Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Evo posle poslednjeg ,samostalnog štelovanja - malo na crevu, malo na isparivaču i uz paljenje na benzin Audi 100 1.8 55kw troši oko 13l. Štelbanje je rađeno na pola praćene kilometraže pa možda potrošnja sad bude i manja.
    Auto ide kako valja , zasad zadovoljan!
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• alazovic
      CBC Član
      • 17.11.2006
      • 26
      • Kraljevo

Evo i mojih rezultata bukvalno od malopre:

U praznu bocu sipao sam gas na OMV pumpi u KV-u za 1000 kinti. Nisam gledao brojeve, ali po ceni od 39din/litar, to je oko 25 i po litara.
      Vozio sam samo po gradu, nisam kročio na otvoreni put, nekoliko puta sam po 5-6 minuta odmagljivao auto u mestu a sinoć i odleđivao stakla (nešto ispod 1.000 obrtaja u leru desetak minuta). Sve ukupno, posle 248 km ispraznio sam bocu jutros ponovo.

To mu dođe nešto preko 10l prave gradske vožnje...

L.A.
      Dobrodošli u Kraljevo www.kraljevo.com

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Znaci za sada auto od 1.8ccm u gradu trosi od 7 do 17l plina i to je normalno. Dobro samo da se nalazim u tim okvirima i mirna Backa.
        Al sta cu ako pocne da trosi 18l
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

..
          Nisam siguran koliko mi je trosio jer mi je cajger jedno vreme bio pokvararen, pa kad sam ga popravio, ukapirao sam da je plin prilicno odvrnut (15 u gradu ), al je iso ko na benzin. Onda ti ja to malo zavrnem, al posle nisam merio. Mislim da nije ispod 12 u gradu...
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

@ DRAGON & alazovic !!!!!!

Za ovakav tip poruka koristite pp, ili telefon. Na forumu se pridrzavajte pravila ponasanja i postujte bez off-a. Neke poruke su izbrisane ili prepravljene, sledeci put brisem sve bez upozorenja.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• srle1
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 320
              • Beograd

U zadnje vreme sam uveo striktni režim "laka noga " i početni rezultat je odličan. U nekom miksu tipa 3/4 mekane vožnje + 1/4 jurcanja uspeo sam da spustim potrošnju na ispod 13L uglavnom gradske vožnje

Pod laganom vožnjom podrazumeva se strogo šaltovanje na 2000 obrtaja uz umereno stiskanje gasa...
              Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• APOGEE
                CBC Senator
                • 01.06.2005
                • 243
                • Beograd, Vracar

Edit by 024: ne citirati post iznad

Imam predlog da se u okviru ove teme na pocetku svakog posta obavezno navede marka/tip auta i zapremina motora kako bi se izbeglo nepotrebno prelistavanje ili nagadjenje o kom je autu rec.
                Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• antap
                  CBC Član
                  • 28.07.2006
                  • 62
                  • Beograd

Megane, 1.6 90ks izmedju 10 i 14.5 uglavnom gradske voznje. Pali - vozi 3-4 km - gasi
                  vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• Zeljko
                    CBC Veteran
                    • 22.05.2006
                    • 115
                    • Kać
                    • Fiat Bravo

Skoda Favorit 1.3 46kW kombinovana voznja grad-otvoreno oko 9l, leti nesto manje.

Comment

• Čiča
                      CBC Senator XXL
                      • 14.12.2005
                      • 1621
                      • Beograd, Vidikovac

Na nekim od mojih prvih postova ovde tvrdio sam da "MOJ" plinski uredjaj trosi 8,258355 l na 100km i to bez obzira na nacin i stil voznje. Malo se shvatilo da mi sada po gradu ne ide ispod 13l a da otvoreni put zavisi da li idu i deca na zadnjoj klipi ili sam sam.

Jednostavno pogledam bord na kome pise koliko bi eventualno benzina potrosio da ga koristim i to ne sme da se razlikuje za 10% od potrosenog plina.
                      Sto kaze majstor D zarad 40 din ja volim da kada god pritisnem gas da autopovuce, a ne da je na 900 RPM

Dosta off-a znaci grad ako spustim na 12 super je, otvorenog puta bez divljanja 8-9. Meni je to vise nego prihvatljivo.

p.s. po gradu zna i da ide na 15l.
                      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Originally posted by DRAGON
                        ..
                        Nisam siguran koliko mi je trosio jer mi je cajger jedno vreme bio pokvararen, pa kad sam ga popravio, ukapirao sam da je plin prilicno odvrnut (15 u gradu ), al je iso ko na benzin. Onda ti ja to malo zavrnem, al posle nisam merio. Mislim da nije ispod 12 u gradu...
                        Posto mi je moderator izbrisao deo posta, samo da pojasnim - Audi 80, 1.8S
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Audi 80 B-4

Svaka cast za ovako dobar sajt na koji po prvi put dodjoh veceras .Imam Audija koji prosto unistava plin. Auto je 91 g. 103kw ima k-glavu i ugradjen Lavato plinski uredjaj ,sa 25l plina predjem oko 130km.sto je katastrofa.merenje vrsim tako da ispraznim bocu i onda sipam za 1000. din sipam na razlicitim punpama. 15-puta isao sam tamo gdje je ugradjen plin ato je PROBE GROUP .na Zrenjaninskom putu gdje nemaju pojima.(moja greska sto nisam znao za AC Rasic .ako neko ima broj telefona od Ivana molijo bi da mi posalje na milepa@verat.net
                          Unapred hvala

Comment

• Goranp
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2006
                            • 436
                            • Banja Luka

Ovako, ako si već čitao forum sigurno si primjetio da se članovi prvo moraju predstaviti OVDE
                            pa tek onda možeš da postavljaš pitanja

Takođe ako si čitao postove od Ivana trebao si primjetiti u njegovom potpisu link koji te vodi OVDE ili ako hoćeš direkt na kontakt onda klikneš OVDE

Takođe dosta je pisano o K glavi pa kosti malo opciju SEARCH ili ti TRAŽI

P.S. Dobrodošao
                            Banjaluka Blog
                            http://gradbanjaluka.blogspot.com
                            Tattoo Picture
                            http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• chiki
                              CBC Veteran
                              • 19.04.2006
                              • 158
                              • Beograd

Auto koji vozim je Lada Samara 1.5 injection 98 god.
                              Potrosnja je u granicama od 8 - 10 litara. Isao sam iz Crne Gore i auto je bio pretovaren, potrosnja je bila malo iznad 8.
                              Letos, pre zamene filtera za gas, filtera vezduha i stelovanjana na prvih 10.000km, trosila mi je skoro 10l.
                              Inace potrosnja benzina mi je isla od 7-9 litara.
                              Ocekivao sam vecu potrosnju, posto svi pricaju kako Samare 1.5 trose dosta i onda je injection to smanjio. Ali u slucaju voznje na TNG, injection se zaobilazi, tj. TNG ulazi kroz usisnik za vazduh i nije mi jasna ova potrosnja
                              Ali i nije mi bitno zato ziveo TNG!!!
                              AR 159 1.8 TBI
                              C3 1.4i GNV

Comment

• Soo
                                CBC Član
                                • 02.12.2006
                                • 36
                                • Beograd

Alfa Romeo 155 1.8TS 8v uredjaj BRC SEKVENT24 potrosnja 15L gradska voznja dnevno prelazim od 50 do 60km a nekad i vise...

Comment

Working...
                                X