Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SaleB
    CBC Član
    • 22.05.2009
    • 26
    • Beograd

Re: Kolika vam je potrošnja plina

Da se upisem i ja:

Opel Ascona '85 1.8i 115ks, potrosnja benzina u gradu je zavisila od raspolozenja (mog raspolozenja) 9-16l, na otvorenom 8-10l, sa jednim rekordom Beograd - Josanicka banja 22l! Kasnije na plin (Landirenco venturi) 14.5l, grad, otvoreno, zima, leto, ista potrosnja.

Opel Ascona '85 1.6s 90ks, benzina oko 14l sa neispravnim karbom. Na plin 13.5l grad / 12l van grada.

Vectra '93 2.0i 8v 115ks, na benzin ne mogu da se setim, ali nije bilo ispod 10 i preko 15, sa opustenom stedljivom voznjom. Sa plinom nisam imao prilike da izvozam ceo rezervar van grada, tako da ne zam koliko je znam samo da je manje, na autoputu jos manje, u gradu oko 13l je bila dokje bila ispravna, tokom zime i do 16-17l po snegu i zagrevanjem, ciscenjem kola u mestu uracunatim u kilometrazu, sad oko 14-15l sa kablovima koji pustaju (zamena), svecicama koje treba proveriti, kapom i rukom koje treba pogledati (nisam ih gledao od kako sam kupio auto, oko 25k), filterom za vazduh koji nisam odavno otvarao (zamna) i filterom za plin koji treba verovatno menjati i naravno sve posle nastelovati.

Comment

• sacipko
      CBC Član
      • 20.06.2009
      • 36
      • Niš

volvo S70 Beograd-nis 1h 10 min voznje, prosek 15.6 litara plina.
      Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• kamango
        CBC Senator
        • 31.05.2009
        • 205
        • KS-BG

Tih 70min bolje da si precutao ako si uopste tako brzo stigao. Nisi skidao ispod 200....

Comment

• sacipko
          CBC Član
          • 20.06.2009
          • 36
          • Niš

otprilike...

od naplatne rampe do naplatne rampe tacno...
          Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• zoranc
            CBC Senator XXL
            • 31.03.2005
            • 1313
            • Beograd
            • AR 147

Malo off
            Originally posted by sacipko
            otprilike...
            od naplatne rampe do naplatne rampe tacno...

Bg - Niš 2 sata i 10min, Niš Ekspres od stanice do stanice, 80 i neke
            Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Armadilo73
              CBC Početnik
              • 29.03.2010
              • 1
              • Srbija

Moja zastav trosi 9 l 30% grad (Sabac) i ostalo regionalni putevi. Promenio sam svih 8 pumpi u okolini i merio potrosnju i ustalio sam se na Luk oilu jer sa njihovim gasom ubedljivo najvise predjem.

P. S. Zao mi je sto je vecina koja je ovde pisala zaboravila osnovnu stvar a to je da prvo napisu O KOM AUTOMOBILU JE REC!!!
              Pozdrav svima

Comment

• Put-in
                Banovan
                • 28.01.2009
                • 189
                • Beograd

Toyota Yaris 1.0 51kW. Potrošnja u gradu 8 do 8.5 ako se zgazi. Autoput 6-7 (do 120). Sasvim niska potrošnja što se mene tiče. Benzina troši za nekih 10% manje.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Kako ti makina ide na plin jel problematicna ? Malo njih i vozi jarisa na plin verovatno zbog te male potrosnje benzina.

Comment

• Put-in
                    Banovan
                    • 28.01.2009
                    • 189
                    • Beograd

Pa do sada ima pređenih oko 4.000km do sada je ok. Imao sam malo problema oko početnog štelovanja uređaja, ali to je baš zbog toga što ga niko nije radio pre mene. Sad je sasvim OK, ne primeti se razlika, ne pali se check... Ja imam kombinaciju stag 4-tomaseto, mora da se ugradi kapalica Flashlube.
                    U pravu si da je njegova potrošnja benzina mala, ali cena benzina čini da se čak i mali yaris isplati voziti na plin. Sipem 1500din i pređem 330-350km po gradu.

