Subaru WRX sa Supersprintom pali lambda sondu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Da prekinem strucnu raspravu...najgori sam A gde su slike od te poslastice Subarua?
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Ako je pitanje za mene - jedan bank (moj motor je V) znaci svi cilindri jedne strane.
      Kad si rekao da je u ispusnoj grani, dobio sam dojam da nije na centralnoj lokaciji i da "ne vidi" sve cilindre. Vjerojatno pogresan dojam.

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Bilo bi lepo kada bi za svaki cilindar bilo.
        Boost or bust...

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Verujem da ce da se pali, to mi je sasvim logicno ali me iznenadilo da se upalila nakon nepunih 250km. Od kako sam uzeo auto presao sam 4000+ km i nije se palila. To mi je podnosljivo jednom u dva meseca, ali na svaka tri dana me smara .

Od poslednje posete Curcicu sam presao 250+ km i za sada se ne javlja.
          Sipao sam onaj neki cistac/booster (liqui molly). Svestan sam da je to verovatno samo jos jedna "saren a laza" ali za 330 dinara me boli uvo. Sipao sam corbu na Jugopetrolu, gde sam redovno sipao i za tih proslih 4k km i .. za sada fercera. Sipacu opet taj cistac, pa se mozda i nesto poboljsa. 300 dinara na tank od 50 litara (~4000 din) ne pravi neku razliku. Verovatno mali uticaj imaju i nove svecice i filter za vazduh, mada su i oni zamenjeni bili sasvim ok.

U svakom slucaju, i'll keep u informed

p.s. http://www.supersprint.com/a_prodotti.a ... lo=subimp3
          Izduv koji imam je 961601 + 961613 + 961605. Da je umesto ovog prvog 961621 problema ne bi bilo.. ali avaj, zvuk + koji ks

p.p.s. ne znam gde su mi fotke od ranije, a sada su stavljene zimske gume sa celik 16ticama. Too ugly . Sveze fotke mozete ocekivati tek od proleca kad se vrate alu 17tice
          work in progress

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Originally posted by Hermes
            Da prekinem strucnu raspravu...najgori sam A gde su slike od te poslastice Subarua?
            Evo je jedna koju sam nasao. Komentare od retrovizorima zadrzite za sebe, molim . To je stavio prethodni vlasnik, a kad se poklopci skinu retrovizori se moraju farbati sto ne stizem. Bice.. jednog dana

work in progress

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by brick
              cim je my01, znaci model 2001 ( a ne 2002) to podrazumeva da je euro3 a onda i da ima 2 sonde i kat sistem.

po opisu izvedenih radova lampica i treba da se pali, znaci da je ECU ziv i zdrav.
              da li su ti nesto predlozili u servisu kao resenje.
              my01, ali na netu i po katalozima svi vode ovog vog kao model 2002. 2001 se pravio i onaj stariji.
              work in progress

Comment

• zux
                CBC Senator XXL
                • 10.05.2005
                • 773
                • Beograd-Filmski grad

Prelep je
                Da nije do pre otprilike mesec dana taj auto bio parkiran u filmskom gradu (ulica
                ilije stojadinovica)

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Ne znam ulicu, ali filmski grad, da, to je taj. Mesec i po do 2, vise ne znam koliko je kod mene.

EDIT 021 Ne citirati post iznad
                  work in progress

Comment

• zux
                    CBC Senator XXL
                    • 10.05.2005
                    • 773
                    • Beograd-Filmski grad

Extra je auto
                    Znam da sam se posle cudio da li je moguce da ga je lik prodao (iako su on i cale preprodavci kola mislio sam da ce ga ostaviti)
                    Pravi auto si uzeo
                    Za retrovizore ne brini, uzivo mu lepo stoje
                    Nek te dugo i lepo sluzi

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Ma da, lik se bavi svim i svacim (gradjevina, mobilni, kola...) i ima svoje price ali je auto 100% legalan, zna ga nekoliko servisera u gradu, stanje je izuzetno i u tom me slucaju nije zanimalo sta on i njegov cale rade .
                      Auto je prenesen a novi gazda vrlo zadovoljan

btw. 400+ km bez lampice (valjda necu izbaksuzirati )

EDIT 021 Ne citirati post iznad
                      work in progress

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Auto je presao dodatnih 2k od poslednjeg javljanja i problem se nije ponovo manifestovao, lampica cuti.

Vozem i sporo i brzo, u par navrata vrlo brzo i gresaka nema.
                        Ovo pominjem jer neko rece da ce je paliti kada se vozi brzo tj. zagreje.
                        Mislim da ga vise necu moci zagrejati od ovoga, makar ne do leta.

