Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Originally posted by NShappy
    ^^ Pa da, ali može. A kako se to radi na iGo?
    Igo PC + usb GPS, ne znam koja je max veličina karte, ali se jednostavno pravi ruta i klizi sa procesorom od lap topa. Nemojte me pogrešno shvatiti da favorizujem Igo, samo mi je nejasno kako firme koje imaju milionske profite tako malo ulažu u unapređenje softvera, i za Igo važi isto.
    Za planiranje ozbiljnog puta sa ulascima u velike gradove, male navigacione uređaje (3.5 "), i mobilne telefone, ne smatram puno korisnim, samo za nuždu...
    Pokušavam čak da ubacim citynavigator u svoju bednu navigaciju na sd karticu, al mi nešto ne ide, ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

^^ Ček' ne kontam? Jel može iGo da se vrti na standardnom PC-ju, napravi ruta pa onda prebaci u navigaciju?
      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Može da se vrti, a ne moraš da prebacuješ u uređaj, navigaš se laptopom i externim GPS prijemnikom, ja sam shvatio da si ti to radio.
        Pošto postoji varijanta čuvanja rute, verovatno se može prebaciti u navigaciju ali nekako copy - paste, i sama verzija PC igo-a mislim da nije Navng-oova proizvodnja. Samo šminkaju postojeći softver, a ne bave se tako važnim dodatkom.
        Uostalom, skini negde pa probaj, šta ti ja prepričavam, ako ne nađeš javi se .
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by comi 1342
          ...navigaš se laptopom i externim GPS prijemnikom, ja sam shvatio da si ti to radio.
          ^^ Ma jooook... Ne pada mi na pamet da u kolima vadim laptop i držim ga negde ukljucenog dok vozim i da me to navigira...

Rutu pripremim na računaru, sedeći kući, uz internet, turističke vodiče, Via Michelin. S' obzirom da se iste mape istog softvera vrte i na računaru i na maloj navigaciji, u rutiranju se ponašaju potpuno isto. Znači kada konačno pregledam rutu na računaru, kod kuće, pre puta, spustim je u navigaciju i znam da se ponaša potpuno identično (jer su same mape i algoritam rutiranja isti i u navigaciji i na račuanru)...

Opet bi da dodam, (važi za sve navigacije) da sednem ja ispred kuće u kola, ukucam uređajčiću lokaciju 1500km od kuće i kažem: "VODI", jok ja dok ne vidim kuda će on to mene da vodi. I po potrebi da korigujem.

Ako iGo to može, fino. Ali ako baza mapa u PC-ju i u Samoj navigaciji nije ista, onda ne znam kako bi to radilo.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Nije me mrzelo, a možda i zatreba, pa sam probao. Navigao sam se sa Igo 8.3, pa sam instalirao takvu verziju i na PC (laptop), koja radi preko emulatora za win CE, i bio sam skeptičan kako će to raditi. Radi nešto sporije od PC verzije za 8.0 Igo, max ekran 800x400, čak imaš podešavanje na kom je portu GPS, (ja ga nemam),napravih neku rutu do Praga za probu. Prebacih taj dat. fajl na karticu od navigacije i sve radi, čak mi i nisu iste mape u navigaciji i laptopu, ali radi, . Sad, zašto to Mađari, (Navn'go kft, njihov je Igo, i Miomap, valjda), ne omoguće zvanično, nemam pojma, ali eto, radi okolo. Moram više i taj Garmin da namestim sebi, samo da provalim šta da stavim na SD karticu, za Makedoniju je puno bolji, a i za istočnu Grčku, čini mi se.
            Komšija, koje su ti koordinate, ?

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Znači može, uz CE emulator... ali tada dobijamo emulator samog navigacionog uređaja u velikom računaru.

Malo mi to smaranje sve praviti. Šteta što Navn'go ne napravi to kako treba tj. slično kako je to uradio Garmin sa MapSource-om. Zbog toga i ostajem na Garminu do daljnjeg.

