HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by masar View Post
    ljudi jel moze neko da mi objasni kako da resim to sto mi generator daje gas periodicno a ne u kontinutetu, znam da je fora oko rupa na ploci i uvodnica tacnije njihovog medjusobnog polozaja ali ne znam sta da radim
    Uvodnicu vode stavi malo nize ispod dihtunga (cini mi se da je kod tebe na razlicitim stranama ulaz i izlaz). Izlaz gasa iz celije u babler mora da bude vislji u bableru nego dovod vode u celiju

Comment

• qwisko
      CBC Veteran
      • 10.07.2009
      • 124
      • Beograd
      • 406

Originally posted by stole View Post
      Pozdrav svima,nov sam na ovom forumu,pazljivo sam procitao sve sto ste do sada pisali,imam jedno pitanjeosto se vodonik sakuplja na - celiji,da li treba da bude veci broj negativnih nego pozitivnih celija.Da li je bolja kombinacija -nnnn+nnnn-?Unapred hvala
      Nebitno je posto struja ide izmedju polova, poslednje ploce ucestvuju samo jednom stranom u elektrolizi, a unutrasnje sa obe. Tako da je nebitno kakav je raspored, uvek je isti broj - i + koji ucestvuju u elektrolizi

Comment

• stole
        CBC Član
        • 01.03.2012
        • 15
        • Aleksinac
        • Zastava 128 Skala 55

Hvala na odgovoru.Da li se sa celijama 10x10 moze napraviti generator za 2000 ccm?MIslio sam da napravim od 19 celija.Da li ce to viti dovoljno za motor od 2000 ccm?
        Last edited by stole; 02.03.2012, 19:22.

Comment

• qwisko
          CBC Veteran
          • 10.07.2009
          • 124
          • Beograd
          • 406

Ne znam koji je motor u pitanju. Ja imam 1.9 dizel i imam celiju od 16 elektroda sa oringom fi 80mm. Ako je benzinac u pitanju bolje je da napravis od 25 elektroda ali sa malo manjim oringom, fi 70mm

Comment

• tiktak
            CBC Početnik
            • 02.03.2012
            • 1
            • Nis

Postovanje nov sam na ovom forumu , Hocu da napravim generator delove sam sve nabavio pleksiglas od 10 mm ,Ploce su 90 mm x 90 mm inox 304 sa tri rupe u gornjem delu 8 mm na sredini 6 mm i dole 6 mm , unutrasnji precnik gumice 75 mm a debljina gumice je 2.5 mm . Posto mi taj geneator treba za vozilo koje je 1600 cc ja imam 9 ploce misleo sam da idem na varijantu -nnn+nnn- dalice mi ova varijanta davati dovoljno gasa za 1600cc i koliko ce mi Ampera vuci ????

Comment

• darkoarf
              CBC Član
              • 29.01.2012
              • 44
              • bgd

meni radi sa 16 elektroda oring 90.bezinac 2000 kubika

uradicu mozda kasnije jos jedan sa 25 elekroda i isto cu ga ograniciti na 8 ampera.dali je normalno da sada bez pwm krece sa 11 ampera kad se zagreje ide na 15 ampera.vozim kratke relacije pa naznam dali bi mozda otiso i vise ampera ali dok nestigne pwm u utorak sredu.proveravam trenutno potrosnju sledece nedelje ce slediti punjenje rezervoara i znacu kolika je usteda sa 16 elektroda.led dioda je vezana na generator posle relea zanimljivo je da kad ugasim auto ona svetli jos 30 sekundi iako sam auto skinuo sa kontakta u prevodu ploce su postale naelektrisane.

