Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Bez obzira što se država potrudila da ubije ljudima volju za plinom i upropasti posao sebi i drugima, plin je i dalje ekonomska kategorija. Ko izvadi plin svakako je na gubitku. Problem imaju vlasnici Juga ili tih vrednosti auta jer treba da daju neretko više para za reatest nego što auto vredi.
    Novčana razlika izmedju reatesta i atesta je 3000 dinara koje uzima država.
    Za gornje pitanje je bitno da je veća razlika izmedju vadjenja i reatesta jer se kod reatesta mora dopraviti sve što treba, to je nekad ništa ili crvena dve a nekad i 130-200 evra.

Uglavnom država uzima 3000 dinara prilikom prvog atesta i ako se vadi gas što lično smatram gejovski da se radi isti atest kao kad se stavlja gas. Svaka imalo tehnički obrazovana osoba na tehničkom pregledu može okomerom utvrditi da je gas izvadjen.

Šta je poJenta priče, država uzme prvi put 3000 dinara i neku sitnu taksu, atestatirci uzmu 5500 dinara, kod reatesta država dobije šipak, atestatirci 5500 dinara. Šipak dobiju i vozači jer realno smatram da je takav tehnički pregled preskup.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BJL
      CBC Senator
      • 20.05.2013
      • 275
      • backa palanka
      • golf 3 1.8

Plus za vadjenje plina mora da se plati ovlasceni serviser da ga izvadi i to ti logicno naplati iako mozes sam da izvadis i bocu i creva i sve,onda tehnicki placas pa onda nova saobracajna zbog promene kilaze auta i eto jos ode dodatnih 6000 7000 iz dzepa samo za vadjenje tehnicki i saobracajnu a gde je jos ag za bez saobracaja pa takse i tu bude lepa cifra plus ako se registracija pogodila sa istekom atesta izadje sve coveko blizu trsta evra a sam auto vredi oko cetristo i sta da covek rsdi tada, jos ako je jugic u pitanju koji je oko dvesta pedeset evra dodje coveku da gs zapali direktno ispred agencije

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

nije to sve i nije dovoljno,sad će polako to da se širi i na dizelaše,koji se nemilice uvoze.Provera izduvnih gasova,pa eko-taksa zbog zagađenja(jer država brine o ekologiji ),... plin je bio samo slatka predigra. Biće tu još koječega,samo moramo malo da se strpimo,ne može sve preko noći već su najavili da treba da odmaramo u Srbiji to je zato jer nećemo imati automobile
        Last edited by speedplus; 18.06.2015, 20:09.

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

vozicemo trotinete,nizbrdo se vozis a uzbrdo na ledja

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by speedplus View Post
            već su najavili da treba da odmaramo u Srbiji to je zato jer nećemo imati automobile
            Za koju godinu mnogi neće imati ni stanove, a odmaraćemo se po parkovima.
            ex SAABotražitelj

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

ma kakve klupe i parkovi,to je staromodno,uskoro će biti gradovi "na vodi" tako da,nabavljajte na vreme dušeke na naduvavanje

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja već imam svoj dušek i nosim ga stalno sa sobom

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Imam i ja dečiji čamac na naduvavanje. Naduvan je i spavam u njemu. Zbog onog "na vodi", za svaki slučaj.
                  I samo da napomenem, pošto je ovo autogas podforum, da sam ga napunio sa TNG-om. Samo ne znam jel' treba atest
                  ex SAABotražitelj

Comment

• BJL
                    CBC Senator
                    • 20.05.2013
                    • 275
                    • backa palanka
                    • golf 3 1.8

Ako te zaustavi recna patrola naj....o si

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Neće ako ima uredan atest Ja sam napravio prirodan šlauf oko struka tako da je sve po zakonu

https.autogas.rs

Comment

• bruyoni
                        CBC Član
                        • 28.09.2006
                        • 53
                        • NS

A koliko je bitno odraditi reatest "na vreme"? Tj. da li mi pajaci od atestiraca mogu praviti nekih značajnijih problema jer bih ga trebao odraditi polovinom jula, kada se navršava pet godina, ali bih ga radije odradio u oktobru-novembru. Hvala

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Neće praviti problem, dobićeš važnost atesta do isteka 10 godina.

https.autogas.rs

Comment

• rados
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2011
                            • 539
                            • G.Milanovac SRBIJA
                            • OPEL ASTRA G Z16XE

atestirci ti nece praviti problem sigurno,ali ako te u medjuvremenu zaustavi policija i skine tablice ode ti i prepravka i reatest za kaznu

Comment

• bruyoni
                              CBC Član
                              • 28.09.2006
                              • 53
                              • NS

Nadam se da se to neće desiti, do sada mi ni jedan nije tražio. Ipak imam sve regularno upisano u saobraćajnu pa mogu složiti priču "šta će mi atest kada je upisano u saobraćajnu" plus registracija traje do maja pa mogu i oni predpostave da sam atest odradio, kada se moralo, istovremeno sa registracijom pa da tih 5 godina kao ističe u 2016. kada i registracija.

Hvala svakako

Comment

• vojislavbb
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2009
                                • 373
                                • Novi sad
                                • Forester Turbo

Mozda negde na forumu vec pise, ali moram vam napisati sta preziveh pre neki dan. Jedva prodjoh tehnicki pre neki dan zbog atesta i reatesta.. AMSS strucnjaci mi na reatestu stavili da "Potvrda" o reatestu vazi iskljucivo uz "Uverenje" sa masinskog fakulteta iz Niša koje je pravljeno pre xy godina. Kazu tako im stoji u formi dokumenta o reatestu, i to ne mogu da menjaju, ali na mom atestu pise "Potvrda" a ne "Uverenje". Sto me dovelo da ovi na tehnickom pregledu nece ni da me puste na tehnicki bez odgovarajuceg "Uverenja" koje naravno mogu da izvadim ako uplatim Masinskom iz Nisa da mi izvadi novi dokument. Uzas. Dignem ruke iako je to jedini AWD tehnicki u gradu i bez obzira sto tamo idem 5 godina unazad odem kod drugih i kod drugih ista prica! Odem u AMS kazu idi na neki drugi gde to ne gledaju na kraju odem u treci i tamo mi gledali dali je sabrana tezina boce sa ukupnom tezinom vozila i slicno. Napokon posle 2 sata jurcanja po gradu prodjem tehnicki koji inace nisam trebao proci jer mi zadnje kocnice ne koce nista Zemljo Srbijo..
                                SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                                http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
                                X