pritisak 12 bar, kvalitet jako dobar, mnogo bolji od OMV Cukarica (38.50 jos uvek). uporedjujem naizmenicnim jednakim sipanjem i mnogo bolje ide i duze prelazim sa onom prvom.
Ako je pravilno izabrana TNG oprema za dotični motor, jedini razlog samodetonacije je nedostatak gasa u trenutku naglog stiskanja pedale gasa. Gasa može da nedostaje, opet, iz dva razloga: niste na vreme promenili filter, pa kroz njega prolazi manje gasa nego što treba, ili vozite na isparenja u rezervoaru. Naravoučenije: promenite filter, ili natočite gorivo na vreme. Siromašna smeša će detonirati sama od sebe, bez ikakvog uticaja varnice ili nekog drugog faktora. Isto se dogadja i sa benzinom, kao i kod sekvencijalnog ubrizgavanja gasa, samo je onda detonacija mnogo manja, jer je količina smeše mala (pošto se brizga samo za taj cilindar) i nema štete.
jos jedan razlog: turbo pogonjeni motori veoma lose rade kad je mali pritisak u boci.
pogledajte dok cekate u redu manometar na samoj pumpi. trebalo bi da je u vrednostima 6-12, sve ispod je ...
Najbolji gas ubedljivo ja na ZMAJU!
cena 38.5din ali vredi
Potrvrdjujem! Bio pre neki dan prvi put i prijatno se iznenadio. Pogotovu sto mi je u tank stalo manje plina nego 5 puta unazad na omv a pri istoj kilometrazi. Tako da ozbiljno sumnjam da kradu na omv. Jos nesto; pricalo se u nekoj od tema o fenomenu prvog litra, kako prvi litar "udje" za delic sekunde, a dalje ide normalno. Na zmaju se to nije desilo, vec je polako punjenje krenulo od 0.1, 0.2, 0.3 itd konstantnom brzinom do kraja. Mozda je subjektivno, ali kao da osecam i da mi auto bolje ide. U svakom slucaju, jedva cekam da potrosim bocu pa da sipam opet i izracunam potrosnju.
Potrosio bocu, potrosnja se sa 13,5 vratila na 10,5!!! OMV zbogom, do daljnjeg!
Potrosio bocu, potrosnja se sa 13,5 vratila na 10,5!!! OMV zbogom, do daljnjeg!
Ovo često pročitam za OMV gas, moja su iskustva drugačija. Ujednačena potrošnja s kojom sam veoma zadovoljan. Jedan od razlog zbog čega sipam na OMV-u je blizina pumpe i mogućnost plaćanje plastikom.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment