HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivans023
    CBC Član
    • 18.11.2008
    • 54
    • Kumane

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Jedno od mojih mini istraživanja alternativnih pogona se odnosilo i na takozvane hho generatore. U suštini, to je obična elektroliza kojom se ne može dobiti više energije nego što se uloži. Dakle, energija potrošene struje je veća od energije koju ćemo dobiti sagorevanjem dobijenog vodonika i kiseonika.
    To je školsko i sasvim tačno objašnjenje ali u celoj priči nije uzeta u obzira jedna stvar: Niko nije uračunao uticaj te dobijene mešavine na sagorevanje benzina. Čak i te male količine vodonika i kiseonika pojačavaju sagorevanje i time povecavaju iskorištenje osnovnog goriva. HHO tu radi poput katalizatora, vrlo jednostavno.

Meni lično, da mi sad neko ovo priča a da ja prvi put čujem za to, i dalje bih bio skeptičan. Medjutim, ja sam uredjaj napravio i probao. Dešava se sledeće:
    1.Kadet dizel, radi na leru i klasično podrhtava kao i svaki stari dizel.
    2. Uključujem uredjaj, motor prestaje da podrhtava i osetno dobije nešto veći broj obrtaja.

Znači, količina goriva koju daje pumpa je ista, sve je isto, potrošnja struje zbog uključenog uredjaja se povecala, logično je da za nijansu padne broj obrtaja jer sad altenator gura još deset ampera ali obrtaji nisu pali nego se povećali.
    Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• Ivans023
      CBC Član
      • 18.11.2008
      • 54
      • Kumane

Sasvim drugo je Stenli Majerov izum, on je koristio rezonantnu elektrolizu. Radi se o generisanju veoma precizne frekvencije struje koja čak sadrži još nekoliko podharmonika. Ta struja pogadja rezonantnu frekvenciju molekula vode i moguće je dobiti dovoljno gasa za pokretanje motora sa nekih 200mA struje. U prevodu, auto će ići sa smešno malom strujom, jedini ulog je destilovana voda.
      Do istog izuma je došao i jedan lik istraživajući nešto sasvim drugo (lečenje raka strujama raznih frekvencija), gledao sam prilog na njemu upravo na Fox news (ili nekom takvom), lepo su rekli da je postigao elektrolizu sa vrlo niskom strujom ali niko nije mrdnuo prstom. Kao da sve to nije ni postojalo.
      Evo i jedan japanski auto na vodu http://www.youtube.com/watch?v=CrxfMz2e ... re=related
      To može da radi ali nikom ne odgovara...
      Edit: Sad sam pronašao i taj snimak koji sam gledao: http://www.youtube.com/watch?v=JiKa4nOkHLw
      On jednostavno upali vodu Da neko ugradi četiri malecna namotaja unutar kompresionog prostora motora, samo bi u rezervoar bi sipao vodu i vozio. Naravno, još neke modifikacije bi morao odraditi, ne bi valjalo da zardja pumpa
      Ili ovaj auto recimo: http://www.youtube.com/watch?v=x1UrlDNk ... re=related
      Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• campi
        CBC Veteran
        • 11.06.2005
        • 169
        • Srbija

