Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Re: Crna Gora - prelazak granice

Originally posted by rrapaic
    Znaci, ako mi ne daju na ulasku u CG, onda da trazim od mog domacina papir/potvrdu o boravku u CG? Tnx!

Inace, dan D je stigao - sutra u 3 ili 4 ujutro krecem na more. Hvala veliko svima od srca!

Rajko

E rajko ti si sad negde na putu ka moru dok mi ostali smo ostali da radimo vredno kao mravi. Kad se vratis i sredis utiske, javi se i napisi jel ista pomoglo ovo nase pisanije po forumu.

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Originally posted by goran_anicic
      @DovlaK
      nađoh na Wikiju

Auto oznaka se satoji od jednog, dva ili tri slova engleske abecede. Slova treba da su ispisana crnom bojom na belom polju oblika elipse. Minimalna visina slova treba da je 100 mm, a minimalne dimenzije elipsoidnog polja - 175 × 115 mm. Ova oznaka može biti izvedena na više načina: limena pločica oblika elipse (bilo popularno ranije), samolepljiva nalepnica (sada se gotovo isključivo koristi ovaj oblik) ili nacrtana direktno na vozilu. Oznaka se postavlja na zadnji deo vozila, u blizini registarske tablice.
      Baš sam jutros ženi objašnjavao oko tih nalepnica i nisam video ni jednu po propisu, sve su male...
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• goran_anicic
        CBC Početnik
        • 15.08.2009
        • 4
        • Novi Sad

Originally posted by uglavnom_bezopasni

Baš sam jutros ženi objašnjavao oko tih nalepnica i nisam video ni jednu po propisu, sve su male...
        Ma to ti gledaju kad nemaju za šta da te kazne

Comment

• Marcus
          CBC Senator XXL
          • 19.10.2007
          • 631
          • Novi Beograd - B62

Ja sam se danas vratio... Krenuli sinoc iz Herceg Novog oko 12, bili u BG-u oko 8.... I kad smo dolazili i odlazili, isli smo preko zlatibora i nikakvih problema nismo imali... Na granicnim prelazima sve ukupno 5 minuta zadrzavanje... Nikakava dokumenta vezano za kola mi nisu trazili, samo pasose ili licne karte...

Steta sto sam bio dole samo cetiri dana, al jbg... posao zove nazad

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

ma sto se tice prolaza okej a meni uzeli 10e.a nisu mi dali markicu banda lopovska oduvek su bili bezobrazni i gledali na svaki nacin da ustipu turiste.a sto se tice puta neobelezen samo znakovi za krave na putu ,kad bi imali krava da cuvaju koliko imaju znaka oni bi bili bogata drzava
            Pirke

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Ajd sad... izvedi generalizaciju na par stotina hiljada ljudi zbog jednog izolovanog dogadjaja. Ja kontam da je u pitanju zaboravnost, a cak i da nije ne vidim cemu strah da trazis nesto sto si platio?

Comment

• brzi_pas
                CBC Senator
                • 25.08.2005
                • 272
                • Podgorica

Pa dobro, ljepse je rec da na osnovu 10e koje je neka kao obaveza da se plate, reci ''banda lopovska, samo gledaju da uzmu od turista"... i da je najveca zamjerka sto nemamo krava na putevima

Ne kazem da nismo banda lopovska, al daj nesto konkretno
                http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
                Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Evo konkretno kad već vučeš za jezik

Parkinzi su UŽAS! Kao nešto uređeno, imaju rampe drk-mrk, e ali dnevnu parking kartu ne mogu da uzmem na parkingu ni u hotelu nego moram da idem u upravu 'ajde to i prevališ nekako pa odeš pešaka u upravu (jer da bi izašao sa parkinga moraš da platiš basnoslovnu cifru po satu) da bih onda shvatio da je danas neradni dan i naredna 2 dana su naredna i da ja mogu da duvam čak i kad odem radnog dana prekosutra neću moći da kupim za prethodna tri dana...

