Originally posted by Chubbs
View Post
Sada eto imam malo vise volje i entuzijazma...
A sto se dokaza tice, opet se vrtimo u krug. Dokaze je nemoguce dati nevernicima, ocigledno (pogledaj sta opet pise zoranbg). Pozvao sam vas moderatore da se licno uverite ali znam da ce neki i nakon toga reci "ma to je prevara"
Kao prvo, nisi ga isprobavao kako treba. Neprestano si ga punio a ja sam se neprestano trudio da Ti objasnim da treba da testiras obrtni moment a ne snagu, to je ono sto se uvek oseti (i na automobilima koji su bili u odlicnom stanju) i to je ono sto je bitno, obrtni moment daje lagodnost voznje i spusta potrosnju goriva. I pored takve voznje potrosnja je bila neverovatno niska, nismo mogli da se iscudimo (pogotovu Ti). Dakle to je bilo u voznji do Obrenovca i nazad. Kasnije kada si otisao, javio si se i rekao da si testirao ubrzanje i da je po stoperici za nijansu bolje nego sto je bilo a na osecaj je dosta bolje nego sto stoperica pokaze (slozili smo se da je to i realno, telo oseca i male razlike u snazi i ubrzanju a pogotovu sto obrtni moment osecas jako a on se nekad ne odrazi na ubrzanje od 0 do 100kmh). Takodje si primetio da uopste ne dimi (ako je motor bio savrseno cist i ako dekarbonizacija nije ostavila efekta, zasto si imao dim? zasto ga sada nema?) I tako dalje, vise se ni ja ne secam. Inace, trenutna potrosnja po bordu nije realna, prosecna je realnija ali nije ni ona pouzdana. Ali Ti si na obe primetio neku pozitivnu razliku sto znaci da se nesto ipak desilo. Dekarbonizacija je imala efekta i na automobilima koja su od prvog dana na TNG-u a znamo koliko TNG cisto sagoreva! Zato sam bio siguran da ce imati efekta i na Tvom autu, i bilo ga je, mozda manje nego na vecini koje sam radio ali primetno. Izgleda da ili si zaboravan ili je Tvoja vera u to da nece biti efekta jaca od Tvojih zapazanja
h
Comment