Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Damir_ZR
    CBC Član
    • 07.01.2008
    • 22
    • Zrenjanin

Re: Crna Gora - prelazak granice

Da pitam ovde, dali mi treba punomoc za auto koji se vodi na mog caleta, u saobracajnoj se vodi na drugu adresu nego sto ja stanujem, dali ce crnogorci praviti problem zbog ovog.

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Ma jedva su mi licnu kartu pogledali a ne nesto drugo...Samo pustaju...

Comment

• TOKYO
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2006
        • 1696
        • Beograd- NBGD

Evo i ja se vratio iz CG, isao sam BG-Zlatibor-Visegrad-Gorazde-Foca-Gacko-Trebinje....

Obozavam taj put, priroda je stvarno prelepa a i ko nije video na Drini Cupriju...., bilo bi lepo!

Ono zbog cega pisem je problem zbog koga umalo da nagrabusim na granici u povratku, pola sata sam se raspravljao i jedva se izvukoh...

Znaci trazili su mi prijavu boravka i boravisnu taksu koju nisam imao jel sam bio kod prijatelja pa je nisam ni platio ( a nije ni on jel mi nije naplacivao smestaj ), ali ko go ide u bilo kakav vid smestaja nek se raspita o tome da ne bi bio u problemu na granici kao ja, kad je guzva i ne traze, ali ako nije guzva, velika je mogucnost da ce da traze jel su u akciji provere davalaca smestaja....

Nije opasna stvar ali moze biti jel su kazne za to ogromne...
        MY ex RWD Alfa
        Drift & Donuts & Track

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Zar neko uopšte plaća boravišnu taksu i tako te stvari?

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

To bosanci mozda traze, meni na povratku bukvalno nisu ni pogledali dokumenta...

Comment

• TOKYO
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2006
              • 1696
              • Beograd- NBGD

@Car
              To se od uvek placalo, ali po novom zakonu ce da bude toliko rigorozno da niste svesni, tako mi je preneto licno od granicara, a i pise u brosuri koju sam dobio na prelazu!!!

@srdjan_p

Ne lupaj kad ne znas...

Zasto bi Bosanci trazili Crnogorsku prijavu boravka i boravisnu taksu, meni su to trazili Crnogorci na Crnogorskom izlazu, Bosanci su mi samo mahnuli rukom da prodjem, cak mi ni dokumenta nije pogledao!!!

elem.... Crna Gora je tusristicka zemlja i od cega ce oni da zive ako nece od turizma, znaci da im je osnovno da kontrolisu davaoce smestaja ma kakvi tip bio... hotel,soba,kamp. . . bitno je da je taksa placena i da pare od takse pune budzet....

Vec su svi to poceli da primenjuju, verovatno je vecina od vas koji ste bili u nekom smestaju dobila kartoncic kao potvrdu takse, koju treba da imate kod sebe, ona vam je i kao potvrda o prijavi boravka, a ako idete kod prijatelja koji vam ne naplacuje smestaj a ostajete duze od osam dana, morate izvaditi prijavu boravka sami, jel ako je nemate i ako vam to traze na granici to jest izlazu iz Crne Gore, mozete biti u problemu...

Koliko god da smo navikli na opustenu atmosferu u proteklim godinama...., morate imati u vidu da smo mi sada totalno odvojene zemlje i da nemamo nista zajednicko, znaci kao da idete u Italiju, Sloveniju i bilo gde drugde, jedino sto pustaju bez pasosa zbog sto veceg procenta turista koji su uvek dobro dosli!!!

Tako mi cinicno izgovori Carinik na prelazu. (nemamo nista zajednicko)

MY ex RWD Alfa
              Drift & Donuts & Track

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Išao sam u Budvu poslovno u martu pa u maju ove godine. U martu sam ušao u CG recimo jutros u 4-5 ujutru, a izašao sutra u 4-5 popodne... išao sam sa još 4 kolege i samo su meni napisali ''turističku propusnicu'' koju sam morao da overim u turističkoj agenciji. Prema obrazloženju, posetioci iz Srbije to ne moraju da imaju (to su ove moje 4 kolege), a državljani Bosne (ja) i svi drugi stranci moraju da imaju to. Kada sam izlazio tražili su mi je i kada je video da sam se zadržao 36 sati pitao me je: ''Pa zašto nisi rekao da ćeš biti samo jedan dan, da ti ne pišemo ovo?''.

