HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

ovo je poslednji eksperimentalni model,posle njega sam presao na izradu finalnog proizvoda koji cu ugraditi u auto. ovaj ima 15 elektroda,ali samo jedan minus i dva plusa. to je takozvana "suva celija". naravno da nije suva,to je pogresan naziv ali odomacen,oznacava izolovane celije,nisu u vodi nego je voda u njima! u vodi je natrijum hidroksid umesto sode bikarbone.

Comment

• digitalconsumator
      CBC Član
      • 14.02.2008
      • 25
      • G. Milanovac, Srbija

Fantasticno...
      Ne razumem se mnogo u fiziku i hemiju.. Ali je me je ovo zaista zainteresovalo. Naprosto mi je neverovatno da postoje entuzijasti koji zaista pokusavaju da naprave ovakve opite u stvarnosti... Ito ovde medju nama.

@ painter
      Evo ja nudim pomoc u smislu logistike u belezenju rezultata... Imam kamkoder (kamericu), i rado cu doci da snimim kako to tvoje cudo radi u realnosti. Ako si zainteresovan, da se to dokumentuje.. Cim dodjem u BG, dogovoricemo se da napravimo kratak "film" i okacimo to na net.. i naravno linkujemo ovde!

Pozdrav
      D Vision 2010.
      www.d-vision.biz

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

To bi mozda bilo zanimljivije i lakse za objasniti video snimkom...
        veoma je zanimljivo,a najvise kad otkrijem da je nesto u sta sam i sam sumnjao - istina! recimo,sinoc sam zapoceo eksperiment da proverim jednu od tvrdnji pronalazaca dzoove celije (Joe Booker). to nije upotreba velike kolicine gasa iz elektrolize vode vec upotreba slabe elektrolize da se pobudi neka slabo poznata sila i voda postaje medijum za prenos te neistrazene energije... deluje nemoguce,jer smo "nauceni" u skolama. dakle,jedna od Dzoovih tvrdnji je da celija "ozivi" elektro stimulacijom,a "umre" oko dva sata posle ponoci...i to je sprecio prikljucivanjem baterije od 1,5V na celiju. kaze da baterija ne samo da ne gubi napon kao sto je logicno nego se i dopunjava! odakle??? elem,ja probao na mom uredjaju,i ako to nije Dzoova celija ali je slican princip. dakle,kad skinem kleme sa izvora struje,u uredjaju se zadrzava struja! prikacim malu sijalicu i ona svetli. negde u toku noci se isprazni! sinoc sam prikacio bateriju od 1,5V koja je imala napon 1,52V pre,a jutros sam izmerio napon od 1,63V! inace,bateriju sam prikacio na skoro "mrtvu" celiju,imala je samo 0,6V. mozda postoji neko objasnjenje koje demistifikuje stvar,ali ja ga ne znam.

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

tehnicko konstruktivni dizajn koji sam osmislio i poceo da pravim,koji cu ugraditi u auto,sasvim slucajno je preko 90% slican dizajnu trenutno naj produktivnijeg uredjaja na svetu,pravi ga jedna americka firma. dosao sam do njihovih snimaka dan posle zavrsetka mog projekta. zaista! ne bih ni ukapirao u cemu je tajna njihovog uredjaja da nisam i sam osmislio skoro identican uredjaj... ako rezultati testiranja pokazu-dokazu upotrebljivost tog uredjaja mozda cu ga komercijalizovati da bih lakse finansirao mnogo ozbiljnije projekte. hehe,mislite o tome!

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

'eb'ga,jos uvek je tu negde,1,62, 1,63,lomi se... kako je to moguce? drugi dan! morao sam da probam jer nisam verovao,a sad sam zbunjen! zna li neko nesto o ovome??

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

juce mi dolazi lik u radionicu sa golf 2 1.6 dizel.uzeo neki deo i kaze mi da je uspeo da smanji potrosnju na tri litra dizela na 100km.pitam ga kako a on otvori haubu i vidim da je napravio hho generator.kaze dasa nalijem vode,malo sode bikarbone,zakacio na burence struju i neku cev iz istog uveo u usis i pici.400 predjenih km nasuo nafte 1200din.zanimljivo.pitam ga brale koliko ti je ovo sigurno pod haubom jer se nalazi uredjaj u plasticnom burencetu od 5l,kaze samo dok ga testira pa pravi prohrom,ali su se testovi pokazali pozitivnim pa ce da ga uskoro ubaciti u prohromski sud!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

spada u domen nauke koliko i HHO (na samoj granici a bogami i malo vise preko).

ako si cuo za Tesla switch ?

kobajagi prazne i pune baterije i posle budu sve pune
                googlaj tesla switch ima svasta o tome.

Neznam sta da ti kazem,granicna nauka me je uvek interesovala ..ali nisam nista isprobavao pa nezelim da komentarisem ni za ni protiv.
                U svakom slucaju ,sta god da radis neka ti je BEZBEDNOST na prvom mestu.
                Ti nas izvestavaj kako napredujes i ako budes imao neke realne testove,ja bih voleo da ih prikazes ovde.
                samo konkretno.. ko bude pisao neosnovano ZA ili PROTIV ovog projekta ,bice obrisan
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

nemam sad vremena ali sigurno cu prostudirati "tesla switch"! nisam ranije cuo... napon pada i raste kako uredjaj (sa sve baterijom) pomeram po prostoriji. mislim da na neki nacin prikuplja elektricitet iz prostora. kada ga priblizim bilo kom izvoru struje,kablu ili uticnici,napon raste,0,1V za oko pet sekundi ili vise,zavisi. danas sam za kratko vreme pored uticnice ocitao 1,68V,a zapoceo sam sa 1,61. sklonio sam ga da vidim sta ce biti do jutra. i unimer sam udaljio jer u njemu je baterija 9V,da ne smeta...

