Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stega
    CBC Član
    • 15.04.2012
    • 26
    • beograd uzi okrug

Odg: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

da ne zaboravim i ovo mozda je bitno na displeju ima 4 stavke
    upozorenje o prekor.brzine
    upoz.na pesacki prelaz
    sig.mod
    upozorenje za radar za brzinu
    na ove opcije sam naglasio da policija pogleda dali je aktivna 1 ili 4 opcija naravno uvek vozim pod 2 upoz.o prek.brzine to je to poz...

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

"sto je sigurno, sigurno je" - rece kaludjerica i natace kurton na svecu.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• qwisko
        CBC Veteran
        • 10.07.2009
        • 124
        • Beograd
        • 406

Mislim da je u pitanju "speedcam" koji te obavestava (naravno ako je ubacen u navigaciju) gde se najcesce nalaze radarske kontrole. A to nije zabranjeno nigde u svetu, pa ni kod nas. Nije to nikakav radar detektor, nego jedna vrsta POI (points of interests), tj. obavestenje gde se uobicajeno nalaze stabilni radari i radarske kontrole

Comment

• stega
          CBC Član
          • 15.04.2012
          • 26
          • beograd uzi okrug

ako je to sto ti kazes i sa tim se slazem ali shvati da su me 2 puta opmenuli "plavi"da to izkljucim jer zaista tada nisam ni znao da je ukljucena ta opcija opet kazem neznam sta sadrzi ovakva "klasicna"nav. ali ova mi je zaista pojacana zbog mojih potreba uradio mi je drugar koji ih prodaje i pravi valjda programe za njih to je to poz...

Comment

Moram i ja da kupim tu kinesku pojačanu ...

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vidi Stega....Qwisko je u pravu.To su POI tacke.Ali to nije uopste zabranjeno.Nego ovi nasi "slepci" stalno nesto izvode, ne bi li (kao sto sam vec rekao) izvukli neki dinar.
              U nekim zemljama kao sto je npr. Belgija, policija nagovesti gde ce postaviti radare i gde ce se i u kom periodu vrsiti radarske kontrole tj. obavesti gradjane putem medija.Cak sta vise, verovao ili ne, neke od tih kamera stavljaju u plasticne kante koje su nalik kantama za smece.
              You can run, but you can't hide.

Comment

• stega
                CBC Član
                • 15.04.2012
                • 26
                • beograd uzi okrug

Okej Sniper kao sto sam i Qwisku pokusao da objasnim ja ovo sto koristim zaista je tako i sve sto sam do sada izneo je gola istina i samo istina dali se pogresno terminoloski izrazam "moguce" ali mi nije jasno toliko nepoverenje nekih "strucnjaka"sto mene ne smatram da sam za ovu materiju opet ponavljam hteo sam krajnje dobronamerno da predstavim ovaj uredjaj a ne da bih se nekom dokazivao u svojih 56 god.svoga aktivnog zivota kada su vozila u pitanju dajem sebi sada za pravo da ignorisem komentar kupovine kineske navig. zaista mi je zao kada vidim da poneki likovi imaju minimalan prag tolerancije sto naravno za tebe i Qviska ne vazi jer primecujem kod vas da imate veoma pozitivan mentalni sklop ovo kazem jer sam kao invalid bio "primoran" da razaznajem svakakve likove drug.poz...

Comment

• qwisko
                  CBC Veteran
                  • 10.07.2009
                  • 124
                  • Beograd
                  • 406

Ajde da ti objasnim da te ne lazu. "Pojacanje" tvoje navigacije se svodi na instaliranje novije verizje IGO programa od fabricke i novijih i efektnijih mapa koje imaju 3D teren i jos kojekakve dodatke. Ne moze nikako drugacije da ti pojaca navigaciju, osim dodatka eksterne antene, radi brzeg i boljeg hvatanja satelita, a taj prikljucak ima svaka navigacija. Znaci, ne moze da pojaca navigaciju osim instalacije novije verzije programa i mapa.
                  Speedcam je i osmisljen na zapadu gde propagiraju prevenciju. Imas mnogo stacionarnih radara sa kamerama po putevima i oni su vidno obelezeni da bi ljudi sporije vozili. Isto tako se zna gde im stoje mobilne ekipe sa radarima, a sve te tacke su ubacene u fajl za navigacione uredjaje da te upozoravaju gde su najcesce radari. Nasi panduri idu na pricu, pa ako se neko navuce da im udeli neki dinar. U nasem zakonu, kao i u zapadnim zakonima, nije zabranjeno koriscenje navigacije sa svim pripadajucim programima, pa samim tim ni sa speedcam opcijom. Zabranjeni su samo ometaci radara (radar jammer), kako na zapadu, tako i kod nas.

