OMV na Vidikovcu, sinoć 49.90...
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Juce rano popodne napunio na OMV u J. Gagarina po 47.90
Gas im je solidan, sa 30 lit presao sam 385 km, dok kada sam kupovao na EKO i Kryogas pumpama potrosnja je bivala tacno 10 lit na 100 km...
Na MBG pumpama cena je svuda 49.50
Comment
-
-
Originally posted by M626Cisto me zanima, do koje krajnje cene plina biste nastavili da koristite isti? 60 din? 70 mozda?
A u praksi... Koliko nas je toliko zapostavilo sistem za rad na benzin da nam sad i bolje ide i manje trosi na plin? Meni je pre ugradnje plina trosio 7 litara benzina (na otvorenom) a sad ne smem ni da pomislim. Plus, radi grdje od traktora.
"Pao" je i NishPosle nekoliko meseci, svi su opet izjednacili cene sa NIS-om - na 46,90.
Comment
-
-
Originally posted by HondaMene sada znaci kosta 600 din 100km na plin, a 900din na beznin...jos malo pa prelazim definitivno na benzinToyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
kada je cena bila 30.5 dinara (pre npr 7 meseci) a kuvala se priča o cng-u, doduše tada nisu ljudi bili previše upućeni u realnu rentabilnost ugradnje u auto, misli su mi bile "pa sada će polovni dizelaši biti iste cene kao benzinci, jer će vožnja biti jeftinija na tng, a pogotovo cng, od dizela"
koliko preokreta za tako malo vremena
Comment
-
-
Ladislave da znas da si u pravu,
Ja sam pre mesec dana napunio rezervoar benzinom(skoro 50l) zbog dolazece zime. Samo ga palim na benzin i prebacujem na plin posle minut ili dva i to u mestu. Dakle ne vozim na benzin a potrosio je vise od pola rezervoara do sada!
Da ne isparava/curi uverio sam se na auto putu kada sam pri 140-150km/h prebacio na benzin - vozio malo pa stavio na neutralno prekidac da isprazni lonce. To se desilo trenutno!!
Ne zelim da znam koliko bi trosio benzina sada.
Danas sam na Slapu tocio i tako saznao za poskupljenje. Skoro 50din/l.
Comment
-
-
Danas na jedva stignem do expres gasa na Telepu i sipam za 200din da stignem do OMVa ,kad tu 45.60din .
Tu je plin uvek bio najskuplji i najlošiji,međutim krenem prema OMVu malo po gasu kad ono sasvim sasvim lepo ide.Sećam se pre davio se i trošio kao 3.0 sa te plinare.Kontam da ću da sipam za soma da baš vidim koliko i kako će ići.Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
Comment
-
-
Ja mislim da je nis ok, do skoro sam sipao na mbg ali mi se povecala potrosnja i kryo gas kod bogoslovije je slab, a eurogas, onako, nista posebno, cenim po potrosnji. A sto se tice slapa nisam probao ali mi ortaci kazu da je krs kao i universal kod plavog mosta.
Comment
-
-
Sve u svemu kako cena plina skace u odnosu na benzin skoro da i nece biti razlike u ceni, pogotovo kada uracunas cenu ugradnje gasnog uredjaja (sekvencijalnog recimo). Dok ga isplatim treba da se vozam jedno 3 godine po dosadasnjoj razlici u ceni, a kako je krenulo taj period otplate ce stalno da se produzuje
Comment
-
-
8l benzina = 750din/100km
11l gasa = 550din/100km
Samo se pitam šta će biti kada povećaju akcizu na gas. Ako cena pređe 55din vraćam se na benzin. Mislim da je krajnje vreme za proteste s'obzirom na činjenicu da se u zemljama EU cena gasa kreće od 0.45evra tj. 36din do 0.5funti tj. 55din. Biće ušteda manja od 100din na 100km, ako se nastavi ovako.
Comment
-
-
2,5e na 100km
25e na 1000km
250e na 10000km
Znaci da u proseku predjes 12000km godisnje, dodje ti usteda oko 300e. Ako si ugradio neki sekvent od oko 1000e treba nesto vise od 3 godine da bi ga samo isplatio i tek onda poceo da "stedis". Naravno to je po sadasnjim cenama gasa, i racunici koju je "izveo" @PUG405
Naravno podrazumeva se i da ne pipnem nista oko gasnog uredjaja + sto imam losije performanse na plinu
Sreca pa ne ugradih sekvent za 1200e kad sam uzeo auto, isplacivao bih ga deceniju
Pozzz
Comment
-
Comment