Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Crna Gora - prelazak granice

Originally posted by Miha
    Za paos danas mi rekose isto ovo,pomerili su valjda na 1.10 jer bi im pukla sezona.

Za ostalo javim sutra,ne stigoh danas da pitam

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Bas tako, u CG se moze sa LK ili djackom knjizicom do 01.10.2010.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

lične karte i zdravstvena deteta (bebe, primera radi)
        Predao sam, doduše, pasoše i sve ostalo za auto što sam već izvadio ali AMS je davao prave informacije.
        Na granici sam jurio carinika da pitam da l mogu da prođem pošto me izignorisao, bio neki bus ispred mene (kaže, da imaš šta da prijaviš, ne bi me tražio - aj vozi )

U Petrovcu smo evo 10.dan, voda je prijatno ladna za kupanje mada nije onako čisto kako mi se čini da je bilo pre dve godine. Ni Lučice nisu sjajne ali je s druge strane glavna čistija nego prošli put.
        NIje neka gužva, uglavnom Rusi. Lokalci imaju manjka mušterija kažu da im sezona i prošle godine bila od 15. jula do 15. avgusta

Iz Beograda samo pravo do dole, bez ikakvih skretanja, bilo je samo kakvih radova od par km oko Kokinog broda - do Nove Varoši je put baš loš.
        Mi smo kroz kišu išli skoro sve vreme, u Crnoj Gori od kako smo ušli pa do Podgorice - tu mi se čini da smo nešto brže prošli grad.

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Bio ja dva puta poslednja dva meseca u Čanju. Prvi put pred prvi maj, a drugi put krajem maja. Prvo administrativni deo: MOŽE se preći sa ličnim kartama i to važi za Srbiju i Bosnu. TREBA zeleni karton. Za DECU koja nemaju ličnu kartu obavezni su PASOŠI. Dakle to je ono što je novo u odnosu na prošlu godinu, SVI moraju imati dokument sa slikom tj. putnu ispravu. Što je jelte i razumno jer se iz zdravstvene knjižice ili rodnog lista ne može tačno utvrditi da je to ta osoba.

Što se puta tiče, išao sam kanjonom i išao sam preko Berana, Novog Pazara i Kraljeva. Osim što mi ovaj drugi put (preko Novog Pazara) deluje mnogo duži u kilometrima (vremenski dođe skoro isto) nemam nešto specijalno da kažem. Put je tu i tamo, šućmurast i jedan i drugi, ima dobrih deonica, ima loših deonica, mada pod ''loše'' stavljam neobeležen put... tek ponegde je i sam put loš npr između dve granice kada se ide na Brodarevo. Dosta se radilo na putu pa sam između dva putovanja primetio bitne razlike u kvalitetu puta na pojedinim deonicama. Zastoja nema nigde osim u Podgorici gde se rade prilazni bulevari, ali koliko sam skontao to bi trebalo uskoro da bude gotovo, tako da, zaista ne postoji nešto što bi trebalo posebno izdvojiti...

E sad... što se Dekija tiče i dolaska iz Niša, moje kolege koje su dolazile iz Niša u Čanj kada sam i ja išao, su išli preko Kraljeva... doduše, oni su pi*ke pa nisu smeli preko nezavisne države Kosovo ali sam čuo da nije preveliki problem ni tuda... i tak'... ne znam šta bih još dodao...

E da... na granici će vam se mlade devojke propisno nabiti na šoferku da im vidite poprsje (PAŽNJA za oženjene ), a onda će vam uzeti 10 evrova za putničko vozilo, 80€ za teretno (čak i ako vozite pikapa), i čini mi se 50€ za autobus, na ime ekološke takse
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

Evo javio drugar a i buraz saobracajac

1.Pasos NE TREBA i tacna je vest da su produzili do 1.10'.10 prvenstveno da im ne bi pukla turisticka sezona,samo licna karta ili neki drugi dokument sa slikom i jmbg koja dokazuje identitet

2.Ekoloska taxa JE NA SNAZI jos uvek i tarifira se prema velicini vozila kao i do sada

3.Medjunarodna vozacka,medj ovlascenje (ako nisi vlasnik) NE TREBA

4.Zeleni karton NE TREBA al nije zgoreg uzeti zbog eventualne ne daj Boze saobracajke

Drugar je juce isao za Mojkovac i sem saobracajne i licne karte nista drugo mu nisu trazili.

