HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

HHO - znamo li nesto o tome ?

Drugar me je pitao da li da kupi npr. ovakav sistem :
    https://<br /> <a href="http://cgi.e...240%3A1318</a>

cilj je smanjenje potrosnje a ja pojma nemam, zasto i kako....
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Izvini,a čemu ovo služi(a uz to i ne radi )?.....mislim za nas koji ne znamo švapski........pozdrav!

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

ja da znam ne bi vas pitao

radi se o uredjaju za elektrolizu vode, koji od iste pravi vodonik i kiseonik ili popularno HHO gas... (2H i 1O - H2O) koji se posle pusta u motor da sagori, ono sto meni nije jasno je zasto se to radi , kako radi i kako utice na potrosnju...

Ono sto ja znam o zakonu ocuvanja energije jeste da moras da ulozis neku energiju da bi rasturio vodu na elemente, a onda kad sagoris te elemente u ovom slucaju Vodonik i Kiseonik dobijes energiju nazad, koja je naravno umanjena za termicke gubitke prilikom elektrlize i koeficijent iskoriscenja sus motora...

Kako onda moze da ustedi ?

Nadao sam se da ima neko ko se bavio ovom tematikom...

Comment

• vlada brc
        CBC Član
        • 15.02.2009
        • 17

[quote="Gumetina"]ja da znam ne bi vas pitao

kako radi i kako utice na potrosnju...

Voleo bih da saznam nesto vise o tome

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Ovo deluje kao sarena laza, pitanje da li uredjaj ove velicine uopste moze da radi to sto hoces (elektrolizu) i dovoljnom brzinom da bi dao kolicinu gasa koja je tebi potrebna. da ne pominjem to sto je vrlo opasan gas i nezgodan za akumulaciju, prilikom sagorevanja dolazi do povratne reakcije, tj ponovo nastaje voda koja ma koliko da je mala kolicinski u cilindru nema sta da trazi?
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

http://www.youtube.com/user/AlmostHydrogen ... vidi sta je ovaj radio,vrlo je transparentno i posteno sve opisao i testirao.ja sam otpratio sve epizode .

naravoucenije : nema od tog posla nista. moje misljenje,.. mozda i ima.
            ali nije to zbog ulozene energije i dobijene..jer imas mnoge procese u prirodi gde sa manje dobijes vise.
            to je nachin da se Oslobodi energija a ne da se stvori .. obicna elektroliza je 'nerentabilna' , ova koju oni forsiraju je 'rentabilna' ..ako radi
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• crnii
              CBC Član
              • 20.02.2009
              • 11
              • Cacak

Ja sam dosta citao o ovom sistemu ali ne radi se samo o vodi.
              Naravno da bi pobiljsali reakciju moraju se dodavati reaktanti (NaCo u najgorem slucaju kuhinska SO)

Bio sam sa prijateljem u prici da mi donese uredjaj iz Amerike,
              njegov odgovor je bio NE verovatno iz nekog iskustav njegovih prijatelja

Tako da je ova tema vrlo misticna

Imam dosta materijala u vezi ove teme ali se nisam usudjuivao da napravim generator

p.s. Moze da pukne

poz

Comment

• campi
                CBC Veteran
                • 11.06.2005
                • 169
                • Srbija

Pomenuti uredjaj sam napravio u kucnoj radinosti i probao i montirao na svome autu i jedno godinu i po dana vozio ....uslovno receno i po nekim proracunima na otvorenom putu uredjaj je meni stedeo ok 21% Benzina ili plina....obzirom da sam 90% voznje po gradu imao tu nisam osetio neki benefit od istog......
                Prikljucenjem na standardni 12V napon nedaje elektrolizu toliko brzu i efikasnu koja bi gonila ceo auto ALI...u USA MAyer Stenley ili kako se zvase vec je uspeo da na sadasnjim klipnim motorima 100% dobije pogon na VODU......tajna je u naponu napajanja "celije" gd esa sto manje ulozen eenergije dobije se bolje razlaganje vode na kiseonik i vodonik......covek je to i DOBIO ..i komisija u USA za energetiku ili tako nesto pravili su test voznju sa nekim Krajslerom ok0 3000Km gde je jedino u rezervoar sipana VODA i potvrdjena je uspesnost patenta......evo linka gde je naucnik na filmu sa probnom verzijom svog BAgija koji ide na vodu..znaci obican klipni motor ........inace u Australiji po procenam atako voze kola oko 8000 automobila.................datog naucnika su ubili 2003god prethodno su mu nudili ogromne pare (milijarde dolara) nije ga interesovalo i ubili su ga......
                Elem....dati sistem funkcionise sigurno koliko god to zvucalo apsurdno ....onomad sam bio postavio temu ovde i dao linkove na sta su j eposle 2 dana bez reci objasnjenja obrisali....
                Sta da kazem tocite vodu i vozite
                Prosvrljajte youtubeom i trazite recimo pod "JOe Cell" ili "HHO car" ....."danasnji hibridi na vodonik su samo sarena laza da bi se bilo sta tocilo na pumpama i naplacivalo" ....kako je pokojni naucnik rekao

link:http://www.youtube.com/watch?v=a74ua...eature=related

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

Da vezano za prethodni post "MOZE DA PUKNE GENERATOR"
                  Obzirom da sam genrator probao na automobilu sa karburatorom i napravio takvu el. instalaciju da kada je na kontaktu generator pravi HHO gas sve sto se napravi gasa motor svojim vakumom u**** kao vazduh i plin jednovremeno nikada nikakva detonacija ili slicno..........osecaj u voznji je da auto je isao onako glatko

