HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Ivane, to sto se na leru desila primetna promena rada motora ima smisla, jer HHO generator proizvodi uvek istu kolicinu H i O, pa ta kolicina procentualno uzima veci deo u ukupnom gorivu na leru, kada je kolicina benzina/dizela mala, ali na nekom vecem opterecenju motora i ne vidim neki smisao, osim onoga sto si naveo, eventualne kataliticke funkcije.

takodje , neko je dao lep primer da kad bismo kondenzovali paru iz auspuha i ponovo je vratili na elektrolizu u tom famoznom autu na vodu, imali bismo pepertum mobile )
    cak bismo deo toplote jos bacili u okolinu , kondenzovanjem vode
    znaci imamo auto, koji ide samo na vodu , kondenzuje vodenu paru, i jos greje okolinu. ako izolujemo taj sistem, dobicemo povecanje ukupne unutrasnje energije bez ikakvog ulaza, auto ce vrsiti neki rad, i sve ce se to zajedno grejati, imacemo fabriku za stvaranje energije ))
    naravno ovo se kosi sa zakonom o odrzanju energije, koji je jos uvek na snazi, ali ko zna... jos uvek nisam spreman da ozbiljno poverujem u to, mozda me neke buduce generacije demantuju, u to sam spreman da poverujem
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by campi
      Doro kada je krenula pric ao HHO -u zakljucana je tem abila brze bolje.....pa dobro nemoramo s eplasiti nasih poslova ionako ovde svi gube svoj posao u zemlji Srbiji nema mesta za toliki strah.....mehanika kao mehanika i motori SUS su ionako prevazidjeni odavno....tako da nevidim razlog da bi se ova tem apod ultimatumom bilo koje vrste zakljucavala/otkljucavala.....verujem da mnoge ljude bas to zainteresuje pa krenu sami u svoj experiment sto mi je mnogo korisnije i pametnije nego recimo TUNING tema automobila ali o ukusima netreba raspravljati....,,manje vise svako se vodi nekim svojim zeljama...strahovima.....itd...

Open our minds

Upravo zato se zaključava pošto ovaj forum nema pretenzije da postane Kurir ili Blic, rekla kazala nije za ovaj forum. Inovacije, tuning, konkretna pomoć jeste. Na netu svako može da nadje šta želi i zato ne treba ovaj forum a ni ova tema. Mene zanima da vidim to konkretno. Ljudi u sivom crnom i roze odelu postoje oduvek i postajaće i nadalje i to opet nije tema ovog foruma.

Da nema interesa ili dobre volje tema se ne bi otključala, zato treba to potkrepiti nekim uputstvom šta i kako.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ivans023
        CBC Član
        • 18.11.2008
        • 54
        • Kumane

U redu je takva praksa za uredjivanje foruma, to razumem i podržavam. Biće test kad budem imao vremena, možda i na dva auta. Merenje potrošnje ne mogu da obećam ali ću svakako snimiti reagovanje motora.
        Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• campi
          CBC Veteran
          • 11.06.2005
          • 169
          • Srbija

Evo par snimaka mog HHO generatora skinutog sa auta onako u grubo predstavljenog ...ostatak opreme ..relej tasteri ampermeta nisam slikao jer neznace mnogo na ovako razmontiranoj opremi....

Comment

• campi
            CBC Veteran
            • 11.06.2005
            • 169
            • Srbija

Evo jos jedne fotke

Comment

• campi
              CBC Veteran
              • 11.06.2005
              • 169
              • Srbija

Za sada toliko ...

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Ideja je zanimljiva. Video sam u praksi kako sve to radi,međutim,za mene je ostala misterija kako povećati efikasnost hho generatora u smislu smanjenja struje potrebne za efikasnu elektrolizu.Voleo bih da iznesete svoja mišljenja i iskustva na ovu temu.

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Onog momenta kada za proizvodnju HHO počnete da trošite manje energije nego što se sagorevanjem te kombinacije vodonika i kiseonika, dobijate perpetumobil. Morate objasniti i pokazati da to NIJE perpetumobil. Ako sa spominjanih 200mA (bez obzira na kojoj frekvenciji ih iskoristite) dobijete dovoljno H2 i O2 da SUS motor radi, dobijaćete VIŠE energije nego što trošite na proizvodnju gasova. A to je perpetumobil... ...objasnite da nije?