Comment

• franky
                CBC Član
                • 09.03.2010
                • 22
                • beograd

Ja koristim Mio moov 200, i zadovoljava sve moje potrebe. Ne mogu da kazem da me nije pogresno vodio, i da je skroz precizan, pokazuje i pogrenu brzinu, ali u 95 % slucajeva mi je zavrsio posao, kako po Beogradu, Srbiji tako i po evropi.

Comment

• Volvo Ocean Race
                  CBC Član
                  • 15.07.2010
                  • 38
                  • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Original Volvo RTI navigacija

Moje iskustvo je pocelo sa originalnom Volvo RTI navigacijom koju zao u Srbiji nemozes koristiti
                  jer se Volvu .... za ovaj dio Evrope dok je Slovenija i Hrvatska pokrivena jadno i veoma slabo.
                  I to tek prije godinu i po su dodali malo popravljene karte za te dve drzavice.

Po Evropi gde sve nisam bio sam sasvim zadovoljan jer kao prvo navigacija je ugradjena
                  tvornicki i sve komande su sa donje strane volana i to je 500 % bolja i sigurnija varianta
                  od svih tih koje lepite na stakla, touch screene itd...pa da ne govorim o onim kablovima
                  preko armature sto nemogu da vidim. (pa bez zamere moj osobni pogled na to)

Komande na volanu same po sebi govore, da Vam netreba skidati pogled sa ceste
                  niti malo kad se jednom naviknete na njih. A o zvucnim komandama i regulacijama
                  radje nebi jer u voznji, uz muziku uz buku niti jedna navigacija koja je imala a imao
                  sam mogucnosti da je probam nije razumela u 50 % puta sta sam htio da joj kazem.
                  Volvo je to sredio tako, da automatski smanjuje radio ili CD kad zeli nesto da kaze.

RTI navigacija je jednostavna, veoma jasna i verujem da nista drugo nije ni potrebno
                  da dodjes od tacke A do tacke B.

Probao sam Garmin, probao sam razne navigacije i one na telefonu...sve to je barem za mene
                  u voznji veoma veoma opasno. Sekunda je dovoljna da dodje do nesrece.

Cim mognem postavicu detaljne slike i opise koje funkcije sve ima original Volvo navigacija.
                  Za moj model kostala je skoro 4000 Eura 2006 godine. Bez komentara molim. Znam...
                  Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
                  Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ne moras da se trudis da postavljas slike navigacije za volvo, niko je u srbiji nece koristiti a i da hoce ne moze tako da samo pravis sebi posao a cisto sumnjam da to nekoga zanima

Comment

• Milorad90
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2007
                      • 975
                      • Beograd

Znaci svi da kupimo Volva sa navigacijom?

Ja koristim tu eksternu nebezbednu, opasnu i losu navigaciju i nemam problema sa njom.

Comment

• Volvo Ocean Race
                        CBC Član
                        • 15.07.2010
                        • 38
                        • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Hvala na savetima i vasim pogledima na navigaciju Volvo.
                        Misljenja sam da bilo ko ko kupuje Volvo da vidi da se NE isplati
                        kupovati njihovu navigaciju ako ne putujes van Srbije jer nije
                        pokrivena niti jedna jedina tacka na karti.

Drugo u Srbiji ima ljudi koji imaju navigaciju u serijsko ugradjenim
                        automobilima vise klase a neznaju da je ukljuce ili
                        koriste a najbolji primer je bio pre 1 sat gospodin sa Touaregom u praonici u NS koji
                        nije znao da moze da otvori zadnje staklo na prtaljznim vratima, niti
                        je znao, da ukljuci navigaciju kud da je koristi.