Comment

• NShappy
                    CBC Senator
                    • 09.03.2005
                    • 261
                    • Novi Sad
                    • Ford Focus 1.8TDCi

Meni nešto škripi u celoj priči i pomalo liči na "američke priče".

Auto je išao 100% na vodu. Sagorevanjem vodonika sa kiseonikom (što se dobija iz elektrolize vode) dobija se samo vodena para. Vodenu paru u kondenzatoru ohladimo i opet dobijemo vodu. Nju vratimo u rezervoar. I sve ispočetka. Perpetumobil?!? S' obzirom da verujem u zakone termodinamike, teško mi je da verujem u tu priču. Tj. ne verujem.

Za elektrolizu vode treba struja. Mnogo struje. Svakako više struje nego što se može dobiti sagorevanjem dobijenog vodonika bez obzira da li ga sagorevamo u SUS motoru ili čemu već.
                    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Postovi, teme i linkovi prema temi koja je prema jednima realnost a drugima domen naucne fantastike ce i dalje biti brisani bez objasnjenja i najave - a pogotovo tvrdnje da "uslovno receno i po nekim proracunima" uredjaj stedi 21% goriva. Oko tako kontroverzne tematike blatantno izbaciti takvu tvrdnju? Tesko.

Nismo mi Forum popularne nauke da se tako gadjamo ciframa koje veze sa zivotom nemaju. Sta znaci "uslovno receno"? Ili jeste ili nije. Po "nekim proracunima" - matematika nije komplikovana, prema tome ili je izracunato da trosi manje tacno 21%, ili nije izracunato apsolutno nista, i kraj. Takodje, Majerova elektroliza, pod uslovom da je uopste moguca, krsi najmanje jedan od zakona termodinamike, i covek je u stvari napravio perpetuum mobile. Cak se ide dotle da se tvrdi da se ti zakoni u stvari ne krse jer se koristi energija nulte tacke (zero point energy, vacuum energy) cija upotrebe je za sada nemerljiva. Ali meni je malo indikativno da se apsolutno niko nikad nije zainteresovao da napravi uredjaj koji radi na slicnom principu, izmeru unetu energiju i efekat rada koji uredjaj proizvodi, oduzme jedno od drugog i vidi na cemu smo. Prosta stvar za proveru, ali je nekako lepse ne proveravati nista ali tvrditi okolo da nesto takvo postoji Nije nego...

Dakle, nemam nista protiv diskusije na datu temu, ali bez "tvrdnji" kao sto je "uslovno receno i po nekim proracunima uredjaj stedi 21% goriva".
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• campi
                        CBC Veteran
                        • 11.06.2005
                        • 169
                        • Srbija

NApraviou uredjaj probao....vozio...izvukao statistiku .....znas kako onomad i G Tesla pricao o polifaznim sistemima pa bio "******".....
                        Ko hoce da veruje hoce ko nece nemora ....ja samo kazem ono sto sam dobio u praksi sa konstantnim naponom od 12 V i nekih 20A koliko je to cudo vuklo struje....nema potrebe za ubedjivanjem nikoga..i dokazivanjem ...by the way....procitah negde da nekolicina HAmera za US amry u iraqu je je ujedno na "treningu" po tom pitanju ...na HHO......inace ono sto sagorevamo u benzinima i drugim naftnim zezalicama je upravo VODONIK ...a u vodi ga ima DOVOLJNO kiseonih celu reakciju iz vode kada je razlozen potpomaze itd itd.....
                        Perpetumobile nepostoji to je jasno odavno ali postoji nacin elektrolize vode sa malom ulaznom strujom testerastog oblika ALI kvak aje u tome da treb aelektrolit TACNOOOOOOOO podesiti kao i samu struju kako bi s edobila najbrza reakcija sa sto manje ulozene el. energije.....vreme ce svakako pokazati .....

Comment

• campi
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2005
                          • 169
                          • Srbija

Da jos jedan link ....ima toga dosta na youtube-u...buducnost je tu......a ono druze sto nisi sam u stanju da shavtis neznaci da i nepostoji ( i u bakarnoj zici nevidi se struja ali moze da ubije) tako da nemoj tvrditi napamet i pozivati se na termodinamiku to je ono sto se uci u skoli ali ide nauka dalje.....nemoj ostati na zakonima termodinamike oni vrse posao ali neznaci da su neke drug estvari nemoguce

http://www.youtube.com/watch?v=Jivb7lup ... re=related

Comment

• campi
                            CBC Veteran
                            • 11.06.2005
                            • 169
                            • Srbija

Evo linka gd ejedan covek na principu HHO elektrolize je napravi odlican aparat za varenje koji SERIJSKI proizvodi i prodaje u USA znaci na gorioniku aparata izlazi cist vodonik i kiseonik razlozen elektrolizom isti princip je primenjen kod automobila .......

