Bravo 1.4 je poznat kao veliki trosadzija.
Kolika vam je potrošnja plina
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Bogu hvala pa kupih punta umesto BRAVE ili BRAVA ,pa zasto su ti auti toliki potrosachi ,jako su me razocarali....meni punto u proseku troshi oko 8,5 litara na 100 km ali przenje je non stop tj. hteo sam reci boca od 28 litara oko 340-350 km(radijus kretanja)!!!
koliko su lepi toliko su zajebani za potrosnju?
NEGO LJUDI ocemo morati prodavati "puntove"mater mu...taman pobegao od domaceg auta kad ono opet vozim domace!!!
Comment
-
-
moj confort trosi standardnih 11 litara gasa, ne znam kako...
vozio 60km/h ili 110km/h cini mi se da je svejedno. malo razocaravajuce...
inace, ugradio sam novo elektronsko paljenje, NGK v-line svecice, imam od ranije silikonske kablove i menjam ulje i filtere redovno (filter za fazduh takodje). napomena: auto mi ide maltene bolje nego na benzin, pali iz prve - uvek (doduse tek ga imam 3500 km). sta je moj problem?
da li je ovo normalno, ili mora da moze da se podesi da trosi malo manje?
jos jedna napomena - benzina mi je trosio 7-10l, zavisi kako ga vozim (i to sa platinama i bosna svecicama). da li mogu nekako da ga podesim da mi losije radi na gas a da smanjim potrosnju?.
Comment
-
-
Svaka zastava je prica za sebe.Imam 128 oko 6 meseci , u pocetku mi je trosila 12-13 lit. zavisi gde sam sipo gasa, menjao sam sve i svasta bez rezultata.Pre mesec dana stavio sam Tartarinijev isparivac (G-79) i spustio sam potrosnju na 10,5-11 lit.
Comment
-
-
Originally posted by Dragan....Pre mesec dana stavio sam Tartarinijev isparivac (G-79) i spustio sam potrosnju na 10,5-11 lit.
Dragane, jesu li i performanse ostale iste?
Ako je ovo izvesno, isplati se zamena kroz smanjenje potrosnje od 2 litra, za vrlo kratko vreme, posebno uz varijantu da se "stari" isparivac proda...
Misljenja?
Comment
-
-
Za Zastavu je realna potroshnja 10-11l gradske voznje, tako da ne vidim da je normalno da se zamenom isparivacha dobije 8-9l ili zamenom tog sledeceg 6-7l.
Treba obratiti paznju na ono shto je realno kao i na uslove voznje.
Pod uslovima smatram i grad u kojem se meri potroshnja, a i "tezinu" noge vozacha.
Tako da jedan isti auto moze imati kod dva vozacha, razlike u potroshnji i do 30-40%.
Comment
-
-
ada12
Vi opet o potrosnji a ovaj moj auto opet potrosio svea sipao sam mu punu bocu
sta da radim
da cak sam primetio da kada mu sipam u ns-u po ceni od 38.5 ili onaj u bg-u po 31 on i dalje potrosi sve!!!! Mora da nevalja isparivac ili tako nesto
mada kao sto i sam naziv ISPARIVAC govori mora da mi je ispario gas
Salim se i bez ljutnje naravno!!!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Evo juče baš stigoh iz Nikšića i potrošnja mi je bila više nego dobra u odnosu na puteve.
Novi Sad-Bajina Bašta = 264km stalo 13.5l,dalje Bajina Bašta-Nikšić 238km stalo je 20l uz cimanje auta jer imaju na tom putu samo jednu pumpu i put ubi bože,pogotove onaj posle Srbinja gde sat vremena putujete 15km što kada se sabere prosek je bio 6.6l na 100km.
U povratku iz Crne Gore na 315km u Bajinoj Bašti je stalo 20l,a bio sam i na Ostrogu gde i sami znate kakva su brda.
Comment
-
-
-
Kako resavate problem sa razlicitim pritiscima punjenja pumpi. Znaci ako sipam u Nisu na OMV-u juce naprimer stane mi u rezervoar mnogo manje nego u beogradu odakle sam krenuo. Ispadne da mi trosi laguna manje od 6.5 litara a vozio sam je autoputem 140km/h. Ona na toj brzini nemoze da trosi ispod 10 litara plina. Kako uopste racunate potrosnju kad je osnovni parametar (kolicina plina u boci) promenljiv i to znacajno?
Comment
-
Comment