Auto JAKO slabo vuce...?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Auto JAKO slabo vuce...?

Uffff BRE!

Onaj moj ukleti X5 odlucio da izgubi jedno 50KS izgleda, zbog cega, boga pitaj...Poslednjih mesec-dva neverovatno slabo vuce, na autoputu po cajgeru JEDVA navuce 220-225, za razliku od 260 koliko je znao da pokaze pre par meseci...

Napominjem da nema veze sa temperaturom vazduha, jer se desava isto i na 20-ak stepeni. Takodje, prosao sam kroz najmanje 15 rezervoara goriva, sipanih u razlicitim zemljama i pumpama, tako da sumnjam da je u poslednjih mesec dana na velikom broju pumpi u Srbiji i BiH gorivo toliko naglo opalo sa kvalitetom...jednostavno prevelika podudarnost. Pre 2 meseca 5-oro u autu, sa klimom, 25 stepeni napolju i BMB95 sa Zmaja, po cajgeru 255...U poslednje vreme ja sam u autu, bez klime, na 20 stepeni, na 10 razlicitih sipanja ni makac preko 225...Danas jedva 220.

Vreme servisa ni blizu, svi filteri novi, svecice takodje, injektori cisti, ECU nema greske niti registrovane detonacije. Kompresiju da niko slucajno pomenuo nije, jer...pobogu 80.000, maltene nov motor!

Jedino sto mi pada na pamet su zacepljeni katalizatori. E sad, sta bi se desilo da ih isecem, odnosno ispraznim lonce (V8, dakle najmanje 2 lonca sa katalizatorima...ili mozda 4?), u slucaju da ima lambde pre i posle, kako bi to uticalo na njihov rad, odnosno na rad ECU-a?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Pa to je zato sto izbegavas da uzmes od mene fals ulje

Jedino sto preostaje je stvarno auspuh ali kod tebe bas da je zapusen tesko...jedino ako si sipao neko djubre bas koji put pa da je odjedanput zacepio.
    Jel postepeno gubio snagu po 5 km/h ili si odjedanput primetio da nece vise preko 220-225km/h

Menjac koji ti stvara probleme?

Kakav je na ubrzanju u odnosu na pre?
    Kako podnosi visoke obrtaje?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

80kkm je malo i za katalizatore, pre bih rekao da je pumpa za gorivo oslabila ili neki fiter za koga ne znas da postoji. Za gorivo ne znam sta reci, ali poznato je da tokom turisticke sezone kvalitet malo opadne.

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa znas sta, desavalo se par puta da mi zapadne neko TESKO djubre, ali da katalizatori pocrkaju od 2 losa sipanja goriva u mesec dana...ne znam, losa oktanska vrednost OK, mozda, ali to ne ubija kat...Visak sumpora verovatno, ali tako brzo?? Jedino ako negde neki mufljuz nije u rezervoar od BMB-a sipao MB pa ih pojelo olovo ali cisto sumnjam...mada ne bi me puno iznenadilo...Desilo je jednom ili dvaput da sam se UDAVIO od sumpora koliko lose je bilo gorivo, ali...opet, tako brzo da se zacepe, pogotovo sto ja dajem sve od sebe da im to ne dozvolim... Sta znam

Sto se postepenog gubljenja snage tice...pa sta znam, dok je isao normalno (poslednji put kad sam ga bas cepio po autoputu) bilo je relativno hladno naposlju, odnosno nije bilo prevruce. E onda su krenule vrucincine pa sam nekako povezao losiju vucu koja je otprilike tad i pocela, sa tropskim vrucinama, pa se i nisam uzbudjivao. Ali evo, spala temperatura, a on i dalje ide ko da je 40 stepeni vani...Znaci sipao gorivo, peglao preko 250, sve OK. U povratku ponovo pun rezervoar goriva, mnogo velika temperatura vani, auto jedva 230...i od tada ni makac preko, sve slabije.

Menjac nov

Sto se tice ubrzanja isto lose, odnosno losije, za ona ubrzanja koja je imao u Drive rezimu sada moram da prebacujem u Sport, recimo, ili da pritisnem pedalu malo jace da promeni u stepen nize, itd...imam utisak dakle kao da sad za isto ubrzanje mora da presalta brzinu nize. U Manual modu oseti se da zakljucan u, recimo, trecu, osetno losije ubrzava nego pre. Probao sam i BMB95 u koji sam apsolutno siguran da nema vode i kojekakvog djubrista (otvorio sam pumpu skoro, secas se? ) sa oktan boosterom, ali opet mrka kapa

Visoke obrtaje podnosi kao i pre, ne buni se puno Lepo radi na leru, ne stuca, sve naizgled normalno, ali NE IDE

Pitao sam Radulovica, kaze moguce da su katovi zacepljeni i opet kaze da ih je moguce iseci i da to nece imati drugog negativnog efekta osim povecane buke (ljudi, pa to i nije tako lose Malo jaca buka V8, hmmmmm... ), mada kaze on mnogo stvari pa cesto i omasi...Zato i pitah, ako isecem katove da ne za****m lambdu? Gde je ona uopste, pre ili posle lonaca?

A ovo za pumpu, sumnjam. Pumpa ili radi ili ne, cak i da oslabi ima sasvim dovoljan dodatni kapacitet (jer su kao i kod svakog auta predimenzionirane) da da sasvim dovoljno pritiska na rampi. Da ima malo goriva odavno bi ECU napravio gresku.

Comment

• Valent Vudriga
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 2778
          • USA

206:
          Onaj moj ukleti X5
          Godina i ostali podaci?

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

X5 4.8is, 2004 godiste, 360KS V8, deklarisan da radi na RON 91-98 (minimalno i do 89)...sta jos?

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Dovoljno. Sada se nemora lutati ako se zeli pogledati baza tehnickih podataka.
              Pogledaj temu o Alfi na Dijagnostici. Mislim da bi ti trebao primjeniti isti metod. Cudi me da taj Radulovic nije predlozio isti metod, mora da ima BMW scanner.

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Imas li link te teme da prelistam malo, ne znam o cemu se radi?

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ok, procitao, predlozicu, mada...znajuci njega bice mi lakse da kupim novi auto nego da ga strpam u auto i vozam dok mi kupi parametre ECU-a...

Mada ni tamo nisam skapirao zbog cega se, konkretno, javio problem?

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

206:
                      Mada ni tamo nisam skapirao zbog cega se, konkretno, javio problem?
                      Ne razumijem.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

U toj temi o Alfi, koji je zakljucak bio, zasto je postojao problem lose vuce, osim nekih pretpostavki nije bilo decidnog zakljucka...?

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Ja sam aludirao na nacin na koji treba pristupiti problemu, zato da ne pisem ponovo. U pravu si, ne postoji finalni zakljucak o toj situaciji.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Originally posted by 206
                            ...Zato i pitah, ako isecem katove da ne za****m lambdu? Gde je ona uopste, pre ili posle lonaca?
                            2 kat-a 4 sonde (2regulacione ispred i 2 monitor lambde iza kat-a)

Ali cekaj...nemoj seci...ako nije to?
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Pa nisam blesav bre na sta ti ja licim, da kasapim rodjeni auto iz besa i hira, naravno da necu nista da diram ako iko ima neku pametnu ideju sta bi DRUGO moglo biti u pitanju

Slazem se da bi mogli da uradimo dijagnostiku u toku voznje, ali svejedno, ima li ko ideju ZBOG CEGA bi moglo to da se desava?

Comment

Working...
                              X