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Poredis Tesline izume, ciji princip rada nije nimalo misteriozan i neproverljiv - sa necim cije se efekte niko nije potrudio izmeriti. Ne verujem da je toliko tesko napraviti jedno kvalifikovano testiranje STA takvi aparati u stvari rade. Mozda je tuzna istina da u stvari ne rade NISTA? Ti si napravio uredjaj i probao, i rezultate uporedio sa...cime? Periodom pre ugradnje uredjaja? A na osnovu cega je to kvalifikovano poredjenje? Ja na istoj deonici puta, sa istim autom, mogu da potrosim 12 ili 22 litra goriva, zavisi kako sam raspolozen, ili da li u podsvesti pokusavam da vidim koliko malo auto moze da trosi...Jedino da si u isto vreme vozio 2 ista auta, jedan na benzin drugi na ovaj cudotvorni izum, i to uvek u identicnim uslovima voznje, to bi vec bilo neko poredjenje, ovo ovako napamet, pusti tu pricu.

Mislim, nesto tu ne stima. Princip rada poznat, planovi za same uredjaje postoje, teorija rada javno poznata, i pod uslovom da radi onako kako je opisano bio bi to jedan od najvecih, ako ne i najveci pronalazak u ljudskoj istoriji, posto bi momentalno resio SVE energetske probleme covecanstva, za koje je, direktno ili posredno, vezano maltene SVE lose sto se danas desava - dakle, stvar koja bi toliko unapredila ljudski rod kao nijedan dogadjaj i pronalazak do sada u istoriji, ravan pronalasku tocka i vatre. Pa ipak, niko se ne bavi time. Ameri u Iraku na par Hamera "testiraju", 8000 auta u Australiji voze na to, ubili pronalazaca...nije nego, teorija zavere kao i svaka druga Halo, pa da je u pitanju tako revolucionaran uredjaj, STOTINE MILIJARDI dolara bi se trosilo na razvijanje takve tehnologije, svuda po svetu.

Ok, lepo je misliti da eto postoji resenje za free energy, ali naftni lobiji ga drze zakljucanog negde u fioci i ubijaju svakog pametnog ko nadje alternativu fosilnim gorivima, i slicno - ali resenje za svetske energetske probleme ili uredjaj izgradiv od delova sa djubrista u kucnoj radinosti uz pomoc planova sa interneta, to tesko da cemo videti, a da radi nesto merljivo i korisno.

A uz turbonator i MAG Filtran ne da ne trosi gorivo dok ide nego pravi novo, pa jos cisti i vazduh iza sebe...

Ovaj aparat za varenje o kom pricas - koliko struje vuce u procesu elektrolize za pravljenje HHO kog koristi? Nisam rekao da je HHO nemoguc, daleko od toga - ali tvrdim da nema efikasnost vecu od 100%, sto je upravo ono sto ti tvrdis. A) Energija koja koristi za pravljenje HHO = koliko? B) Energija koju odaje u vidu plamena = koliko? Zakoni Termodinamike, koji i dalje vaze (njih ni Ajnstajn nije uspeo da obori, pa nece ni par Youtube klipova), kazu da ce A uvek biti znacajno vece od B, i da energija B nikad nece krenuti spontano da se stvara bez aktiviranja energije A. Dok god je to istina, HHO je samo jos jedna vrsta goriva, kao i svaka druga, odnosno nacin (jos uvek neprovereno koliko efikasan, ali svakako manje od 100%) pretvaranja jedne vrste energije u drugu.

Buducnost o kojoj ti pricas sigurno nam nece iskociti sa Youtube-a i resiti nam sve probleme. To sto je nesto na Youtubeu ne znaci da je buducnost tu nego da postoji veliki broj utopista kao ti

Ja ne tvrdim ovde nista napamet, nego ti, sorry. Ono sto ti tvrdis, na osnovu klipova sa Youtube-a, sopstvenog iskustva koje je daleko od bilo kakvog dokaza i bez IJEDNOG ozbiljnog testa - je da zakoni termodinamike ne vaze - a vaze dok se ne dokaze suprotno, i kontra njih je upravo to, nemoguce, dok neko ne DOKAZE suprotno, ali van Youtubea...

Diskusija se svodi na bapske price - Molder, Scully, The Lone Gunmen i slicni, njihove price o svetskoj zaveri i cudesna spasenja sa Interneta mogu proci negde drugde, ovo nije mesto gde se moze bez kraja i konca raspravljati o utopijskim naklapanjima dok je tezina dokaza iza svega toga - ravna nuli.

Case Closed, lock.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X