Svake godine idem u Grcku i do sada sam video 2. policiju i to bleji sa strane, ali to ne znaci da ne treba da se vezem i da ne treba da postujem punu liniju i sl. Kroz BG kad se vozim nikad nisam vezan, ali od BG do Tasosa - stalno.
Od Soluna do Tasosa NIKO nije vozio ispod 150kmh.
E hvala bogu da pronadjem nekoga ko je skoro isao na Tasos.
Ako moze par odgovora:
Je li sad auto-put skroz do Kavale? Googls maps i Route planner koje su mi svi preporucivali uopste nemaju taj auto-put kao zavrsen (tj. ide negde do Asprovalte, gde se zavrsavao i pre tri godine kada sam isao u Stavros). A prosle nedelje sam kupio Garmina i na njemu auto-put postoji i u kasnijem delu prema Kavali, negde u sredini izmedju dva (verovatno, nekadasnja) glavna puta.
Koliko kosta trajekt iz Kavale do Tasosa?
Ako sam dobro razumeo ti si bio na jugu Tasosa? I ja cu tamo. Ali, odakle polazi trajekt iz Kavale za Sklau Prinou (tj. Prinos). Na AutoDrive Hellas 1.7 postoji samo linija za grad Tasos (sa prvog doka na koji je nailazi kad se udje u Kavalu), a na EuroGreece 9.02 postoji linija za Prinos ali sa nesto udaljenijeg doka (da ne poverujes, ali linija za grad Tasos uopste ne postoji)?
Originally posted by Wele
em sto Kasandra je ko Budva 80% gostiju iz Srbije, te srpski kao domaci jezik dole.
Eh, a kad sam je bio u Pefkohoriju pre cetiri godine niko nije znao srpski. Postojale su samo tri kuce u koje su dolazili nasi, ostalo nesto malo Engleza, Nemaca i Ceha i za vikend Grka.
Egnatia Odos je zavrsen do Aleksandroupoli-ja.Ja sam prosao tuda prosle nedelje, sve do kraja.Nemas sta da brines.Jedno upozorenje samo - napuni gorivo PRE NEGO STO UDJES NA EGNATIU, tojest negde ispred Soluna, jer celom duzinom ne postoji nijedna pumpa, a ako izadjes sa Egnatie izgubices se trazeci put nazad, osim ako govoris Grcki , a cene goriva na tim pumpama su da ne spominjem... Naime, pumpi ima izvan puta, i to do 10ak km, pa ih nije lako naci...
Sto se autogasa tice, ajde da odgovorim i na to, najbolja varijanta kad dolazite u Grcku je da napunite na poslednjoj pumpi u Makedoniji, ispred same granice.Cena je dobra, gas takodje, i covek prima kreditne kartice...
U Solunu, najsigurnije tocenje je na THEODOROU AUTOGAS pumpi.Nalazi sena periferiji Soluna, u industrijskoj zoni, iza glavne autobuske stanice.Kad dodjete u Solun, samo pitajte domoroce gde je KTEL (tako je ovde skracenica za stanicu).Ta stanica je jedan kupolast objekat, i iza nje postoji put.Prvo iza stanice nalecete na TAKSI stanicu, i cim je prodjete, pumpa je na 100m sa desne strane.Cene gasa su vrlo dobre, i kvalitet takodje (ovde je sav gas SHELL-ov, tako da je na svakoj pumpi isto).
Postoji i jedna pumpa pre Katerinija, S.E.A. KORINOU, to je SHELL benzinska, i na njoj uglavnom nema gasa na pravcu IZ ATINE, ali ako idete IZ SOLUNA, onda mozete tamo da napunite.
Prema Kavali i prema Igumenici nemate nigde pumpe, nemojte ni da trazite.
Prema Atini, sledeca pumpa je u Volosu.Tacnije, ima 2 pumpe, jedna PRE grada (sigurnije) i jedna POSLE (malo neugledna, lako za promasiti, jos ako ne govorite jezik...).Sve to podrazumeva silazenje sa autoputa i lomatanje nekih 30km zaobilaznim putevima.Tu je GPS preporucen...
Sledeca pumpa je u gradu THIVA, opet se mora sici sa autoputa, i kako idete prema gradu, pumpa je nekih 4km od autoputa, sa leve strane.
A dalje, sledece pumpe su u Atini.Njih ima gomila, pa ne bih sad da nabrajam.
Na Peloponezu NEMA NIJEDNE PUMPE SA AUTOGASOM, pa nemojte ni traziti
Dragi forumasi!Odmah posle naplatne rampe ,na ono brdo posle Kumanova, na put za GR,kada vec pocinje spust ogranichenje je 100km/h zbog neravnog kolovoza.Molim vas pripazite jer kod rafinerije koja je uz put, ispod jednog nadvoznjaka vreba policija sa radarom.Umalo da me ulove danas pre 2 casa.Od 10 tak puta sto sam isao u tom pravcu 9 puta je bio radar.Pozdrav i srecan put
I ja sam ih video na tom mestu, u odlasku ka Grckoj
kao i kod Velesa gde se zavrshava auto-put i prelazi na magistralni...oni su stajali malo nize na benz.pumpi.
