Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

sinoc slucajno kod poznanika video racun iz BRC servisa

filter 2.000 din
    pregled gasne instalacije 600 din
    usluga servisa 2.400 din

pri tome mu bezobrazno nisu zamenili filter tecne faze (kao ne treba na 20000 km
    vec samo na 40000km)
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Koliko vidim,nisu ga ni naplatili.Ti sigurno znaš da je trebalo da ga zamene?

Ovlašćeni servisi posluju po uputstvu onih što su ovlašćenje i izdali a uputstva su detaljna do najjednostavnijih vizuelnih pregleda i standardizovani su za bilo koji ovlašćeni servis određene marke,tako da ne razumem šta je pisac hteo da kaže,em mu skupo,em hoće da mu se menja redom a ne po potrebi.

Mislio sam da je Ilija Čvorović umro...

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Originally posted by bmiillan
        filter 2.000 din
        pregled gasne instalacije 600 din
        usluga servisa 2.400 din

Identican fiskalin racun i ja imam u nekom od dzepova

Servis na 20000km,sledeci opet za 20 hiljada.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• SANJA0708
          CBC Član
          • 06.12.2009
          • 89
          • paraćin

Originally posted by JoMan
          Moje iskustvo nije u vezi sa ugradnjom, vec servisiranjem i najvise odnosom prema kupcu, i coveku! Po uzimanju automobila iz uvoza koji je imao sekvent plin, trebalo je uraditi atest. Pozvao sam IvanaT i zamolio ga ako moze da mi primi auto jer sam imao probne na 2 dana. Od ovog trenutka, Ivan me je svakim svojim potezom sve vise odusevio! Auto nisam mogao ja da vozim zbog posla (vec moja devojka - koja je na moju preporuku u njenog juga vec ugradila plin kod njega). Ivan mi je telefonom rekao da ce je odmah primiti jer prepravke nisu bile preterano velike. Posao je uradio (naravno kako treba) i auto je bio spreman za atest. Pritom je rekao da pre nego sto sipamo plin ponovo dodjemo kod njega da on ipak proveri sve instalacije, nasteluje plin i td.

Po zavrsetku svih peripetija auto je uzet kod mehanicara i ponovo odvezen kod Ivana. Plin je nastelovan i citav sistem je proveren. Jos jednom moram da pohvalim Ivana koji je svojim (ispravnim ljudskim) stavovima, postenjem i korektnoscu toliko zadobio moje poverenje da ja nemam reci. Sve pohvale i preporuke!

Siguran sam da cu svakom koga poznajem sigurno preporucivati Ivana, i da cu u svaki sledeci auto koji budem uzimao gas ugradjivati samo kod njega i nigde vise. Covek je klasican primer da u svakom poslu moras da budes strucan, ali u isto vreme i covek, i da se dobar glas daleko cuje!
          Kratak komentar,svaka čast Ivanu.jer sam se i ja uverio u sve to,jednom rečju ljudina i maher za TNG!

Comment

• bmiillan
            CBC Senator XXL
            • 18.04.2005
            • 393
            • beograd
            • clk 200k

Originally posted by Stratos
            Ti sigurno znaš da je trebalo da ga zamene?

Mislio sam da je Ilija Čvorović umro...

sigurno znam posto sam bio ovlascen za BRC,

a za Iliju si pogresno mislio
            nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Zamena filtera gasne faze je vanredna zbog kvaliteta našeg gasa i osetljivosti Keihin i BRC dizni na isti,tako da,u funkciji troška,jeftinije je češće menjati dotični.
              Filter tečne faze još uvek nisam video prezasićen,što zbog kvaliteta same boce koja se ugrađuje uz BRC,što zbog konstrukcije filtera i čašice.
              Predhodno se odnosi na sekventne uređaje i uputstvo je proizvođača.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Promašili ste temu. Filter koji izdrži 40000 u našim uslovima a ne zapuši se, nije filter nego cev. Mislim na tečnu fazu za koju je data primedba.
                Tema je o kvalitetu ili nekvalitetu servisa.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Izvinjavam se,ja se malko zaneo...

Comment

• nesaj
                    CBC Član
                    • 09.06.2006
                    • 30
                    • Topola, Šumadija, centar sveta !

Zašto treba ići u servis koji je na dobrom glasu..

Zato što će da odrade onaj posao za koji su plaćeni, a to što odrade - bude na nivou reputacije

Zahvaljujem se Autocentru Rašić !!!

Auto ide normalno, radi normalno, troši - kriminalno

Evo slika kao dokaz..

http://img.photobucket.com/albums/v255/ ... 96copy.jpg

Hyundai Accent 2003, 1341ccm, 82Ks
                    6.9L uglavnom otvoren put + kroz BG u 7 ujutru i 3 popodne

Ja sam više nego oduševljen, svaka čast majstorima jer su ovde postali urbane legende

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Pa to je ocekivana potrosnja benzina a ne plina.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• SaleB
                        CBC Član
                        • 22.05.2009
                        • 26
                        • Beograd

Iskoristicu priliku da iznesem i svoja iskustva.

Prvi auto Opel Ascona 1.8i (18E), Landirenzo ugradjen u servisu Auto Šumadija na početku obrenovačkog puta, leta 2006. Ne mogu ni da ih pohvalim ni mnog da se požalim. Nemam informaciju koliko po standardu urađeno bilo, jer tada atesti nisu bili aktuelni. Ali, nije da nisam imao problema. Prvi problem, gasi se kad ga izbacim iz brzine u vožnji (kad ga pustim da se kotrlja na leru do semafora), rešeno brzo, ubačeno parče plastike na plastičnu granu pre filtera za vazduh u cilju smanjenja količine vazduha. Štelovanja su bila mukotrpna s njima. Prvi i drugi put je bio naštelovan sjajno. Navikao sam se na potrošnju od 14-15l, ali je auto išao dosta dobro, mada sam primetio da nema snage na visokim brojevima obrtaja, ali to valjda tako treba. Rekoše ne može bolje. Sledeća dva puta kad sam išao na štelovanje mu zavrnuli pli iako sam oba puta naglasio da mi je cilj da dobro ide a ne da malo troši. Posle više nisam ni išao nameštao sam ga sam. Ali, nekih problema velikih o kojima ljudi pričaju nisam imao. Ono što bih zamerio je da su otkinuli dosta veliki komad izolacije požarnog zida na mestu na kome su stavili isparivač, da sam morao da zamenim dve buksne na instalaciji tokom sledeće dve godine, da se javila korozija oko mesta gde su ušrafljeni teleskopi za bocu u koševima jer je ogoljena zaštita da bi se to fiksiralo, a nije preliveno novim slojem zaštite i da su rebrasta creva vučena kroz gepek do iza desne štopaljke i tek tu provučena kroz pod (nagađam da je to moglo bliže boci da se uradi). S druge strane nekih velikih problema nisam imao, slatko sam se navozao jedno 35K. Tako da nemam ni preporuku ni kritiku veliku.

Drugi auto je bila Ascona 1.6 kupljena sa neispravnim VaraJet II karburatorom i potrosnjom benzina od 13-15l. Sta nam je činiti, naravno plin. Pratio sam logiku da je bilje uzeti manje poznati brend nego juriti Lovato, Land, BRC, pa dobiti kopiju. Otišao sam kod Ranka u Zemun; lpgservice.net. Oni su se tada reklamirali da rade Zavolli. Mislim se, nikad čuo, odlično to ću. Odem, ugrade, našteluju, troši 12-13l, odlično. Ide isto kao na benzin, prešao sam i sa njim jedno 13K, nikakvih problema. Svaka zamena filtera vazduha, kod njih na štelovanje. Nasuprot njihovim preporukama, kap benzina nisam sipao od dana kad su ugradili plin, nikakvih problema nije bilo.

Uzmem sledeći auto Vectra A 2.0i C20NE sa plinom. Odem kod Ranka na pregled, kažu ne valja. Na kolima je bio isparivač btw dosta star isparivač koji je puštao plin na kontaktu, toro boca narandžasta, pitanje koliko stara ali svakako stara. Dogovorimo se mi da mi on prebaci 5 meseci staru opremu iz Askone, pretrese šta je rađeno, doda šta fali, a ono sa Vektre da prebaci u Askonu. Ispostavilo se da je to bio dobar poduhvat jer su u isparivašu izvađenom iz Vektre otišel membrane u sledećih par meseci, ali ne mari takva sam je i prodao. U Vektri ova moja više ne tako nova oprema jako lepo radi, pratim proceduru, zamena filtera, pravac kod njih na štelovanje i evo već 20K na vektri i onih 13K na askoni, znači 33K nikakvih problema nema. Lepo pali, lepo radi, lepo vuče. S tim što se na vektri svako paljenje vrši na benzin zbog načina zbog prirode injection sistema. Postoji i opcija za direktno paljenje na plin, zatrebala je par puta, kad su tokom zime popucala creva za benzin, pa je osigurač od pumpe proveo nedelju dana u pregradi za sitnice, ali kad ne mora drugačije poštuje se preporuka servisa.

