2 l vode stavio 3 cepa od kokakole i imam 1 lpm

negreje se a vuce 8 A

Comment

• dragunov
                        CBC Član
                        • 11.03.2012
                        • 28
                        • aleksinac

Ne treba insistirati ubacivanjem naoh dobijas zeljenu amperazu i to je cela mudrolija jedio ako imas pwm ubacujes vise NAOH da nebi smrzla voda a uz pomoc pwm-a mu zadas odredjenu amperazu i on je drzi na toliko.

Comment

• dragunov
                          CBC Član
                          • 11.03.2012
                          • 28
                          • aleksinac

Originally posted by barchetta View Post
                          meni nije jasno sto toliko insistirate za 20 % NAOH

ja na 2 l vode stavio 3 cepa od kokakole i imam 1 lpm

negreje se a vuce 8 A
                          Mozes li da snimis kako taj tvoj generator proizvodi litar hho gasa posto ljudi traze dokaze nije da ti ne verujem nego cisto onako informativno i naravno ako mozes da snimis i amperazu.

Comment

• barchetta
                            CBC Član
                            • 05.03.2012
                            • 16
                            • Beograd

mogu da snimim do vikenda

a sa tri cepa NAOH nemoze vise ni da vuce

ko je blizu Beograda i u Beogradu moze da vidi na licu mesta ako neveruje

Comment

• barchetta
                              CBC Član
                              • 05.03.2012
                              • 16
                              • Beograd

Originally posted by dragunov View Post
                              Mozes li da snimis kako taj tvoj generator proizvodi litar hho gasa posto ljudi traze dokaze nije da ti ne verujem nego cisto onako informativno i naravno ako mozes da snimis i amperazu.

a merenje litar flasa potopljena u vodu i za minut je napuni

sva mudrolija

Comment

• bobanstepanov
                                CBC Početnik
                                • 13.03.2012
                                • 7
                                • sremaska mitrovica

Re: Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

pozdrav drugari imao bi jedno pitanje za vas,interesuje me kolika kolicina plina je dovoljna za motor do 2000ccm

Comment

Working...
                                X