Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Put do grcke

Evo i moje priče o povratku:na auto putu mi se desila gotovo neverovatna stvar.Na benzinskim pumpama oko Lamije nema benzina?!...kažu:nestalo.Shell,BP,pa opet Shell-nama ni kap??!!....doduše,u subotu kada sam krenuo bio je veliki državni praznik a s obzirom da sam pošao popodne do tada se već polovina Grčke populacije prevezla do raznoraznih destinacija i samim tim ispraznila rezervoare na pumpama.Kod Katerinija,na Olimpus Plazi tj Shell-ovoj pumpi nema auto gasa.Po rečima radnika retko ga ima;ne znaju ni sami zbog čega......drugo:izgleda da sam jedino ja bio dovoljno glup pa da me uhvati radar u MK......kažu ljudi:"eto,ne bi smo uzeli ništa ali pošto od srca nudiš uzećemo"....."jel nije malo 5 evra?"..."pošto je od srca-nije".. ...carevi su!Još jedna stvar koja me jako zanima je i ko je vlasnik onog Interspeed shoping centra na granici kod Preševa?...nije valjda onaj mladić koji je prve novce zaradio noseći gajbice?..........pozdrav do sledećeg puta u Greece

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo

.......evo ješ jednog malog dodatka/saveta celoj priči.......iako je sezona na izmaku može nekome koristiti za ubuduće......što dublje zalazite u GR veća je verovatnoća da vas neće ni reč razumeti ako govorite Српски te vam to daje izvesnu "komociju" da kad vas na plaži iznerviraju deca bez problema možete da im psujete sve po spisku.Ipak,treba biti oprezan sa dve reči: pusti i munja........naime prva znači peder a druga je ženski polni organ ......znate ono,krenete da bacite klinca u more a on se na sav glas dere:"pusti me!"....definitivno zabava za lokalno stanovništvo....pozdrav!

Comment

• gorgilije
        CBC Početnik
        • 23.10.2009
        • 6
        • Tu negde

Pozz!Jel moze neko da mi kaze koliko sati traje put do Beograd-Tasos?Onako odprilike.

Comment

• Arsa
          CBC Senator XXL
          • 25.09.2007
          • 345
          • Nis
          • MBw210, BMW e32

Stigoh pre pola sata iz Sitonije, policije na dva mesta, u Makedoniji na onom kvazi autoputu koji je odvojen od suprotne trake i kod Vranja, nabili se pod podvoznjak i dahcu. U Grckoj NIGDE nema policije, evro dizel od 1.24 do 1.28, oko Soluna najjeftinije. Guzve nema nigde, zadrzavanja na granicama do 10 minuta.

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

Originally posted by gorgilije
            Pozz!Jel moze neko da mi kaze koliko sati traje put do Beograd-Tasos?Onako odprilike.
            Po recima mog prijatelja s kojim putujemo ove godine (a bio je vec par puta ranije do Tasosa), trebalo bi da traje oko 10h do Keramotija (onda jos malo za trajekt i tako to), sa sve par pauza (deca i ostalo).

E sad, kako ce stvarno biti, mogu da napisem u subotu popodne kad stignemo

pozz.
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• bili
              CBC Senator
              • 13.11.2007
              • 208
              • NS

Originally posted by gorgilije
              Novi Sad - Kavala 11 sati opuštene vožnje, dosta kratkih pauza, 9,5 h malo žustrije (bez divljanja) sa dve kratke pauze.

Obično idem na trajekt u Kavalu. Trajekt Kavala-Tasos 1 sat i 15 min.

Kavala-Keramoti 45 min. kolima. Tajekt Keramoti-Tasos 35 min.
              VW über alles.

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ja sam planirao da u avgustu krenem put Grcke, nisam bio dobrih 12 godina i ide mi se opet, ali posto ovaj ja razmisljam o voznji dakle da rezimiram:
                1. Pasosi
                2. Medjunarodna vozacka
                3. Zeleni karton

E sada, auto nije na moje ime, ali se vodi na firmu pa me zanima da li mi treba ovlascenje, posto znam da sam sluzbenim autom (isti djavo registrovan na firmu) isao za Sloveniju bez ikakvih problema?! Ili da napisem putni nalog I jos jedno tehnicko pitanje posto sam se taze ozenio a mlada jos nije promenila dokumenta i tesko da mozemo da stignemo to da zavrsimo, moze li ici na ovaj pasos koji ima sada (biometrisjki novi vazecni naravno)? Posto ni licnu kartu nije promenila, niti adresu niti bilo sta odnosno osim u maticnoj knjizi vencanih nema drugih tragova
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Žena može, nikog nije briga, važno da se ima važeći pasoš, treba ti žuti karton, niko ne yebe putni nalog, to samo ovde postoji.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• cuculo
                    CBC Član
                    • 03.09.2009
                    • 61
                    • Prilep Macedonija

polnomosno treba da imas grci traze,grcki carinik obavezno na ulaz i izlaz,pozz.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

...sta je "polnomosno"?
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• aivan
                        CBC Senator
                        • 28.02.2006
                        • 247
                        • Bograd, Mirijevo

rekao bih "punomocje" al nisam siguran ... ?

Sigurno da ti treba, ako vozilo nije tvoje.
                        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ah, da, pa logicno
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vidan KV
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2007
                            • 432
                            • Kraljevo

....ni-sam-ne znam koliko sam puta putovao za GR i NIKADA mi Grci na granici nisu tražili ništa više od pasoša.......Makedonci obavezno traže zeleni karton i par puta su pitali "jel imaŠ punomoćje?" jer nikada nisam putovao autom koji se vodi na moje ime......pozzz!

Comment

• cuculo
                              CBC Član
                              • 03.09.2009
                              • 61
                              • Prilep Macedonija

Punomocje ti je( polnomosno) za auto i grci zeleni karton i punomocje uvek traze sigurno

Comment

• Ognjen
                                CBC Senator XXL
                                • 21.02.2008
                                • 438
                                • Novi Beograd
                                • -

Doputovao na Tasos pre tri dana i na granici samo makedonci trazili saobracajnu i zeleni karton, grci nista za vozilo samo pasose. Vozilo mi je registrovano na firmu, ni makedonci nisu trazili punomocje. Naravno sve treba imati, ali uglavnom niko ne trazi.

Comment

Working...
                                X