Comment

Nemam ja nizak prag tolerancije, nego si ti tvrdoglav i nećeš da prihvatiš objašnjenja koja ti daju ljudi koji se razumeju u materiju više od tebe.
                    Srdačan Pozdrav.

Comment

• stega
                      CBC Član
                      • 15.04.2012
                      • 26
                      • beograd uzi okrug

zahvaljujem se na objasnjenju ovo kako radi meni pomaze a sto se tice pojacanja znaci da sam ne prvi put bio u ljudskoj zabludi ili da budem jasniji verujem coveku jer kao sto sam kazao ovo nije moja materija pa da tvrdim nesto sto ne razumem uopste je mislim glupo braniti ono sto je neodbranljivo druze moj nemas pojma koliko si mi pomogao da se ne blamiram dalje a ovaj "strucnjak" ce je bogami uramiti pa neka drugome pojacava drugarski poz...

Comment

• stega
                        CBC Član
                        • 15.04.2012
                        • 26
                        • beograd uzi okrug

neznam sto si se ti prepoznao sa niskim pragom tolerancije mozda zbog kineza ako si mldji decko moj veca je greska ne priznati grsku nego je napraviti budi mi pozdravljen

Comment

• qwisko
                          CBC Veteran
                          • 10.07.2009
                          • 124
                          • Beograd
                          • 406

@stega, samo opusteno, niko ne zna sve. Samo nemoj dozvoliti da te dovode u zabludu. Hardverski ne moze da je pojaca, procesor je taj koji je i ne moze se menjati, kao ni GPS chip unutra, ali dosta znaci i sto je ubacen noviji program od fabrickog.Samo jos da znas da nece jos dugo trajati. Stalno izbacuju novije verzije programa, a mape koje se rade za njih nece moci jos dugo da se ubace u starije verzije programa. A tvoj uredjaj uskoro nece moci da podrzi te verzije, jer postaju sve zahtevnije hardverski, pa ce sa novijim programima poceti da koci i secka pri radu. Miran si jos max 2 godine, pa ces morati da menjas uredjaj, a i to je i vise nego dovoljno

Comment

• stega
                            CBC Član
                            • 15.04.2012
                            • 26
                            • beograd uzi okrug

gwisko druze hvala ti na objasnjenju naravno covek se uci dok je ziv pa i sto se tice poverenja u ljude kazem ovo jer ovaj drugar nije imao razlog da se kod mene "grebe" jer me zna da kod mene varajici ne prolaze budi siguran da ce mu ovo biti razlog da se trasformise u postenog coveka jer je ipak mlad tazes opusteno zaista nisam zlopamtilo ali nemogu dozvoliti da mi neko ubacuje koske jer ponaqvljam covek moze nenamrno pogresiti ali ako negira tu istu gresku inda je to opasnije od same greske zahvaljujuci vama uvideo sam da sam prvo ja prevaren sa ovim cudom iz cega je mogla da ispadne i moja prevara prihvatajuci vase sugestije i objasnjenja vidite da zaista nisam imao zlu nameru da ikoga prevarim zao mi je sto je ovako ispalo jos jednom tebi i Sniper-u jos jednom hvala drug.poz...

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Pozdrav svima.....Qwisko ako si tu, imam jedno pitanje.Imam Beckera a vec neko vreme kada prikljucim TMC, jednostavno ne pokazuje nista.Prebacim da automatski izabere stanicu ali kao sto sam rekao, nista se ne desava.Da nije kvar do antene....mada sumnjam?
                              You can run, but you can't hide.

Comment

• statusband
                                CBC Početnik
                                • 21.11.2012
                                • 8
                                • Ivanjica

Probao sve.Sada koristim Igo MyWay,Navteq mape 2012 za auto mod,a Navteq mape 2011 za kamionski mod sa ftr mapama,3D teren,Buildings 2012,POI 2012.Radi sa najmanje gresaka od svih navigacija koje sam probao.Imam ga i na laptop-u sa GPS prijemnikom i Kamionski mod na Igo8 za PC i na LG E520.Ukratko,preeezadovoljan.

Comment

Working...
                                X