Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Crna Gora - prelazak granice

Originally posted by nikaragva
    A ako bih isao kroz Srbiju, gledao bih da izbegnem ibarsku magistralu, posto me guzve bas nerviraju. Evo ima i u blicu tekst o 250 crnih tacaka na ibarskoj i koliko ljudi je tamo poginulo ... To su mi dovoljni razlozi da je izbegavam, dok ne urade auto put tuda. Prosle godine sam isao preko Sapca, pa Valjevo, Uzice, Zlatibor i tako dalje. Malo je losije bilo preko Divcibara, ali moze se podneti. Put preko Zlatibora je odlican. Takodje su popravljai i prosirivali put kroz kanjon Morace, tako da je i tuda dobar put. Ako ides tuda, ne bi bilo lose da od Podgorice opalis prema tunelu Sozina, jer se tako ne moras penjati na planine pa spustati na more. Bices mnogo brze na moru. Ima koji km vise, ali mislim da dosta brze stignes, pogotovo ako ides Sutomore, Petrovac, ...

Eto to su ti moji utisci.
    Ovaj deo od Valjeva do Bajine Bašte se sada radi i od 9-17h se vrši naizmenično propuštanje vozila Čisto ako neko potegne tuda da bude upoznat

@rrapaic

Od svih varijanti, jedna granica, dve granice, gužva tamo gužva 'vamo, očekuj samo da će te crnogorci cimati... dakle prelazak U Bosnu bilo na Šepku kod Loznice ili na Karakaju kod Zvornika garantujem da nećeš čekati više od 10min sveukupno... prelazim tuda gotovo jednom nedeljno i samo sam jednom stajao 6 sati kada su me pretresali jer sam im rekao da su smarači Prelaz iznad Trebinja u Crnu Goru... ti nisi svestan koja je to, da prosti pristojan svet, vukojebina i koliko tamo nema mrtve duše

Takođe, dodao bih još jednu stvar koja nije pomenuta... kada se ide preko Bosne i kada se prođe Zvornik već se zalazi u planine gde je temperatura vrlo prijatna za vožnju, pa čak i ako je 35 stepeni nemaš takav osećaj jer prolaziš kroz debelu 'ladovinu a i u tom kraju se put ne može usijati i preko noći naročito na Romaniji bude hladno do jajca da sam se ja redovno jorganima pokrivao u sred leta
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• rrapaic
      CBC Senator
      • 13.02.2008
      • 225
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9 JTD

E, znam za to sa nadmorskom visinom i spoljnom temperaturom; na to i racunam, kad budem isao preko Zlatibora. Isao nekoliko puta zaredom na Rajac u avgustu; to je bukvalno druga klimatska zona, temperatura je max 28 C, koliko god Sunce przilo; a o suvljem/zdravijem vazduhu i da ne govorim.
      A za ovo za Bajinu Bastu, upravo si mi eliminisao jednu varijantu puta . Zanimljiva stvar, probao sam na PlanPlusu ( http://www.planplus.rs ) najbrzi put od Beograda do recimo Sutomora, i ponudio je put Lajkovac-Valjevo-Kosjeric-Pozega-Uzice-Zlatibor-Nova varos-Prijepolje-Belo polje-... itd.; ukupna duzina tog puta je 485,104km. Zanimljivo je da najbrzi nije i najkraci put , bar po PlanPlus-u.
      Hvala opet!

Rajko

P.S. Ko da doceka pola avgusta...
      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Radovi na tom putu su najavljeni da će trajati do 17og avgusta... e sad... ako Mrka to nadgleda i uradi pre roka, to bi trebalo već sledeće nedelje da počne da funkcioniše Šalim se malo, ali eto, kažu do 17og pa možeš da prođeš tuda da nam javiš kakav je novi put

Što se tiče najbržeg i najkraćeg puta... to je sasvim normalno... uvek postoji neka prečica kroz neko selce, neku njivu i sl, ali je pitanje da li ćeš brže preći 5km kroz njivu ili 7km magistralnim putem

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Originally posted by DovlaK
          .. dakle prelazak U Bosnu bilo na Šepku kod Loznice ili na Karakaju kod Zvornika garantujem da nećeš čekati više od 10min sveukupno...
          To mogu da potvrdim, pogotovu Sepak jer i sam ponekad tu prolazim, a i Zvornik isto, tamo nema guzve. Ja planiram za koji dan u Budvu tako da cu ici kroz Srbiju, na Ljuboviju, Bajinu Bastu, a u CG na Cetinje, a svima koji idu u Bar,Sutomore, Chanj i ostala mesta na toj strani, preporucujem da idu tunelom Sozina i da se pridrzavaju ogranicenja u njemu, jer se stigne, ne znam da li je brze, ali je mnooogo rasterecenije, put ima vise traka i nema guzve, jedino sto se placa 2.5e za tunel.

