Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Re: Put do grcke

Zenevska konvencija kaze jasno: Putna isprava sa kojom se zapocne putovanje (izlazak iz zemlje) se mora koristiti do krajnje destinacije i povratka nazad. Ovde postoji ljudski faktor koji zna cesto da omane te zna da se prodje omaskom ili nemarnosti pogranicnih kontrolera.

Putna isprava mora da je vazeca 3 meseca pre povratka, turisti imaju pravo na max 3 meseca ostanka u EU sto znaci da pri ulasku mora da je ostalo najmanje 6 meseci do isteka putne isprave.

Nadati se da neko nece pogledati datum kad ista istice nije najpametnije.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• suza22
      CBC Početnik
      • 13.08.2010
      • 6
      • beograd

Brojne zemlje imaju potpisane sporazume o dvojnom državljanstvu, a veliki je broj ljudi koji imaju državljanstvo i od tri i više država. Tako da ja imam pravo da putujem i sa jednom i sa drugom putnom ispravom, jer treće zemlje ne zanima čiji sam ja državljanin.

Putna isprava mora da je važeća 3 meseca pre povratka za zemlje koje nisu članice eu ( zvanični podaci sa sajta http://www.fco.gov.uk ) a za zemlje članice eu važi to da mogu da ostanu do dana kada im pasoš važi.

S obzirom da imam srpski pasoš koji važi do nove godine, to jest tri meseca od poslednjeg dana putovanja i hrvatski koji će važiti dva dana od poslednjeg dana putovanja nadam se da mi grci neće praviti problem.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by suza22
        Pa me pošteno ********ju, pa govore da bih trebala da se prijavljujem u mupu jer sam ušla u zemlju kao strani državljanin ( a ne moram nigde da se prijavljujem jer imam dvojno državljanstvo).

Do sada mi niko nije pravio problem osim naših - bezobrazni su, nedovoljno obrazovani i nedovoljno informisani.

Tako da uvek pokazujem naš pasoš na našoj granici a sa hrvatskim putujem dalje.
        Niko te ne "********" vec rade u skladu sa ustavom i zakonom o putnim ispravama. Jednostavno receno, na teritoriji Srbije se koristi pasos Srbije jer si drzavljanin Srbije, a van teritorije Srbije je tvoje pravo da koristis i neki drugi pasos ako ga posedujes.
        Ako zelis da glumis stranca na teritoriji zemlje cije drzavljanstvo imas, onda moras da postujes i zakon o strancima, npr. znaci da se prijavis u lokalnoj policijskoj stanici a ne u MUP-u kako si napisala( MUP je ona velika zgrada na NBGD u kojoj sede ministar i jos neki likovi, a tamo se to ne radi - malo bi bilo glupo da svi stranci koji dodju u Srbiju idu tamo radi izdavanja kartoncica sa upisanom adresom boravista).

Originally posted by suza22
        Putna isprava mora da je važeća 3 meseca pre povratka za zemlje koje nisu članice eu ( zvanični podaci sa sajta http://www.fco.gov.uk ) a za zemlje članice eu važi to da mogu da ostanu do dana kada im pasoš važi.

S obzirom da imam srpski pasoš koji važi do nove godine, to jest tri meseca od poslednjeg dana putovanja i hrvatski koji će važiti dva dana od poslednjeg dana putovanja nadam se da mi grci neće praviti problem.
        Podaci sa UK sajta vaze samo za boravak UK i nemaju nikakve veze sa Grckom jer UK nije potpisnica sengenskog sporazuma., a grci ce ti gledati samo hrvatski pasos jer sa nasim plavim ne mozes ni da udjes u grcku ako nemas vizu.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Niko te ne "********"
          o itekako ********ju. i to samo zbog mesta rodjenja i jmbg-a koji u sebi umesto 8 ima 3. i ovde i tamo me redovno trkeljaju sa gde si sluzio vojsku, gde ti je drugi pasos, jesi prijavljen, koliko drzavljanstava imas...
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

