HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hmisa
    Banovan
    • 02.11.2008
    • 36
    • Beograd,Vrčin

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by dj dragon
    i napokon prvo paljenje ostaje par dana razrade pa tek onda pravi rezultati http://www.youtube.com/watch?v=LgKRey0uSJ0
    Originally posted by painter
    Sre 10 Nov 2010 07:35
    Dobar kvalitet snimka (mobilnim telefonom)! Ali tuzicu te za neovlasteno objavljivanje!
    Kako mi je VEOOOOOMA poznat izgled uredjaja, a i nešto su mi i dimenzije skoro tu kao i hmis-ine. U svakom slučaju svaka čast idemo dalje. Drugi put kod eksperimentisanja sprovedi produkt elektrolize van prostorije jer ako neko zapali cigaretu biće KABUUUM.
    Pozz

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by NShappy
      Nije mi baš jasno zbog čega ljudi koji pokušavaju da naprave motor na vodu toliko insistiraju baš na pogonu vozila? Naravno da će protoipi napravljeni za probu biti glomazni i teški, pa takvi su uglavnom prototipi bilo čega, ali potrebno je valjda prvo napraviti sistem da radi, bilo kako i bilo koliki da je. I da je prevelik za ugradnju u vozilo, komercijalno bi bio isplativ npr.u električnim centralama, brodovima i, uostalom, bilo čemu što troši energiju.

Jasno je da bi ovakav motor nama bio najkorisniji baš u vozilu, ali da je takav motor moguć, bio bi još bitniji da zameni nuklearne elektrane ili ove na ugalj (75% struje u Evropi se dobija spaljivanjem fosilnih goriva, u Srbiji i do 80%).

Kada sistem jednom uspe da proradi tako da može svako da ga napravi bilo da pronalazač proda licencu ili javno objavi detalje kako se to pravi za opšte dobro, lako će to Japanci minijaturizovati da stane i u neko vozilo. Pa i da se ne može minijaturizovati, značaj za dobijanje električne energije bi bio nemerljiv. Zato sam još davno rekao, naterajte to da radi na stolu. Lako će to posle da se iskoristi gde može.

Pišem ovo gore na konto priča da je jedan od uspešnih sistema koje je neko napravio bio preglomazan...
      Uzmi klasican "dry cell" koji je po efikasnosti blizu Faradeju ali ga NE PREMASUJE i koristi gas koji dobijes za kuvanje ili grejanje i imaces ustedu a ne gubitke kao sto kaze nauka. Ne znam kako i zasto i nisam 100% siguran ali u nekim ranijim malim eksperimentima ovo se pokazalo istinito,a po svetu proizvode sporete i grejalice na HHO pa nisu valjda toliko blesavi da ulazu u proizvodnju "uredjaja koji prave gubitke" kad mogu da prave grejace na struju koji su veoma efikasni?
      Takodje isti uredjaj ubaci u auto i imaces ustedu goriva. Dakle,smanjimo teoriju i na posao! Ja imam manjka vremena za rad na HHO uredjajima ali pomoci cu svakome da napravi za sebe. Ja sam se izglupirao sto sam jurio "overunity" umesto da sam prvo ugradio sebi pa drugima to naplacivao(lepo i korisno) i usput pokusavao da premasim Faradeja. Budite pametniji od mene!

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

@Toni103

Dobro dosao! Imas li jos nekih informacija? Ima li u BIH jos ljudi koji koriste HHO? Znaci nam sto vise informacija iz prakse,oko potrosnje itd.

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Originally posted by hmisa
          Kako mi je VEOOOOOMA poznat izgled uredjaja, a i nešto su mi i dimenzije skoro tu kao i hmis-ine. U svakom slučaju svaka čast idemo dalje. Drugi put kod eksperimentisanja sprovedi produkt elektrolize van prostorije jer ako neko zapali cigaretu biće KABUUUM.
          Pozz
          Pa lakse nam je da ukrademo tvoj dizajn nego da smisljamo! A KABUUUM nam je omiljeni zvuk!