Comment

• dav
                      CBC Član
                      • 19.01.2010
                      • 43
                      • Beograd
                      • Hyundai Pony

Hyundai pony 1.3 `95 8v vec 6 godina na TNG-u i u gradu 10l, otvoreni put 7l. Punim bocu od 60l tj. stane do 47l i do Crne Gore i nazad bez sipanja i predjem oko 700 km. Relacija Bgd - Berane mnogo puta... Ja sam prezadovoljan...
                      Beast From The East

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Pozdrav svima, ja sam Bane iz Kragujevca i clan sam foruma od pre 5 min, ali vase diskusije kao gost pratim godinama. U sustini nemam nikakav problem sa autom zahvljujuci Dorinim i Ivanovim postovima po cijim uputstvima sam uvek pazljivo postupao. Jedino me interesuje oko gradske potrosnje od 20l, da nije previse. Auto je BMW 520 e12 prva petica (old timer) sa landi-renzo uredjajem
                        Long Live CBC!!!

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Meni je e34 2000ccm trosio od 16-20l u Beogradu.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Onda bi trebalo da je to to, E12 trosi 15l benzina, a plina oko18l, medjutim ja imam malo tezu nogu na gasu i vrlo ceste kratke relacije tipa kreni - stani, sa gasenjem i paljenjem. Inace na otvorenom trosi 10-11l pri brzinama do 100km, a na vecim brzinama i do 15l.
                            Samo me i dalje zanima sta je ona mala rupa na mikseru. Mikser ima cetiri ringle za karburator Solex cetvorogrli.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• nnad
                              CBC Veteran
                              • 16.01.2008
                              • 171
                              • pancevo

pre dve nedelje odlucim da testiram potrosnju tako sto cu na svako punjenje da sipam po 30l a ne do kraja kao do sada, pa da ispraznim skroz tako da ostanem bez plina i iz nekoliko puta da vidim prosek. prva tri puta sipao sam na istoj pumpi i uvek su mi se palile dve lampice za kolicinu gasa u kabini. danas cetvrti put promenim pumpu i posle sipanja 28.80l za 1700 din upale se tri lampice. video sam da je pritisak na prvoj pumpi prilikom sipanja bio 10 bara a na ovoj drugoj 15bara. ali ne vidim kakve to ima veze jel ne sipam do plovka pa da veci pritisak nabije vise plina.. da li to znaci da su pumpe namestene da iako pise 30l one sipaju manje tj. lopovluk

Comment

• Cvagen
                                Banovan
                                • 17.04.2010
                                • 122
                                • Beograd

da li to znaci da su pumpe namestene da iako pise 30l one sipaju manje tj. lopovluk
                                Nije isključeno, mada uvek sipam dok se plovak ne pobuni, uđe možda još 200-300ml za oko 3-4 sekunde(dok se pumpadžija ne seti da okrene ili dok ja ne isključim, pošto umeju da se izgube za tren oka).

Golf 2 1.3 karburator, Lovato uređaj, naštelovan da troši maksimalno(u cilju pouzdanog rada), vozi se kao benzinac (3.5-4.5k rpm), ispravan do poslednjeg šrafa, troši od 7.58 do 10.8, rekord od 11.5l/100km je postignut za vreme višečasovnog punogasnog masiranja kroz Beogradske špiceve, još uvek mi nije jasno kako tog dana lamela nije izgorela. Najčešće je između 9.4 i 10.5 za 80% Beograda i njegovih čari i 20% autoputa i magistrala.

Po Budimpešti je nedavno trošio jedva iznad 8 litara, jer se tamo u proseku vozi 65km/h(za razliku od domaćih 25km/h), zakoni važe za sve, pa se i Dačija i Ferari voze istom brzinom, sve je jasno obeleženo i jednostavno nema pacijenata koji dobijaju potrebu da uleću bez migavaca iz svih raspoloživih uglova.
                                Semafori sinhronizovani na zeleni talas, pa se može voziti i po 3 kilometra bez zaustavljanja, a ne na crveni kao u Srbiji, gde se staje na svakih 250 metara, i to u najboljem slučaju.
                                Niko ne izleće iz sporednih ulica, ne koči bezveze na praznom delu puta, niko se ne zaustavlja na sred ulice, niko se ne nabija u zadnji branik i nijednom se nije dogodilo da pri prestrojavanju ne budem propušten ili da sam morao da nešto manevrišem ne bih li bio propušten. Civilizacija.

Da ne ostane samo na priči:

Što se tiče otvorenog puta, čini mi se da se procenat potrošnje plina povećava proporcionalno procentu povećanja brzine.

Na autoputu pri 110-120 troši oko 8-9, pri 135-140 troši 9-10.5(u zavisnosti od količine vetra), na magistralnim putevima pri 80-90 troši 7.6-7.9(jer se nema gde zgaziti i obično se vozi u kolonama, pa sve vreme radi na oko 2500rpm, što je ništa).

Comment

Working...
                                X