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Sozinu sam prošao nekih 10-12 puta u poslednjih nekoliko meseci i prilično sam siguran da ima samo jedna traka po smeru ali se opušteno može ići 70-80... a i to je za moj ukus sporo, ali dobro... definitivno brža varijanta, a u ovim vrelim danima i prijatnija nego li prelazak preko Cetinja na 40 stepeni

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

jaooo
              lose sam se izrazio, do tunela sozine ima vise traka, a kroz tunel samo jedna po smeru

Comment

• CrniBranko
                CBC Član
                • 08.04.2009
                • 30
                • Beograd

U CG moras imati ukljucena oborena svijetla i po danu, ne smijes telefonirati bez handsfree-ja ili bluetooth-a (kazna 20 evra), stavljaj pojas jer kad vide da auto nije sa CG tablicama cimaju, nalijepi eko taksu na soferku (kazna 165 evra ako nije nalijepljena), ne bi trebalo da ima radara u sezoni (ja sam skoro isao do PG i nisam sreo ni jedan), kad vidis ogranicenje 40, idi 40 jer ako i ima radara tu su, sredili su put tako da ima dosta mjesta za preticanje, a i policajac na motoru patrolira i zaustavlja slepere kad naprave kolonu (uglavnom izmedju Kolasina i Podgorice), nemoj preticati kad je puna linnija. Kazne se placaju u banci tako da je moja preporuka putovanje po danu. Policajac ti uzme dokumenta i da ti uplatnicu, tako da ako se zadesis tu uvece, banke ne rade i moras cekati jutro. Budi oprezan ako bi da ih "castis" jer je u CG sad aktuelno to kao davanje primanje mita i te gluposti. Ljudi su padali i gubili poslove zato sto su uzeli 5 evra nekome da ga puste. Ne treba ti ni medjunarodna vozacka ni zeleni karton. Na carini ce te vjerovatno kontrolisati i otvarati ti gepek jer opet ne daju da se unosi vise od 1 kg hrane, 11 litara alkohola i 50-ak litara flasirane vode. Mislim da su cifre ok ali se bolje raspitaj. To sam samo procitao u nekim novinama i ne znam jesam li dobro zapamtio. Ovo za alkohol je sigurno .

Sozina ili ne zavisi od toga gdje ides. Ako ides u Budvu ili u gornje krajeve primorja, mislim da ti je bolje da ides preko petrovackih strana, put je odlican (uglavnom su 3 trake), samo sto je malo vruce (ali i kad izadjes iz Sozine pa krenes putem pored mora pa guzve ovo ono, na isto ti dodje), a ako ides juznije Sozina je ok. Samo jos da naglasim da je i dio puta od granice do Kolasina sasvim dobar. Na usponima uglavnom imaju 3 trake.

Cijene goriva su svuda u CG iste i pumpi ima dovoljno. Plin je 0.55 evra (i to je jedino sto je skuplje nego u Srbiji), ostalo je jeftinije za po 7-10 dinara po litru. To je sto se tice puta kroz CG.

Sto se tice puta kroz Srbiju, moja preporuka je, ako ides iz BG-a, Ljig - Cacak - Uzice - Prijepolje. Put je odlican. Imas samo jednu deonicu oko Kokinog broda koja je malo losija. Nekih 10-ak km. Ja sam sinoc dosao iz CG i mogu ti reci da nije bilo previse guzve, a nisam sreo ni jednu patrolu koja je zaustavljala zbog brze voznje. Ima patrola ali uglavnom sjede u kolima i prate pretice li neko kolonu ili na punu liniju.

Sve sto su rekli ranije stoji. To da ima 250 mjesta sa crnim tackama, da voze ko ludi, ali znate kako kazu:"Ja znam koja je ****** sa ove strane ali ne znam koja je sa druge", tako da na bilo kom putu, uz guzvu ili ne, uvijek moze neko da se uspava za volanom i toliko. Mozda je cak bolje ici kad ima malo guzve, covjek je tad pazljiviji.

Iz mog iskustva, ibarskom magistralom:
                BG-BP 350 km (po najvecoj guzvi i sa odmorima) - 6 sati,
                BP-PG 120km - 2 sata
                Za ostalo zavisi u koji grad ides na moru.

Izvinjavam se sto sam bio ovoliko opsiran. Veliki pozdrav za sve!

Comment

• mikeai
                  CBC Član
                  • 24.09.2008
                  • 34
                  • Šabac, Serbia

Originally posted by CrniBranko
                  U CG moras imati ukljucena oborena svijetla i po danu, ne smijes telefonirati bez handsfree-ja ili bluetooth-a (kazna 20 evra), stavljaj pojas jer kad vide da auto nije sa CG tablicama cimaju, nalijepi eko taksu na soferku (kazna 165 evra ako nije nalijepljena),
                  A zar nije rečeno da je eko taksa ukinuta ove godine?