Comment

• dj dragon
            CBC Član
            • 02.10.2010
            • 18
            • kaludjerica

ooooo proradio net , kako radi ona nasa skalamerija da li je malo bolje nego prosli put

Comment

• hmisa
              Banovan
              • 02.11.2008
              • 36
              • Beograd,Vrčin

@painter

Ako si primetio na kraju sam pohvalio celu priču. Iskreno mislim (ali sad ozbiljno) uređaj mi je malo glomazan za smeštanje u motorni prostor (možda grešim ali je oko 30x30cm ako sam dobro procenio).
              Nisam ni jednog sekunda osetio ljutnju opet kažem svaka čast. Ljutim se na ono društvo sa
              Code:
              http://www.hho.rs
              oni su uradili nešto što je neoprostivo.
              Pozz

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Originally posted by Pera Zdera
                Imam jednu ideju za Open Source projekat.
                Prošle godine smo uspešno konvertovali jednog stojadina u auto koji radi na komprimovani vazduh (i uspešno se vozili).

Pošto smo sada svi u fazonu HHO dobili smo ideju da uradimo nešto slično samo koristeći HHO gas.
                Za realizaciju ove ideje potreban nam je neko ko se razume u motore (konverzija SUS motra da radi na komprimovani vazduh nije zahtevala stručnjaka) kojeg mi nemamo.
                Nadam se da je neko od naših članova automehaničar.

Konačno evo i ideje:
                Ideja je da auto u stvari radi na vodenu paru. Razložiću ideju na nekoliko osnovnih koraka:
                1. U cilindar se ubrizga HHO gas - koji napravimo po već poznatim metodama iz ovog foruma
                2. Klip se podigne i sabije ga
                3. Svećica se aktivira i upali HHO gas
                E sada sledi poenta
                4. U trenutku eksplozije razvija se visoka temperatura (bar se nadam da je tako - ako bi smo ubacili čist vodonik onda bi sigurno dobili visoku temperaturu)
                5. U istom trenutku kada se razvije visoka temperatura u cilindar se ubacuje mala količina destilovane vode(mikro kapi)
                6. Tog trenutka voda se pretvara u paru, ekspandira i pomera klip na dole.

Ovo jos nismo probali, samo smo teoretisali.
                Ne zam da li se baš uklapa u ovu temu (HHO) ali pošto bi osnova trebala biti HHO gas ja sam ovaj predlog izneo ovde. Ako treba pomerićemo ga kasnije.
                Nema sta,to je jedna od caka za voznju na vodu. Treba ti jak elektrolizer i ubrizgavanje sto finije vodene magle. To treba resiti... doziranje gasa i vode. Verovatnije je napraviti ako zadrzis deo benzina ali u obliku pare.

Comment

• dj dragon
                  CBC Član
                  • 02.10.2010
                  • 18
                  • kaludjerica

ja sam iz radoznalosti(inace sve volim sam da probam a ne da me neko ubedjuje kako to radi) kontaktirao paintera i uz njegovu pomoc na kojoj mu se iskreno zahvaljujem napravio taj generator . predlozio bih svima da uzmu alat u ruke i probaju da nesto urade ,jer samo tako mogu da razlikuju sliku od reci.

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

ooooo proradio net , kako radi ona nasa skalamerija da li je malo bolje nego prosli put
                    Ukljucili me napokon! Koja skalamerija,ja ne znam o cemu pricas??? A,Ti si onaj sto mi je poklonio elektrolizer! Pa hvala! Hihi! Nisam jos ****o u radionicu,a treba da procedim elektrolit i nista vise,mericemo ponovo efikasnost tek nakon razrade,i kad ga ugradimo. Onaj moj punjac dobar je samo za razradu,kao sto si primetio davi se ako hoces da ga pustis u rad na punoj snazi.

Comment

• dj dragon
                      CBC Član
                      • 02.10.2010
                      • 18
                      • kaludjerica