Comment

• darkoarf
                CBC Član
                • 29.01.2012
                • 44
                • bgd

ljubisa markovic

ostalo mi je nejasno i zato pitam sve forumase onaj tip iz zajecara ljubisa markovic mi je preko telefona rekao da njegov generator ne trosi vodu sipas elektrolit i vozis 1000 km.dali je neko taj generator ugradio dali neko ima iskustva kakav je to generator kako radi bez posude za vodu jer covek kaze otkacis brzu spojku istocis vodu i dospes novu vodu posle 1000 km.on tvrdi da mu generator radi na 10 ampera tri puta sam ga pitao gde se doliva voda covek kaze nema dolivanja vode menja se posle 1000km.kaze covek moj se generator uopste negreje a radi na 10 ampera nema grejanja ide babler i u usis crevo.dali je neko rasturo taj generator kolko ima ploca koji oring je stavljao ne mogu da verujem da bas niko nije kupio kod njega taj generator.nece covek da otkrije ni jedan detalj .tako sam bio popizdeo kad sam ga zvao da sam hteo da ga kupim i rasturim da vidim kako je uradjen.

Comment

• rs50
                  CBC Početnik
                  • 29.02.2012
                  • 8
                  • Bečej

Odg: ljubisa markovic

Svaki generator mora da troši vodu, zapavo voda je ta što se razlaže na vodonik i koiseonik. Ta potrošnja je prilično mala, reda 0,1 - do 0,3 dl na 100km pređenog puta. Verovatno je konstrukcija takva da ima dovoljno rezerve znači 2-3dl pa zato netreba dolivati već samo menjati elektrolit na svakih 1000km, a možda i samo doliti.
                  Puno njih pokušava sve i svašta prikazati kao ima neku tajnu njegovo rešenje, verujte mi da je sve to samo posledica prostosti i nestručnosti tih ljudi, žive u zabludi da su pronašli nešto - misle da imaju koku koja snosi zlatna jaja. Izbegavajte ih !!!
                  Last edited by rs50; 03.03.2012, 00:46.

Comment

• qwisko
                    CBC Veteran
                    • 10.07.2009
                    • 124
                    • Beograd
                    • 406

Originally posted by darkoarf View Post
                    ostalo mi je nejasno i zato pitam sve forumase onaj tip iz zajecara ljubisa markovic mi je preko telefona rekao da njegov generator ne trosi vodu sipas elektrolit i vozis 1000 km.dali je neko taj generator ugradio dali neko ima iskustva kakav je to generator kako radi bez posude za vodu jer covek kaze otkacis brzu spojku istocis vodu i dospes novu vodu posle 1000 km.on tvrdi da mu generator radi na 10 ampera tri puta sam ga pitao gde se doliva voda covek kaze nema dolivanja vode menja se posle 1000km.kaze covek moj se generator uopste negreje a radi na 10 ampera nema grejanja ide babler i u usis crevo.dali je neko rasturo taj generator kolko ima ploca koji oring je stavljao ne mogu da verujem da bas niko nije kupio kod njega taj generator.nece covek da otkrije ni jedan detalj .tako sam bio popizdeo kad sam ga zvao da sam hteo da ga kupim i rasturim da vidim kako je uradjen.
                    Ne znam sta on koristi kao elektrolit. NaOH se ne trosi, pa se samo doliva voda. Ako imas PWM mozes i posle par hiljada km. Kako ti opada nivo vode, tako raste amperaza, ali sa PWM-om mozes da kontrolises. On verovatno koristi sodu bikarbonu, pa zato menja posle 1000km

Comment

• formatizer
                      CBC Početnik
                      • 14.02.2012
                      • 6
                      • PI

e, da se ovo nebi smatralo reklamom, može li bilo ko da mi pošalje na mail ili privatnu poruku gde mogu da kupim prohrom 316l po mogućstvu manje od cele table. Trebalo bi mi negde oko pola kvadrata
                      Last edited by formatizer; 03.03.2012, 19:34.

Comment

• stole
                        CBC Član
                        • 01.03.2012
                        • 15
                        • Aleksinac
                        • Zastava 128 Skala 55

Originally posted by qwisko View Post
                        Ne znam koji je motor u pitanju. Ja imam 1.9 dizel i imam celiju od 16 elektroda sa oringom fi 80mm. Ako je benzinac u pitanju bolje je da napravis od 25 elektroda ali sa malo manjim oringom, fi 70mm
                        Motor je benzinac od 200 ccm,a ima i plin
                        Last edited by stole; 03.03.2012, 23:27.

