Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Meni smeta sto vadjenje duplikata tog papira kosta toliko, 1000 ili 1200, nebitno je...bitno je da ne postoji analiza cena koja bi dokazala opravdanost tog iznosa, vec je on tresnut pausalno, nekako im izgleda bila zgodna cifra. Sto nije 2000? Ili 4?
    S obzirom da su to drzavne institucije, po meni je to nedopustivo.

A cemu onda sluzi ono kartonce ako vec mora da se nosi papir sa sobom? Zbog cega ono nije dovoljno za policiju, kad tu pise apsolutno sve stoje relevantno?
    https://t.me/pump_upp

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Originally posted by Hermes View Post
      Meni smeta sto vadjenje duplikata tog papira kosta toliko, 1000 ili 1200, nebitno je...bitno je da ne postoji analiza cena koja bi dokazala opravdanost tog iznosa, vec je on tresnut pausalno, nekako im izgleda bila zgodna cifra. Sto nije 2000? Ili 4?
      S obzirom da su to drzavne institucije, po meni je to nedopustivo.

A cemu onda sluzi ono kartonce ako vec mora da se nosi papir sa sobom? Zbog cega ono nije dovoljno za policiju, kad tu pise apsolutno sve stoje relevantno?
      cenu neću da komentarišem,
      Međutim da se osvrnemo na nošenje dokumentacije u vozilu,Uverenje na A4 formatu nije obavezno imati u vozilu,dok je kartončić obavezan ili po novom(posle kontrolnog pregleda ili atesta),nalepnica na stubu vozila,na kojoj stoje svi podaci koji su potrebni službenom i tehničkom licu u slučaju kontrole na putu.
      Znači uverenje na A4 formatu vam treba da date na uvid prilikom tehničkog pregleda i registracije vozila u SUP/MUP/PU

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

To uverenje su u jednom vremenskom periodu uzimali u SUP-u i to original a ne kopiju tako da ih mnogi opravdano nemaju. Kako sam već rekao AMS je izdavao i na kartončiću uverenje dok je Mašinac izdavao potvrdu da imate uverenje. Sad se koristi začkoljica oko termina "uverenje" i "potvrde o uverenju" da se dodatno maltretiraju ljudi i uzimaju pare.

Nije problem samo u ebenih 1000 do ko hoće koliko dinara nego u načinu kako se zeza narod jer im se može. Moraš doći pa dati podatke pa ako je bandigazda tu da poptipe onda ok a ako nije onda sutra i tako...

Nalepnica koja treba da stoji na stubu je takva da će je normalno pranje kola oduvati, piše i na ABS sajtu da je čuvate dok ne nabave dobavljača boljeg kvaliteta.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Saša
          CBC Senator
          • 05.11.2006
          • 277
          • NS

Meni su to uverenje uzeli u MUP-u prilikom prve registracije, a kartončić nisam ni imao (atest je radio mašinski fakultet u KG), tako da sada nemam ništa. A reatest ide za 2 godine...

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Najpovoljnje za sada je zaobici ispitivace i izvaditi kopiju uverenja u policijskoj stanici. Tamo kopija sa overom kosta 850.
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by Plinadzija View Post
              Najpovoljnje za sada je zaobici ispitivace i izvaditi kopiju uverenja u policijskoj stanici. Tamo kopija sa overom kosta 850.
              ali to neće u svakoj PU,da završe.Za Beogradske opštine,mora da se ide u Ljermontovu(ja lično do tamo imam 70km),podneti zahtev i čekam najmanje 20 dana,da mi izdaju neoverenu fotokopiju,koju kao neoverenu mogu samo da koristim da u nju zavijem mastan burek,jer kako oni kažu,nisu zaduženi za overavanje,a čini mi se da je cena 2000rsd.