Konkretno: Stigao sam u Budvu u noći između 30.4. i 1.5. oko 2:30. Uđem lepo na parking odem u sobu da se odmorim... ujutru odem do uprave kad ono PRC 1. maj jado neradni je dan... kako je to bio petak onda su i subota i neđelja neradni i tek u ponedeljak mogu dobiti dnevnu kartu a i tada neću moći da je kupim za petak, subotu i neđelju već za ponedeljak i naredne dane

Šta mi preostaje? 1. maja oko podne (nekih 12 sati od mog dolaska) ja moram da izvučm auto sa parkinga da ne bih plaćao po satu i platim FENOMENALNIH 12EUR za tu jednu noć Brate za 12EUR sam mogao kurvu da iz*ebem da mi ne bude dobro Istu stvar su i moji roditelji imali u Igalu krajem juna s tim što su oni znali za jadac pa su prošli ''samo'' sa 3-4EUR.

E ovo je ono što mi je ostavilo najjači utisak, a ako ti se baš čita mogu da ti pišem još
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• brzi_pas
                    CBC Senator
                    • 25.08.2005
                    • 272
                    • Podgorica

Sto bi reko jadan moj drug... "Tako ti je kad ides u Budvu"
                    Radi se o tome da i mene kosta parking fenomenalnih milion eura, jer jbg, to je ''matropola turizma'' Neka mene, ja ne idem tamo bas zbog toga nego i ljude koji zive i rade u BD... znaci, konkretno, nije samo otimanje od turista.... to je pojenta....
                    http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
                    Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Kao što sam napomenuo, to nije bilo samo u Budvi već i mojim matorcima u Igalu. Ali nisi shvatio poentu. Ja sam HTEO da platim 10 dnevnih karti (koje opet nisu jeftine 7EUR), ali nisam imao kome!!! Znači stao sam na sred parkinga i molio ljude sve redom da mi uzmu 70EUR da bih imao dnevne karte za parking... znaš li to koliko je 70EUR? Znači iako mislim da je 7EUR preskupo za dnevni parking, primedba nije bila na cenu već na način kupovine... smatram da za tolike pare mogu da dobijem kvalitetnu uslugu, da ne moram da razmišljam hoću li doći tamo u neradni dan, hoće li mi izdati dnevnu kartu i da li ću se cimati ceo dan oko toga dok to regulišem...
                      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Vratih se i ja nocas iz CG. U oba pravca koristio sam standardnu varijantu preko Zlatibora-Brodareva-Podgorica-Cetinje pa dalje. U odlasku je guzva bila uzasna a na nasoj granici smo zbog kolone kamiona i uskog prolaza probijali sat vremena. Niko me nizasta cimao nije i osim licnih karti druge dokumente nisu trazili. U povratku smo granicu presli za 5 min i sa po jednim dva auta ispred u redu. Pored licne karte na CG strani me je samo policajac pitao na koga je registrovan auto i kada je dobio odgovor da je na mene vratio LK i pozeleo srecan put.

Put kao put u odlasku je ponavljam bio pakao iako sam u oba pravca isao nocu, nekih 12 sati voznje dok je u povratku bilo 9 sa pauzama. U povratku sam jutros prosao sa prijavom za preticanje kamiona na punoj liniji kod Stepojevca koji se ukljucio na raskrsnici (uzbrdici) i isao nekih 10kmh. To cemo da vidimo sta ce da bude kad dodje i kako cemo se izvaditi mada ne znam ni sta da ocekujem.
                        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• agw
                          CBC Veteran
                          • 20.04.2008
                          • 125
                          • Novi Sad

Originally posted by Marcus
                          Ja sam se danas vratio... Krenuli sinoc iz Herceg Novog oko 12, bili u BG-u oko 8.... I kad smo dolazili i odlazili, isli smo preko zlatibora i nikakvih problema nismo imali... Na granicnim prelazima sve ukupno 5 minuta zadrzavanje... Nikakava dokumenta vezano za kola mi nisu trazili, samo pasose ili licne karte...

