Nema goreg bedaka nego kad dodjes na Zmaja a ono te ce cisterna ceka i sto je najjace to traje dva sata.
To znaci da je slaba kolicina propana ili/i propena, to jest nije smesa bas ono sto se kaze zimska. Mada je donekle ja mislim taj pritisak jos i funkcija napunjenosti rezervoara na pumpi.
Danas mi u bocu od 60 litara nasuše 60,41. Rekoh momku do vrha, a kada je počelo da tandrče negde blizu 48 (80%), krenuh da platim, računajući da je gotovo i da će skinuti crevo. Kad tamo, nasuo ga baja do vrha i još malo preko. Nije mi jasno što taj ventil ne zaustavlja na tih 48 l, već dozvoljava ovakvo prepunjavanje? A još je nov (Tomaseto)...
Inače, tako mi se ponašao i stari Lovato. Krenem na more letos i isto tako napunim do vrha, ali na drugoj pumpi (i opet nisam gledao kako sipaju). Računam da imam 48 litara u boci. U Prijepolju dospem (momak skinuo čim je počelo da tandrče) i izračunam, kad ono potrošnja 4,6 l (Yugo) !?. Skoro pa perpetum mobile...
Sada vidim da ću morati još da pazim i kako sipaju... Ili ko svi normalni vozači Juga - za 'iljadu dinara i dosta mu...
Reč je o OMV pumpi na Vidikovcu / P. Brdu...
Nešto je promenjeno, ali ne znam šta.
Letos mi je u bocu od 40l punjeno 38-38.5 (od prazne boce) tako da plovak odradi, dok je zimus to bilo na nekih 33-35 litara (i to 35 pre nedelju dana kad sam poslednji put sipao a bilo je kanda hladnije).
Elem, pošto je najavljeno poskupljenje odem ja malo da dospem benzina i dopunim plin posle pređenih 150 km. Redovna potrošnja mi je oko 10l/100km, kad ono baja napuni ni manje ni više nego 20 litara!
U potrošnju zaista ne sumnjam jer su mi se lampice indikatori nivoa u boci ponašale kako treba, tj. kako je uobičajeno.
Da li je opet promenjen kvalitet plina, ili je preštelovan brojač ili je nešto treće...
Sipao na OMV-u prema Novom Selu 40l i frapirao se kada sam posle 300 km ostao bez plina! 13.5l/100km za 1.4 motor od 60ks mnogoo je
(dali je plin bio los ili nesto kod mene nije kako treba, pokusavam da ustanovim)
Kakva iskustva vozaci iz Nisa imaju sa ovom pumpom u zadnjih mesec dana???
Ne Eko pumpi preko puta IMT-a, cena 50.6 dinara. Sipao sam par puta i cini mi se da je isti kvalitet kao i svuda, ali obzirom da je pumpa nova, siguran sam da je gas cist!
Comment