HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Flas bac arestor jel to antirotur flama ili protiv povratka plamena. Nije mi jasno kakva je uopste korist ako vodonik i kiseonik prolaze kroz benzin ako ces da buckas benzin sa vodonikom i kiseonikom to valjda ne stvara neko novo hemijsko jedinjenje koje ima svojstva da mu je oktanska vrednost znatno veca od sva tri
    elementa.

Comment

• mvujanovic
      CBC Veteran
      • 08.06.2010
      • 102
      • beograd

Nije stvar u većoj oktanskoj vrednosti nego da se HHO napravi manje eksplozivnim, a samim time i da se može koristiti što bezbednije.Bućkanjem kroz benzin se upravo to dobije,smanji se kiseonik pa je i eksplozivnost manja. Da flash back arestor je protiv povratka plamena.

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

U kom smislu manje eksplozivnim ukoliko je smesa vodonika i kiseonika ista. Dali prolaskom kroz benzin ove smese nesto se vezuje za benzinska isparavanja ili ne. Ako se vezuje kiseonik ili vodonik sta se time dobija osim "ne eksplozivne smese" Ukoliko se uz ovu smesu HHO dodaje i benzinska para i to ne povecava oktansku vrednost ali odvajanjem vodonika od kiseonika se moze uraditi jedino metodom elektrolize sa posebnim komorama u kome se nalaze posebno anoda i posebno katoda.

Comment

• mvujanovic
          CBC Veteran
          • 08.06.2010
          • 102
          • beograd

Originally posted by Probisvet
          U kom smislu manje eksplozivnim ukoliko je smesa vodonika i kiseonika ista. Dali prolaskom kroz benzin ove smese nesto se vezuje za benzinska isparavanja ili ne. Ako se vezuje kiseonik ili vodonik sta se time dobija osim "ne eksplozivne smese" Ukoliko se uz ovu smesu HHO dodaje i benzinska para i to ne povecava oktansku vrednost ali odvajanjem vodonika od kiseonika se moze uraditi jedino metodom elektrolize sa posebnim komorama u kome se nalaze posebno anoda i posebno katoda.
          " Ako se vezuje kiseonik ili vodonik sta se time dobija osim "ne eksplozivne smese" Malo li je, ili za tebe bezbednost ne predstavlja ništa? Da si doživeo samo jednu eksploziju HHO nebi tako pisao.Ljudima je mala količina tog gasa raznela filter vazduha, poklopac ventila,ulubilo haubu i još dosta toga, izgleda da neznaš sa čim imaš posla.

Time se dobija manje eksplozivan plin koji se može bezbedno koristiti i u domaćinstvu, šta se sa čim veže neznam, samo pišem ono što sam probao i proverio. A što se tiče odvajanja kiseonika i vodonika, ipak je to malo teže odraditi u ovim našim uslovima pomoću štapa i kanapa. Ako već imaš neko iskustvo onda ga podeli sa ostalima, a nemoj samo komentarisati napamet.

Comment

• Probisvet
            CBC Senator XXL
            • 07.06.2005
            • 423
            • FRANCUSKA

Dobro poznajem taj praskavi gas i zato te i pitam a posto ne znas sta ustvari prouzrokuje recimo manju opasnost od eksplozije mesanje tog gasa sa benzinom napisah da se odvajanjem vodonika i kiseonika izbegava eksplozija odnosno stvaranje te mesavine koja se kod nas naziva praskavi gas. Ako dovodis vodonik u usis karburatora preko onog takozvanog protivpovratka plamena i kiseonik posle karburatora u usisnu granu taj proces se nece moci dobiti jer i kad zaustavis motor kolicina tog gasa je tako mala da nema mogucnost da proizvede eksploziju jer ne postoje uslovi za to.

Comment

• Zarko007
              CBC Član
              • 28.01.2011
              • 17
              • N/A

Imas nesto takvo vec napravljeno i sliku toga? Nije mi jasno zasto bi kisik jos dovodio, ako se moze odvojiti, pogotovo u slucaju benzinaca, a i dizelasa novijih generacija s lambda sondama i ostalim senzorskim glupostima?

Comment

• mvujanovic
                CBC Veteran
                • 08.06.2010
                • 102
                • beograd

Pa to se i ja pitam ?

Comment

• Probisvet
                  CBC Senator XXL
                  • 07.06.2005
                  • 423
                  • FRANCUSKA

Eto vidite da je vec napravljeno, ja i ne izmisljam nista samo razmisljam kako bi bilo kad bi se ovako nesto moglo povezati na ovaj nacin i u zavisnosti od vrste motora maksimalno iskoristiti.
                  Moje razmisljanje u vezi ovakvog uredjaja je da bude manje komplikovan i da se moze realizovati sa sto manjim financijskim troskovima. Pronalazaci su to pronasli a na nama je da to realizujemo na razne nacine. Jedino sto mogu je da na osnovu moga znanja to sve prilagodim za ugradnju u svoj auto. Nisam za polemiku vec da ako je moguce jedan drugom pomognemo u razmeni kako ideja tako i iskustva.

Comment

• mvujanovic
                    CBC Veteran
                    • 08.06.2010
                    • 102
                    • beograd

Pa napiši već jednom neko iskustvo, čovek ti je lepo rekao da je bespotrebno dovoditi kiseonik u motor kad si ga već odvojio, pročitaj forum od početka do kraja pa ćeš videti da se ljudi ubiše kako da prevare razne sonde koje registruju kiseonik, a samim time navode kompjuter na dodatno ubrizgavanje goriva. Izvinjavam se zbog nestručnog izražavanja oko sondi, ali mislim da je suština razumljiva.

