Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Da, ali sa Zlatibora je meni bila manja potrošnja nego na Zlatibor Nizbrdo je lakše

I da ne bude off totalni, Škoda Felicia Combi 1.3, 12l u mešano-gradskoj vožnji ovih dana.
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Velja
      CBC Veteran
      • 22.12.2005
      • 176
      • https://t.me/pump_upp
      • CharlesfaistOB

Originally posted by Heinz
      Da, ali sa Zlatibora je meni bila manja potrošnja nego na Zlatibor Nizbrdo je lakše
      Naravno, ovo je sve zajedno, napunio bocu u bg, otisao, vratio se, 508 km i opet na pumpu (uvek sipam na istoj pumpi i na istom pistolju ) i stalo je 36 l. Gradska potrosnja se konstantno meri, na svakom punjenju boce.
      Poz!

ps. Na Zlatiboru je bilo mlogo lepo ...sutra ujutru na posao
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Originally posted by Heinz
        I da ne bude off totalni, Škoda Felicia Combi 1.3, 12l u mešano-gradskoj vožnji ovih dana.
        Jeste off, ali mi se cini da si bio na stelovanju...?

Comment

• campi
          CBC Veteran
          • 11.06.2005
          • 169
          • Srbija

Audi 80 CC

Evo nesto o potrosnji mog auta ...imam Audi 80 CC 1.8 (karburator) na otvorenom trosi oko 7,7l/100Km gasa a vozen je u proseku brzinom 80Km/h ....inace motor je presao do sada 200 000 Km sto je sasvim ok odnos potrosnja/predjena kilometraza (citaj poabanost motora)

Pozdrav!

Comment

• omBRE
            CBC Član
            • 11.09.2005
            • 90
            • Zemun/Chicago

Koliko ti trosi po gradu? Dvogrli karb ili jednogrli?
            a vi kako te?

Comment

• campi
              CBC Veteran
              • 11.06.2005
              • 169
              • Srbija

Audi 80 CC

Na autu je dvogrli karburator marke "Keihin 26-30"....potrosnja u gradu tek ce s emeriti obzirom da mi auto do sada nije imao termostat (na pumpi za vodu) pa je radna temperatura motora bila izmedju 60 i 70 C i rastelovano pretpaljenje .Tada je potrosnja na otvorenom bila oko 9,5-10,5 litara plina a u gradu od 12-14,5 ( na 100 km)

Za sada sam prezadovoljan

Comment

• Stilo
                CBC Član
                • 23.11.2005
                • 25
                • Split, HR

Zamjenio sam filter zraka koji nisam mijenjao od kad je kupljen (skoro 37000 km) i odmah se osjetilo - auto je išao bolje i pala mi je još malo potrošnja. 430km sam prešao sa 35 l plina znači cca 8.1 l Prezadovoljan.
                Stilo 1.2 16V

Comment

• vlada064
                  CBC Član
                  • 22.02.2006
                  • 12
                  • Beograd

Yugo 1.1 99 god presao 88000 km. Na relaciji Beograd(Mirijevo-autoput-Bataja-N.Paz-S.Paz-Indjija-
                  -Beska-autoput-Srbobran-Vrbas)-Sombor oko 200 km potrosio oko 17-18l sa tri odrasle osobe.
                  Inace u proseku 10-11l po gradu 6-8(preko 120km/h) na autoputu.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

e pa ovako! ja juce isao na put i ukupno po satu presao tacno 1100 km sa nazalost 124.5 litara gasa! sve je otvorena voznja a boca opet skroz prazna
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• vega
                      CBC Senator XXL
                      • 21.02.2006
                      • 324
                      • Beograd

Kadet 1.3, karb sa ubusenom diznom, presao min 180kkm:
                      -magistralni putevi tipa ibarska - oko 7.5l
                      -po gradu (BG) - leti oko 10, zimi + 1l, normalno-babske voznje, nekako ne vidim svrhu jurcanja po gradu...
                      Inace na putu mi je trosio vise benzina nego sad gasa, valjda sto se unervozim, noga igra na gasu a pumpica za ubrzanje u karbu strcka li strcka...
                      ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• nubira
                        CBC Član
                        • 22.10.2005
                        • 43
                        • Ljubljana

Ada a šta da ja kažem? Baš danas sam računao prosečnu potrošnju plina i na 10 hiljada kilometara je nešto manje od 10.8l na 100 km uz to još 1.4 l benzina. Zanimljivo je da avto radi normalno(jedino onaj problem što je opisao Dora u niskim okretajima ostaje), na plin skoro bolje nego na benzin. Znači nemam nikakvih problema ni sa paljenjem ni sa vožnjom, je da još nisam našao nikoga tko bi znao srediti one probleme sa bregastom osovinom što je naručio Dora a nisam ni previše tražio jer nema vremena (svi su do sada rekli da radi normalno , a ne radi! Dora je u pravu! ). Samo da prođu ove obaveze pa ču probati neči nekoga da to sredi.

Link ispod kaže potrošnju. 30.12 sam prvi put punio posle podešenja kod Dore, vidi se da je potrošnja pala, ali se mi opet čini visoka.
                        Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

a koliko bi ti @ Nubira da ti trosi auto?...pa ima 100 ks ,mora da trosi. to ti je 10,7 litara..racunaj benzina da bi trosio litar manje i to ti je to.
                          moj autio je duplo slabiji a trosi samo 2 litra manje )) ,pa nekukam.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Saabo
                            Moderator
                            • 29.09.2004
                            • 1724
                            • Vrbas
                            • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Za sad izmedju 13 i 14 litara na 100 uglavnom gradska voznja... mada mi se cini da me km sat laze. Bio do NS-a i nazad i sat pokaze 90 km?... a bio sam skroz do Naftagasa I malo sam kruzio tamo-vamo... tako da je potrosnja cak i manja...Ja zadovoljan
                            Navikavam se na kvacilo, nesto me zeza tesko ide, pa dok stisnem kvacilo ja vec na 5.000 obrtaja i tako redom
                            SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Originally posted by zoranbg
                              a koliko bi ti @ Nubira da ti trosi auto?
                              pa vidi zorane! taj auto trosi oko 6 l na 100km otvorene voznje sa brzinom od 110km/h u gradu kada ga koljes nepredje nikada 10l na 100 km/h!
                              pa je sasvim normalno da sa prosecnom brzinom od 100km/h na auto putu nepredje 9 mada je i to puno!!!!
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• nubira
                                CBC Član
                                • 22.10.2005
                                • 43
                                • Ljubljana

Originally posted by zoranbg
                                a koliko bi ti @ Nubira da ti trosi auto?...pa ima 100 ks ,mora da trosi. to ti je 10,7 litara..racunaj benzina da bi trosio litar manje i to ti je to.
                                moj autio je duplo slabiji a trosi samo 2 litra manje )) ,pa nekukam.
                                Prosječna potrošnja benzina je bila ispod 8l na 100/km znači oko 3 litre manje a uz to potroši još 1.4 litra benzina jer avto uvek pali na benzin. A imam FAST (potrošnja bi morala biti po uputama max 15% veča od benzina a kako su tvrdili naši serviseri u SLO i manja od benzina - ali njima nije za verovati).

Znači potrošnja 10.7 plina + 1.4 benzina = 12.1l /100 km
                                Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

Working...
                                X