Sipam samo na Jugopetrolu, to sam sipao dok se nije palila i ocigledno ima veze.
                        Verovatno su i nove svecice i filter kumovali u nekoj meri, ali se meni cini da je gorivo presudno.
                        work in progress

Comment

• Hic
                          CBC Veteran
                          • 17.11.2006
                          • 185
                          • Zagreb. Croatia

Jao koliko krivih i netocnih informacija

Pa da ti pomognem:

1. WRX ima 2 sonde, jednu u uppipeu i jednu iza prvog katalizatora.
                          2. U uppipeu se takodjer nalazi katalizator
                          3. Kada maknes katalizatore, uvijek se pali lampica. Zasto?
                          Jer subaruov ECU PERIODICKI testira sonde i onda pali lampicu na ploci
                          4. Prije ili kasnije, izgorit ce ti motor (prvi puta kada natocis los benzin, sto je u srbiji pitanje dana i srece)
                          5. Jos ces unistiti i kat u uppipeu, jer si stavljanjem protocnijeg auspuha maknuo backpressure i sada ti auto bolje ide, ali se ti ne pitas zasto, jel tako ???

E, a ako se pitas kako ja to znam, pa da sada sam remapirao preko 40 subarua, godista 2002-2007 i jako dobro znam svaku mapu u svim tim modelima, te kako rade.

I da, imam preko 17 motora pregorenih na 3 i 4 cilindru, koje su donesli NEVJERNI TOME, jer, kao, oni imaju varalice, ne pali im se lampica itd itd...

pa si ti misli....i svak piut kad stisnes puni gas i turbo nadruka puni tlak, pitaj se hoce li zadimit iz auspuha jer to ti je najbolji pokazatelj da li jos imas ili nemas klip...

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

> 1. WRX ima 2 sonde, jednu u uppipeu i jednu iza prvog katalizatora.

U originalu da, znam

> 2. U uppipeu se takodjer nalazi katalizator

A ja ga nemam, rekao sam vec to

> 3. Kada maknes katalizatore, uvijek se pali lampica. Zasto?
                            > Jer subaruov ECU PERIODICKI testira sonde i onda pali lampicu
                            > na ploci

Ako je "uvek" jednom u nekoliko hiljada kilometara, onda je to to, ok

> 4. Prije ili kasnije, izgorit ce ti motor (prvi puta kada natocis los benzin,
                            > sto je u srbiji pitanje dana i srece)

Svima ce, pre ili kasnije
                            Ovaj auto je ovako presao 20+ hiljada i majsotoru (koji se valjda razume) i meni (koji se slabije kontam u sve to) deluje savrseno ok.

> 5. Jos ces unistiti i kat u uppipeu, jer si stavljanjem protocnijeg
                            > auspuha maknuo backpressure i sada ti auto bolje ide, ali se ti ne
                            > pitas zasto, jel tako ???

Nemam ga, kako da ga unistim ?
                            Ne piptam se kako bolje ide, znam da je to zato sto imam drugi auspuh

> E, a ako se pitas kako ja to znam, pa da sada sam remapirao preko 40
                            > subarua, godista 2002-2007 i jako dobro znam svaku mapu u svim tim
                            > modelima, te kako rade.

Ne pitam se, neko mora i to da zna. A divno je da sada znam ko zna, znacu koga da pitam kad nesto ode po zlu

> I da, imam preko 17 motora pregorenih na 3 i 4 cilindru, koje su
                            > donesli NEVJERNI TOME, jer, kao, oni imaju varalice, ne pali im se
                            > lampica itd itd...

Sve sto se s****, moze i da se popravi

> pa si ti misli....i svak piut kad stisnes puni gas i turbo nadruka puni
                            > tlak, pitaj se hoce li zadimit iz auspuha jer to ti je najbolji
                            > pokazatelj da li jos imas ili nemas klip...

Mrzi me da se toliko cesto zapitkujem

Pozdrav i hvala na info
                            work in progress

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

I zasto svih 17 bas na 3 i 4 cilindru.
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Originally posted by M-power
                                I zasto svih 17 bas na 3 i 4 cilindru.
                                Vrlo interesatno pitanje, propustio sam da pitam i sam.
                                Zasto bas 3 i 4, svih 17+ ?
                                Ne verujem da je WRX-u izduv tako lose balansiran pa svu muku podnose 3 i 4 klip?
                                work in progress

Comment

Working...
                                X