Eto tako

p.s.ne bi me iznenadilo da kad kontaktirate AMSS kazu da treba medjunarodna vozacka ,20e im ide u dzep naravno.Medjunarodno ovlascenje nemam pojma koliko kosta

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa znaci za klince treba vazeci dokument sa slikom, znaci da istekao pasos roditelja u koji su upisani bas i ne bi mogao
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• TOKYO
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2006
                • 1696
                • Beograd- NBGD

Zelena karta SIGURNO treba, meni su trazili prosle godine!
                MY ex RWD Alfa
                Drift & Donuts & Track

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Ja sam je izvadio proslo leto pred put u CG, al niko mi je nije trazio... Samo licna dokumenta su nam proveravali, za kola se nisu ni interesovali...

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by 206
                    Pa znaci za klince treba vazeci dokument sa slikom, znaci da istekao pasos roditelja u koji su upisani bas i ne bi mogao
                    Sto se tice klinaca,prosle god sam isao sa dva sestrica (2 i 4 god) i osim izvoda iz maticne (koji sam sam ponudio) nisu trazili nista za nj,ma nikakav dokument sa slikom a inace su sestrici imali po dva pasosa,nas i France.

@Tokyo E vidis meni nisu trazili nit mom drugaru pre neki dan.Nije zgoreg imati,besh 1 chrvenu .Nekome traze nekome ne pa kome se zalomi

Mislim da nece biti preteranog uznemiravanja na granici jer svake godine od Ministarstava turizma dobiju smernice da NE UZNEMIRAVAJU turiste sto se tice malih kolicina hrane i dokumenata do 5 septembra.Vole drndati strance al prema nama Srbima su bas ok!

Jedino sto sam video da ne dozvoljvaju da nosite velike kolicine hrane.Prosle god je jedan tip poneo oko 100kg konzervi i ostalog,sve su mu pobacali u kontejner.Ko je ****** da nosi hranu dole kad je jeftinija nego kod nas.Tipa mleko NS mlekare kod nas 75 a tamo 60din .Sve je jeftinije po marketima

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Ne razumem našu potrebu da stalno nešto eksperimentišemo. Uzmeš lepo prikupiš sva REALNO POTREBNA dokumenta i ideš. Sad diskusija oko toga trebali ovo ili ne treba ono, mnogo je glupo.

Što se MARKETA tiče definitivno dosta hrane je jeftinije nego u BG-u, naročito srpska roba. Po manjim prodavnicama i naravno plaži se mogu očekivati dosta veće cene, ali po marketima tipa VOLI, Mercator i ostali definitivno ok cene. Bar je tako bilo pre 20ak dana.

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Originally posted by TOKYO
                        Zelena karta SIGURNO treba, meni su trazili prosle godine!
                        Matori, meni prosle godine skoro da saobracajnu nisu pogledali a ne zeleni karton i to sam bio sa papirnom zadnjom tablicom, bez atesta za gas a u gepeku sam ladno mogao da prenesem kilo koksa...ma samo je bilo dobar dan - dovidjena prijatno...

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Što apsolutno ne znači da ništa od toga nije potrebno.

Comment

• TOKYO
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2006
                            • 1696
                            • Beograd- NBGD

To sto NIJE TRAZIO nema nikakve veze sa tim da li treba, meni se desilo i da mahne rukom da prodjem da mi nista nije pogledao, ali sta ako trazi???

Zar zbog hiljadu dinara da upropastim letovanje???

OBRATITI PAZNJU NA SLEDECE

Ja sam prosle godine imao problema sa boravisnom taksom, mislim da sam i pricao o tome..., bio sam kod prijatelja kuci, naravno niti je on placao za nas a niti smo mi placali taksu, niti nas je neko obavestio na granici...., ali kad sam krenu kuci, na Crnogorskom prelazu prema Trebinju su me jahali sat vremena u cetri ujutro u sred one njihove kucice, kao da sam neki svercer, prozivali sa opaskama kako sam neozbiljan da je to sada druga drzava..., bla, bla, bla... kazna 200-300 evra, naravno penio sam na sve strane i posle sat vremena rasprave mi je vratio dokumenta sa objasnjenjem da to vise nece moci tako, naravno, rekao sam mu da me je sad video i nikad vise!!!

Dosta mi je zajebancije, ima i drugih mora a I boljih, gde malo vise cene turiste!!!
                            MY ex RWD Alfa
                            Drift & Donuts & Track

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

ma ja ne verujem brate ti si jedan u milion, tacnije jedini ikad

a i ja sam rekao i prosle i pretprosle da necu vise ali jbg kad je najblize i najjednostavnije

Comment

• Laguna 2002
                                CBC Senator
                                • 13.12.2009
                                • 297
                                • Bačka Palanka

I ja sam predprošle godine imao malih problem sa boravišnom taksom. Prošle godine sam ušao na LK tako da nemaju podatak kada sam došao i koliko dana sam boravio.

Comment

Working...
                                X