Ali recimo, u povratku za Srbiju, makedonskite saobracajci nisu vidjeni.
Originally posted by PPZ
Egnatia Odos je zavrsen do Aleksandroupoli-ja.Ja sam prosao tuda prosle nedelje, sve do kraja.Nemas sta da brines.Jedno upozorenje samo - napuni gorivo PRE NEGO STO UDJES NA EGNATIU, tojest negde ispred Soluna, jer celom duzinom ne postoji nijedna pumpa...
Prema Kavali ...nemate nigde pumpe, nemojte ni da trazite.
Meni i posle 10 dana od povratka tuda, a ishli smo u Tursku preko Grcke, nije jasno
da se na takvom auto-putu putarina ne placa ni dinara...tj. evra ...znachi samo pratite E90-EgnatiaOdos,
i nema da brinete...osim da li imate denare za povratak za putarinu kroz Makedoniju, ili dinare za ove nashe derache koze .
Originally posted by dr house
Koliko kosta trajekt iz Kavale do Tasosa?
I ja cu tamo. Ali, odakle polazi trajekt iz Kavale za Sklau Prinou (tj. Prinos).
Za Prinos trajekt ide iz Kavale, ali mislim da ti je bolja varijanta da trajekt uhvatish u Keramotiju.
Iz Keramotija ima najvishe polazaka a mislim da je i jeftinije jer je krace rastojanje koje se prelazi.
Do Keramotija se stize par km dalje od Kavale, ima iskljucenje s E90.
Od Keramotija trajekt vozi do grada Tasosa, a od Tasosa do Prinosa je 15-20 km.
Pogledaj ovde, ljudi pishu hiljade stranica o Tasosu http://www.putovanja.info/forum/index.p ... #entry2239
Malo sam pogledao taj sajt i izgleda da smo se malo zeznuli sa Potosom ove godine, posto smo dosad birali mirnija mesta. A ovo klasicno turisticko mesto + nam je soba u samom centru. Ali dobro, tako je to kad se bira u poslednjem trenutku. Vazno da ima plaza i more.
Mnogo ti je brže da hvataš trajekt iz Kavale za Skalu prinos nego iz Keramotija za Limenas(Tasos). Razlika u ceni je 3 evra, a do Keramotija od Kavale imaš još skoro 40km. I Potos je bliže Skali Prinos nego Limenasu 17 km. Ima i na internetu negde tačno vreme polazaka trajekta, ali sam ja skoro 100% siguran da imaš trajekt iz Kavale za Prinos u 11:45.
Ako ideš iz Beograda kreneš u 2 i taman imaš vremena za kaficu u Kavali dok čekaš trajekt, trajektom još sat vremena i onda do Potosa još 25 minuta vožnje.
Autoput od Soluna do Kavale i Keramotija je završen i odličan je. Ja nigde milicije nisam video, zadaš sebi neki tempo i po gasu.
van teme:
Potos u centru ti je živ negde do 23:00, tako da posle nije buka. Uz obalu je bučno do u sitne sate. Ako ti je do mirne plaže izbegavaćeš onu u Potosu, što i nije veliki problem jer imaš Sun Beach na par km od Potosa (desno iz Potosa) i gotovo uvek je prazna. Odmah posle nje (50 metara) Notos, pa Psili Amos, a posle Pefkaria (levo iz Potosa) plaža Metalia.....
To je sve politika sto se tice policije i putarine, grcima je nametnuto da se pod hitno napravi Egnatia kad su Turci trebali da se prikljuce EU, radi povezivanja Konstantinopolja sa ostatkom evrope.Putarine ce biti jednog dana, ali se mislim ceka na zavrsavanje cele trase 100%.Naplatne rampe postoje od Soluna prema Igumenici, ali nisu u funkciji.A na delu OD soluna prema Aleksandroupoliju ce biti postavljene, samo je pitanje vremena...
Politika vam je za pohvalu, 15 dana u Grčkoj, prešao 1500km i nigde pandura nisam video. Doduše uglavnom su to turističke zone bile, pa se sklanjaju da ne ometaju.
@prolupator:
paralia dionysiou
N 40 s 15.073 m E023 s 14.972m
morao sam da napisem s i m, jer ne znam gde se na tastaturi nalaze oznake za stepeni i minute.
jel si ovo trazio?
