GPS navigacija za Eastern Europe ukljucujuci i SCG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Danima "vozim" TomTom navigacije... razne... isprobavam i testiram...

Svoje impresije cu svakako izneti ovde, ali me malko koci nedostatak vremena zbog sajma automobila...

...stizem... za koji dan...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Nacicu te na sajmu da te smorim

Comment

• Sloba
        CBC Član
        • 11.07.2005
        • 25
        • Novi Sad
        • Opel Ascona 1.8i

EDIT: REKLAME FIRMI

006
        - Znate li vi ko je Abarth? Šta je to frizirani motor? Šta su to polirani kanali u glavi? Bregasta u glavi? Prednji diskovi...svećice sa platinskim elektrodama...magnezijumske felne?
        - Priznajem da sam zbunjen...

Comment

• Darko
          CBC Senator XXL
          • 29.03.2005
          • 528
          • Beograd

Inace ko ne zeli da se igra sa TomTom-om a ima Symbian 9.1 telefon moze da proba i smart2GO tj Nokijino vidjenje navigacije. E sad, onaj losiji deo stvari Srbija je pokrivena isto kao i TomTom beta, dakle identicna mapa je u pitanju ali je okruzenje neuporedivo bolje odradjeno(Hrvatska je npr na nivou kucnih brojeva i samo njena mapa je 150mb). Koliko sam procitao uskoro ce se krenuti sa komercijalizacijom i za nase podrucje pa eto jos jedna konkurencija ostalim firmama. Dakle, ovo cisto za one koji zele da probaju posto sama navigacija ne radi(tj iskljucena je i trazi aktivaciju tj serijski broj a to trenutno nije moguce kupiti za east europe). Graficki je mnogo bolje odradjen nego TomTom i ima mogucnost ubacivanja mapa svake zemlje pojedinacno, cak i samo odredjenih regija pojedinih zemalja. Ko voli da se igra nek izvoli...

P.S. Danas probano po Beogradu u kombinaciji N73 + LD-3W i jako lepo radi... Tj bar ono sto je dozvoljeno da radi.

Comment

• atg
            CBC Član
            • 04.04.2007
            • 35
            • Beograd, Blok 45, N44.79524° - E20.37527°

Moja e60 ima 9.1 ali nepodrzava je smart2Go

Ispravka... Radi i na E60, malpre sam probao. Nisam nesto testirao da bih poredio Tomtomom ali se nadam da je bolje. Mape na Tomtomu kao da su skinuli sa GoogleMaps-a i nekim Image Recognition sistemom svaku sivu liniju (boje asfalta) proglasili ulicom. Tako da vise zbunjuje nego sto pomaze. Nisam nesto isao van grada, ali moguce je da za regionalne puteve ima vise smisla.
            Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous !
            2008 C4 Grand Picasso, 1.6 HDI Comfort 110KS

Comment

• Darko
              CBC Senator XXL
              • 29.03.2005
              • 528
              • Beograd

Glavna razlika izmedju smart2GO i TomTom-a je sto je ovaj drugi rutabilan tj navigacija radi dok je kod ovog prvog moguce samo videti simulaciju odredjene rute i to je to za sad. U EU moze da se "dokupi i navigacija" no nazalost mi jos nismo podrzani.

TomTom radi sasvim korektno uzimajuci u obzir da su mape takve kakve su.

Comment

• atg
                CBC Član
                • 04.04.2007
                • 35

EDIT: Ne citirati post iznad.

Evo sad sam se malo igrao sa smart2Go, mape su dosta preciznije. Simulacija navigacije je besprekorna. Sa Tomtom-om sam isao od bloka 45 do Idea Extra, i tako jednostavnu destinaciju je mnogo izgresio... Umesto Jurija Gagarina isao sam ulicom za koju nisam ni znao da postoji. Za svaku vecu ulicu su i trotoar prepoznali su kao ulicu, tako da stalno skaces sa jednog na drugi "kolosek".

Najtuznije je kad sam skidao mape za smart2Go... Srbija i CG 6.2Mb, Hrvatska 149 MB... toliko o detaljima. Ovaj Tomtom paket mi deluje kao da ima mapu srbije u kilobajtima

Jel ima neko preporuku za mape za ovo podruzje za laptop? Koji programi su za nas najbolji? Mozda tu bude bilo vise srece.

Comment

• Darko
                  CBC Senator XXL
                  • 29.03.2005
                  • 528
                  • Beograd

Da, mape su neuporedivo preciznije kada je u pitanju okruzenje Srbije no nazalost kad smo mi u pitanju i smart2GO i TomTom koriste jednu istu, losu, mapu...

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

@atg

Za Laptop odlicno odradjen program za nase podrucje - PLANPLUS 2006 , ima kompletne mape za 14 gradova a i rutabilna cela srbija.Proverio u praksi radi kao doxa bila je kombinacija emtac bt risiver + acer 1.6 . Apsolutno nigde nije skrenuo sa rute ili pokazao neke nebuloze (kao sto to ima obicaj tomtom) .Cena programa je simbolicna (bese oko 450 kinti) 100% preporuka !

Pozz
                    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• atg
                      CBC Član
                      • 04.04.2007
                      • 35

Smart2Go nemogu da uninstaliram

Originally posted by Darko
                      Da, mape su neuporedivo preciznije kada je u pitanju okruzenje Srbije no nazalost kad smo mi u pitanju i smart2GO i TomTom koriste jednu istu, losu, mapu...
                      Ima jedan problem sa Smart2Go... nemogu da ga uninstaliram... Downloadovao sam pack za hr, ba, si, gr, hu i yu ali posto nemoze da rutira hteo sam da obrisem... i puf... sad treba da trazim i rucno brisem... a i da provalim kako da ukinem ikonicu... A nije da je mala aplikacija pa da mi je svejedno, jedno 300Mb mi je zarobio

Comment

• Darko
                        CBC Senator XXL
                        • 29.03.2005
                        • 528
                        • Beograd

Kako ne mozes? Meni uninstaliranje ide bez problema. Mape mozes da obrises i iz MapLoadera, ima u njemu opcija da obrise sve mape koje su unete.

Comment

• atg
                          CBC Član
                          • 04.04.2007
                          • 35

EDIT: NE CITIRATI POST IZNAD!

Jednostavno nemogu. Jedno 5 minuta radi Remove, i onda kaze Remove failed. A kad probam sa Map Loaderom, on uopste ni ne registruje da imam neku mapu, nego me opet pita da dodam mape koje vec imam. Inace probao sam, iskljucio net, i stvarno sve mape su tu do detalja, a i vidim po prostoru na kartici da je puna mapa. Probacu jos jednom sutra (USB kabl mi je na poslu), ako nista, onda cu poslati mail supportu mozda znaju za jadac...

Comment

• fantastik
                            CBC Senator XXL
                            • 28.07.2005
                            • 417
                            • Novi Sad

evo ja sam uzeo ovaj i ima novi cip ali ne radi unutra mora da se iznese na prozor

http://www.pdaplus.nl/catalog/blumax-bl ... -2093.html

Comment

• Darko
                              CBC Senator XXL
                              • 29.03.2005
                              • 528
                              • Beograd

Unutra, mislis na kucu/stan? Pa naravno da ne radi unutra

Comment

• fantastik
                                CBC Senator XXL
                                • 28.07.2005
                                • 417
                                • Novi Sad

pa negde gore sam procitao da ovaj novi cip radi i unutra

Comment

Working...
                                X