P ASen MAyer je covek koji je ceo taj projekat zaokruzio i zavrsio....na snimku jednom gledao sam gd eje ceo uredjaj takoreci sveo na "cev" sa cije donje strane je kao svecica kod auta a iznad ej cev sa prikljuckom za crevance koje dovodi vodiu do cilindra i visikonaponskog kabl akoji ide na razvodnu kapu.....drugim recima znaci NIKAKVE modifikacije na benzinskom klipnom motoru odvrne se svecica i taj "cilindar" se zavrne na nejno mesto ....elektroliza vode se vrsi trenutno tu u tom cilindru i u****va s eu motor .....iz USA nekog instituta napravili syu probu od nekih 3000 milj avoznje iskljucivo sa takvim uredjajem na VODU bez ikakvog drugog goriva dodatnog i pokazao s ekao sasvim pouzdan.......
        HHO generatori nisu buducnost oni su realnost sadasnjosti...samo pitanje je ko ce prv da povuce nogu obzirom da je naftni lobi prejak u svetu .....da bi dizvolio omasovljenje toga ali kao i svaki izum inace uvek nadje put do omasovljenja pre ili kasnije. Danasnja auto industrija zbog tog naftnog lobija naterana je da vrsi supstitute tipa razliciti hibridni motori i ostalo sto ej obican pucanj u prazno ....elektro automobili mozda...ali ukoliko se usvoji HHO kao pogonsko gorivo vozila to apsolutno vraca auto industriju na noge jer klipnjaci ostaju u igri kao i do sada....a sami klipni motori imaju mnogo pokretnih delova sklonim kvaru pa eto lepoh prihoda za autoindustriju kao i do sada....
        Francuska planira izgradnju stanica za punjenje automobila an struju i izdvaja veliki novac iz budzeta za to...mislim da ce se na tome stati i HHO ce uzeti svoje mesto koje mu pripada.....
        Sam sam probao sa HHO generatorom naravno to je amaterski poduhvat obicn eelektrolize od koje nisam ocekivao cudo.....bitna stvar je d asa malo ulazne struje i specijalnom frekvencijom iste se dobije brza elektroliza koja oslobadja dovoljno vodonika i kiseonika za pogon motora Sten MAyer je definitivno to i uspeo...verujem da sve vodece automobilsk ekuc eodavno imaju razradjenu i ov u opciju koj aceka svoj dan da krene u masovnu proizvodnju...ali sve to opet dok naftni lobi koji SVE kontrolise neoslabi....jedno je sigurno bice turbulencija......oni s ebore za bilo koju vrstu goriva koja se moze NAPLATITI ( logicno)

http://www.youtube.com/watch?v=GDHT0hBg ... re=related

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Kad je tema otključana očekiva osam neki svoj projekt kako je to napravljeno i kako se pokazalo u eksploataciji. u koliko toga nema tema ide ponovo pod ključ jer sve ovo što se može naći po internetu i yutebe su
          snimci bez vrednosti dok se ne pokaže u praksi.

Rado ću podržati tako neki projekat naročito ako ga autor ovde objavi.

Ukoliko toga nema, tema ide opet pod ključ. Rok sutra.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ivans023
            CBC Član
            • 18.11.2008
            • 54
            • Kumane

To ide otprilike ovako: da bi pravio serijski bilo kakav uredjaj, moraš ga prvo prijaviti kao patent. Kad ga prijaviš kao patent, sutra će doći ljudi iz neke naftne kompanije da otkupe prava na njegovo korištenje. Pare, kao što znamo, tu nisu problem, za takav patent daće koliko želiš. Ako ne pristaneš, zna se šta ti sleduje.
            Tužno ali istinito. Isto se dešava i kod firmi koje naprave neku jeftinu bateriju ugromnog kapaciteta. Dodje ista ekipa i otkupi ti patent, papire strpaju u sef a u medijima puste priču kako ulažu u nove, čistije tehnologije.. Na kraju, naravno, ne bude ništa. I dalje pričaju kako nafte ponestaje što je čista laž, ima je još jako mnogo. Ameri odkriju nalazište, ispitaju ga i zapečate a naftu kupuju od arapa običnim štampanjem dolara. Inflaciju sprečavaju povremenim "nestajanjem" para sa berze a kad baš prigusti onda sruše celu berzu pa jovo nanovo. Ima tu još mehanizama kojima održavaju vrednost dolara ali to je vec dugačka priča.

Ja ću ponovo sklopiti uredjaj ali ne mogu tako brzo. Prethodni sam pokvario jer mi je bio prevelik za ugradnju u auto. Malo sam i slab sa prohromom..
            Zao mi je što tad nisam snimio sve, kad napravim novi, napraviću i detaljan test.

