Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

^^ Sto jes jes. Ortak u NS pratio putokaze ka BG da bi se vratio kuci, pa zavrsio na starom drumu
    Psuje posle: "a lepo mi mestani rekli da picim samo pravo, nego se ja pravim pametan pa pratim putokaze"...
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• duskortv
      CBC Početnik
      • 07.01.2009
      • 3
      • Zrenjanin

Pozdrav svima!! U vectri c imam fabricku navigaciju (navteq)..Ali naravno,nema cd za Srbiju...Zanima me dal znate nesto vise o ovome,da li ce biti u skorije vreme??
      Procitao sam negde da je Navteq pre neki dan izbacio detaljnu mapu Hrvatske...

Comment

• Marko_G
        CBC Član
        • 25.10.2008
        • 44

Da li neko ima iskustva sa Blueberry 2GO500B navigacijom?

Nije preskupa (oko 12 hiljada), a nudi solidne performanse...

Comment

• baraba
          CBC Član
          • 01.12.2008
          • 32
          • Planet Earth
          • 4WD 5.7L V8

Tom Tom XL330S
          Savrsheno sam zadovoljan. Komplet sam mu zamenio Navcore sa poslednjom verzijom.
          Sve radi savrsheno osim ALG (advanced lane guidance) koji ne mozhe da radi zbog premalo memorije (2GB) na samom Tom Tom-u.

There are no desperate situations, there are only desperate people.

Comment

• NShappy
            CBC Senator
            • 09.03.2005
            • 261
            • Novi Sad
            • Ford Focus 1.8TDCi

A gde ga koristiš? Ima li detaljne Srbije i zemalja okolo u njemu?
            Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Night Rider
              CBC Veteran
              • 10.12.2007
              • 127
              • Banja Vrujci

Originally posted by Marko_G
              Da li neko ima iskustva sa Blueberry 2GO500B navigacijom?

Nije preskupa (oko 12 hiljada), a nudi solidne performanse...

I mene isto intresuje kakva je posto ne izgleda lose!
              http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• baraba
                CBC Član
                • 01.12.2008
                • 32
                • Planet Earth
                • 4WD 5.7L V8

Originally posted by NShappy
                A gde ga koristiš? Ima li detaljne Srbije i zemalja okolo u njemu?

Koristim ga u US. Mape za zapadnu evropu su savrshene 99% pokrivenosti. Za istochnu evropu je malo problem, Srbija je pokrivena koliko znam samo za glavne puteve, nishta Bgd i to
                Probao sam da vidim dal' mozhe nekako da se "nabudzhi" neka detaljna mapa za Srbiju ali za sad nishta.
                There are no desperate situations, there are only desperate people.

Comment

• nijebitno
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2006
                  • 629
                  • Modrica

Potvrdjujem sve sto je napisao zzZZzz, ali da dodam jos koju pametnu

Takodje ga koristim na N82, osim navedenog meni je jednom totalno zaglupio u BG i uopste nije htio da rutira, nalazio je adrese ali ne i rute. Pokazivao je samo pravac prema cilju na karti, sto se uz pomoc suvozaca moglo iskoristiti.
                  Na nekim sporednim ali i regionalnim putevima u BiH je pravio teske gluposti, navodio je na neke bukvalno neprohodne seoske puteve iako su u blizini bile magistrale. Onoga ko ne zna put ovo je moglo odvesti u zaista ozbiljne probleme. U Sarajevu se pokazao koristan.

Sve u svemu, da sam platio softwer i mape bio bih vise nego Nadam se da je mnogo bolji po zapadnoj Evropi.

Cisto kao dodatak temi, po Moskvi sam kao turista koristio Google maps. Sjajno, sjajno, sjajno ! ! ! Istina nema glasovno navodjenje, ali kao pjesaku nije mi trebalo. Nalazi rute gradskog prevoza, koristio sam samo metro i nema greske, za buseve ne znam. Nalazi bilo sta sto vam padne na pamet i priblizno napisete na engelskom, zasto me ovo ne cudi Zumiranje i sve ostalo je daleko brze nego Nokia maps, Garmina da ne spominjem. Koristio sam Moskovsku karticu tako da mi potrosnja interneta nije bila bitna.
                  Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394
                    • tu iza coska(Milwaukee USA)

ja mogu da kazem da posedujem Mio M400 , ali ga retko kada koristim i kada ga koristim neverujem my 100 % , karta je na zadnjem sedistu uvek spremna , nekoko im neverujem , jeste da je tehnologija usavrsena , ali , kada ja uzmem kartu u ruke i mogu da vidim odakle dolazim i gde idem , a na GPS-u vidim 2-3 ulice samo , ovde skoro nema ko da ih nekoristi , ali zenske su najludje za njima , za 10 godina ce biti katastrofa ovde , vec sada ima jako puno slucajeva da su ljudi po noci uvezli vozilo u jezero , jer im je tomtom rekao da skrenu desno ...
                    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Garmin 765 SE Bp TCM

IGO 8,x HD SE Xperia X1

Jedina mana Garmina je sto u 3D renderingu ima deley tako da u gradu moze biti konfuzan jer kasni sa prikazom pozicije u real time, nekih 10m kao po zakonu. Da nije 3D objekata zgrada i slicno (na zapadu) cesto bi omanuo no daju dobar orijentir.