I ja sam po istom osnovu koristio dva pasosa dok nisam izvadio ovaj biometrijski, sad HR pasos nigde ni ne nosim.
            Predjoh razne granice bar 40 puta i nauzivao sam se raznih postupaka, od toga da me niko ni ne pogleda, ni mene ni pasos ni nista, od toga da se torbe obavezno otvaraju i pregledavaju do najsitnijih detalja, pretres dzepova, tela ... sve osim pretresa telesnih supljina

off:
            Dok su jos vazile vize ... zena i ja ulazimo u EU na nekom aerodromu .. na carinskoj kontroli dva saltera i odemo svako na svoj, ja prodjem, s putovnicom za sekund, a nju je carinik drzao 20 minuta na salteru, jedva ju je pustio u zemlju I pregleda vizu i pregleda pasos i zove nadlezne da proveri vaznost vize ... ma kojesta ... bilo mi zao zene
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Chubbs
              Niko te ne "********"
              o itekako ********ju. i to samo zbog mesta rodjenja i jmbg-a koji u sebi umesto 8 ima 3. i ovde i tamo me redovno trkeljaju sa gde si sluzio vojsku, gde ti je drugi pasos, jesi prijavljen, koliko drzavljanstava imas...
              Ne mora 8, moze da bude i 7 i 6, ali takva pitanja vise postavljaju sa one strane Batrovaca

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

ne bi ja njih razdvajao, trkeljisu podjednako, u tome su slozni. pre dve godine od tri busa na izlazu prema makedoniji, jedino moj pasos odneo da proveri pa me zvao u kucicu, da priupita svasta nesto pametno.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Pa na sta licis, dobro te je i pustio nazad u bus

Comment

• suza22
                    CBC Početnik
                    • 13.08.2010
                    • 6
                    • beograd

REGULATION (EC) No 562/2006 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL
                    of 15 March 2006
                    establishing a Community Code on the rules governing the movement of persons across borders
                    (Schengen Borders Code)

Entry conditions for third-country nationals
                    1. For stays not exceeding three months per six-month period,
                    the entry conditions for third-country nationals shall be the
                    following:
                    (a) they are in possession of a valid travel document or documents
                    authorising them to cross the border;
                    (b) they are in possession of a valid visa, if required pursuant
                    to Council Regulation (EC) No 539/2001 of 15 March 2001
                    listing the third countries whose nationals must be in possession
                    of visas when crossing the external borders and those
                    whose nationals are exempt from that requirement (1), except
                    where they hold a valid residence permit;
                    (c) they justify the purpose and conditions of the intended stay,
                    and they have sufficient means of subsistence, both for the
                    duration of the intended stay and for the return to their country
                    of origin or transit to a third country into which they are
                    certain to be admitted, or are in a position to acquire such
                    means lawfully;
                    (d) they are not persons for whom an alert has been issued in the
                    SIS for the purposes of refusing entry;
                    (e) they are not considered to be a threat to public policy, internal
                    security, public health or the international relations of
                    any of the Member States, in particular where no alert has
                    been issued in Member States’ national data bases for the purposes
                    of refusing entry on the same grounds.

Što znači da mogu da ostanem u grčkoj sve do 15.11.2010.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Tako vec moze, taj propis vazi za grcku, samo nemoj mnogo da izgoris od 2,5 meseca suncanja.

Comment

• suza22
                        CBC Početnik
                        • 13.08.2010
                        • 6
                        • beograd

Koliko sam razumela na osnovu ovoga, pasoš mora da važi tri meseca ukoliko nekio aplicira za vizu, a ukoliko viza nije potrebna, ne postoji ograničenje.

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Korektno, za vreme dok su bile potrebne vize trazili su da vazi 3 meseca preko isteka vize.
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• lakilucano
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2007
                            • 421
                            • Bezanijska kosa

Poydrav, jel moze neko da okaci opet onaj Alvirkov put za Halkidiki preko ring rouda .Onaj link je mrtav od prosle godine.
                            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Opusti se! Ove godine je tako dobro obeleženo da nemožeš da zalutaš i da hoćeš . Ja sam prosto iznenađen izvedenom signalizacijom. Otvori oči i prati Halkidiki. Za nazad je dosta lošija situacija ali ja se vratih nekako . Inače,nisam koristio ni kartu ni gps/gprs ali sam već bio xx puta.
                              Mada,lakše je kada bar od prilike znaš unapred...

Comment

• mrki
                                CBC Senator XXL
                                • 08.11.2006
                                • 550
                                • nis, serbia

kad udjes u grcku vozis 30tak km do izdvajanja za edesu i 30m kasnije za solun. Udjes u industrijsku zonu, vozis pravo i posle 5.semafora skreces levo. Ulazis u ring road i vozis nekoliko km, pratis putokaze za halkidiki. Imas jos jedno skretanje u desno (karakteristican znak) i odmah drzis levu traku i to je to. Posle pratis nea mudaniju, ali sve je pravo.
                                U povratku imas 2 izdvajanja desno i oba puta pratis putokaz evzoni.

Comment

Working...
                                X