Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Dakle kao sto naslov kaze ,da zapocnemo jednu korisnu temu koja ce pomoci clanovima pri izboru za kupovinu .Naravno podrazumeva se da to ne mora biti strucna recenzija vec navedite vase licno misljenje kao korisnika , navedite prednosti/mane uredjaja ili software-a (mapa) koji ste koristili i dajte neku ocenu,da li je za preporuku ili ga treba obilazii i zasto .Apelujem da se uzdrzite od rasprava i ponudite konstruktivnu polemiku i realano vidjenje uredjaja koji opisujete.Takodje da pomenem ne postavljajte linkove ka piratskom software-u

Izvolite ...
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Trenutno IGO 8.3x na mobilnom telefonu. Pre toga standalone navigaciju Myguide sa IGO i Garmin nuvi 205.

Garmin ima mozda bolje mape ali je rec o par procenata jer u poslednjih godinu dana mislim da su ih Contrast-ove mape stigle po pokrivenosti.
    Sto se samog koriscenja tice i interfejsa tu je IGO daleko ispred, IGO je userfriendly sa logicnim rasporedom komandi i koraka za upotrebu za razliku od garmina koji stil ne menja ne znam od kada...
    Glasovno navodjenje i sam kvalitet glasa je mnogo bolje kod IGO-a, kvalitet grafike takodje, a tu su i neogranicene mogucnosti custom-izacije prema sopstvenim potrebama.
    Generalno gledano, moj glas ide za navigacije bazirane na IGO-u
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Slabo se razumem u navigacije,a interesuje me koji mobilni telefon bih morao da imam pa da koristim igo mape,ima li na warezu link da se skine i kako to radi?Moze li na nokiu 5610d,imam sd memorijsku od 1gb a mogu da kupim i jacu?Izvinjavam se na neznanju

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

IGO radi samo na WinCE i bez trazenja linkova javno, please.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

E51 Symbian telefon i Garmin XT.... doveo me u Solunu do garaže... jeste da malo kasni veza sa satelitom, iako imam dobar lokator... ili je sam program malo usporen (kaže mi da skrenem par metara kasnije nego što je trebalo... taman da omašim raskrsnicu) ali bože moj...
          Radi
          Još samo da uzmem telefon sa većim ekranom... i meni dosta.

Comment

• dinows7
            CBC Član
            • 03.03.2009
            • 12
            • Beograd

Nokia N95 Garmin xt. Ja sam prezadovoljan...jedino mi nedostaje neki dobar drzac za fon...sto se lepi na staklo.

Comment

• Boris
              CBC Član
              • 12.10.2007
              • 97
              • BGD

Originally posted by vujke
              IGO radi samo na WinCE i bez trazenja linkova javno, please.
              i na Iphone-u.

Koristim Garmin 760, a pre njega 310. Uopste nije konfuzan kako pricaju, mozda zato sto sam navikao na njega.
              Da li kod Mio Moov-a svaki put ''dugo podize'' MioPocket? Jel je neophodan GPS signal svaki put da bi se startovao ili samo prvi put?
              Razmisljam se da predjem na neki WinCE zbog mogucnosti koriscenja Garmina i IGO na istom uredjaju.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Sa ovim se bakcem gotovo od samog pocetka navigacije kod nas i prva rutbilna mapa koju sam probao na nekoj nokiji+bt gps je bila tomtom sa estern europa pakom, ali vrlo brzo se ispostavilo da je mapa ocajna i da je to sve promasaj.Nazalost nikad vise nisu napravili neki napredak po pitanju naseg dela balkana.Srecom nedugo posle toga pojavio se Igo za koji je kontrast odradio karte i tako je krenulo...takodje i garmin se brzo ukljucio u trku a ovo su neka moja zapazanja o istim.

Sa garminom nikad nisam bio odusevljen vise puta sam pokusavao da nadjem neke vece prednosti u odnosu na Igo ali nisam uspeo do dan danas.Posle dosta testiranja raznoraznih mapa i software-a moj favorit je Igo8 (trenutno verziju iGO 8.3.2.64873) mada naglasavam ne bih iskljucivao ni garmin (i jedan i drugi imaju neke prednosti i mane u odnosu na ovaj drugi) tim pre sto rade na razlicitim platformama.Garmin podrzava rad sa Symbian, windows mobile,palm telefonima i pda uredjajima dok iGO8 podrzava rad sa samo Windows Mobil i od skoro iPhone uredjajima.

Sto se tice same navigacije tipa dovedi me od tacke A do tacke B, razlike gotovo da i nema ali ono sto po meni izdvaja Igo8 je prijateljski interfejs pun korisnih informacija i veoma intuitivan meni,na netu ima mnogo skinova za besplatan download tako da IGO navigaciju mozete prilagoditi sebi u svakom pogledu. Nudi veliki broj korisnih funkcija i informacija a ako znate da ga pravilno koristite Igo8 ne neprevazidjen .Jos jedna velika stvar zbog koje dajem prednost Igo8 je sto stalno unapredjuje software i dodaje raznorazne novotarije kao i naravno apdejt novih mapa.
                Uz dobar hardwer koji sve ovo moze da podrzi bez bagovanja IGO je kompletno resenje navigacije .