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

VODONIK je zaista cudan i zanimljiv hemijski element! preko 90% svemira cini vodonik. sunce "radi" na vodonik,i,kako kazu moderni kvantni fizicari-na elektricitet! najbitniji je za zivot. voda = vodonik!preko 70% planete zemlje,ali i ljudskih tela-cini voda! ja ga zovem prenosnik ili nosioc energije. vecina ljudi je po mom misljenju zaslepljena "naucenoscu" pa ne vidi dalje od GRANICA KONZERVATIVNE NAUKE. recimo,zakoni fizike su podlozni promenama,to se stalno desavalo. tehnologija uznapreduje,pa staro pravilo izgubi vrednost. danas mislimo da je perpetum mobil druge vrste (teoretski) ostvariv,ali P.M. prve vrste sasvim neostvariv,medjutim,ko nam garantuje da se to nece promeniti u buducnosti? ali moram da naglasim,kad se diskutuje o vodoniku ili mesavini vodonika i kiseonika iz vode,posto se dosta ljudi automatski poziva na neostvarivost P.M.,a uglavnom ne znaju sta je perpetum mobil,naglasavam,NE RADI SE O PERPETUM MOBIL-u! radi se o oslobadjanju i usmeravanju energije! vodonik krije ogromnu energiju i o tome se dosta cutalo do skoro. ako nista drugo,zakoni termodinamike ne smeju se tumaciti bukvalno,sirovo. tacno je da ce neki zakoni fizike morati da se promene i to nije samo moje misljenje. na tome se radi u najvisim naucnim krugovima. ide sporo,naravno,stara garda se neda promenama... i na kraju,PERPETUM MOBIL VEC POSTOJI! TO JE MAJKA PRIRODA! sve nam je dato,mi samo treba da uzmemo...

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

treceg dana napon je kruzio oko 1,60V i pao lagano na 1,57V. nije reagovao na pomeranje po prostoriji. skinuo sam poklopac i video da je elektrolit iscureo iz celija zbog loseg dihtovanja i zakljucio da je to razlog. odvojio sam bateriju od uredjaja. napon je na bateriji bio 1,59V,stabilan,a na uredjaju 1,38V i polako je padao. jednog dana cu napraviti pravu dzoovu celiju pa cu eksperimentisati sa njom,ovo je bilo onako usput... sada mi je prioritet da zavrsim prototip mog najnovijeg generatora,da ga testiram,ugradim u auto i testiram u autu,da sve to snimim i podelim sa vama. mozemo napraviti test na nekom skupu,da svi vide uzivo. da jednom za svagda resimo dilemu : RADI ILI NE RADI! izrada mi ide sporo zbog raznoraznih razloga,i tehnickih i privatnih. prvi prototip je mali,sa plocama 110x110mm,namenio sam ga za skuter pezo elistar 125ccm,ali testiracu ga i u kolima jer na youtube tvrde da tako mali uredjaj moze i u kolima da ima efekta. ako neko moze da mi pomogne informacijama : moze li lepak za klirit(na istoj osnovi) da zalepi klirit za metal? proizvodjac ne zna da mi odgovori na to pitanje! koji tecni dihtung je otporan na natrijum hidroksid (NaOH,jaka baza) .silikon nije bas...
                      na fotki grebem sa lima noktom jednu od najboljih osnovnih boja ikada,gde padne nema sanse da se skine,ali posle par dana elektrolize spada sa lima! hteo sam da vidim moze li se koristiti kao elektro-izolator. na drugoj mozete videti efekat implozije vodonika na manometru: uvukao mi je plamen u generator i eksplodirao je. medjutim,vodonik prvo implodira pa onda eksplodira. tu lezi tajna prevelike energije vodonika. ko uspe da iskoristi taj efekat moze recimo voziti auto sa malom kolicinom vodonika,suprotno vazecim teorijama fizike i preracunu energetske vrednosti. jos je rano da vam pricam o tome,ali hho boosteri koriste delic te energije... u manometru se pomerila kazaljka jer je izmerio vakum nastao implozijom,znaci kazaljka je krenula na kontra stranu,udarila u granicnik i pokrivila se. sad umesto nule pokazuje oko 0,75 bara.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pratim sa zanimanjem, samo ti nama preživi te eksperimente a vremena ima
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by painter
                          na fotki grebem sa lima noktom jednu od najboljih osnovnih boja ikada,gde padne nema sanse da se skine,ali posle par dana elektrolize spada sa lima!
                          Jel ti zna majka sta radis?
                          Eto ako ne pokrenes auto na vodu barem vise ne moras da zuljas ruke smirglajuci staru boju na kolima, otkrio si nesto novo. izvini morao sam
                          Samo napred Acika drzimo ti palceve
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• campi
                            CBC Veteran
                            • 11.06.2005
                            • 169
                            • Srbija

Bravo Painter-u eto jos neko ko iole ozbiljnije experimentise..samo napred.........

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

evo prvih fotki mog novog generatora! nije konacna verzija ali to je taj dizajn. zahvaljujuci novom dizajnu curenje struje ce biti eliminisano i pored toga sto su celije pune vode! znaci : lako dolivanje,maksimalno iskoriscenje napona,mala potrosnja struje,minimalno grejanje (gubitak)... posle vikenda cu ga isprobati,kupujem nov punjac akumulatora snage 30A,na njemu ce se razradjivati,i rezervoar za vodu ce biti od posude za antifriz,golfov. posle ide u skuter ili u auto...

sa donje strane ulazi voda a gore izlazi gas dobijen elektrolizom...

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

ajde sa srecom, pa da vidimo sta ce da bude.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X