Shta reci vise,extra!Bas upisi kad probas i sa tim "losijim" plinom
.
Kolika vam je potrošnja plina
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Sipao sam u Gacku RS, po 0.99KM, ali sam se iznenadio sa malom potrošnjom. Naime, moj MB 190e 2.0, potrošio je na putu od Gacka do NS, 410km plus 210km po Novom Sadu. Prosečna potrošnja TNG 10.97l. Ne mogu da verujem. Sa gasom koji sipam u Novom Sadu, ne mogu da potrošnju spustim na toj relaciji ispod 11.8, ali bez gradske vožnje.
Comment
-
-
Evo ja promenio pumpu a rezultat je sledeci: Pun auto (tj. 4 odrasle osobe), relacija Pirot-Nis-Pirot= 150 km pri brzini od 90 do 110 km/h + 20 km gradske voznje bez guzve, ukupno 11 litara plina. Znaci potrosnja negde oko 6,5 L na 100 km. Bas sam se iznenadio.
Honda Civic 1.5
Comment
-
-
prvo merenje (ne znaci previse, ali eto da objavim) - 12,71l/100km
Alfa Romeo 1747ccm 140ps, Landirenzo (Lambda control).
*auto je vozen 40% jako ostro po otvorenom, 60% se smarao po gradu, inace sve vreme sa ukljucenom klimom.
sad cu da probam malo da manje gazim, pa cemo videti...
za sad sam zadovoljan!
(AC Rasic, kao i uvek!)
P.S. sa 1970ccm i 150ps (i istim istim gasnim uredjajem) nisam nikad uspeo u lokalu da spustim ispod 13,3, a na otvorenom 10.88 - zakucano.
.
Comment
-
-
Zalosno i istinito, ali LPG jos i drzi neki kvalitet u odnosu na benzin i i dizel(tek to je djubre koje ne vredi nicemu)Originally posted by supic dejanSipao sam na Enol pumpi u N.S-u, 67.5l i uglavnom gradska voznja i presao 510km. Definitivno je gas u Srbiji mnogo los...
.
Evo jedan primer:
Ugradio sam drugaru LPG pre tri meseca na Opel Kadet "suza" 1,3 jednogrli karburator (probusen karburator). Potrosnja 9-10l otvoreno, grad 13l i realno mi se zalio na potrosnju, nisam stigao da prestelujem auto i on tako ode u Grcku na odmor, sipao tamo gas na Shell-ovoj pumpi (60 eurocenti po litru) potrosnja cak i pri "brutalnoj" voznji nije prelazila 7,6 l na 100km... Covek se odusevio potrosnjom i tamo je napravio solidnu kilometrazu (1200km).Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment
-
Comment