Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

BARTONE

Negde pred kraj uspona na Crni Vrh ima kraca deonica, za cudo prilicno prava ali sa necuvenim nagibom, ne znam da li sam dobro zapazio - asfalt na toj deonici je sitno/ostro naboran verovatno radi autobusa i kamiona.

Bas mi se svidela ruta - extra za trke i potrosnju

Comment

• zemunac72
      CBC Veteran
      • 08.12.2006
      • 154
      • zemun

Originally posted by Pele
      Originally posted by zemunac72
      Citam vase potrosnje i place mi se. Meni je Voyager 3.0 automatik trosio do cg i nazad 15-16 litara plina. Jesam bio pun stvrai,krovni kofer,camac u gepeku ali opet mi nekako puno....cak nisam nesto posebno gazio.Lagano sam isao. Nisam primetio da se menjala potrosnja sa nasim i crnogorski plinom ali na nas plin ide dosta bolje auto. Sinoc sam sipao na eko pumpi u cacku i kada sam krenuo pomislio sam da je na benzinu. Zaista mnogo bolje ide .
      Ovom prilikom pozdravljam majstore koji su mi ugradili bocu od 70 llitara u koju nestaje ni celih 46
      Prijatelju, ja sa kadetom 1.6 manuelni imam 7.5 do 8 potrošnje (pisao sam već) tako da ti sa 3.0 motorom i automatskim menjačem budi zadovoljan sa 14-15 jer to ti je to .... ako ti je toliko muka, ti promeni auto, uzmi nešto sa manjom kubikažom .... a što se tiče zapremine, to idi sredjuj, tu bi moralo da stane 56 litara.... ali nemoj da sredjuješ tamo gde si ugradio ... Nemoj pogrešno da shvatiš, ali koliko biu trošio benzina sa tim čudom? Pa pomnoži za 108 dinara, pa onda vidi da li ti je žao .... pozz
      sve si ti u pravu...mada donekle.... benzina na otvorenom trosi oko 11 litara. za vikend sam isao na ohrid. auto putem do nisa sam vozio 140-160 sa klimom. potrosnja mi je 22litre. kasnije kroz makedoniju sam vozio lagano i opet je pala na 15.
      prodace njega Bili ja ti kazem

Comment

• Fabia & Avensis
        CBC Senator
        • 25.05.2006
        • 215
        • Podgorica - MNE!

U zadnjih 11793 km
        prosjecna potrosnja iznosi 14,2

BMW 528iA.
        DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
        DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• boki1982
          Banovan
          • 16.03.2008
          • 273
          • Beograd
          • Fiat stilo JTD

fiat bravo 1.6 16V 20l plina 170km sa klimom 150km sve gradska voznja

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Boki,nista mi nisi jasan ?Kad ti koliko trosi?

Comment

• boki1982
              Banovan
              • 16.03.2008
              • 273
              • Beograd
              • Fiat stilo JTD

NISAM DOBRO NAPISAO
              20l plina
              potrosnja:170km po gradu bez klime,150km po gradu sa klimom

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ee sad je OK .
                Takodje mi se i utrosak cini i vese no OK (koliko se secam iz drugih tema,imas obican Venturi).

Comment

• boki1982
                  Banovan
                  • 16.03.2008
                  • 273
                  • Beograd
                  • Fiat stilo JTD

da da obican sistem,tako sam kupio auto nisam nista hteo da menjam,sad neki put je i potrosna veca zavisi od guzve ali uglavnom sa 20l predjem toliko uz neku normalnu voznju do 3000-3500 obrtaja

Comment

• zolika
                    CBC Početnik
                    • 06.07.2008
                    • 3
                    • Totovo selo

Cao svima,juce sam se vratio iz Crne Gore i sa mojim Ford Sierrom 2.0i uspeo da ostvarim prosecnu potrosnju od cca 10 lit(nisam bas racunao u decilitre) i to uz predjenih nekih 1800km.E sad okolnosti:autoput iz severne Vojvodine do Beograda 110-120km/h pa grad,pa ibarska,a ostalo vec znate sa moracom do Bara,tamo na primorju oko 400km vozikanja i onda kuci istim putem.Ne vozim agresivno ,ali sam ipak stigao do okoline Subotice od Bara za 13 sati.Ne mogu da opisem koliko sam zadovoljan A uredjaj je Lovato venturi.