Kao zakljucak moram se ograditi po meni je ovo bolja navigacija ali da ne budem pogresno shvacen garmin je takodje ok a ima i ono prva ljubav zaborava nema ako se neko u startu opredeli i navikne na njegov soft. kasnije nece priznati da je Igo bolji i obrnuto

Miki

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Koristim IGO na iPhone i za sada radi odlicno. Jedina mana je vezana za bateriju (ako akate GPS non-stop) ali to nije do IGO vec do iPhone. Bas sam zadovoljan i primetio sam da radi mnogo brze nego na Win platformi (zbog grafickog procesora koji ima iPhone). Doduse u ovoj verziji nema ruta sa prolaznim tackama sto je jedini minus koji ima. Dugo sam koristio i Garmin XT za Nokia telefone (dok sam imao Nokia telefone) i nikada mi nije "lezao".
                  You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• mikeai
                    CBC Član
                    • 24.09.2008
                    • 34
                    • Šabac, Serbia

Imaš prolazne tačke ako koristiš skin sa dole navedenog linka. U stvari imaš puno više opcija koje imaš i u iGO 8.3 softveru sa ovim skinom koji menja fabrički koji je isuviše ograničen. Uživaj .

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Imam Nokiu 6220 Classic i GarminXT. Nisam koristio neke druge pa ne mogu da ga poredim sa ostalim. Korisna stvarcica, samo me nekad nervira sto trazi satelite po 10 min. Jednom sam tako upalio kuci i ukucao Aberdareva 1 i sastavi mi tek na Gazeli. Secam se da je samo jednom pokresio kad me je navodio da skrenem, a puta nije bilo... To je bilo u nekom mesto kad sam isao na Frusku Goru. Sve u svemu ja sam zadovoljan...

Comment

• montoya
                        CBC Član
                        • 05.04.2007
                        • 44

GARMIN NUVI 250W. Prezadovoljan. Doveo me gde god sam planirao (Što u evropi što po Srbiji).
                        Zasto ste mi uklonili potpis ???

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Ja isto imam iskustva samo sa IGO8 i softver je odlican. Modovao sam ga prema svom ukusu, ubacio nove mape, skinove, glasove i sve ostalo. Prezadovoljan sam!

Garmin sam koristio par puta i uopste mi se ne svidja, iako ga mnogi hvale. Ali sve je to sto kaze Miki, posledica prve ljubavi
                          Power of dreams !!!

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

100 puta sam rekao i ponovo cu reci.. koristim i garmin i igo svakodnevno i miksovano jer mi je otprilike takav posao... U pocetku sam mislio da je garmin neprikosnoven jer je imao detaljne mape ali kad sam dosao do igo uredjaja, garmin mi deluje toliko neozbiljno da je to strasno... prvo glas, na igo je nekako normalan zenski glas dok je na garminu nadrkani glas voditeljke radio televizije beograd koja je izvestavala u doba komunizma.. posle idu mape, toliko su uvecane na garminu da se ne vidi posteno sledeca raskrsnica dok je na igo sve to podesivo dok garmin to nema.. prilazenje raskrsnici i obavestavanje je uvek nekako konfuzno reseno dok ti na igo lepo kaze "skrenite u drugu ulicu desno"na garminu sam kaze skrenite desno pa moras da uvek bacis pogled na mapu..prioriteti puteva na garminu su ocajno reseni tako da se desi da me zavuce u neku krs ulicu iako je namesteno da me vozi samo po "brzim"ulicama dok je to na igo sve apsolutno lepo reseno i sve podesivo... na garminu nema stand-by mod dok je to na mom uradjaju standardno pored normalnog prekidaca za gasenje ali to zavisi od uredjaja do uredjaja

i napokon, cena garmina je daleko veca obzirom na sve ovo pa je normalno za sta cete se odluciti..

dobre stvari kod garmina su:bolja baterija, besplatan update, vidna razlika kvaliteta same izrade, jednostavnost upotrebe..

eto, samo jos da napomenem da je prica bila o najjeftinijim uredjajima garmin nuvi 200 i prestigio

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

prvo glas, na igo je nekako normalan zenski glas dok je na garminu nadrkani glas voditeljke radio televizije beograd koja je izvestavala u doba komunizma.
                              Slobo kralju ,istina ziva znao sam da mi je jos nesto bilo odbojno kod Garmina ti si me podsetio ,upravo tako i generalno ceo garminov interfejs mi je hladan za razliku od Igo sa otkacenim skinovima itd.

Btw odlican opis ,ocekivao sam da ce i drugi biti malo recitiji po pitanju svojih zapazanja ...Narode ovu temu smo zapoceli da prodiskutujemo i razmenimo iskustva a sa ciljem da bi unapredili svoje navi sisteme i pomogli u izboru clanovima koji nemaju iskustva sa ovom oblasti , a planiraju da nesto pazare.Molim clanove da ne odgovaraju kao u kvizu nego da kazu i neki argument koji govori u prilog svom favoritu a ako ih mrzi da jednostavno preskoce temu.

Miki

Comment

Working...
                              X