HHO ili HAHA generator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Originally posted by zoranbg View Post
    pa zar sa tim nije zavrseno? svuda u svetu i ovde kod nas.
    to ne radi,napisano a i napisao 100 puta zasto i kako ne radi.

da li je moguce da bi to neko jos uvek stavio u kola ?!?
    Naravno da nije zavrseno, prvi automobil ikada napravljen isao je na HHO gas i od tada ga neprestano "guraju pod tepih" sto i Ti pokusavas. Teorije su jedno (svako ima misljenje a ono znas koliko vredi) a praksa je drugo
    Ja zalim sto nisam ranije saznao za "to" pa da ga ugradim u svako vozilo koje sam imao

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by Dora View Post
      Ma zajebu ponekog što je najgore, dodju ljudi pa teško priznaju kako su se zajebali i sve do jednog je skinuo... I ja sam mislio da je priča gotova kad mi izlete na Fejsu pa sam odgovorio ali je ovaj to lepo obrisao, seronja...
      Imas tamo blizu Tebe, u Srbobranu, majstor Denina koji je ugradio oko 200 generatora "HS" i skoro svi su zadovoljni. Ali on je "slucajno" provalio da taj "HS" generator ne pravi ustedu onako kako su mu rekli da ugradi pa je neke sitnice promenio i radi besprekorno.

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Originally posted by Dora View Post
        Kave tegle, šta je sad izmislio
        Tegle za zimnicu, sta kakve tegle! Mislim da je to sto je M-power video kod mene bilo ubrizgavanje vode, takoreci dekarbonizacija na licu mesta, pod haubom. Probao sam svasta sa teglama pa se ne secam...

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

A rende za kupus, sto se montira na krov?
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Originally posted by Chubbs View Post
            A rende za kupus, sto se montira na krov?
            Imamo i to Ne lici bas na uobicajeno rende ali masta nadomescuje!

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Originally posted by painter View Post
              I jos nesto: M-poweru sam ja radio dekarbonizaciju, motor i usis su mu bili skroz cisti, uvek ga gasira, pa je efekat minimalan ali ga je ipak bilo samo sto izgleda da on ne veruje samom sebi (ja se secam sta mi je pricao) a i efekat polako bledi pa i to zbunjuje. Ali vecina automobila nije u takvom stanju pa je efekat mnogo upadljiviji. Navescu primere u posebnoj temi ako je otvorim...
              Ajde sada posle puta možda nešto objektivnije zapažanje. Nisam dovoljno vozio auto pre toga da bih osetio neku razliku ali recimo da sam osetio veću razliku napredak kada sam pred put zamenio ulje novim modernim nego posle same karbonizacije. Probao sam i par chipova pre toga različitih snaga i nisam na osećaj mogao da ustanovim koji je bolji i ako su se razlikovali po 5 konja. Na corsi bi možda imao bolja zapažanja jer je dugo u mom posedu ali ona kida, bolje ide od astre (nije brža) ali kako bih ti rekao bolje ide, na pipanje gasa se javlja pa opet ne vidim ni šta bi tu moglo da se promeni. Ima puno lenjijih i začepljenijih motora pogodnih za dekarbonizaciju gde bi se svakako osetilo poboljšanje jer ja sam video šta je u ovim modernim motorima u usisu. Efekat se ne gubi barem kod mene i nema zašto da se gubi auto mi isto ide i pre ovih 2000km i sada meren na alestičnost i na max brzinu u km.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

@paintar , zasto bih ja imao zelju da nesto sto je realno i radi gurnem pod tepih ?
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Originally posted by M-power View Post
                  Ajde sada posle puta možda nešto objektivnije zapažanje. Nisam dovoljno vozio auto pre toga da bih osetio neku razliku ali recimo da sam osetio veću razliku napredak kada sam pred put zamenio ulje novim modernim nego posle same karbonizacije. Probao sam i par chipova pre toga različitih snaga i nisam na osećaj mogao da ustanovim koji je bolji i ako su se razlikovali po 5 konja. Na corsi bi možda imao bolja zapažanja jer je dugo u mom posedu ali ona kida, bolje ide od astre (nije brža) ali kako bih ti rekao bolje ide, na pipanje gasa se javlja pa opet ne vidim ni šta bi tu moglo da se promeni. Ima puno lenjijih i začepljenijih motora pogodnih za dekarbonizaciju gde bi se svakako osetilo poboljšanje jer ja sam video šta je u ovim modernim motorima u usisu. Efekat se ne gubi barem kod mene i nema zašto da se gubi auto mi isto ide i pre ovih 2000km i sada meren na alestičnost i na max brzinu u km.
                  Sad mi je zao sto nisam probao auto pre i posle dekarbonizacije. A zao mi je i sto nisam snimao sve, izgleda si mnogo zaboravan Kao prvo, nisi ga isprobavao kako treba. Neprestano si ga punio a ja sam se neprestano trudio da Ti objasnim da treba da testiras obrtni moment a ne snagu, to je ono sto se uvek oseti (i na automobilima koji su bili u odlicnom stanju) i to je ono sto je bitno, obrtni moment daje lagodnost voznje i spusta potrosnju goriva. I pored takve voznje potrosnja je bila neverovatno niska, nismo mogli da se iscudimo (pogotovu Ti). Dakle to je bilo u voznji do Obrenovca i nazad. Kasnije kada si otisao, javio si se i rekao da si testirao ubrzanje i da je po stoperici za nijansu bolje nego sto je bilo a na osecaj je dosta bolje nego sto stoperica pokaze (slozili smo se da je to i realno, telo oseca i male razlike u snazi i ubrzanju a pogotovu sto obrtni moment osecas jako a on se nekad ne odrazi na ubrzanje od 0 do 100kmh). Takodje si primetio da uopste ne dimi (ako je motor bio savrseno cist i ako dekarbonizacija nije ostavila efekta, zasto si imao dim? zasto ga sada nema?) I tako dalje, vise se ni ja ne secam. Inace, trenutna potrosnja po bordu nije realna, prosecna je realnija ali nije ni ona pouzdana. Ali Ti si na obe primetio neku pozitivnu razliku sto znaci da se nesto ipak desilo. Dekarbonizacija je imala efekta i na automobilima koja su od prvog dana na TNG-u a znamo koliko TNG cisto sagoreva! Zato sam bio siguran da ce imati efekta i na Tvom autu, i bilo ga je, mozda manje nego na vecini koje sam radio ali primetno. Izgleda da ili si zaboravan ili je Tvoja vera u to da nece biti efekta jaca od Tvojih zapazanja
                  Bas zato sto si takav (ujace) i bas zato sto Ti je auto tako cist, izazivam Te na merodavan test! Preciziracemo sta i kako, recimo da se uradi precizno merenje potrosnje, dino jet, snimanje cilindara kamerom pre i posle, itd. I jos Ti je skoro radjena dekarbonizacija, dakle, sve je protiv mene! Moze?

