Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Deki
    CBC Senator XXL
    • 18.02.2005
    • 307
    • Beograd

Bravo 1.4 je poznat kao veliki trosadzija.

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Fiat tempra 1.6 62kw karburator,lovato kod IvanaT:
      grad 12l, otvoreno 8-9l pri brzini 140-160km/u
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Evo zadnje merenje isključivo po gradu je bilo 26l na 350km što mu dođe 7.45l/100km.

Comment

• Daka
          CBC Senator
          • 15.06.2005
          • 277
          • Subotica

Bogu hvala pa kupih punta umesto BRAVE ili BRAVA ,pa zasto su ti auti toliki potrosachi ,jako su me razocarali....meni punto u proseku troshi oko 8,5 litara na 100 km ali przenje je non stop tj. hteo sam reci boca od 28 litara oko 340-350 km(radijus kretanja)!!!
          koliko su lepi toliko su zajebani za potrosnju?
          NEGO LJUDI ocemo morati prodavati "puntove"mater mu...taman pobegao od domaceg auta kad ono opet vozim domace!!!

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

pa sad da trosi 5l vise od punta to je pitanje(isti motori),a i nasi vozaci uglavnom krajnje neprecizno to mere odnosno mere po principu sto je babi milo to joj se i snilo
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

moj confort trosi standardnih 11 litara gasa, ne znam kako...
              vozio 60km/h ili 110km/h cini mi se da je svejedno. malo razocaravajuce...

inace, ugradio sam novo elektronsko paljenje, NGK v-line svecice, imam od ranije silikonske kablove i menjam ulje i filtere redovno (filter za fazduh takodje). napomena: auto mi ide maltene bolje nego na benzin, pali iz prve - uvek (doduse tek ga imam 3500 km). sta je moj problem?

da li je ovo normalno, ili mora da moze da se podesi da trosi malo manje?
              jos jedna napomena - benzina mi je trosio 7-10l, zavisi kako ga vozim (i to sa platinama i bosna svecicama). da li mogu nekako da ga podesim da mi losije radi na gas a da smanjim potrosnju?
              .

Comment

• Dragan
                CBC Veteran
                • 18.09.2005
                • 184
                • U blizini Novog Sada

Svaka zastava je prica za sebe.Imam 128 oko 6 meseci , u pocetku mi je trosila 12-13 lit. zavisi gde sam sipo gasa, menjao sam sve i svasta bez rezultata.Pre mesec dana stavio sam Tartarinijev isparivac (G-79) i spustio sam potrosnju na 10,5-11 lit.

Comment

• Blackeyed
                  CBC Senator XXL
                  • 06.07.2005
                  • 402
                  • Novi Sad

Evo rezultata prvog benchmarka potrosnje gasa kod mene (Skoda Favorit 135LS): 8,7 l. Mesovita voznja, otprilike 50:50 gradske i vangradske.
                  "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• vivicav
                    CBC Član
                    • 12.04.2005
                    • 72
                    • Pancevo

Originally posted by Dragan
                    ....Pre mesec dana stavio sam Tartarinijev isparivac (G-79) i spustio sam potrosnju na 10,5-11 lit.
                    Ljudi, "pije li ovo vode" ili ne? Ja imam u familiji 4X Lovato pa me bas interesuje jel ovo zaista moguce, posebno sto prvi put na forumu nailazim na tvrdnju da zamenom (pretpostavljam) ispravnog isparivaca isparivacem drugog proizvodjaca se dobija ovako povoljan rezultat.
                    Dragane, jesu li i performanse ostale iste?
                    Ako je ovo izvesno, isplati se zamena kroz smanjenje potrosnje od 2 litra, za vrlo kratko vreme, posebno uz varijantu da se "stari" isparivac proda...
                    Misljenja?
                    Yeah
                    http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Za Zastavu je realna potroshnja 10-11l gradske voznje, tako da ne vidim da je normalno da se zamenom isparivacha dobije 8-9l ili zamenom tog sledeceg 6-7l.

Treba obratiti paznju na ono shto je realno kao i na uslove voznje.
                      Pod uslovima smatram i grad u kojem se meri potroshnja, a i "tezinu" noge vozacha.
                      Tako da jedan isti auto moze imati kod dva vozacha, razlike u potroshnji i do 30-40%.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

ada12

Vi opet o potrosnji a ovaj moj auto opet potrosio sve a sipao sam mu punu bocu sta da radim da cak sam primetio da kada mu sipam u ns-u po ceni od 38.5 ili onaj u bg-u po 31 on i dalje potrosi sve!!!! Mora da nevalja isparivac ili tako nesto mada kao sto i sam naziv ISPARIVAC govori mora da mi je ispario gas

Salim se i bez ljutnje naravno!!!
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Davor
                          CBC Senator XXL
                          • 02.03.2005
                          • 498
                          • Novi Sad

Evo juče baš stigoh iz Nikšića i potrošnja mi je bila više nego dobra u odnosu na puteve.

Novi Sad-Bajina Bašta = 264km stalo 13.5l,dalje Bajina Bašta-Nikšić 238km stalo je 20l uz cimanje auta jer imaju na tom putu samo jednu pumpu i put ubi bože,pogotove onaj posle Srbinja gde sat vremena putujete 15km što kada se sabere prosek je bio 6.6l na 100km.
                          U povratku iz Crne Gore na 315km u Bajinoj Bašti je stalo 20l,a bio sam i na Ostrogu gde i sami znate kakva su brda.

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Koji auto ti vozis?
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

Originally posted by djukic
                              Koji auto ti vozis?
                              Zaboravio sam da napišem ponovo.Opel astru f karavan 1.6i 8V 52kw

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Kako resavate problem sa razlicitim pritiscima punjenja pumpi. Znaci ako sipam u Nisu na OMV-u juce naprimer stane mi u rezervoar mnogo manje nego u beogradu odakle sam krenuo. Ispadne da mi trosi laguna manje od 6.5 litara a vozio sam je autoputem 140km/h. Ona na toj brzini nemoze da trosi ispod 10 litara plina. Kako uopste racunate potrosnju kad je osnovni parametar (kolicina plina u boci) promenljiv i to znacajno?
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X