Comment

• campi
              CBC Veteran
              • 11.06.2005
              • 169
              • Srbija

Konkretno sam n asvom automobilu napravio dati uredjaj ..bitno je bilo da prohromski lim nebude prohrom koji ima magnetna svojstva......auto ima karburator i vozim g ana auto gas...sa dodatkom HHO generatora ..u voznji na otvorenom oseca se mirniji rad motora kao da klizi i drugacije se odaziva na gas ( glatkije) i sa nekih 15 Ampera struje koj a je napajala ceo uredjaj....sto se tice ustede auto gas-a pa na otvorenom je oko 25% sam dobio u nekom koriscenju od oko 5 meseci po gradu nije bilo nikakve ustede obzirom da je bilo mnogo kreni stani ....,...na net-u sam pronasao neke seme elektronike koje za ulazni napon od 12 V pretvaraju u takav ali pulsirajuci ...nisam nist apravio dalje da dodam na postojecu skalameriju....definitivno izvodljivo je voziti 100% po meni na vodu samo je tajna kako tacno prizvesti tako harmonican pulsirajuci napon...koji ce za malu ulaznu struju kidati atome vode sa lakocom na atome vodonika i kiseonika .......
              Svaki skepticizam po ovom pitanju po meni smesan ljudi to su uspeli da naprave do kraja kao i Sten MAyer koji je nazalost platio glavom ....naftasi su mu ponudili ogroman novac .....niej bio zainteresovan i ond asu mu namestili....
              Hibridni pogoni su smesna stvar kombinacija sa klasicnim dizelima i benzincima zamazivanje ociju obicno.....samo je pitanje vremena kada ce krenuti u pravljenje HHO generatora sa potpunim iskoriscenjem....po mom misljenju taj proboj napravice Kina obzirom da nemogu da je kontrolisu a trosi ogroman novac na energiju svake godine....
              Sto se tice mog projekta skinuo sam sa auta datu opremu pa mogu da napravim neku fotku istog....ali tek za neki dan....
              Inace u zemlji u kojoj su akcize na naften derivate 50 % i vise procenata iluzorno je govoriti o bilo kakvoj inovaciji...napretku........bas mislim da ako bih napravio da ide 100% na vodu kakav bi bio susret sa ljudima od nauke na masinskom fax-u da mi to atestiraju hha osecam da bi me posetili ljudi u crnom posle 2 sata

Comment

• campi
                CBC Veteran
                • 11.06.2005
                • 169
                • Srbija

Doro kada je krenula pric ao HHO -u zakljucana je tem abila brze bolje.....pa dobro nemoramo s eplasiti nasih poslova ionako ovde svi gube svoj posao u zemlji Srbiji nema mesta za toliki strah.....mehanika kao mehanika i motori SUS su ionako prevazidjeni odavno....tako da nevidim razlog da bi se ova tem apod ultimatumom bilo koje vrste zakljucavala/otkljucavala.....verujem da mnoge ljude bas to zainteresuje pa krenu sami u svoj experiment sto mi je mnogo korisnije i pametnije nego recimo TUNING tema automobila ali o ukusima netreba raspravljati....,,manje vise svako se vodi nekim svojim zeljama...strahovima.....itd...

Open our minds

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

Evo ovde objasnjena tehnika kako radi u stvari .....ko razume shvatice.....malo edukacije nije na odmet....pojasnjava dosta stvari

http://www.youtube.com/watch?v=JDBthFaf ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=sxXCkUF9 ... re=related

Comment

• Ivans023
                    CBC Član
                    • 18.11.2008
                    • 54
                    • Kumane

Jedan taksista u Beogradu ima ugradjen hho uredjaj, ljudi su ga ismejavali na nekom forumu a on nije znao da objasni kako to radi. Čovek je primetio uštedu, kao i mnogo ljudi širom sveta. Zapravo, nisam čuo da je neko ugradio uredjaj a da nije bilo baš nikakvog efekta. Evo, ovaj forum se bavi samo tom tematikom http://www.hhoforums.com/index.php Niko tamo ne pita da li uredjaj radi nego samo - kako napraviti još efikasniji generator.
                    Možda se neko pita zašto fabrike automobila to ne ugradjuju, vrlo jednostavno, svako razmišljanje u tom pravcu je opasno..