Zatim sam u maju išao opet, ali na 8 dana. Pri ulasku mi nisu ništa rekli niti dali tu propusnicu (nit' sam ih pitao nit' su mi nudili). U povratku su mi je tražili ja kažem niste mi je ni dali... on me pita kad sam ušao i ja se tu setim za jadac i kažem juče! I on kaže jel' sigurno juče, ja kažem jeste i on kao - u tom slučaju u redu.

Oni nemaju nikakvu evidenciju kad ste ušli ili izašli iz države osim ako vam ne napišu tu turističku propusnicu, tako da slobodno recite da ste juče ušli u državu spavali u kolima i sad se vraćate. Oni ne mogu dokazati suprotno ni na koji način pa sve i da ste puni stvari i žena i dece i da je toliko očigledno da ste bili mnogo više od jednog dana
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Originally posted by TOKYO
                  @Car
                  To se od uvek placalo, ali po novom zakonu ce da bude toliko rigorozno da niste svesni,
                  Ma znam ja sve to, često idem u CG iz raznih razloga. Ne kažem da to ne postoji odavno, nego da je jaaakooo malo ljudi to zaista i plaćalo.
                  Inače, slažem se da će vremenom biti sve rigoroznije, čim nismo više u zajednici.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Plaćao je to priličan broj ljudi i ranije Svi oni koji idu preko agencija u hotele su plaćali to i ranijih godina, samo što će sad da budu rigorozniji za one ''slobodne strelce''

Comment

• Pele
                      CBC Senator
                      • 01.07.2006
                      • 262
                      • Požarevac

Ja možda idem u sredu naveče, pa samo da se zahvalim na svim ovim primerima i savetima ...

Inače, klinci mi imaju 2 i 6 godina, pa sam uvek i nosio ženin pasoš sa njihovim slikama, ali nam nikada nisu tražili ....

Pa ću ybog njih najverovatnije klasika, PO-BATOČINA-KG-ČA-UE-PRIJEPOLJE-itd itd .... inače uvek putujem noću, nadam se da neće biti gužvi, još i radni dan ...

Comment

• goran_anicic
                        CBC Početnik
                        • 15.08.2009
                        • 4
                        • Novi Sad

Pored ovoiko saveta, ne smeta još jedan, na putu kroz Bosnu prošle godine uzeše mi 10 evra jer nisam ima odgovarajuću međunarodnu oznaku. Zapravo imao sam, ali nije bila po standardima (manja od propisane veličine), pa im je ovo odličan izgovor za uzimanje love.

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

A koja je propisana veličina? Ja imam na svom autu, ali ne znam da li valja...

Comment

• rrapaic
                            CBC Senator
                            • 13.02.2008
                            • 225
                            • Beograd
                            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Znaci, ako mi ne daju na ulasku u CG, onda da trazim od mog domacina papir/potvrdu o boravku u CG? Tnx!

Inace, dan D je stigao - sutra u 3 ili 4 ujutro krecem na more. Hvala veliko svima od srca!

Rajko
                            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• goran_anicic
                              CBC Početnik
                              • 15.08.2009
                              • 4
                              • Novi Sad

@DovlaK
                              nađoh na Wikiju

Auto oznaka se satoji od jednog, dva ili tri slova engleske abecede. Slova treba da su ispisana crnom bojom na belom polju oblika elipse. Minimalna visina slova treba da je 100 mm, a minimalne dimenzije elipsoidnog polja - 175 × 115 mm. Ova oznaka može biti izvedena na više načina: limena pločica oblika elipse (bilo popularno ranije), samolepljiva nalepnica (sada se gotovo isključivo koristi ovaj oblik) ili nacrtana direktno na vozilu. Oznaka se postavlja na zadnji deo vozila, u blizini registarske tablice.

Comment

• DovlaK
                                CBC Senator XXL
                                • 24.07.2008
                                • 560
                                • Beograd

Jbte pa to k'o treća tablica Znam tačno kakve su te oznake, ali ja zaista ne pamtim kada sam video auto sa tolikom oznakom Da nisu možda te oznake ukinute sad sa ovim novim tablicama na kojima u plavom polju piše oznaka države?

edit: Evo piše na istom linku:

''U okviru Evropske unije međunarodna auto-outo oznaka nije obavezna, ukoliko vozilo ima nove tablice neke od zemlje EU, koje na svom levom kraju imaju plavu traku koja sadrži međunarodnu auto-oznaku te države.''

Comment

Working...
                                X