Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Crna Gora - prelazak granice

Eko taksa se i dalje placa 10e, 2,5e je (svaki) prolaz kroz tunel Sozine, ferry izmedju Kamenara i Lepetana je 4e za putnicki auto.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Kosovic
      CBC Veteran
      • 14.12.2008
      • 149
      • Vrbas

Evo da i ja kažem koju na ovu temu. Prekjuče stigao u Cetinje, pa ovih dana idem na primorije. Duž celog puta od Vrbasa do Cetinja je sve bilo dobro, dok na izlaz iz Velike Župe nisam fasovao kaznu 5000din za brzinu od 68km/h... Putevi su ok, sem od Kokinog Broda do Nove Varoši, gde se put radi u dužini 9,5-10km, a saobraćaj se zaustavlja na nekih 20-ak minuta i to je horor od truckanja, prašine i tako toga. Granicu sam prešao na "Dobar dan" i "Doviđenja", platio harač i nastavio dalje. Put kroz taj čuveni kanjon je na nekim deonicama renoviran i dobar, jedino što kad naletiš na kamion, onda si ugasio. Silazih do Budve juče, to je katastrofa... Turista nigde, bez to malo Rusa, meštana i Cetinjana. Cene su i dalje katastrofa, tako da će čini mi se i ono malo turista što dođe da beži.Putevi PG - CT i CT - BD su kao piste. Eto toliko od mene za sad, ako uspem negde da uhvatim net, možda dodam još nešto.

Comment

• mucic2
        CBC Član
        • 31.08.2009
        • 18
        • Bor

mogao bi da kazes malo kave su cene smestaja, privatno po krevetu dnevno, najam apartmana(od najjeftinije do jeftino), cene klope po restoranima pica i svega ostalog,
        POzdrav i lepo vreme neka te posluzi

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

pre par dana zvao sam u petrovac neku agenciju i kazu da ima smestaja u vidu soba i apartmana,a apartmane smatraju sobu sa klimom i tv,,i cene se krecu od 40 do 65 eura za dan 3 i 4 kreveta!onda sam zvao i privatno smestaj,nazovi apartman iznajmljuju za 50 do 65 eura a jedna zena je cak ponudila bas veliki kao apartman i ima veliku terasu za 80eura dnevno,!!pitah je samo iz koje je price,da rece 50 60 ne bih se zacudio al 80 ga je preterala!mada i tih 50 60 je full cena samo tako,ove god jos idem dole,al sledece sredjujem pasose,i picim za grcku,ponesem 1200eura i provedes se kao covek!bar ovi sto su isli kazu i za dosta manje love se provedes u grckoj u solidnom smestaju i sa ok hranom!valjda ne lazu!

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Hm ... sta mislite o ovom ??

Papreno uživanje na Miločeru

Da je stvar veoma ozbiljna govori i podatak da je na plažama hotela „Miločer" i na Svetom Stefanu samo za ulaz potrebno 25 evra. Na neprimereno visoke cene ležaljki i suncobrana na pojedinim crnogorskim plažama upozorava i suvlasnik hotela „Splendid" Žarko Radulović. On u razgovoru za Press ističe da vlasnici plaža koji nekorektno formiraju cene svojih usluga kvare turističku ponudu Crne Gore!

- Tu pre svega mislim na plažu Kamenovo kod Budve, ali i na još nekoliko drugih plaža duž celog Crnogorskog primorja. Na nekim plažama iznajmljivanje ležaljke platićete 12 evra, a suncobrana pet evra, dok u Budvi imate izvanredne pansione u kojima vam je za tri obroka dnevno potrebno osam evra, koliko košta i smeštaj u pristojnoj sobi. To znači da vam na kraju ispadnu skuplji suncobran i ležaljka nego smeštaj i hrana, što je nedopustivo - upozorava Radulović.

On kaže da su tako visoke cene ležaljki i suncobrana loša reklama za crnogorski turizam.

- Nije prikladno ni što parking u hotelu „Maestral" košta 12 evra, a ulaz na plažu 25 evra dnevno. Skupo je i na Svetom Stefanu, gde ulaz takođe košta 25 evra - ističe Radulović.

Srpski turisti koji su se upravo vratili iz Crne Gore uglavnom se žale na paprene cene ležaljki, suncobrana, kao i ulaza na bolje plaže, ali nisu zadovoljni ni cenama u restoranima.