Ajde napravite jedan experiment. Upalite običan benzinac sa karburatorom. Skinite filter vazduha i stavite ruku na usis karburatora. Ne da ga zapušite već da osetite u****nu količinu vazduha. Dajte malo gasa. Primetićete da motor u****va k'o jači usisivač. Da li zaista mislite da možete u realnom vremenu sa samo nekliko ampera/desetina ampera proizvoditi toliku količinu H2 i O2 da napojite takav usis?!?

I šta ste se uhvatili automobila. Napravite takav agregat za struju. Tu vas bar ne ograničava veličina/masa mašine... kada sistem proradi, moći ćete praviti struju a vodu iz rashladnog sistema koristiti za grejanje kuće.
                  Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Uz svu skepticnost koju imam prema ovakvim tehnologijama, ne bih se do kraja slozio sa ovim gore napisanim, odnosno konkretno:

Originally posted by NSHappy
                    Onog momenta kada za proizvodnju HHO počnete da trošite manje energije nego što se sagorevanjem te kombinacije vodonika i kiseonika, dobijate perpetumobil. Morate objasniti i pokazati da to NIJE perpetumobil.
                    Ne obavezno. Gore napisano bi bilo istina, odnosno to bi bio perpetuum mobile da se inputom manje kolicine energije stvara veca koja se trosi na pokretanje auta, ali samo pod uslovom da se auto krece ISKLJUCIVO na ovaj generator. Ukoliko generator, cime god da proizvodi, uspe da poboljsa energetsku efikasnost i iskoristivost benzina, onda je sasvim moguce da ulaskom odredjene kolicine energije u uredjaj prividno dobijete veci rad nego sto bi to bilo moguce - a u stvari radi se o efektu povecanja efikasnosti sagorevanja primarnog goriva.

Ne kazem da ovaj generator radi tako nesto ili da to radi efikasno i sa nepobitno merljivim i isplativim efektom, samo navodim da je ovako nesto moguce, odnosno da se koristenjem uredjaja prividno dobije veci rad nego sto bi po teoriji dozvoljavala kolicina energije koju potrosi na svoje pokretanje, a da se ne radi o perpetuum mobilu.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• campi
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2005
                      • 169
                      • Srbija

Ono sto u benzinu ili u LPG-u ..nafti ustvari je VODONIK koji j evezan kako jeste..u atomu vode svi znaju jedan atom vodonika i dva atoma kiseonika vodonik sam po sebi je praskav gaz a kiseonik podpomaze i ubrzava sagorevanje.......u vodi ima sve sto je potrebno za taj proces sagorevanja...ALI najveca "tajna"..problem je naci najefikasniji nacin elektrolizom razdvojiti sa sto manjom ulaznom elektricnom energijom atom vodonika......Sten MAyer je radio na tome 30 godina u NASI ...ono sto nije valjalo je sto je to nastavio da radi u nekoj privatnoj reziji zbog cega je platio glavom nezaboravite SVE svetske ekonomije ( citaj drzave i njihove vlade) kontrolisu svakog pojedinca bas putem naplate energije ...zamislite da nemorate vise nikad ada idete na pumpu da placate 120 dinara za litar benzina .....od cega drzava uzima CISTO 70 din ali iskacem iz teme ocigledno ......
                      Ako sam ja sa primitivnom aparaturom postigao 25% ustede potrosnje goriva verujem da je moguce pokretati auto 100% na VODU u vodi postoji dovoljna gustina atoma vodonika koji to mogu da iznesu........elem gore pomenuti Sten MAyer je imao probnu voznju sa njegovim aparatom na obicnom autu gd esu u komisiji bili ljudi iz Americkog Energetskog Instituta i POTVRDILI SU da je probna voznja na VODU od nekih 2000Km potpuno zadovoljila sve zahtevano...hmmmm ko hoc eda veruje hoce ko ne naravno nemora.... vreme ce pokazati kao i za mnoge stvari....primera radi da vam je neko rekao 82 da cete imati telefon u dzepu velicine paklice cigareta ( i manji) i telefonirati bilo gd eda s enalazite ..rekli bi ste mu da je lUD tako da sto se mene tice ovu temu moze slobodno da zakljuca admin....na net-u ima dosta podataka pa ko voli neka i pregledava nema smisla nadmudrivati se......ja sam izneo samo svoja iskustva sa pomenutom aparaturom i kako to radi u praksi ..sve sam napravio iz cistog experiment ai radoznalosti nisam ocekivao da cu ato voziti na vodu ali iskren da budem nisam ni ocekivao da cu imati ustedu od 25% goriv ana koje i inace vozim auto....
                      Ima link na net-u gde nekoliko firmi u USA proizvode HHO generatore koji sagorevaju "vodu" a koriste se za varenje autogeno gd eu odnosu na klasicne Aaparate postizu 2X vecu temperaturu i takve prodaju i koriste u industriji ko neveruje opet evo neta=a pa neka cita ...