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

sad cu naci ko te pustio nazad i njega cu banovati.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Originally posted by zoranbg View Post
                      @paintar , zasto bih ja imao zelju da nesto sto je realno i radi gurnem pod tepih ?
                      Ja sam komentarisao Tvoju izjavu a ne Tvoje zelje Izneo si svoje misljenje a ne cinjenice. Ti sad kao znas da je to sarena laza a znam da si video sve one naucne dokaze koje sam postavio ranije dok su teme o HHO bile "vruce". I Ti i Dora i svi ostali, za vas ne postoji realan dokaz, vi imate "svoje misljenje" bazirano na pretpostavkama. Ako je NASA, univerzitetske naucne laboratorije (kocaeli, winsdor, elsever i mnogi drugi) dokazala da to radi, dosta ljudi je potrosila citavo bogatstvo da to istrazi i patentira, ako gomila ljudi prijavljuje pozitivan rezultat, vi ipak verujete onima koji nisu imali pozitivan rezultat ili nekim teorijama koje nemaju nikakve veze sa ovom tehnologijom (a pri tom ih i ne razumete, ja sam morao da obavim opsezno istrazivanje da bih razumeo zakone termodinamike a to je trajalo mesecima). Naravno, sve stoji, i da smo svi mi koji se bavimo HHO tehnologijom neozbiljni, i da uspeh nekad izostane, neki cak i varaju ljude, ali to nije razlog da se tehnologija okarakterise kao "nemoguca". Razumes?

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Originally posted by Chubbs View Post
                        sad cu naci ko te pustio nazad i njega cu banovati.
                        Haha, e Ti si car! A ja mislio da se radujes sto sam se vratio na forum i ako sam resio da vise necu pisati

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

resices opet.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

E bas Ti hvala...

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

ne treba meni da se zahvaljujes, nemam ja nista sa tim, nisam imao ni prvi put kad si odlucio da se samobanujes.

Scenario je isti kao i hhaaha generatorom. Dokazujes nesto, dokaza nemas, ljudi su sumnjicavi a ti kao nehsvaceni genije odlucujes da ne zelis sa geacima da delis svoja znanja i iskustva i samobanujes se. Do nekog novog izuma.

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

cinjenice sam iznosio kada je trebalo , najvaznija cinjenica je da iz ugla fizike i hemije TO ne moze da radi.(perpetum mobile)
                                i to je za 99,8 % ljudi dovoljno da nesto u samom startu batale.
                                1. potrosnja energije da se on-board proizvede HHO gas je veca nego energija prozivedenog gasa. DOKAZANO. tako da je usteda energije(goriva) NEMOGUCA.
                                2. rezervna tvrdnja da se ne dobija gorivo,nego se vrsi usteda postojeceg preko boljeg sagorevanja. DOKAZANO neistinita. ( jer ispravan savremen motor sagori oko 98% goriva , pa bi usteda teorijski mogla da bude samo ona 2% ne sagorelog , cak i to da se desi,opet se vracamo na prvu stvar da je potrebno gorivo da se stvori HHO pa ni od tih 2% nema NISTA.)
                                3.gomila zavisnih i nezavisnih ozbiljnih proizvodjaca automobila i perifernih uredjaja oko motora i automobila,pa niko to OZBILJNO ne pravi i ne proizvodi iz gore navedenih razloga, jer je TO neozbiljna stvar.i nalazi se na neozbiljnim sajtovima,radionicama,za lakoverne i neupucene musterije.
                                4.d avrsi neku dekarbonizaciju motora i ventila ,mogu da poverujem,ali sam vise ubedjen da je i tu efekat zanemarljiv ili skoropa zanemarljiv. opet iz razloga da se tako nesto ozbljno ne primenjuje,ali da kazem,da tako nesto ne odbacujem 100% apriori .
                                5. ustede od 15-20% su ozbilnje ustede , zbog kojih i je ugradjen dizel motor u automobile,jer toliko otprilike (15-30 % ) trosi manje goriva od benzinca.
                                (znaci ceo drugaciji koncept,koji je skuplji,bucniji i komplikovaniji da bi se ZAISTA ustedelo 20 % goriva )
                                6.ako sam mojim pisanjima i predocavanjem zakona fizike,hemije ,termodinamike,licnim iskustvima i na ostale nacine uspeo da ugasim ovakve teme i forume,VRLO MI JE DRAGO. i ponosan sto sam neku svoju dokolicu upotrebio za human cilj. ( da se ljudi ne zamlacuju i potkradaju )
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X