- Bila sam u Budvi sa porodicom i moj utisak je da je tamo sve prilično skupo! Na nekim plažama u Bečićima postoji cenovnik za ležaljke u zavisnosti koliko su one udaljene od plaže. Tako za prvi red, uz more, treba izdvojiti 10 evra, za drugi red osam, pa tako redom do najudaljenijeg reda koji košta pet evra. Na plažama u Budvi posebni baldahini, gde možete celog dana uživati u hladu, koštaju čak 20 evra. To su stvarno nerazumne cene - priča Nataša Lukić iz Beograda.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

sta reci..lopovi...
              kakva je situacija u Sutomoru sa cenama za konzumiranje plaze?
              ima li slobodnih plaza ?
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Super, znaci u Crnoj Gori, koja odavno nije jeftinija nego Grcka a jedva je nesto bliza (iako je kvalitet puta neuporediv) platicete za 10 dana jos jedno minimum 200-300 evra samo za lezaljke, suncobrane i parking?

Pa to je za plakanje.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

206, dosad sam samo sumnjao, a sad sam ubedjen da te Grci placaju da opstruises CG primorje

Sala na stranu, ovce su sa ****nje, ovaca ima i Nisu kad platis 100 din. za stanicne usluge Nisekspresu, pa ti se ide u WC, pa dodas jos 90. Ili na leskovackoj rostiljijadi, gde obicna pljeska obicnim danom (fenomenalna inace) kosta 100, a za vreme rostiljijade 600 !! Tu placas extra da ti se najlepsa majica po mogucstvu sto vise udimi na cumur i pecenu prasetinu i da se usput guras sa sto vise ljudi posto mesta za sedenje - nema !

Po meni je u stvari kljucno sta osoba X ocekuje od smestaja i hrane , a sta od plaze. Postoji mali milion plaza, najvecim delom su podeljene napola, jedna polovina je besplatna, drugi deo je onaj gde das 12e da bi bio vidjen kako lezis pored stocica za pivo tik uz more. Baldahin nije ukljucen u cenu Posto sam (sticajem okolnosti) porodican covek, meni je svaka plaza koja je nosilac tkzv. plave zastavice, dakle van grada, koja nema naseljeno mesto iza ledja, visestruko bolja od bilo koje Budvanske. One plaze oko i unutar Petrovca se uopste i ne mogu nazvati plazama, siroke su 3m a dugacke 300, sa diskretnim mirisom fekalija iz obliznjih restoranskih WC-a. Isto vazi za Budvu. U zalivu ima prelepih plaza sa prirodnom hladovinom gde mozes da se parkiras free tik uz plazu i garantujem da je u takvom hladu temperatura za 10 st. niza od one ispod suncobrana. Zanjice, Perast, plavi horizonti.... na zanjicama su nam komsije ispod drveta bili neki Rusi kojima su donosili bokal 'ladne limunade i koficu za ledom za sampanjac na svakih 1/2h, jahta im je bila parkirana tu negde blizu. Malo smo popricali, kucnuli se par puta, siguran sam da je on bio vise ljubomoran na moje konzerve 'ladnog niksickog ( koje sam vadio iz specijalno krojene termo izolovane torbe koja sluzi bas za pivo ), nego ja na sampanjac. Nekako mu se videlo u ocima. Jedini koga sam jos video da pije belo vino na plazi je pokojni Bata Stojkovic u Varljivom letu '68. Dakle uvek izbor postoji, ko sta voli...
                  Dalje, smestaj, 1. sto sam gledao je bila soba sa 3 lezaja za 10e bez klime na 3. spratu , 50m dalje sam nasao prizemnu kucicu od 40-ak m2 , spavaca soba, dnevni boravak, trpezarija, kupatilo, klima , TV, parking u dvoristu, dvoriste ogromno sa hladovinom preko celog dana, za 300e za 12 dana. Klopa u hotelu udaljenom od smestaja jedva 200m za 8e po osobi, sta god nam je palo na pamet su spremili zacas, klopu po zelji pakuju, svedski sto je bio postavljen od 5-11h. Bili smo zamoljeni samo da kuvano jelo smislimo za vreme dorucka, da bi imali vremena da spreme. Mezeluci, pica, predjela i rostilj nije bio sporan, to su spremali za 10 min.
                  Nadjes nekog od mestana, popijes neku s njim da razbijes led, diskretno pitas gde ima dobar smestaj za male pare. I resen problem.

I da se zna, nisam ja protiv Grcke, samo nismo imali vremena i zivaca za nove soshke. Dogodine idemo u Grcku . U Bugarsku necemo vise, tamo nam se more ne svidja.
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Originally posted by zoranbg
                    sta reci..lopovi...
                    kakva je situacija u Sutomoru sa cenama za konzumiranje plaze?
                    ima li slobodnih plaza ?
                    Ima slobodnih plaža, ali je tamo voda prljava do jajca... ja se vratio pre 2-3 dana iz CG gde sam u Sutomoru samo spavao jer je voda tamo jako loša i išli smo svaki dan na neku drugu plažu, a i to što sam spavao tamo preselo mi je jer sam se svađao sa gazdaricom, a ona mi razbila auto, a ja njoj demolirao kuću... zaista Crna Gora užas užasa... jedino gde ne smem ofrešiti dušu, na dosta ugostiteljskih mesta mahom restorana, usluga je zaista vrlo lepa i prijatna... konobari su fini i kul, ali ponuda i kvalitet hrane i nije nešto... deluje mi kao da su počeli lagano da kapiraju da viš neće moći kako su oni smislili pa sadf počinju da se kultivišu, pa za jedno 50god će verovatno sve doći na svoje...
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Originally posted by DovlaK
                      preselo mi je jer sam se svađao sa gazdaricom, a ona mi razbila auto, a ja njoj demolirao kuću...
                      ??? ??? ???
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• hansf
                        CBC Član
                        • 01.08.2009
                        • 68
                        • Ns
                        • Stilo MW MJet