Tako da, moje opisivanje navigacije Volvo svakako nemoze nikome slabo
                        da uradi samo dobro. Onaj koga NE zanima Volvo navigacija neka ne cita.
                        Simple ko Volvo Navigation. Hvala. Lep pozdrav.
                        Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
                        Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• NShappy
                          CBC Senator
                          • 09.03.2005
                          • 261
                          • Novi Sad
                          • Ford Focus 1.8TDCi

Ne verujem da je Volvo navigacija nešto posebno bolja od ostalih fabričkih navigacija po drugim automobilima. Mana je nepostojanje Srbije. Ali za to nije kriv Volvo već Navteq (tj. Nokia pošto je ona nedavno kupila Navteq-a) koji radi mape za većinu fabričkih navigaqcija u kolima.

Od nedavno, Hrvatska i Slovenija su veoma detaljno obrađene u Navteq-ovoj bazi mapa pa se može desiti da novi update za tvoje mape u kolima sadrže detaljno i te dve zemlje.

Druga mana je što nisam baš siguran da je update mape jednostavan i besplatan. Kako nabavljaš nove verzije mapa?
                          Al' aj sad, to nije uvek free ni jednostavno ni u ovim "ručnim navigacijama".

Onako uzgred, neki proizvođači koriste i Teleatlas bazu mapa. Ako je Volvo uzeo od njih, onda ćeš se posebno načekati da obrade naše krajeve.

Comment

• Grumpy
                            CBC Veteran
                            • 30.10.2009
                            • 151
                            • Cartolle, Cattaro bay
                            • Meriva B, BMW 520d

Da ne bih otvarao novu temu, moze i ovde da se pita.
                            Treba mi navigacija za auto, koju biste preporucili.
                            Recimo jednom godisnje neka evropska destinacija.
                            Naravno, i cena je bitna. ono sto sam "nasao" a da bi mi radilo posao je Prestigio GeoVision 3120, ili 4120.
                            E sad, nude detaljne karte EU, i glavnu mrezu puteva Srbije i Crne Gore. Moze, ali me zanima kako se mogu "povoljno" nabaviti karte za SCG, ili paket istocne Evrope pa da imam sve? I kako to ubaciti? Odgovor na "povoljno" moze i na PP, ako nije u skladu sa politikom foruma.
                            Naravno, svaka druga preporuka je dobrodosla.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Garmin ima najbolje mape za SGC, puno bolje od svih ostalih. Evropu pokrivaju svi dosta dobro. AKo hoces da se igras, kupi neki kineski uredjaj na kom mozes da pokrenes razne softvere.
                              Sto se mapa tice, sigurno ces u krugu od 300m od kuce naci nekog ko ce sve to da ti nakaci za 20eur, ako te mrzi da se cimas sam.
                              Dobro i detaljno prouci ponude jer su razlike u ceni za isti uredjaj visestruke. Tipa 7000din za uredjaj, a isti takav sa softverima i mapama je 17000din.
                              I vec kad uzimas, uzmi neki uredjaj koji ti omogucava da na kompu isprogramiras rutu i ubacis je u GPS.
                              Izdvoj sitnu kintu vise i uzmi uredjaj s BT-om, ume da koristi, ako vec nemas neki ugradjen ili onu slusku u uvetu.
                              Obrati paznju i na to kakav je drzac i sta sve dobijas uz uredjaj (kucni i auto punjac, futrola, mem kartica i kojeg kapaciteta - mada su one smesno jeftine ...)
                              Prestigio je skroz OK uredjaj.

Realno, jako malo ljudi ima potrebu za GPS-om, ali je postalo jeftino pa "nek' se nadje". Ako ti ne treba vise od dva puta godisnje uvali to na mob.
                              Ja koristim GPS dva-tri puta mesecno jer dosta putujem i, recimo, ne umem da prodjem kroz Novi Sad.
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
                                CBC Senator XXL
                                • 10.08.2006
                                • 2159
                                • Beograd

kupi prestigio 3120, odlican je i kompaktan, tanak i malih dimenzija samo mu promeni softver jer dolazi sa igo amigo koji je dosta ustrojen(nema dosta opcija)

Comment

Working...
                                X