Enol u Novom Sadu sinoć 43.00, a kvalitet neznam, činimi se da je lošiji nego pre ovih poskupljenja.
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
tokom protekle nedelje sam 4 puta sipao po pun rezervoar gasa, i moja iskustva su da je potrošnja za nijansu manja nego ranije.
isto tako, dogadjalo se da je to?nje autogasa jako sporo iako manometar na pumpi pokazuje 10 bara.
pošto sam to primetio i kod drugih kola koja su tu pored mene neposredno bila na to?enju, pitam onako usput za poreklo gasa- doma?i ili uvozni.
mladi momak mi re?e da je sve sada kod nas uvozno jer je remont u rafineriji, i da je stoga poskupeo onako naglo gas još pre akcize.
kaže da za oko mesec do mesec i po dana se o?ekuje da restartuje rafinerija i da ?e onda biti smanjenja cene.
koliko je ta?no ili neta?no, samo prenosim.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
I ja sam primetio da mi malo manje trosi,
ali sam to pripisao cinjenici da u gradu nema guzvi.
Inace prestao sam da sipam na MB Gas,
do ovog poskupljenja sam iskljucivo tamo sipao,
ali sam sad presao na ZMAJ jer mi je cesto usput,
a i necu da sipam na pumpama koje toce samo gas.
Na Zmaju je 43, i deluje mi da je kvalitet OK,
evo za zadnjih par sipanja tamo auto ide vrlo dobro bez stucanja, itd.
Pozdrav
Comment
-
-
Originally posted by overspeed
Uobichajena reakcija je da se gas stiska malo jache (i duzhe) nego inache kako bi se kompenziralo za nedostatak ochekivanih performansi povecanjem frekvencije procesa sagorevanja po jedinici vremena. U praksi, to znachi da auto vozimo cheshce na vishim obrtajima nego inache, a vozhnja u visokim obrtajima vodi ka povecanoj potroshnji.
Ostaje samo da više stiskamo gas, a imamo iste obrtaje.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
Comment