Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djlosmi1
    CBC Član
    • 03.04.2008
    • 85
    • Beograd

Re: Crna Gora - prelazak granice

Kakav je ovaj put preko josanicke banje, ima li rizicnih deonica, radova itd.? Jel "vozivo" po tom putu? Stcajem okolnosti cu biti u tim krajevima (Prokuplje, Kursumlija) pa odatle idem za cg.

Neka proverena deonica je krusevac-kraljveo-cacak, pa dalje standardno ali je mnogo duze.

Pomagaj, sta da radim, kuda da idem?

Comment

• chiki
      CBC Veteran
      • 19.04.2006
      • 158
      • Beograd

Isao poslom u CG prosle nedelje i ostao za vikend. Prelaz preko granice je bio bez otvaranja gepeka. Crnogorci su se totalno promenili i sad su u drugoj krajnosti. Primer: spustamo se pored Morace, ogranicenje 70, isprekidana linija, pravac, na celu kolone kamion kiper i niko ne pretice. I tako jedno 15-ak minuta. Na momente se vozi po 30 km/h. I na kraju naidje faca i obidje sve u cugu. Posle toga sam i ja to uradio. Nisam verovao. Sat vremena sam vozio 30 km pred PG.
      Rafailovici - soba sa doruckom - 28 evra.
      Plaza kamenovo - niksicko na tocenje 1.5 evra. Stari grad - Becks mali - 3 EUR
      Preporuka plaza ploce. Besplatan parking ali je voda hladnija
      Herceg Novi - Stan u kuci - za dvoje 30 eur dnevno.
      Svaka plaza ima 50% prostora za ostale koji ne moraju nista da iznajmljuju.
      HN mnogo jeftiniji npr. yahting club - lezaljke+ suncobran 6 EUR. Ciste stalno travu iz vode pored merdevina kojima se silazi u more. Ne sme nista da se unese (ni voda).Imaju druge opustenije plaze od 7 pa nadalje.
      Preporucujem da se u povratku ide preko Bosne. Putarina HN - granica - 3 EUR ... Nigde nikog nema. Pazite se pandura kad udjete u Gorazde. Uvek radi bar jedan radar.
      AR 159 1.8 TBI
      C3 1.4i GNV

Comment

• Mihajlo_J
        CBC Član
        • 28.05.2009
        • 63
        • Beograd/Mirijevo

Kavo je gorivo u CG? Kvalitet i cena.

Bezolovni! Da li da se tankam do vr'a pred polazak ili je svejedno?
        "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• Jurke
          CBC Član
          • 20.09.2007
          • 28
          • Novi Sad

Treba li mi dozvola za upravljanje tuđim autom za CG i BiH, a idem očevim autom, znači isto prezime???
          Alfa Romeotik

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Ako ste na istoj adresi ne treba ( adresa u dokumentima ).

Comment

• Jurke
              CBC Član
              • 20.09.2007
              • 28
              • Novi Sad

Jesmo, naravno.

Hvala!!!
              Alfa Romeotik

Comment

• kalibaR
                Moderator
                • 03.04.2006
                • 352
                • Beograd
                • AE86 rolle, Eclipse 1G

Ako idete preko Bosne obavezno je imati zeleni karton i opremu, u koju se racuna i protiv pozarni aparat (sa karticom da je proveren/punjen pre ne vise od 6 meseci), nalepnica SRB, isto ko ima plin TNG.
                Mene su drndali zbog zatamnjenih stakala u Bosni, kao po njihovom novom zakonu smeju da budu zatamnjena samo zadnja bocna stakla! 10e resava sve

Na granici sa CG samo pogledaju licne karte, nista otvaranje gepeka, sto sam se bas zacudio. Sestra je cak zaboravila da kupi onu ekolosku nalepnicu za svoj auto hehe
                Jedini bezobrazluk koji sam doziveo dole je bilo cekanje, tj. kuliranje lika na pumpi da mi sipa plin. Cekam ja, gleda on mene, prolazi sipa jednom liku, pa drugom, pa ode da pere taj drugi auto, iako sam ja dosao pre njih. Sve u svemu 10min cekanja, 1min paljenja guma na sred pumpe i odlazak na drugu pumpu

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Moj aparat je punjen ( kupljen ) pre više od godinu dana i ima mali pokazivač pritiska na sebi. Na njemu je ugravirano da je atestiran do maja 2012. E sada neka neko to pobije. Prošle godine sam bio tri-četiri puta i niko mi nije tražio aparat ( kupio sam ga zbog sebe, a ne zbog njih ). Imao sam dva puta problema sa njihovom policijom, ali ako se i makar malo suprotstavite i pokažete im da niste vesla ****li kada ste bili mali možete proći i bez kazne. Često zaustavljaju bez ikakvog osnova i pokušavaju da naplate kaznu za neke ******štine očekujući da im ponudite mito. Drugi put kada su me zaustavili bio sam u prekršaju i 10 KM je rešilo problem ( mada su oni tražili dosta više ).

Comment

• Mihajlo_J
                    CBC Član
                    • 28.05.2009
                    • 63
                    • Beograd/Mirijevo

Treba li SRB nalepnica za CG?
                    "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Naravno , zalepi je i nemas brige a posle skines ako bas ne stoji auto pozadi

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Nesto razmisljam da odem do CG na par dana sa zenom i cerkom ali imam par nejasnoca oko dokumenata koje moramo da imamo jer je situacija malo komplikovana.
                        1.Ja i supruga nismo vencani
                        2.Supruga je maloletna i nema pasos
                        3.Cerkica ima 8 meseci,moje prezime i moju adresu stanovanja.Od dokumenata samo zdravstvenu knjizicu.
                        Mene zanima sta kome treba od dokumentacije nebitno da li isao direktno u CG ili isao preko Bosne.
                        Ako je mnogo komplikovano provescu odmor na zlatiboru

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Po nekoj logici, treba ti saglasnost oba zenina roditelja. Ti normalno putujes. njih dve kao maloletne osobe. Za dete ti treba izvod iz maticne knjige rodjenih, kao sto sam naznacio gore.
                          E, sad ne znam da li to sto ste u braku menja stvari...

Oblast prelaženja državne granice sa Republikom Crnom Gorom još uvek nije uređena propisima koji bi striktno ukazivali na neophodnu putnu dokumentaciju za putovanje u Republiku Crnu Goru.
                          Za maloletna lica, ako putuju sa roditeljima, potrebno je da poseduju dokument koji će ukazivati na njihov identitet. Za decu školskog uzrasta potreban je važeći dokument sa fotografijom (đačka knjižica, pasoš, lična karta...).
                          Za mlađa maloletna lica (deca predškolskog uzrasta) potreban je izvod iz matične knjige rođenih i zdravstvena knjižica. Ukoliko deca putuju sa jednim roditeljem ili bez pratnje roditelja potrebna je i pisana saglasnost drugog, odnosno oba roditelja.

Ovakva praksa primenjivaće se do donošenja propisa koji će regulisati pitanje uzajamnog putovanja državljana Republike Srbije i Republike Crne Gore.
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Da li supruga ima licnu kartu ?
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Ako ima ličnu kartu i ako je navedena u izvodu (detetovom) kao majka, onda nema šta, oboje ste tu i dete je rešeno. Za ženu da li treba još nešto to ne znam, ja sam vodio maloletnu devojku ali je imala pasoš i vizu.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Hvala lepo svima na brzim i preciznim odgovorima,sad vec imam konkretno sta mi treba.Hvala

Comment

Working...
                                X