Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa meni Astra 1.6 16V u gradu trosi 12-13 litara, a na putu sa oko 120, nema sanse ispod 9L. Prosto sam iznenadjen!!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

ada12

ja od kada smo konacno doveli auto u red nesmem ni da kazem! prvi put sam presao 160 km i tek je sada ugasio prvu tacku na plovku! reda radi prvu je gasio maksimalno na 125km!! sto bi po mijoj proceni trebalo da budeoko 10l u gradu!!!!
      a bila je zadnji put za 128km predjenih 28 litara gasa!!!! ivan svedok!!!!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by zvrle
        Golf II 1.6 karb, ugradjeno kod Dore, trosi oko 10.5l
        Golf II 1.8 66kW, by Dora, na godišnjem nivou potrošnja oko 11.5-12.0 litara, pređeno 14.000 km do sada.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• No name
          CBC Veteran
          • 28.02.2005
          • 164
          • Novi Sad

Ma ljudi ja sto se vise vozam boca se sama dopunjava,ne moram ni da idem na plinaru

Yugo 1.5 dvogrli Weber 32/32,menjac 5 brzina.Sistem je "LOVATO" od Narancica,inace auto ide isto ko na benzin sto znaci da plin nije ustrojen
          Normalne voznje po gradu oko 10L (ne znam tacno jer nikada nisam racunao,ali ovo je ono nagrubo),otvoren put oko 6-7L (normalne voznje do 120km/h,ne lozim se na jurcanje po otovrenim putevima)

Comment

• zvrle
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2005
            • 961
            • Beograd, Batajnica
            • Golf 4

Zaboravih da napisem u kojim sam uslovima merio.
            Posto zivim u Batajnici najveci deo (oko 70%) je voznja na auto-putu (ako se tako moze nazvati) bataja-bg ostalo gradska voznja uglavnom centar, deo oko YUBC i voznja po bataji.
            Ja sam za sada zadovoljan a i gledajuci Heinz-ovu potrosjnu moja je ok.Moj golf je 1.6 i 55kW
            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Opel astra f 1.6i 8V 52KW 180km po gradu i put do Sremske Mitrovice sa bryinom na kratkom auto putu od 182km/h(nece vise) i na pumpi u NS-u stane za 320km 24l gasa.

Jos bih se nadovezao na onu pricu kako ipak poprilicno pri svakom paljenju auto popije benzina-to bar kod mene nije uopste puno je ne znam koliko se secate one moje price sa puta u Crnu Goru a od tada sam presao 5500km i od punog rezervoara benzina sada imam nesto malo manje od 3/4 rezervoara a nisam ni jednom dosipavao benzin i kada sam sada preracunao da sam za 5500 potrosio i 14l benzina ispada 14/5500=0.0025*100km=0.25l benzina potrosenih na 100km sto smatram zanemarljivim.Ispravite me ako gresim.

Comment

• Davor
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2005
                • 498
                • Novi Sad

Originally posted by fantastik
                Originally posted by Davor
                Opel astra f 1.6i 8V 52KW 180km po gradu i put do Sremske Mitrovice sa bryinom na kratkom auto putu od 182km/h(nece vise) i na pumpi u NS-u stane za 320km 24l gasa.
                jel mouce samo 7.5l plina , ako je tako auto ti extra malo trosi
                Veruj mi vec sam 7000km presao sa gasom ugradjenim u auto i to mu je uvek prosecna potrosnja,a gas mi je ugradio IvanT.

Comment

• driverGT
                  CBC Veteran
                  • 29.09.2004
                  • 154
                  • Zemun

Ma ljudi ja sam danas potrosio pola boce a presao sam 50 km.Na kompu pise da je prosecna potrosnja bila 21 km/h.Dosao sam do zakljucka da nema nikakvog smisla meriti potrosnju u beogradu.Stajao sam 3 sata dok sam se iscupao iz grada.Suze su mi isle od nerviranja.I tako svaki dan.Vise volim da se vozim 100 kilometara zaobilaznim putem nego da stojim pola sata u mestu.A onda kad vidim da neko napise da mu trosi 7.56 na primer onda me muka uhvati.Meni pri mesanoj voznji trosi oko 10-11 litara a zadnja potrosnja u ovoj paklenoj guzvi bila je oko 14 litara.I mislim da bi bilo najbolje da zatvorimo ovu temu i da prestanemo sa merenjem potrosnje jer se ona nece smanjiti pa nece.Samo se nerviramo.

Comment

• Deki
                    CBC Senator XXL
                    • 18.02.2005
                    • 307
                    • Beograd

Moram priznati da mi je u poslednjih mesec dana portosnja skocila bar za 1.5l/100km. Da li to ima veze sa zahladjenjem (nize temperature) ili sa kvalitetom plina (koji inace sipam na istom mestu) pojma nemam.
                    Kakva su vasa iskustva u poslednjih mesec dana?

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Reno Laguna 1.8 potrošila je na putu Beograd-Sarajevo-Beograd (autoput do šabca, loznica, zvornik...) prosečno 9l na 100km. Račuinam leti može to malo i niže.

Pošto je potrošnja individualna za svaki auto, za svakog vozača i za zvaku rutu, to znači da nikad nećemo moći daustanovimo obrazac potrošnje odnosno meni će trošiti za isti put 10l a nekome 12l.

Jedno je sigurno voziti na plin je neuporedivo jeftinije nego na benzin . Koliko god da troši auto na plin to je sigurno bar 40% jeftinije nego što bi taj auto potrošio kada bi išao na benzin.
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

Renault 25, 2.2i,70% lokal,30% otvoreno,sa 60l TNG-a presao 550km sto mu dodje oko 10.9l/km
                        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• VW_POLO_1.4
                          CBC Veteran
                          • 07.11.2005
                          • 103
                          • Nis

Meni Polo 1.4 60ks,
                          sa fabrickim plinom -sekvencijalni sa direktnim ubrizgavanjem
                          trosi 7-8 litra po gradu.
                          9l kada ga mu uzimam dusu

Edit: Nebolduj, vidimo dobro 006

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

meni nista nije jasno sta je sa kosookim!!!! ali bez zezanja! da li ga vozio u gradu ili na otvorenom on trosi oko 13litara gasa!!!!! u cemu je fora nemam pojma!!!! sa bocom od 51 u koju stane 42 plafon 350 km!!!!!
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Auto Fiat Marea 1.6 16v, gas ugradjen kod Ivana prekjuce, lambda kontrol sistem, i na prvom dopunjavanju prosecna potrosnja je manj od 8lit, ali zaokruzio sma na 8! Prezadovoljan sam potrosnjom i performansama u voznji... Inace u pitanju je voznja na otvorenom putu!
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• -Vedran-
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 3255
                                • Beograd

U Beogradu bi mogao slobodno da zaokruzis na 11
                                Meni isto troshi 8 na otvorenom uz normalnu voznju...
                                Power of dreams !!!

Comment

Working...
                                X