Mnogo ti je brže da hvataš trajekt iz Kavale za Skalu prinos nego iz Keramotija za Limenas(Tasos). Razlika u ceni je 3 evra, a do Keramotija od Kavale imaš još skoro 40km. I Potos je bliže Skali Prinos nego Limenasu 17 km. Ima i na internetu negde tačno vreme polazaka trajekta, ali sam ja skoro 100% siguran da imaš trajekt iz Kavale za Prinos u 11:45.
Ako ideš iz Beograda kreneš u 2 i taman imaš vremena za kaficu u Kavali dok čekaš trajekt, trajektom još sat vremena i onda do Potosa još 25 minuta vožnje.
Autoput od Soluna do Kavale i Keramotija je završen i odličan je. Ja nigde milicije nisam video, zadaš sebi neki tempo i po gasu.
van teme:
Potos u centru ti je živ negde do 23:00, tako da posle nije buka. Uz obalu je bučno do u sitne sate. Ako ti je do mirne plaže izbegavaćeš onu u Potosu, što i nije veliki problem jer imaš Sun Beach na par km od Potosa (desno iz Potosa) i gotovo uvek je prazna. Odmah posle nje (50 metara) Notos, pa Psili Amos, a posle Pefkaria (levo iz Potosa) plaža Metalia.....
Ma to sam ja i hteo da uradim, ali je red voznje iz Kavale katastrofa, narocito nedeljom kad stizem. Ako nekom treba evo i linka ka polascima iz Kavale i Keramotija: http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html#
Ako si mislio da krenem u 2 ujutru . Sa polaskom u subotu (nedelju), zenom, detetom i mojom srecom sa Turcima na granici (vec sam postao poznat po tome da svake godine kad se vratim na pitanje kako je bilo na putu odgovaram sa "kud svi Turci, tu i mali ja"), nema sanse. Moracu da krenem nesto ranije, a na trajekt u zavisnosti od vremena pristizanja u Kavalu.
Sto se policije tice, ja sam ih za sest godina koliko idem u Grcku video jedanput. Mada tamo ionako niko ne postuje ogranicenja brzine, pa posteno sta ce im policija na putu.
van teme:
E ovim si me mnogo obradovao. + Hvala za plaze.
@ dr_House
Definitivno ti preporucujem Keramoti > Limenas
Vremenski je nesto krace nego Kavala > Prinos, ali brate usmrdis se na brodu 90min gde sve vibrira plombe da ispadnu. I izlazis u Prinos Ako ti ne daj boze zatreba, u Prinosu je jedina hitna pomoc tj zdravstvena ustanova.
Kavala je lepo mesto za videti, karta za golf3 +3 osobe je 27e, iz Keramotija je 3-4e nize
Kavala > Keramoti 45km lepog puta i definitivno mi je prijatnije da odvozim 30min i u Keramotiju daleko cesce idu brodovi (na 30min), a putovanje brodom 25min.
Od plaza na Tassosu preporucujem ovim redom Makryamos (2km od Limenasa, placa se pre 17h)
Golden beach (skala potamia - 15km od Limenasa)
Paradise Beach (10km od skala potamie)
Izmedju Golden i Paradise imas Kinira prirodni bazen u stenama, ako te ne mrzi da trazis da vidis.
Aljiki na samom jugu nekih 20km od Paradise
Posle imas Prinos koji je uglavnom okupiran Srbima
Plin uglavnom sipam na Gevgeliji (1km pred Grcku granicu, 200m skretanja sa auto puta), moze i u evrima da se placa cena je skoro ista kao i kod nas. U Grckoj sam video par puta oko Soluna (ringroad) tablu LPG, ali brate mili odem u Grcku i sipam pun rezervoar benzina da procistim motor od nasih govana. Auto ko da dobije 20konja sa grckim benzinom. Ono sto uvek radim jeste po izlasku iz Grcke sipam pun rezervoar benzina.
Makedonski putevi su losi mestimicno i sad su u toku neke prepravke koje katastrofa sporo rade
Nasi su napravili oko 10km lepog puta pred granicu
Ja sam 1.jula prelazio granicu cekao sam 3sata, po povratku (15. jul) red na granici je bio bar 2km znaci oko 5-6sati cekanja min. Guzva ka jugu je ogromna, kola na autoputu ko na gazeli, a nasa carina je pocela da skenira svaki pasos i to pravi zastoj. Na Grckoj granici smo cekali 5-10min.
Pripremite se na makedonski olosh sto od carine i policije do lokalnih seljana i taxista koji ne jebu nikakav zakon ili moral, a makedonska policija im sve tolerise, tako da su ceste scene okrsaja nervoznih ljudi i makedonaca
Evo 2 slike put Solun > Keramoti 130 ogranicenje i koliko se vozi kad me poterao neki GTI
........što bi se reklo i mi konja za trke imamo!........jes bila zamrla tema.......a ja taman hteo da postavim pitanje u vezi gužve na granicama......reci mi molim te u koje doba dana su bile te gužve?........pozzzz!
Comment