Verovatno ste primetili da se potrošnja goriva kod novih automobila uopšte ne smanjuje. Istina je da oni imaju više snage sa istom količinom goriva ali potrošnja i dalje mora biti velika kako bi naftaši dobro zaradili. Drugim rečima, auto koji troši 7l dizela a ima 200ks, za mene i dalje troši mnogo pa makar imao i 1000ks. To mi ništa ne znači, ja hoću auto koji izgleda poput nove astre a da troši 2l na 100km, dobar mi je i motor od 50ks. To ništa nije nemoguće ali, opet, nikome se to ne isplati osim kupcu. Razmišljanjem na taj način se može zaključiti da je prastari golf 1 štedljiviji od 95% novih automobila, apsurd..
                    Hibridi su neverovatno velika glupost, i dalje trošiš poprilično, samo imaš više bespotrebne snage.

Uredjaj ću napraviti ove zime a temu možete zaključati, ja sam izneo sve što znam i sve što sam video. I onako se ništa neće promenuti, bar ne u narednih dvadeset godina.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

@campi . pusti to neko se plashi ,shtit interese.
                      nismo mala deca. Citao sam i ja mnoge tekstove i ispratio serijale o HHO.
                      dajte nesto konkretno ako neko ima neka pishe.neka prikaze sta je u radio i objavi rezultate.
                      batali youtube i sta su rekli na fox news. nisu oni nista rekli na fox news .. nego su PRENELI ono sta je on rekao.
                      Ova tema je zeznuta jer se upadne u rasprave ,sliche raspravama o religiji ili politici..znachi kraj se ne nazire ako niko ne popushta i niko nemoze svoje dokaze "plastichno" da opravda.

ako imate nesto iz prve ruke,meni bi bilo zanimljivo da ponekad procitam..ali ako nemate..
                      i mi ostali znamo za google i youtube .
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Ivans023
                        CBC Član
                        • 18.11.2008
                        • 54
                        • Kumane

Dobro, sutra ću napraviti ćeliju

Comment

• campi
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2005
                          • 169
                          • Srbija

ok slikacu vam HHO furunu ovih dana pa da okacim ...izvadio sam je iz auta....

Comment

• campi
                            CBC Veteran
                            • 11.06.2005
                            • 169
                            • Srbija

IVANE apsolutno si u pravu za novija vozila da su slicne potrosnje i vece snage...mislim cemu to...stacemi auto od 50Ks a po gradu ogranicenje 50Km/h na auto putu 120 Km/h.....nema smisla....a ovo sto kazes da Golf1 je mngo rentabilniji od novijih automobila i to stoji pa evo uzmite samo koliko kosta odrzavanje jednog novijeg dizela od prastarog golfa1 dizela.......vazno je d asu natrpali gomilu elektronike koja se vazda kvari....koliko delov aa toliko i kvarova staro je pravilo.....
                            Komsij ami je konstruktor i radi n anekom programu na kompu gd ebilo koji mehanicki element zupcanik...osovina...BILO STA zadajus eparametri i sam odredis koliko zelis d asluzi vremenski taj deo i program sam porracuna ceo deo i da uputstva za izradu ..kaljenje kakvo i ostalo....pitao sam ga jel to u praksi funkcionise rekao je APSOLUTNO na masini koju je konstru****o preko tog programa oslabili su 3 neka del ai zadali im da treb ada rade 2 godine..covek koji je kupio masinu dosao je posle 2 god i 4 mseca da kupi nove te delove...takoda to vazi za gotovo sve automobile novije proizvodnje svaki sklops se racuna preko tako nekog program ai daje mu se tacno odredjen rok trajanjka...a delovi nisu jeftini...p ako voli nek izvoli.....

Comment

• campi
                              CBC Veteran
                              • 11.06.2005
                              • 169
                              • Srbija

Zaboravih da kazem ko gelda preko youtub-a i ostalog...HHO u 95% slucajeva su ljudi koji experimentisu ...igraju se onako bezveze....trazite od Sten MAyer-a snimke i slicno gd ese moze nesot i videti i nauciti...ovo manej vise je igranka

Comment

• Ivans023
                                CBC Član
                                • 18.11.2008
                                • 54
                                • Kumane

Običan hho generator, ugradjen u flaši od sirćeta. Deluje trapavo napravljen ali nisam mogao bolje za pola sata koliko sam imao vremena. Padala je kiša a radionica mi je zauzeta, nadam se da ću sutra napraviti probu.

Comment

Working...
                                X