Bio sa klincima krajem juna u Becicima blizu hotela Queen of Mont. imali tada apartman za 20e dnevno. Ubilo nas je malo lose vreme od deset dana ,pet je padala kisa. Bilo je prilicno prazno osim Rusa naravno. Mada u osnovi nije bilo lose, meni Becici deluju malo kao selendra, Budva i Sutomore kao vasar, Petrovac je najuredjeniji od navedenih, U Herceg novom nisam bio 25 godina ali bih voleo da odem, mozda malo sledece godine....
                        Inace imao sam novinu na granici kad sam isao, naime CG carinik je rekao da moram da u povratku pokazem prijavu i odjavu odande gde cemo boraviti ?????? Iako nas je Gazda uredno prijavio nisu nam na izlasku trazili ....
                        E sad stvari koje me konstantno nerviraju u CG: Prljavo more, prljave plaze- izgleda da se cisti samo tamo gde se naplacuje ulaz, lezaljke i suncobrani....Ovaj vid naplate u Grckoj napr. nisam video, tamo imate kafic na plazi legnete u lezaljku, narucite pice i ostanete ceo dan.... Niko vas nece dirati niti sklanjati case u fazonu popio si brisi ako neces drugu turu...
                        Po vodi pliva svasta cak i ulosci prilicno je zamucena (ne vidi se dno ni na 5-6 metara dubine) a neretko se oseca i kanalizacija.
                        Cene u restoranima su prilicno visoke mada pretpostavljam da su u sezoni i vece, mada ako nadjete restoran sa povecim porcijama onda moze i da se oprosti...
                        Bio sam na Zanjicama i ove i prosle godine, prilicno je lepo i urednije pogotovo ona uvala sa desne strane Miriste.
                        U Budvi cene proporcionalno rastu sto ste blize starom gradu, parking , restorani, sladoled....
                        Sve u svemu Petrovac mi se najvise svidja mada mislim da bih mogao da skoknem sledece godine do Herceg novog cisto da vidim sta se promenilo u proslih 25 god.....
                        Mislim da Crnogorci trebaju jos mnogo da nauce o turizmu od Grka i Hrvata napr.
                        Yugo- Das auto....

Comment

• aivan
                          CBC Senator
                          • 28.02.2006
                          • 247
                          • Bograd, Mirijevo

Originally posted by chobo13
                          ...i picim za grcku,ponesem 1200eura i provedes se kao covek!bar ovi sto su isli kazu i za dosta manje love se provedes u grckoj u solidnom smestaju i sa ok hranom!valjda ne lazu!
                          Ne lazu
                          Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• nikola_VUK
                            CBC Senator XXL
                            • 20.09.2005
                            • 317
                            • Podgorica - Novi Sad
                            • Mercedes vaneo 1.7

Mi svake godine idemo u Petrovac, cene su mnogo skuplje u odnosu na okolna mesta, ali svidja mi se tamo, sto se tice apartmana mi smo prosle godine placali u julu 25e 3+1 apartman, sa kuhinjom, klimom i terasom koja gleda na more, hrana po restoranima je skuplja, ali nike to ne tera da jedes u restoranu mada imas i varijantu koju je deki spomenuo koja je super.
                            Meni je more mnogo blize nego vama pa i ja razmisljam o Grckoj, mada ni iz Grcke ne stizu mnogo fina iskustva, na drugim forumima sam procitao da ni malo jefino nije kao i da ima mnogo makedonskih albanaca koji rade u ugostiteljstvu...

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Pazi kad me ne intresuje da li rade crnci, albanci, marsovci ili uzbekistanci ... Bitno je da je usluga odgovarajuća za pare koje ostavljam i da se lepo osećam.
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Originally posted by nikola_VUK
                                ...mada ni iz Grcke ne stizu mnogo fina iskustva, na drugim forumima sam procitao da ni malo jefino nije kao i da ima mnogo makedonskih albanaca koji rade u ugostiteljstvu...
                                Sta mislis koliko tek crnogorskih albanaca radi u ugostiteljstvu u Crnoj Gori?
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X