P.S. A sta automobili na struju MA LAZUUUUUUUUU klipnjaci su buducbnost oni nemogu da idu brze od 30 Km/h ovi is TEsla MOtors ic Californie lazovi

E drugari moji

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

P.S. A sta automobili na struju MA LAZUUUUUUUUU klipnjaci su buducbnost oni nemogu da idu brze od 30 Km/h ovi is TEsla MOtors ic Californie lazovi

E drugari moji
                        Niko ovde nije malouman ili totalni tehnički tupan da ne bi znao kako postoje elekromotori i gde se primenjuju kao i za ostale tehničke, hemijske ili mašinske procese, zato ne treba takav ton.

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

ma campi se malo zaneo, jer ne shvata jos neke stvari:

Ono sto u benzinu ili u LPG-u ..nafti ustvari je VODONIK koji j evezan kako jeste..u atomu vode svi znaju jedan atom vodonika i dva atoma kiseonika vodonik sam po sebi je praskav gaz a kiseonik podpomaze i ubrzava sagorevanje.....
                          u benzinu/nafti itd... imas vise ugljenika nego vodonika, tj. veci deo energije nosi ugljenik
                          a kiseonik ne potpomaze i ubrzava sagorevanje nego ga omogucava... bez kiseonika ni nema sagorevanja.
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ma reagovao sam samo na ton radnje, sad kad gledam šta si citirao, praskavi gas je mešavina vodonika i kiseonika ne sam vodonik al inema veze, važno da mi nismo čuli za hibride ili za primenu elktromotora u autoindustriji. Na Lokomotivama se već vekovima primenjuju elektromotori za pogon a ljudi misle da idu na dizel...

I opet da ponovim, zanima me tehnički kako to radi, kako se pravi, kako se pokazalo u eksploataciji. Ne zanima me slika ili film na yutube i teorija zavere zašto su čike u crnom posetile tog i tog...

https.autogas.rs

Comment

• Vladd
                              CBC Senator XXL
                              • 09.07.2006
                              • 581
                              • NBG

Sprava radi, i to je jedino sto se pokazalo u praksi. Nikakve ustede ni povecanje snage.

U stvari, usteda se postize kod neodrzavanih vozila, manje im smeta prljav filter za vazduh, ili druge nepravilnostisistema gorivo-vazduh

Jedino mi nije jasno sto u pricu ne uvedu karabit, i on proizvodi vodonik za korisnu upotrebu, vodonicno zavarivanje, karabitne lampe

Comment

• campi
                                CBC Veteran
                                • 11.06.2005
                                • 169
                                • Srbija

Doro jasno je meni da nezelis da slusas bajkee ljudi u crnom i slicno ALI linkovi koji se kache ovde na forumu za HHO su prvenstveno da bi nekoga zainteresovalo da i SAM istrazuje u tom pogledu po internetu...tako sam i ja sasvim slucajno svojevremeno nabasao na neke linkov epa prevrnuo gomilu i gomilu linkova dok nisam skontao kako i sta treba poceti barem onako okvirno......naravno ono sto je BITNO poznavanje engleskog jezika (citaj PRESUDNO) ...poznavanje iol eelektrike i naravno automehanike da bi bilo jasno o cemu se radi i kako....e sad ko ocekuje pricu tipa uzeo sam zicu "zute boje" pa sam je vezao tu i tu..pa na usis motora uradio to i TO....moze i tako ali to j eigranka bez prestanka....uostalom i sam si majstor dugo godina a i ovde na forumu dajes savete apropo auto gasa pa znas koji je to "posao" objasniti nekome nesto o principu rada auto gas-a ko iole nema neko pred znanje ...veeeelika muka......

JEdno je sigurno koga interesuje u zivotu (bilo sta) taj ce u tom pravcu se i interesovati.........zaista nezelim kao na nekim forumima i temama u njima da ovo krene putem nadmudrivanja tipa "JA IMAM ZNANJE svi vi nemate pojma a necu da vam kazem"........ocekivao sam i sam da ce se jos ljudi javiti sa slicnim iskustvima ko se upustio u experiment ali za sada nema ...vidim da sam za sada iole jedino ja abrem na ovom forumu konkretno nesto i rpavio...bic etoga jos vremenom.........ali ok ..sve u svoje vreme/nevreme...

POzdrav

Comment

Working...
                                X