Comment

• Mikelandjelo
                      CBC Veteran
                      • 07.09.2010
                      • 130

Pokušaću malo da doprinesem temi po pitanju razjašnjenja nekih detalja.Skoro sam se malo detaljnije (ako je moguće od ovog do sada bolje ) pozabavio Mayerovim sistemom.Činjenica je da on nije pokretao auto na čist HHO.Ukoliko niste primetili u patentima kod njega nije akcenat stavljen na ogromnoj proizvodnji HHO gasa već na njegovom max iskorišćenju.Jonizovan gas (plazma) ima 14000 puta veću energiju od samog HHO gasa.Jonizovanje može u principu lako da se izvede čak i priručnim sredstvima.Zec je u injektoru na bloku motora.Radi se o tome da smeša koja dođe do njega nije HHO već kombinacija jonizovan HHO + voda + ne sagorivi gasovi (azot iz atmosfere tj. vazduh koji udišemo).Znači takva smeša preokreće sistem za sagorevanje iz implozije koja je prisutna u velikoj meri pre explozije u čistu exploziju.Radi se o tome da paljenje kod auta treba jako da se pomeri tj. ide u kontra smeru u zakašnjenje.Kada klip prođe GMT pre nego dođe u nju dobija malu količinu čiste vode.Pod uticajem max pritiska tu se dobija 1800xkoličina dodate vode gas koji se treba pomešati sa dovedenim jonizovanim HHO i vazduhom.Tako se u ogromnoj količi (dovoljnoj za pokretanje auta) stvara jaka smeša koja kada se zapali može da vrši koristan rad.Ja sam svoj domaći počeo da radim.Elektronika oko svega pomenutog nije problem da se odradi.Ukoliko ima ljudi (fizička ili pravna lica) koji su zainteresovani za udruženje snaga tu sam.Moliću ubuduće bez zajedljivih komentara jer stvarno imam samo najbolje namere po pitanju svega ovoga.U principu nisam puno eksperimentisao i trošio sredstva na sam generator koliko sam jurio principe i probao par stvari ali ovo ovde navedeno nije razmišljanje već nešto šta sam proverio.
                      Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Benzinska isparenja smanjuju eksplozivnost HHO-u pa moze da se skladisti,ne dolazi do povratnog plamena,ali mu i snizavaju temperaturu pri gorenju,tako da se moze variti s njim,jer sam HHO pregreva materijal pa dolazi do krtosti. Kako to funkcionise nisam siguran,logicno je da cim ima manje kiseonika nego sto je potrebno za reakciju u smesi gasova,do reakcije nece doci...ali ima i patent u kojem je opisano da se HHO provlaci kroz terpentin koji se maltene ne trosi tom prilikom (kao benzin) a ipak se menjaju njegove osobine i to drasticno.
                        Sam H2 u motor je bolja varijanta ali je problem odvojiti ga a da se ne smanji energetska efikasnost elektrolizera,moze naravno,sve moze,radi se na tome.
                        Mikelandjelo,to je istina,niko jos nije napravio auto na cist HHO ili H2 jer ga treba previse da bi ga pravio na licu mesta a i ostecuje se motor,nego dodaju vodu,energizuju gasove i vodu,itd.Treci gas u Meyerovom injektoru je deo izduvnih gasova,a to je azot i vodena para uglavnom. Nema implozije,vec smo pricali o tome,osim ako je motor dovoljno hladan da se vodena para pretvori u tecnu vodu.Znaci,prvo eksplodira pa onda implodira,implozija je ovde prelazak iz redjeg agregatnog stanja u gusce... I ja sam verovao u suprotno jer nisam mogao da shvatim ono sto sam video u svojim eksperimentima...

Comment

• Pera Zdera
                          CBC Član
                          • 24.09.2010
                          • 68
                          • Novi Sad

Postovani forumovci (i forumovke - ako ih ima)
                          Na zalost vise necu moci aktivno da pisem o eksperimentu koji smo zapoceli jer je projekat preuzet od strane jednog austrijskog instituta.
                          Potpisali smo NDA (ugovor o zastiti podataka) tako da u sledece 2 godine nemam prava da iznosim u javnost bilo kakve podatke vezane za nasa istrazivanja.

Jedino sto mogu da kazem je da nastavite sa radom, ali nemojte se bas bazirati na plocama kao nacinom dobijanja HHO gasa.

Nadam se da ce uskoro nas rad biti javno objavljen i da cete prepoznati ovo sto sam vam sada napisao.

Sve najbolje u daljem istrazivackom radu.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Bravo! Cuvaj se...

Comment

• mvujanovic
                              CBC Veteran
                              • 08.06.2010
                              • 102
                              • beograd

Originally posted by Pera Zdera
                              Postovani forumovci (i forumovke - ako ih ima)
                              Na zalost vise necu moci aktivno da pisem o eksperimentu koji smo zapoceli jer je projekat preuzet od strane jednog austrijskog instituta.
                              Potpisali smo NDA (ugovor o zastiti podataka) tako da u sledece 2 godine nemam prava da iznosim u javnost bilo kakve podatke vezane za nasa istrazivanja.

Jedino sto mogu da kazem je da nastavite sa radom, ali nemojte se bas bazirati na plocama kao nacinom dobijanja HHO gasa.

Nadam se da ce uskoro nas rad biti javno objavljen i da cete prepoznati ovo sto sam vam sada napisao.

Sve najbolje u daljem istrazivackom radu.
                              Tako to ide nažalost u ovoj našoj državi, sve što vredi ode u inostranstvo. Da si nekom ponudio ovde smejao bi ti se.
                              U svakom slučaju želim ti sreću i kao što reče Painter čuvaj se ! Ja bi da sam na tvom mestu svu dokumentaciju predao nekom dobrom advokatu za svaki slučaj.

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by painter
                                Bravo! Cuvaj se...

I nemoj da te pojede mrak
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X