Ok upalili smo ga.Ali problemi su ostali.
I dalje kada mu se naglo da gas trza dok ne postigne obrtaje.Cak mi se u poslednjih dva dana desava da cujem i detonacije(ne pucanje , vec onako 'sitne" iz motora.Lenj je i opet dosta trosi.Nece u petu brzinu a u cetvrtoj jedva ide 120km/sat.
Izmerio sam pritisak goriva na rail-u , iznosi tacno 3 kp/cm2
Na protokomeru otpor je podesen na 380 0ma
Sva usisna creva zaptivena
Promenjena kapa i ruka
Izmeren otpor na senzoru leptira (oko referentnih vrednosti je).
Izmeren otpor (dinamicki pri zagrevanju motora) senzora rashladne tecnosti.
Nastelovan zazor svecica
Ociscen ventil ler gasa.
Izvadio sam pumpu iz rezervoara i ocistio njeno sito.
Promenio sam filter goriva(bosch orig.)
Promenio sam crevca koja idu na jedan preso regulator(tri crevca idu sa u**** pre turbine,drugo, na cev posle turbine gde gura vazduh i treca na west gate.
Da li da pogleda majstor na strobu fazu motora i da pogleda na osciloskopu paljenje(vn kablove). Imam i dilemu da li je protokomer dobar , jer sam negde video da taj tip meraca protoka vazduha pored zice u obliki trapeza ima i zicu koja prilazi popreko u odnosu na lumen(kao "precnik") a ja nju nemam vec samo jedan limcic koji dolazi do trecine precnika.Inace kada odspojim merac protoka vazduha auto jedva radi i to samo ako se daje gas.
Ima li ko ideju sta jos da radim, mene malo zivci izdaju!
I dalje kada mu se naglo da gas trza dok ne postigne obrtaje.Cak mi se u poslednjih dva dana desava da cujem i detonacije(ne pucanje , vec onako 'sitne" iz motora.Lenj je i opet dosta trosi.Nece u petu brzinu a u cetvrtoj jedva ide 120km/sat.
Izmerio sam pritisak goriva na rail-u , iznosi tacno 3 kp/cm2
Na protokomeru otpor je podesen na 380 0ma
Sva usisna creva zaptivena
Promenjena kapa i ruka
Izmeren otpor na senzoru leptira (oko referentnih vrednosti je).
Izmeren otpor (dinamicki pri zagrevanju motora) senzora rashladne tecnosti.
Nastelovan zazor svecica
Ociscen ventil ler gasa.
Izvadio sam pumpu iz rezervoara i ocistio njeno sito.
Promenio sam filter goriva(bosch orig.)
Promenio sam crevca koja idu na jedan preso regulator(tri crevca idu sa u**** pre turbine,drugo, na cev posle turbine gde gura vazduh i treca na west gate.
Da li da pogleda majstor na strobu fazu motora i da pogleda na osciloskopu paljenje(vn kablove). Imam i dilemu da li je protokomer dobar , jer sam negde video da taj tip meraca protoka vazduha pored zice u obliki trapeza ima i zicu koja prilazi popreko u odnosu na lumen(kao "precnik") a ja nju nemam vec samo jedan limcic koji dolazi do trecine precnika.Inace kada odspojim merac protoka vazduha auto jedva radi i to samo ako se daje gas.
Ima li ko ideju sta jos da radim, mene malo zivci izdaju!
Comment