IGO na Xperia X1 radi toliko brzobrazno brzo da nije normalno. Ali je malo konfuzan sa opcijama alarmizacije, sta zelim da me obavestava a sta ne. Garmin ima logicniji interface po ovom pitanju. Posebno izrazljivo kad ste u pokretu i zelite izvesti izmenu...
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• NShappy
                        CBC Senator
                        • 09.03.2005
                        • 261
                        • Novi Sad
                        • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by SAAB PoWeR
                        ja mogu da kazem da posedujem Mio M400 , ali ga retko kada koristim i kada ga koristim neverujem my 100 % , karta je na zadnjem sedistu uvek spremna , nekoko im neverujem , jeste da je tehnologija usavrsena , ali , kada ja uzmem kartu u ruke i mogu da vidim odakle dolazim i gde idem , a na GPS-u vidim 2-3 ulice samo ...
                        To je ono što navodim kao osnovnu prednost Garmina. Može na računaru da se prouči ruta pre nego se dozvoli uređaju da vas vodi. Možete da je prilagodite svojim potrebama i POI-ma kojih inače nema u uređaju, možete da optimizujete plaćenje/neplaćanje putarina. Možete da je uporedite sa papirnom kartom, sa Via Michelin, sa Google Maps ili Google Earth ili sa drugim on line mapama. Dakle, sve može da se spremi na računaru. A to uvek radim pre ozbiljnih putovanja.

Za trčkanja po komšiluku mi navigacija i ne treba.

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by NShappy
                          To je ono što navodim kao osnovnu prednost Garmina. Može na računaru da se prouči ruta pre nego se dozvoli uređaju da vas vodi.
                          Ti si verovatno navikao, ali pravljenje rute u tom Map source-u, za prosečnog korisnika računara je noćna mora. Plus "sitnica" što se mape ne spajaju dobro,kao da je beta verzija softvera. Moje ulice nema ni u poslednjoj verziji City navigatora EU, odakle da započnem rutu ? A ako krenem iz Adrija route-a ili SCG-a da pravim rutu prema Evropi, ići ću preko Dubrovnika za Ljubljanu, ili preko Srbobrana i Budimpešte za severnu Italiju,...
                          A baš mi je žao što je tako , lepše mi deluju mape i okruženje nego na Igo-u. Još nisam uspeo da instaliram Garmina u ovog mog kineza,
                          valjalo bi imati, pa još i tom tom,...
                          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• NShappy
                            CBC Senator
                            • 09.03.2005
                            • 261
                            • Novi Sad
                            • Ford Focus 1.8TDCi

^^ Pa da, ali može. A kako se to radi na iGo?

Putovao sam kružan put NS - Budimpešta - Prag - Venecija - Ljubljana - NS. Pre toga smo išli na zimovanje u FR. Vozim na gas a gas pumpi kao POI nema za uređaje. Ima spisak pumpi na interntu. A i da ima kao POI, kako na malom displeju da skontam "koja pumpa sa gasom je najbliža ruti kojom treba da prođem". Još sam hteo i da optimizujem putarine kroz Italiju i ranije kroz Francusku (ostali imaju vinjete). Ne da ih skroz izbegnem, već da ih koristim samo kada se mora. Sve to se na velikom ekranu uz internet spremi za pola sata, sat. Ne mogu da zamislim da se to radi na malom touch screen-u. A povratak iz spominjane Francuske je bio noćna mora jer su dva prevoja bila zavejana. Morali smo ići 600km dužim putem. 300km van autoputeva. Laptop je bio pri ruci te smo časkom odredili drugu rutu.

Kada treba voziti 1000-1500km u cugu, ne bih se baš prepustio nekoj maloj kutijici da me vodi dok ne vidim gde me vodi!

Da, mape nisu spojene. Veliko Garminovo srnj, ali bez problema se prave rute do graničnog prelaza i od njega. I to je mnogo lakše uraditi na računaru. Ovako na TS je gotovo neizvodljivo.

A to što se mape ne spajaju, rekoh već, ukoliko Garmin ne poradi na softveru, ugasili su... Ne mogu da skontam da nisu u stanju da sinhronišu proizvođače mapa da to radi! Da nema Map Source-a, odavno bih bio na iGo.

Comment

• d3k1
                              CBC Član
                              • 13.02.2010
                              • 12
                              • Wien

preračunavam....
                              Definitivno Garmin svi modeli preko 255..
                              Novi modeli su malo išli na šminku i poboljšanje softvera pa su pomenuti modeli sa oznakama
                              GARMIN NÜVI 1240 1350 1490 1690

Ono što vam može puno pomoći u vezi; pumpi,radara,parkinga,banaka,shop.centara,diskotek a,kafića...bla bla jeste POI editor.Možete ga besplatno preuzeti
                              Za čačkanje sa POI (POINT OF INTEREST)detaljima tu je poiplaza.com
                              poz
                              Pričitaj pravlnik foruma...

Comment

• Seiz
                                CBC Član
                                • 19.10.2009
                                • 54
                                • Vrnjacka Banja

SonyEricsson Xperia sa GarminXT v5.00.20.wp softwerom radi perfektno...
                                i na HTC HD2 za par dana kada stigne za drugu karticu stavljam isti softwer...

za auto uzet Kenwood ddx5022, na koji ide isto Garminov dodatak za navigaciju ali uzaludno ga trazim ovde, moracu negde preko da ga pojurim...
                                Life begins @ 6200rpm

Comment

Working...
                                X