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

To je bila neka priča u maju baš u to vreme sam ja išao i još tada su mi rekli da nema ništa od ukidanja... dobra je stvar što nalepnica nije personalizovana tj. ne piše broj tablice ni ime na njoj pa je možeš prelepiti na neki drugi ili SA nekog drugog auta

Comment

• rrapaic
                      CBC Senator
                      • 13.02.2008
                      • 225
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Au, koliko detalja... hvala od srca!

Nesto se mislim, ovde ima toliko podataka da tema 'ladno moze da se proglasi za "lepljivu" .
                      Sala mala, ali meni ce ovo mnogo pomoci, a vidim da i drugi citaju.

Rajko
                      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• rrapaic
                        CBC Senator
                        • 13.02.2008
                        • 225
                        • Beograd
                        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Evo imam i ja informaciju (iz druge ruke, doduse).

Navodno, sezona dole (u CG) je pukla, tako da se (bar po manjim mestima) moze i birati prenociste. Meni ovo savrseno odgovara, jer ne volim da se obavezujem (niti placam) unapred, a da se nisam uverio ZASTA dajem pare.
                        Tako da, ici cu na na nevidjeno; tek kad stignem cu traziti smestaj. Bar sa kolima to nije previse tesko...

Rajko
                        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Gatti.Gatozza
                          CBC Senator XXL
                          • 26.09.2006
                          • 411
                          • Zemun
                          • Lybra 1.9 / XJ600S

Dodao bih samo jednu stvar koja može zanimati ljude koji idu preko Bosne. Kad prođete Foču, tamo oko Tjentišta, pazite na krave u tunelima, pošto im je tamo izgleda prijatnije nego na suncu. Jako ih je teško videti jer su skoro svi tuneli sa krivinama, a mislim da ni jedan nije osvetljen.
                          MAZDA

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

@Gatti

E to me podseti na jedno moje putovanje u CG preko BiH pre par godina...

Znači BAŠ taj deo puta koji si naveo izleteo sam iz tunela, stvori mi se krava, ja je obiđem tako u krivini izletim na pravac kad ono još jedna krava muškog roda iliti VO obučen u plavo... kaže ''preticanje krave preko pune linije u krivini''

Ja sam se tada smejao kao nikad u životu, a devojka bila zaludna pa nas slikala, a posle nudila policajcima iće i piće, al' morao sam da platim kaznu... ko ne veruje, potražiću priznanicu još uvek je čuvam, s tim što mi je pisao neki minimalac od 10KM jer kako kaže za ovo ''preticanje na punoj liniji'' ide prijava sudiji za prekršaje Nisam imao vremena, ali išao bih kod sudije na licu mesta baš da vidim šta će mi reći

@rrapaic

I to sam zaboravio da pomenem... put kroz Bosnu može biti ekstremno zanimljiv ja još nijednom nisam prošao tuda da nisam doživeo zafrkanciju slučnu ovoj

A što se tiče smeštaja u CG potpuno si u pravu, pukli su do daske, moja sestra otišla pre tri dana u HN ponašala se kao milijarderka tamo od******la ih sve redom bila u fazonu ''ja za moje pare ima da dobijem što platim'' i na kraju našla smeštaj 6,5-7EUR ne znam šta mi na kraju reče, sa sve klimom, kaže kreveti FULL i prilično blizu plaže, ima vode ima svega... to za klimu posebno obrati pažnju to umeju da naplate posebno

Comment

• nikaragva
                              CBC Senator XXL
                              • 03.06.2008
                              • 521
                              • B. Palanka
                              • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Jbg, lepo se vidi na slici, puna linija
                              Inace sa policijom u bosni samo opusteno, mene su par puta navatali na radar, pa su me pustili. Nije to bila neka suluda brzina, 70-80, a ogranicenje 60. Sa 10e garantovano prolazis. Da se ne cimas do poste ili banke i uplacujes kaznu, dobro tebi, dobro njima.

Comment

• mikeai
                                CBC Član
                                • 24.09.2008
                                • 34
                                • Šabac, Serbia

Originally posted by Gatti.Gatozza
                                Dodao bih samo jednu stvar koja može zanimati ljude koji idu preko Bosne. Kad prođete Foču, tamo oko Tjentišta, pazite na krave u tunelima, pošto im je tamo izgleda prijatnije nego na suncu. Jako ih je teško videti jer su skoro svi tuneli sa krivinama, a mislim da ni jedan nije osvetljen.
                                Da a ako idete preko Bosne ali ne u Herceg Novi, onda kod Foče skrenete ka Šćepan Polju (tu ima relatvno kratka deonica lošeg i uskog puta, ali ništa strašno). Kad pređete tu u CG put je odličan prema Nikšiću i dalje ka Podgorici. Lepa priroda, nema gužve na putu i nema gužve kao u kanjonu Morače.

Comment

Working...
                                X