Steta sto sam bio dole samo cetiri dana, al jbg... posao zove nazad
                          Ja sam se posle 45 dana vratio dabnas i niko mi nista nije trazio (pardon Crnogorac carinik je gledao plovidbenu dozvolu za camac)

Comment

• Pele
                            CBC Senator
                            • 01.07.2006
                            • 262
                            • Požarevac

Došao noćas, i u odlasku i u dolaski mi samo pogledali moju ličnu i saobraćajnu ... srećan put i prijatan odmor ...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Vratio se danas...

btw, u CG se svaki kamion sam skloni sa puta čim vidi da iza njega ima neki broj vozila, što našem majmunu na zlatiboru nije moglo da padne na...

btw, btw, da sam na put išao sam i "opremljen" kao nekad danas bi BG imao jedno 5-7 stanovnika manje, budva bar 2 (i ako su to skriveni beograđani, doduše jedan se sam jako potrudio da dokaže da je idiJot ali je preživeo ne znam u šta/koga je udario kasno smo došli, ali se nadam da je sa drugom stranom sve u redu), ...

btw x 3, Ako zanemarimo par stresnih situacija iz prethodnog pasusa... ja sam uživao u svojoj vožnji, i ako moram da kažem da nikad nije bilo opasnije, poludeo svet totalno...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• rrapaic
                                CBC Senator
                                • 13.02.2008
                                • 225
                                • Beograd
                                • Fiat Stilo 1.9 JTD

Evo i mene sa utiscima sa mora...

Istina, dosao sam jos pre kraja avgusta, ali morao sam malo da se privikavam na Bgd... eh, more...

Dakle, evo nekih utisaka:

1) Prava stvar je ici kolima na more, jer niste vezani za jedno mesto; osim prenocistem, naravno. Pogotovo u slucaju CG, nije velika obala, a putevi su sasvim, sasvim dobri. Kupao sam se u Utjehi (kod Bara) gde sam imao boravak, zatim na Velikoj plazi (Ulcinj), obisao sam i Valdanos (rusevina, tuga jedna). A stigao sam i da obidjem sestru koja je letovala u Tivtu; bas taj dan (petak 21.08.) je bio onaj zemljotres izmedju Bara i Ulcinja.

2) Od ovde pomenutog cimanja/maltretiranja policije ja nisam video ni traga. Svi maksimalno ljubazni, policija profesionalna. Znate sta mi je rekao policajac na granici kad sam se vracao kuci, ja mu pruzio potvrde za boravak koje mi je napisao moj domacin? "Gospodine, mi kaznjavamo STRANCE koji borave neprijavljeno u CG ili nemaju dokaze o tome; ali vi NE spadate u tu kategoriju". Eh, a meni nekako toplo oko srca... nasi smo, bre .

3) Magistrala... je generalno bolja nego sto sam ocekivao; ali ima razlika od opstine do opstine. U opstinama Bar i Ulcinj je odlicna, uvedena je treca traka na svim usponima, tako da guzve prakticno i ne postoje. Budva vec ima losije puteve, trece trake nema. I jos jedna stvar: magistrala ide kroz centre gradova (nema obilaznica), tako da gde god da idete, brze cete stici ujutro, nego uvece; razlog: uvece se pale semafori. Pred Budvom (iz pravca Boke) sam tako uvece uleteo u kolonu od 3 km, mislio sam (opet) udes, a ono - semafor.

4) Guzve postoje, tu nema zbora. Kanjon Morace, iako ima treca traka (tu i tamo), ume da se oduzi zbog slepera. Inace, dobio sam zabranu od zene da zijam po prirodi, da ne bi negde zginuli ko muve ; ono je velelepno, malo malo pa vidim Svabe na odmoristima kako skljocaju.
                                Nekako mi je najsmornije bilo oko Podgorice; ima slepera, kombija, a i semafora. Izlaz iz Podgorice ka Kolasinu - dosta losiji put, bar u pocetku. Nosio sam se mislju bio da idem do Ostroga (dok sam boravio dole), srecom nisam isao, guzva oko PG bi me dotukla.

5) Plin sam u CG placao 60 centi, jedino je LukOil drzao cenu 55 (video u prolazu), ali nije mi bilo blizu/zgodno prenocista, tako da sam kupovao gde se nadjem.

6) Moj stari auto se drzao kao zmaj, nije ni stucnuo (pu, da ne ureknem ).

E da, i jos jedna zanimljiva stvar. Malo malo, pa sam vidjao na ulici (skupe) automobile bez tablica. Ali, ne da su skinute tablice, vec - nema ni postolja za tablice; kao da je tako fabricki napravljen auto. Kad sam pitao mog domacina, on je samo odmahnuo rukom, i rekao nesto kao "posmatrajte to kao deo lokalnog folklora; ignorisite ih". Hm... svasta coveku pada na pamet...

Pozdrav svima (i veliko hvala za brdo korisnih saveta)

Rajko
                                Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X