Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Originally posted by Dare View Post
    Ovo je sasvim tačno.
    Lično sam se uverio na jugiću mog teče kome je menjana boca i postavljena po novim pravilima. Ona je toliko nestabilna da je strašno. Verujem da u vožnji vibrira. A tek koliko ružno izgledaju dve poprečne šipke koje su samo ušrafljene između blatobrana preko celog gepeka, a šrafovi ostali da vire po 5cm u blatobranima i da kače gume. Radila je brusilica posle. I to je tako prošlo atest.
    .
    Kad se uradi loše,normalno je da će da se klima i cima

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nije poenta u uradi loše nego u prošlo atest a klima se a nije se klimalo.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• potyo
        CBC Član
        • 30.04.2013
        • 97
        • Ada
        • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by speedplus View Post
        Kad se uradi loše,normalno je da će da se klima i cima
        Al kako moze da dobije atest u takvom stanju?

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Originally posted by potyo View Post
          Al kako moze da dobije atest u takvom stanju?
          sve može i sve, ne može

Comment

• Dare
            CBC Senator
            • 16.09.2007
            • 219
            • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Zvao sam danas CMV i čovek mi kaže da zamenu creva od isparivača do karburatora mora izvršiti pravno lice ali da izjava ipak nije neophodna.

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Mora,ali nije neophodno, na kojim li je taj drgoama,e Srbijo međ trulim šljivama

Comment

• chobo13
                CBC Senator XXL
                • 01.05.2009
                • 1274
                • pozega,srbija
                • AUDI,VW

mislis da i oni u agenciji znaju sta sve treba a sta ne???

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Milion puta smo pričali i raspravljali ovde na forumu,ali ja i dalje ostajem pri ubeđenju,da je većina pregledača,odavno trebala dobiti otkaz,kao što bi i većinu majstora trebalo poslati na Goli otok,da čuva Magarce i od istih nešto i nauči.Ali nema volje u ovoj državi da se taj sektor reši jednom za sva vremena.Uveden je novi pravilnik,koji se i dalje zloupotrebljava i ne poštuje.
                  Mislim,ajd sad nek mi neko objasni,kako atestirac,može izjaviti takvu glupost,fizičkom licu,koje ga pita za smernice.U pravilniku lepo piše,da svaku prepravku i pristup TNG opremi mora raditi pravno lice i za istu dati pismenu izjavu,pa makar to bila i šelna za vodeno crevo.Svako drugo tumačenje,od strane atestirca je,ništa drugo nego podvođenje na kršenje pravilnika.
                  Jeste da i ja sad preterujem sa sitnicama,ali,šta u ovoj situaciji treba da radi naš sagovornik Dare.Kako da definiše objašnjenje koje je dobio od atestirca???
                  Last edited by speedplus; 27.07.2013, 22:50.

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

A šta se dešava sa onima kojima je već pre 5 godina ugrađeno sve ono što sadašnji propis zahteva i tada su dobili atest?
                    ex SAABotražitelj

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Pa ... jašu ih kao magarce ... i to firmine (državne) ... onako, dušmanski.
                      A to je ta ironija jer pravi magarci su ti što jašu, a to bi i trebali da budu (ili makar konji ali oni koji vuku) po definiciji, kao državni ili paradržavni službenici (na usluzi onima koji ih izdržavaju).
                      Naravno daleko smo mi od takvih relacija ... kod nas je još uvek "sve će to narod pozlatiti" i raja je tu da plaća porez i da bude pokorna, tj. narod postoji zbog njih da bi dobro živeli bez grama pameti i kapi znoja od rada.
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by stevak View Post
                        A šta se dešava sa onima kojima je već pre 5 godina ugrađeno sve ono što sadašnji propis zahteva i tada su dobili atest?
                        Ne dešava se ništa, naplati im se pregled 6000 dinara i da im se potvrda da je to što su već platili pre pet i više godina OK.

Znači, vlasnik vozila sa važećim uverenjem kod koga je na periodičnom pregledu sve OK plaća saznanje da mu je sve OK...
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

evo par primera sta je se desavalo sa bocom ispod auta tokom 5 6god eksploatacije.tad su strucnjaci donosili smernice kako ih treba ugradjivati i kako ih zastititi da ne propadaju....tad su trazili metalni zastitu oko rezervoara,a sad ista ne treba,vec da se zastiti body zastitom...
                          prvi primer reno espace,boca 2005.g

drugi primer lada niva,boca 2006.g
                          ovde je zastita bila dosta kvalitetnija od renoove,al je zato boca katastrofaaa...

kaisevi satruli,boca se drzala naslonjena na cev od kuke koja ide ispod boce i na tu limenu zastitu.kad smo rasafili zastitu i kuku,boca je jednostavno ispala...

Comment

• Dare
                            CBC Senator
                            • 16.09.2007
                            • 219

Zbog ovoga sa prethodnih slika, moja Niva ima bocu u gepeku. Malenu ali dovoljnu. Ne znam zasto su ljudi stavljali ovolike boce? Kao da idu u dzunglu hiljadu kilometara. Pa i da je tako, imas rezervoar za benzin... Ja sigurno nikada nebih dozvolio da mi boca izgleda ovako.

Originally posted by speedplus View Post
                            Jeste da i ja sad preterujem sa sitnicama,ali,šta u ovoj situaciji treba da radi naš sagovornik Dare.Kako da definiše objašnjenje koje je dobio od atestirca???
                            Odlucio sam sta cu da radim.
                            Kupicu creva u radnji gde ih i serviseri kupuju, po ceni od 350rsd/m, vodeci racuna da se na kupljenim parčićima vide potrebne oznake. Kupio sam podloske propisnog precnika. Ugradicu to sam i otici na pregled tvrdeći da nikakvih prepravki nije bilo od ugradnje uređaja. Pa kako bude. Ako me vrate, trazicu konkretne razloge.
                            Svako ko se bar malo razume u problematiku shvatiće da suštinski zaista nije ni bilo prepravki.

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Sustina pravnog lica je da prepravke izvrsi neko ko zna sta radi. Sve ostalo je cisto diletantstvo i pljuvanje na struku koje necu da podrzim. Danas je covek dosao da mi trazi creva i kajseve i usput se raspita kako da uradi. Poslao sam ga dalje. Sad necu da mu radim ni da mi duplo plati. Ima kineza i ovde u mom kraju nek zavrsava tamo.
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dare
                                CBC Senator
                                • 16.09.2007
                                • 219

Poštovani,

shvatam ja šta ti hoćeš da kažeš. Međutim, ne shvatam zašto nećeš da kažeš nešto konkretno na moje pitanje o prepravkama koje treba da uradim. Ja sigurno sam nebih menjao multiventil ali ne vidim nikakvu opasnost u zameni creva.

Čini mi se da sam pažljivo pratio tvoje postove ovde ali iz njih, na žalost, nisam ništa korisno pročitao. Ja sam na mnogim forumima pročitao mnogo korisnih stvari na razne teme i siguran sam da postoji masa ljudi koja zna mnogo više od tebe i mene, pa ipak nisu toliko sujetni.

Moja profesija je da učim one koji ne znaju pa možda zato ne mogu da razumem one koji samo tvrde da znaju. Ipak, nije znanje samo znati, već je znanje -znanje dati.

Comment

Working...
                                X