Comment

• vt100
                      CBC Početnik
                      • 11.08.2008
                      • 5
                      • Zemun-Beograd

auto: Toyota Corolla '90, motor: (dvogrli) karb 1.3, plinski uredjaj: Landi

potrosnja zavisi do doba godine, pumpe na kojoj sipam i od toga koliko gradske voznje imam (obicno oko 60%-80% gradske):
                      8,5l do 10l.
                      Ne zavisi od stila voznje - uvek tzv. "ECO" stil, kako savetuje Tojota (na srpskom: penzionerski lagano i strpljivo, stalno). Inace, uvek palim na benzin - tj vozim drzeci se Dorinih preporuka koje sam odavno procitao.
                      Napomena: plin ugradjen u martu, dakle auto jos nije vozen zimi na gas.
                      Inace, manje trosi plina nego benzina (problem s karburatorom, nagadjam). Na autu je vec ranije bio instaliran plin, pa je skidan - ostao duzi sraf na karburatoru kao dokaz..

malo off topic:
                      Inace, postoji jos jedan servis za ugradnju koji bih pohvalio, a da nije Dora ili Rasic (njima svaka cast, posebno Dori za njegov sajt i uputstva!): to je Mehatronik na Konjarniku, mislim da je sve korektno uradio na mojoj Koroli a i daje 2 god garanciju. Komponente sistema sam dobio one koje sam trazio, covek je vrlo korektan, po meni. Mada sam ga odabrao i zato sto je on vozio istu Korolu, pa definitivno zna kako u nju ugraditi plin

Comment

• TechSuport
                        CBC Početnik
                        • 12.08.2008
                        • 6
                        • Blokovi Beograd

Ovako Opel Kadet sa motorom od Astre 1.4

Na otvorenom 6.3l (sa kompletnim ljudstvom i gepekom) brzinom oko 100km/h

U gradu oko 7.5l (nisam jos testirao ali kaze cale da je tu negde )

Comment

• Lanee
                          CBC Senator XXL
                          • 30.11.2006
                          • 488
                          • Beograd

Beograd - Zagreb - Ljubljana - Villah - Spital - Abfaltersbah = 800 km
                          + Italija sprdnja cortina d`ampeco, putovanja po gradicima 10 dana = oko 1000 km
                          + Abfaltersbah - Spital - Villah - Ljubljana - Zagrab - Beograd = 800 km

= 2600 km potrosheno 300 litara plina i manje od 10 benzina (jedva se jedna maleshna crtica makla, sreca te u italiji i Liencu ima plina)

proske tik ispod 12l/100km plina

pritom 5 puta smo se peli na planinchuge od po 2000m,
                          klima se ni jednog momenta nije shtedela, nije radila non stop ali skoro
                          i u oba smera je celom trasom auto put, tako da sam ga gazio koliko god da je moglo, tek da pomenem da mi je prosek u odlasku (800 km u cugu) sa kevom kao suvozachem koja non stop kenja !!! bio 7 sati sa svim mogucim granicama, pauzama i sipanjima plina.
                          vreme za koje sam se vratio a bio sam sam u kolima necu objaviti...

lancia k 2.0 20v turbo 250hp
                          Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                          To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Originally posted by Lanee
                            vreme za koje sam se vratio a bio sam sam u kolima necu objaviti...
                            Sto ? Jel' ti to i mama registrovana na Cannon-u ?

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Posle pretresa TNG opreme,potrosnja se prilicno spustila (pu,pu ).Koliko sam dosada ispratio (nepunih 70L utroska),putna voznja oko 9L/100km dok je grad za sad pokazao nekih 13L/100km.Mada,grad samo priblizno.Ocekujem jos neki dL nize-premalo sam vozio gradske.
                              Zasad vise no zadovoljan .
                              Auto iz "garaze" .

Comment

• MOSLER
                                CBC Senator XXL
                                • 27.05.2005
                                • 1064
                                • Niš

@Lanee ipak ti si najveci deo puta vozio na LPG koji si sipao u inostranstvu, kolika bi ti tek potrosnja bila da si vozio na ovo domace smece!

Comment

Working...
                                X