Ukratko sve reči hvale za LPG Service u Zemunu. Za sledeći auto će opet oni dobiti posao, a trudiću se da ga uzmem bez plina; što je sigurno, sigurno

Da ne spominjem da su se ljudi namučili da izvade toro bocu iz Askone koja je bila slupana od pozadi i kojoj nisu mogla da sa otvore peta vrata i da je ta Askona veći deo te zime provela kod njih u dvorištu.

Pozdrav,
                        Sale

Comment

• stevak
                          CBC Senator XXL
                          • 31.05.2009
                          • 1215
                          • Zemun
                          • Saab 9000 cs 2.0T

Ja BAŠ NEVOLEM da prelazim savske mostove i da se smucam po Beogradu. Zadnji put sam bio pre 6 meseci, pa danas opet, silom prilika. Nanese me put na Karaburmu, pa rekoh, 'ajd da svratim i do tog Rašića jer je nešto počeo da me zeza plin (koji nije ugrađen kod njega).
                          -Dobar dan- dobar dan.
                          -Problem sa gasom, takav i takav- sad ćemo da vidimo.
                          Utaknu on nešto u ono i ode do laptopa. Kaže-ne valja. Mislim se- kako znaš kad nisi udenuo kabl (prethodno sam bio kod jednog u Zemunu, on kaže-nema kabl za moj uređaj). Posle vidim- može i bez kabla.
                          Reče mi šta mu fali i da mora da se zakaže. Ja rekoh- jedino kad Kinezi naprave most do Borče, pa onda.
                          Razumeo me čovek, pa reče da sačekam. I tako.... da ne palamudim previše. Posao odrađen, usput, dopravljeno sve što je trebalo i čovek mi predaje SIGURAN auto. A nisam nešto ni čekao. Međutim, kad mi je rekao cenu, umal' se ne sruših.
                          Da se razumemo- nisam bogat i ne potcenjujem tuđi rad i znanje, ali ni ne precenjujem, ali je ovo bilo ISPOD svakog mog očekivanja ...jedva nešto skuplje od boksa cigara.
                          Mogao sam sve ovo i kraće, ali utisci me još drže pa rekoh, da ih podelim. Ako budem pisao još nešto, ispašće k'o plaćena reklama.
                          Dakle Rašiću, svaka čast
                          ex SAABotražitelj

Comment

• sinisapancevo
                            CBC Član
                            • 17.05.2010
                            • 38
                            • pancevo

pozdrav prijatelji evo i ja da se oglasim po prvi put.posedujem lagunu II 1.8 16v automatic i zelim da ugradim plinski uredjaj ovih dana pa me interesuje neka vasa preporuka .Zvao sam Rasica ali mi je malo mnogo da dam 650 e + atest za Tomaseto pa me zanima neka druga opcija
                            unapred hvala

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

Druže, koliko ti nije "malo mnogo"?
                              Uzmi Oglase i pogledaj, imaš ugradnje za ispod 500e.
                              Samo ne traži preporuku...jer ono što je provereno i sigurno mora i da košta!

Pozdrav i srećno!
                              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• tomamega
                                CBC Senator XXL
                                • 19.03.2009
                                • 715
                                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@sinisapancevo

Moj ti je savet da plin ugradiš kako valja ili nemoj uopšte da ga ugrađuješ. Nestručnom ugradnjom možeš navući takvu muku i probleme na svoj auto, da će ti tih 650 evra biti jeftino. Novi automobili su daleko komplikovaniji, tako da ranija "jeftinija varijante" izađe mnogo skuplje.

Isto važi za svaki drugi posao. Ili ga radi kako valja, ili nemoj uopšte!

Comment

Working...
                                X