sta bi za onaj prohrom nisi mi nista javio

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

@hmisa

Hmiso,morao sam da te "pecnem",s razlogom. Nemoj se ni na koga ljutiti,to nije lepo a ni zdravo. Oni su se prvi setili kod nas da urade ono sto se radi po svetu,svi prodaju neku svoju varijantu dobro poznatog uredjaja. Nema tu nista lose. Kao sto su svi automobili "isti ali razliciti". I svako ko ume moze napraviti sebi jedan autic u garazi. Mislim da je Tvoj i njihov uredjaj slican (2x5celija) a ovaj DJ DRAGON-ov je jednostruki sa sedam celija. Moze da radi na 5,6,i 7,moze se prebacivati. Projektovan je da povuce maksimalno 35A na 7 celija kada je zagrejan,sa 6 celija skoro toliko povuce na hladno a s 5 celija vuce ogromnu struju,to ne mogu da izmerim i to se nece ni koristiti osim mozda na kratko zimi kad je minus pa dok se zagreje voda. Mislim da su spoljasnje dimenzije 250x250. Ja sam ga tako projektovao jer ima mesta u kolima. Takodje su razmak ploca,polozaj rupa itd drugaciji. Celik je 316L. Napon po celiji (kapiji) je priblizan,skoro isti,znaci da nema velikog curenja struje. Nisam jos siguran za efikasnost ali neka merenja su pokazala oko 165 W za 1lpm na 6 celija do 190 W(mozda je negde gas cureo) i oko 145W po litri na 7 celija. Provericemo. Faradej je na oko 130W po litri u minutu.
                        Nadam se da cemo se upoznati u skorije vreme?

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

sta bi za onaj prohrom nisi mi nista javio
                          Pa nemamo dovoljno potraznje,nas trojica za sada a 4,5 kvadrata prohroma! Treba jos neko da podelimo toliku tablu!
                          Ako nekome treba prohrom neka se javi! 316L, 1mm debljine. Jeftinooo!

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Originally posted by milangru
                            @Pera Zdera

Ako imas stojadina na tng mozes ovako da probas
                            skines filter za vazduh, ispod njega otvoris karburator.
                            tamo ces naci mali prelivni sud sa plovkom( kao plovak na wc kotlicu) I 2 dizne. onu gornju zacepis sluzi za dovod góriva na vecim obrtajima. onu donju treba da smanjis na meru spram koje hoces da ti kolicina vode udje u cilindre.kada to zavrsis posto je prelivni sud bio suv jer si vózio na tng , sipas vodu u prelivni
                            sud sve vratis kako je bilo i palis na tng ,nikako na benz. ako vodu i ne zapalis u čilindrima a uspes daw je pretvóris u gasovito stanje povecao si joj zapreminu 1800 puta.srecno i javi se ponekad da idemo u zezanje
                            Dobra ideja ali ima jedan problem: voda ce iz karburatora izaci cim zaverglas a potrebno je da izadje kad se motor zagreje. Ovo resite i...

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by hmisa
                              Zaboravih da iznesem zapažanja u vezi alternatora i struje u opšte. Naime imam alternator jačine 45A i akumulator 55Ah. Ćelija u radu troši neverovatnih 12A i ni meni nije jasno zašto samo toliko ali je moguće da mi ampermetar ne radi tačno. U svakom slučaju dok nisam ugradio prekidač za nezavisno uključivanje i isključivanje HHO odnosno dok se ćelija startovala pri verglanju za početak rada motora desilo mi se par puta da se akumulator toliko isprazni odnosno da ga alternator ne dopuni da sam jedva upalio i to bez ćelije(skidao sam žicu sa table za osigurače odakle sam koristio impusnu struju od brave). Naravno problem je rešen tako što sam ubacio jedan prekidač kojim nezavisno (ali motor mora da radi) uključujem i isključujem ćeliju. Nameravam da kupim ove nedelje jači alternator od modela GSI (80A) kako bih u potpunosti prevazišao problem. Inače komercijalizacija celog proizvoda ide tako dobro da se ubih od javljanja na telefon ali samo da objasnim kako radi, može li na ovaj auto ili onaj i najviše su mi se javljali oni koji imaju već ugrađen TNG. Pošto nemam iskustva sa ovom vrstom goriva nisam mogao ništa da im kažem. Inače u skoroj budućnosti se sprema tj. trenutno pravim uređaj za diesel motor od 7000ccm kao i za jedan od 40.000ccm (železnička manevarska diesel električna lokokmotiva).

Pozzz
                              Sta se desilo,jesi li menjao alternator? Moze i on da pravi problem,upravo sam ovih dana otkrio! Hvala ZELJKU71!

Comment

• ras
                                CBC Početnik
                                • 11.11.2010
                                • 4
                                • bg

painter

hvala...

zato sto me je citanje ponajvise tvojih komentara probudilo iz ucmalosti

svako dobro i svi zajedno samo napred

pozdrav

Comment

Working...
                                X