Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Forum nije mesto gde ces ti da naucis da popravljas sopstveni auto niti je mesto gde cu ja ili bilo ko da uci tebe ili bilo koga da postane majstor. Za to su potrebne godine ucenja i iskustva koje se ne nalazi na ekranu monitora.

Ti znas sta je tvoj posao i trebalo bi da se drzis toga. Ja znam sta je moj posao i trudim se da se drzim toga. Kad ti pocnes da radis moj posao onda si mi zavukao ruku u dzep.

Neki tamo qrajber u nekoj agenciji je rekao da ces morati da zavuces ruku u sopstveni dzep i da dobijes papir na kome pise ko stoji iza prepravke tvog automobila i to ne samo zato da bi ti nekom nesto platio vec zato sto ce se taj neko pitati da objasni zasto je nesto skarabudzio ili namestio da izgleda kao da je ispravno uradjeno.

A da, zar mislis da su ti atestirci rasli po saksijama pa kad vide nova creva, srafove i sajbne da ce da ti poveruju kako nista nije prepravljano? Da ne pominjem slike sa predjasnjeg atesta koje postoje u nekoj bazi podataka.

Nisam sujetan, nemam razloga da budem sujetan jer ti nisi ni 10% autoriteta iz struke koji bi mogao da kaze nesto sto bi ja poslusao. Kada od nekoga imam sta pametno da cujem rado ga poslusam. Ne bih ni bio na ovom forumu da necu da pomognem ljudima ali, vec sam se ranije izjasnio po tom pitanju, pomoc dolazi do odredjene granice.
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dare
      CBC Senator
      • 16.09.2007
      • 219
      • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Pa i nije ti neka argumentacija.
      Na mom autu mnogi delovi izgledaju kao novi, a ipak nisu. Evo pogledaj, ništa od ovoga sa slika nije menjano, a ipak sija

Toliko o saksijama.

Comment

• nesa
        CBC Član
        • 01.03.2013
        • 15
        • nis
        • audi

Tema ovog foruma su sveza kretanja u vezi sa atestiranjem ,skrenuli ste sa teme totalno.Slikate tockove i usisnu granu sa svecicama.Gde vam je boca ,najvece izmene su oko boce ,tregera za bocu ,dupla ventilacija,rebrasto crevo ,uvodnici u patos nesmeju da budu ispod auspuha ,bakarna cev na namenske nosace i zasticena od ostrih ivica ,i jos dosta toga.Od pre neki dan u ams u Nisu ne prihvataju ni kolevke za bocu ,traze ram.Nisu u pitanju samo homologovana creva za plin ,i creva za vodu sa temperaturnim opsegom.U ams traze opis prepravke ,a na fakultetu i izjavu o prepravci ,gde se upisuje svaka komponenta sa homologacijom ,kao za novu ugradnju.

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Originally posted by nesa View Post
          .U ams traze opis prepravke ,a na fakultetu i izjavu o prepravci ,gde se upisuje svaka komponenta sa homologacijom ,kao za novu ugradnju.
          Što mu dođe na isto,to jest, za novu ugradnju se popunjava
          ИЗЈАВА
          О ПРЕПРАВЦИ ВОЗИЛА ИЗВРШЕНОЈ
          УГРАДЊОМ УРЕЂАЈА И ОПРЕМЕ ЗА ПОГОН НА ТНГ
          Овом писаном изјавом сепотврђује да је у возило извршена уградња уређаја и опреме за погон возила наТНГ према следећим подацима:

dok se za prepravku popunjava
          Opis prepravke (ugradnjaTNG uređaja)

i tu nema nikakve dalje priče i zahtevanja,dok god AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA,ne promeni propis.Znači uslove postavlja ABS,a atestirci samo utvrđuju dali su ti uslovi ispunjeni,tako da,nema tu oću ovo,oću ono.Zna se šta treba

I u jednom i u drugom slučaju,upisivanja homologacije delova,koji podležu istim, su obavezna
          Last edited by speedplus; 31.07.2013, 23:02.

Comment

• rekordan
            CBC Član
            • 31.05.2009
            • 99
            • Nis

Zna se šta treba

Kakao se zna sta treba, kad ja saljem vozila sa kolevkom, a oni po 'usmenoj preporuci',
            traze nosace.

Ovi traze izjavu, oni traze opis, a onda ide pomena ili prepravka, pa ga vrati da promenim.

Na jednom novom atestu,ventil moze da stoji na isparivacu, na drugom ne moze.

Pravno lice, po recima jednog od atestiraca, moze da bude i lekar, pekar, apotekar, jer Pravilnik to nije definisao, bitno je samo da radnja bude aktivna u APRu.

