Auto JAKO slabo vuce...?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Ultrazvucnom kadom, skidao i cistio pre nekih 3-4000km, i ponovo kod Radulovica pre 2-3 dana, zajedno sa ponovnom promenom filtera goriva.

AMM ima samociscenje, medjutim ipak se cesto desi da djubre koje i dopre do njega ipak uspe da se natalozi tako da s vremena na vreme i bude ponesto da se ocisti, ali sad, na konkretno ovom AMM-u, nema sta da se dira jer je cist ko suza.

Ima li Curcic portabilni tester, nekako mislim da ce ipak oni pre pristati da urade to nego da vijam Radulovica...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Ja tipujem na svecice, chekiraj.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Hocu, naravno, jer iskreno ne pada mi na pamet niti jedan smislen razlog zbog kojeg bi moglo da se desava to sto se desava...

Koje svecice idu u njega, sta kaze M-Power?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

M-power tj NGK kaze http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 456#166456
          A "M" cisto sumnja da su svecice uzrok smanjene max brzine ( ne daje takve simptome...mada mozda taj BMW-ov motor proguta na svoj nacin na koji to cini) + sto one biju 60k + sto kazes da si ih skoro zamenio.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Stoji sve to sto ti pricas, evo bas sam zvao servis da vidim koje svecice inace stavljaju, da nisu napravili slucajno neki zajeb. Nije ni meni logicno da su svecice koje treba da traju 60K, ali mi je jos manje logicno da su katalizatori pocrkali posle 80K...

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

I koje stavljaju.

A sto se tice kata i 80k....nije bitna kilometraza vec gorivo. Moze ga sprziti i za 1000km tvoje voznje ako sagorevanje nije u redu. Ne tvrdim da su oni vec samo pojasnjenje da brzina ostecenja istog nije vezana za kilometrazu.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

m-e sto ja imam informaciju za svecice: NGK IZFR6H11 ...

i neki Bosch FR7KPP332...
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa stoji i to da mogu da se upropaste jako brzo, ali...opet se nekako nadam da nije to u pitanju E da, radulovic nema mobilni tester, samo fiksni BMW DIS...I opet kaze da uklanjanje saca iz katalizatora, uz ostavljanje sve 4 lambde, nece dovesti do toga da auto pocne da brljavi. Na koju foru?

Sto se tice svecica, ove sto je M rekao su nove serije, mogu i one, a BMW stavlja i preporucuje ove IZFR6H11 - proverio sam, one su unutra i apsolutno nista im ne fali...dakle nije to.

Probacu jos da otkacim protokomer i probam tako, da vidim sta se desava.

Comment

• Valent Vudriga
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 2778
                    • USA

E da, radulovic nema mobilni tester, samo fiksni BMW DIS
                    Nije ti neophodan tvornicki tester. Dovoljan je i tzv. genericki tester koji cita EOBD. Ja mogu "citati" sva evropska vozila u limitiranom opsegu parametara
                    s instrumentom vrijednim manje od $500 USA. Predpostavljam da se moze i kod vas.

Comment

• astrafan
                      CBC Senator
                      • 08.05.2005
                      • 221
                      • BG - PA

Dzabe ides na test.... dzabe skidas sonde....

Katalizatori.... kod Radulovica dva kom 120.000 din ili da skines granu i da ih odneses nekom da ih opere sonom kiselinom u kontra smeru..... Radio sam to na jednom X5 3.0i mukotrpan posao..... dosta tesko skidanje..... ni slucajno ih vaditi.... jer ce pobrljaviti komp.... a onda mozes u q...... prijateljski savet... pomuci se.... skoni ih.... pa ih odnesi da ih neko opere sonom, nece biti kao nov ali ce se osetiti razlika......

ali josh ti preporucujem... zamena svecica, i ciscenje dizni......
                      .. just fun, nothin more..

Comment

• Valent Vudriga
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 2778
                        • USA

Sace katalizatora prevuceno je platinom, cerijem i paladijem, plemenitim metalima koji omogucavaju kataliticku reakciju. Sto se desava kad se metal dovede u kontakt s kiselinom?
                        Osim toga, momak tjera zestoko. Odkuda da se sace zacepi cesticama cadje? Jedina mogucnost je da katalizator strada od velike temperature u kojem slucaju bi se poceo lomiti u komade i zveckati.
                        Kiselina!!!???

Comment

• astrafan
                          CBC Senator
                          • 08.05.2005
                          • 221
                          • BG - PA

1. Lose gorivo......

2. Ljudi su iz licnog iskustva preporucili pranje sonom kiselinom..... a kiselina ne ostaje non stop, posto se posle pranja katalizator izduvava.....

taj poduhvat je prosao uspesno na ovom X5.... tako da ne znam... ovaj nije uopste primao gas......

Evo ovako... uradi sam jedan test veceras.... provozaj ga na vecim obrtajima 10-ak min otvori haubu ividi jesu uzareni ako jesu... sam prosudi sta ces s njima

Trebalo bi da ima po dve sonde.... po jednu ispred i iza na svakoj izduvnoj....

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

Zaboravio sam ja vec da su nam standardi razliciti. Sto kod vas ide, ovdje nemoze.
                            Da bi doslo do cepljenja mora postojati iznimno bogata smjesa gdje dolazi do stvaranja cadji. Lose gorivo ne znaci istovremeno i bogatu smjesu.
                            Sumpor u gorivu takodjer ne cepi katalizator, vec unistava naslage plemenitih metala. Katalizator izgubi sposobnost pretvorbe, ne propusnost.

Comment

• astrafan
                              CBC Senator
                              • 08.05.2005
                              • 221
                              • BG - PA

Originally posted by Valent Vudriga
                              Zaboravio sam ja vec da su nam standardi razliciti. Sto kod vas ide, ovdje nemoze.
                              To ti pricam.... lose gorivo na prvom mestu...... nek uradi ovaj mali test i sam ce videti jesu zapuseni.... ako su uzareni to je to.....

Comment

• Valent Vudriga
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 2778
                                • USA

Dali mislis da on nebi primjetio miris uzarenih katalizatora nakon voznje pri 200 km/h?

Comment

Working...
                                X