Comment

• darkoarf
                          CBC Član
                          • 29.01.2012
                          • 44
                          • bgd

Formatizer

Odvojis vreme pa procitas svih 131 stranu i tu ima gde se prodaje prohrom.ima vas mnogo pretpostavljam da se gwisko umorio od ponavljanja svakom ko se pojavi na forumu gde da kupi prohrom koji oring kolko razmak gde da busi rupe UZMITE MALO PA PROCITAJTE FORUM I MOLIM VAS NE OTVARAJTE TEME KOJE SU DO DETALJA ISPRICANE.AJDE DA NESTO DOBRO USAVRSIMO A NE DA PONAVLJAMO KAO PAPAGAJI JEDNU ISTU PRICU 5 PUTA.
                          Last edited by darkoarf; 03.03.2012, 22:26.

Comment

• stole
                            CBC Član
                            • 01.03.2012
                            • 15
                            • Aleksinac
                            • Zastava 128 Skala 55

Koji bi nepovratni ventil trebalo da se stavi ako se od generatora pravi brener,a ne za ugradnju na auto?Pozdrav svim clanovima foruma
                            Last edited by stole; 04.03.2012, 01:10.

Comment

• vladnik
                              CBC Član
                              • 30.01.2012
                              • 10
                              • Beograd

Originally posted by formatizer View Post
                              e, da se ovo nebi smatralo reklamom, može li bilo ko da mi pošalje na mail ili privatnu poruku gde mogu da kupim prohrom 316l po mogućstvu manje od cele table. Trebalo bi mi negde oko pola kvadrata
                              Ja sam narucio iz neke firme u Cacku da mi iseku i posalju ploce (25 komada 121 x 12= oko 2500 din) Iz Beograda sam . Imaju 316 TI. Imas na internetu njihov sajt. Ukucaj SLOVAS u googlu i naci ces ih. Ovo nije reklama, a ako admin smatra da jeste neka izbrise ovu poruku.

Comment

• danek
                                CBC Član
                                • 13.09.2011
                                • 42
                                • zagorje

Originally posted by darkoarf View Post
                                -- voda se troši,ko tvrdi suprotno je diletant...ništa drugo...
                                --plin proizveden na 10A je smeće od plina,do 30 puta manje energije oslobodi izgaranjem od plina proizvedenog na 3-6A
                                --znači da ovog od 10A treba više...pošto efekt na 10A nije potpun radi premalo lošijeg plina treba dići struju na 12A min.. al onda već imamo paru koja je nepoželjna u kompresijskom prostoru...
                                --inače malo o pari..voda non stop isparava,to je prirodan proces...znači jedno je određeni omjer vlage u sastavu plina,koja može biti ovisno o više čimbenika koji utječu na plin..temp u prostoru motora,temp radna elektrolizera i sl...od svih tih utjecaja možemo utjecati samo na proces elektrolize...montirati male mrežaste hvatače kondenzata isl...ali vlaga je i poželjna jer hladi motor i izgaranjem hho plina ima i podmazujuća svojstva..hho nije suh i to je velika prednost.
                                -para je prošla proces pretvorbe iz vode i totalno je beskorisna u termodinamičkom procesu,to nam mora biti jasno,to su osnove na kojima je zasnovana HHO tehnologija i odstupanje od tih činjenica vodi pravo prema totalnom neuspjehu ili slabim rezultatima...
                                --opet će ispasti da skačem na ljude,ali takvi "inovatori" u biti skaču sami na sebe nelogičnostima,iznašanjem neistina da ne kažem laži...svakom takvom preporučio bih da šuti jer samo još bolje podriva razvoj HHO tehnologije i povjerenje ljudi kojima se sustavi ugrađuju...vrlo učinkoviti sustavi..

Comment

Working...
                                X