Ma ZONA SUMRAKA je blaga rec, moram da smislim nesto novo.
            Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

ne secam se da mi je iko od atestiraca trazio da ugradjujem creva za vodu sa upisanim temperaturnim opsegom,pa ni zadnjih par meseci.meni ovde traze izjavu i za najmanju prepravku,cak i za zamenu holmogovanih creva za plin.holmogaciju upisujem samo za delove poput isparivaca,boce i mv.ovo se sve odnosi za izjavu za reatest.
              al da budemo iskreni,i dalje imaju dvostruki standardi kod atestiraca i ustanova koje rade kontrolu reatesta.za novu ugradnju i atest se zna sta i kako al za reatest je i dalje prokenjavanje...
              ja radim i dalje kao sto sam radio sve dok mi neko ne kaze od atestiraca da ne moze kolevka ili teleskopi i to mi argumentuje zbog cega i po cijem pisanom upustvu.ispocetka je bilo ne mora kolevka npr na juga ako je boca adekvatno utegnuta sa kaisevima i da se ne moze pomerati ako je atestirac dohvati rukom...e onda je bilo par auta prodju,par ne prodju.ja dodjem i pitam zasto ne prolaze ovi drugi,kao malo se mrda boca mora kolevka.a kolevka se ljuljla ful sa sve patosom.i kao preporuka u sveaute koji nemaju nosace ili kolevke da se ugradjuje...i ja otad ugradjujem,cisto da se ljudi ne vracaju i ne maltretiraju...

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Originally posted by rekordan View Post
                Zna se šta treba

Kakao se zna sta treba, kad ja saljem vozila sa kolevkom, a oni po 'usmenoj preporuci',
                traze nosace.

.
                Ako je kolevka,ona dva nosača što se šrafe u pod,to ovde kod mene,ne prolazi,već dve godine,najmanje.Boca mora celom svojom dužinom da se oslanja ,na dva oslonca,na gumenu podlogu metalnog nosača

Comment

• chobo13
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2009
                  • 1274
                  • pozega,srbija
                  • AUDI,VW

kazem ja,vec odavno su nastavili sa istom praksom,zakon ugradnje ne vazi isti za sve i ne tumace ga svi isto....

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Oni koji ga tumače,kako treba su zahtevni,ali u sat vremena priče sa njima,budeš načisto,šta može, a šta mora.A ovi što od škole imaju samo, "veliki odmor", s njima neznaš,kad je dan a kad je noć

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Ja prvo pitam gde ce raditi atest pa ako imam nedoumicu licno zovem atestirca koji ce da pregleda. Desilo mi se da kragukevcani iz prve smene pustaju konkretno t ventilaciju sa jedne strane zatvorenu levkom onim fabrickim a druga smena vraca to isto. Nislije to ne pustaju odavno...
                      Kako kod vas?
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by speedplus View Post
                        Oni koji ga tumače,kako treba su zahtevni,ali u sat vremena priče sa njima,budeš načisto,šta može, a šta mora.A ovi što od škole imaju samo, "veliki odmor", s njima neznaš,kad je dan a kad je noć
                        Ispravno se kaže od škole "imaju 5 minuta stajanja pored auta" ...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

ma bre ima i ovih što su pohađali "veliki odmor"

Comment

• Ji 4Tze
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 806
                            • bg
                            • Honda CR-V 4WD

I dobro, bliži mi se registracija a u AMSSu se zakazuje ko za MR na VMA, otprilike i onaj matori tamo glumi nekog doktora pa ga mrzi da pomeri i spusti guzicu da proveri šta treba da radim. Razumeo sam da treba da platim 6,000 din za nešto što sam već odradio a nije prošlo još 10 godina je l postoji neki dežurni ćata ili ko je to smislio da mu se bar lepo nakršim rodbine i napravim mu štetu da mi savest bude mirna?

Comment

• imlek
                              CBC Član
                              • 20.02.2012
                              • 20
                              • Beograd

U emisiji SAT je bio deo koji se bavio reatestom, ne znam kako se zove gost, ali kada ga je avlirovic pitao kome neko da se obrati ako ne bude jeftiniji atest, on je rekao neka zovu njega
                              Pa ti lepo pozovi njega ne telefon, kad je vec rekao da ga zovemo, a taman fino da vidimo sta ce da kaze zasto je reatest i dalje 6000din.
                              E sad, ne mogu da nadjem na netu kako se zove taj lik, ali neki od odgovornih na odgovornom mestu, ako neko zna neka napise kako se zove.

edit: nadjoh, evo emisije : http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/2...42932/SAT.html
                              Znaci u pitanju je Sasa Mirkovic, pomocnik ministra za saobracaj.
                              http://www.ms.gov.rs/kontakt/ ovde ima njegov kontakt , ali samo mail, bas fino, predlozi da ga zovemo a ne ostavi telefon, ccc.
                              Last edited by imlek; 14.08.2013, 10:48.

Comment

• rekordan
                                CBC Član
                                • 31.05.2009
                                • 99
                                • Nis

Sada je valjda gradonacelnik Zajecara.
                                Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

Working...
                                X