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Originally posted by Saša View Post
                Meni su to uverenje uzeli u MUP-u prilikom prve registracije, a kartončić nisam ni imao (atest je radio mašinski fakultet u KG), tako da sada nemam ništa. A reatest ide za 2 godine...
                Mašinski KG,je priča za sebe.Ako neznaš koji ti je broj uverenja,nećeš ni dobiti duplikat od njih,jer,kako kažu,"Nemaju elektronsku bazu podataka" a ni ljudstva da pretražuju arhivu,pešice

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Aaaa koja je ovo smejurija od države Ja razmišljam da počupam plin pa da registrujem auto bez plina...aaaa pooosle ćemo već videti

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

i to moras da platis
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

manje-više 15.000rsd su troškovi skidanja,ali obično to bude više

Comment

• imlek
                        CBC Član
                        • 20.02.2012
                        • 20
                        • Beograd

Nalepnica koja treba da stoji na stubu je takva da će je normalno pranje kola oduvati, piše i na ABS sajtu da je čuvate dok ne nabave dobavljača boljeg kvaliteta.
                        Moj tata je bio pre par dana, i njemu su samo dali taj papir sa nalepnicom, on moze da cuva, dok ja kada sam bio, oni sami uzeli i zalepili. I vec to izgleda da nece da skrpi ni godinu dana a da moze nesto da se procita ljudski odatle.
                        Mene ne dotice puno, kad zamenim ovog yuga, za godinu-dve, sledeci auto sigurno bez plina, ali sta ce ostali kojima su lepili a planiraju da voze taj auto sledecih 5 godina... verovatno ce dobiti drugu nalepnicu uz skromnu naknadu.

Comment

• djurdjija
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2006
                          • 365
                          • Prokuplje

Originally posted by speedplus View Post
                          manje-više 15.000rsd su troškovi skidanja,ali obično to bude više
                          ???
                          Halo Bing kako brat???Opet zaglavio.Imam ovo na prodaju .A cijena ,cijena sitnica.
                          Ko zna znace,poceo sam da pisem u zagonetkama.(Ja mislim da Dora, Broj jedan zna o cemu se radi)

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

ja ne panjimajem

Comment

• Pantah
                              CBC Veteran
                              • 25.03.2007
                              • 159
                              • Beograd

Originally posted by speedplus View Post
                              cenu neću da komentarišem,
                              Međutim da se osvrnemo na nošenje dokumentacije u vozilu,Uverenje na A4 formatu nije obavezno imati u vozilu,dok je kartončić obavezan ili po novom(posle kontrolnog pregleda ili atesta),nalepnica na stubu vozila,na kojoj stoje svi podaci koji su potrebni službenom i tehničkom licu u slučaju kontrole na putu.
                              Znači uverenje na A4 formatu vam treba da date na uvid prilikom tehničkog pregleda i registracije vozila u SUP/MUP/PU
                              Na žalost moram da reagujem.
                              OVO NIJE TAČNO.

Uverenje A4 formata MORA da se nosi sa sobom u vozilu. Mi smo, a prilično sam siguran da su i drugi davali dovoljan broj uverenja i za tehnički i za MUP i za stranku da čuva. Na osnovu toga je MUP kada je davao predlog sada važećeg zakona o bezbednosti saobraćaja upisao odredbu da se uverenja obavezno nose sa sobom. Specimeni uverenja su dati i Agenciji za bezbednost saobraćaja kako bi mi međusobno znali da prepoznamo da se slučajno ne radi o falsifikatu (svoje valjda lako prepoznamo). Kazna za nenošenje uverenja postoji i više puta je navedena. Ako uverenje posedujete (negde kući) a ne nosite ga to vas ne oslobađa kazne. MUP se tako oslobodio obaveze da oni prave bazu podataka o svim izmenama na svakom vozilu.
                              Money for nothin' and chicks for free

Comment

• stevak
                                CBC Senator XXL
                                • 31.05.2009
                                • 1215
                                • Zemun
                                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Pantah View Post
                                Uverenje A4 formata MORA da se nosi sa sobom u vozilu

Meni sada ništa nije jasno! Da li nisam pazio na času pa mi je promaklo, ne znam.

Ja imam uverenje na onom malom dvolisnom zelenom papiru sa svim bitnim podacima i propisno overeno od strane AMSS.

Znači li da ono nije dovoljno (ne važi) i da mi uz njega treba i taj papir u A4 formatu ili...?
                                ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                                X