Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drmilos
    CBC Početnik
    • 12.12.2008
    • 1
    • na jugu :(

Evo mog iskustva vezano za ugradnju plina...
    Raspitivao se ja jos 2003. gde i kako da ugradim gas...Sasvim slucajno sam preko prijatelja saznao za Doru kojeg mi je toplo preporucio jel je njemu radio uredjaj...Odlucim ja da predjem skoro 400km da bih dosao do Novog Sada i nakon ugradnje sam se uverio(iako sam totalni laik za automobile) u kvalitet iste posto sam gledao na mnogim drugim kolima kako je to uradjeno.Umalo da zaboravim da napomenem da je u pitanju bio yugo 55.Naravno nije sve u estetici ali se pokazalo kvalitetno samim time sto sam sa tim jugicem presao oko 70000km na plin i osim menjanja filtera na svakih 10000km nikakve probleme nisam imao...
    Prodao jugica, kupio corsu-c, odmah nazvao telefonom Doru-zakazao ugradnju(sekvent), da ne smorim sa pisanjem-ukratko sa corsom 143000km na gas bez ikakvih ali ikakvih problema...
    Treca ugradnja je bila pre 2 dana, naravno kod Dore, takodje sekvent,perfektno uradjeno,odmah verujem da ce rezultati biti vise nego uspesni...
    3 puta ugradjivao gas i 3 puta pohvala za Doru, sta reci osim "hvala sto postojite"

Comment

• siki
      CBC Član
      • 05.03.2009
      • 46
      • Kruševac

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Kad sam ja odlučio da ugradim plinski uređaj u auto(lancia k kupe 2.0 turbo),pretraživao sam malo po sajtovima i ostalim mestima gde se govorilo i pisalo o ugradnji uređaja i odlučio da ugradim uređaj kod Ivana Ti nisam pogrešio.Radi se o Sekvent uređaju Tomaseto Arktik-
      Dogovor telefonom,dolazak iz Kruševca,ostavljam kola,malo razgledam i pričam sa Ivanom-odlazim u grad i nakon par sati me zove telefonom da preuzmem auto-gotovo-ugrađeno.Malo upoznavanje sa ugrađenim uređajem i kako radi(pre sam imao ugrađene venturi sisteme u predhodnim kolima) i formalnosti oko garancije,plaćanje i doviđenja,svratite kad god hoćete na proveru ili servis ako treba.Šta reći-vrhunski profesionalno,svaka mu čast .
      Sedam u auto i uživanje u vožnji na plin po auto putu za Kš.
      Posle sam od dosta ljudi čuo sve pohvale za isti servis i čoveka.
      Još jednom-ako ikad budem ponovo ugrađivao uređaj u neki budući auto-samo Ivan T.Beograd.

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Evo i ja da iznesem jos jedno pozitivno iskustvo. Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali i ja sam ugradio gas u Opel Corsu C pre mesec i po kod IvanaT, prešao sam oko 1.500km, bio na prvom servisu i auto se ponasa gotovo isto na oba pogonska goriva. Ljudi u AC Rašiću rade profesionalno, brzo i, koliko sam ja video,ispunjavaju preuzete obaveze. Imao sam velike sumnje oko ugrađivanja gasa, jer sam ranije vozio stariji auto i non stop je bilo problema. Za sada, ja imam pozitivno iskustvo i sve preporuke...

Comment

• mexa
          CBC Veteran
          • 13.04.2009
          • 154
          • lazarevac

evo pre mesec dana sam ugradio gas u treci auto sva tri puta u Lazarevcu speed plus kod ivice prva dva auta su bila kadet i astra f tu su bili obicni gasni sistemi a sada sekvent landirenco u astru G i nadam se da cu kao i prosla dva puta biti vise nego zadovoljan,sa po predjenik 100000 kod mene sa oba auta bez ikakvih intervencija sem sipanja plina

Comment

• acatramvaj
            CBC Član
            • 07.07.2009
            • 83
            • Cuprija

Pera Gas Jagodina. Sve pohvale. Vec 4 auta kod njih ugradjena i svi sljakaju bez problema.
            Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• wolfbgd
              CBC Početnik
              • 12.10.2009
              • 5
              • beograd

Golf II 1,3 '87.
              Cim je stigao iz Austrije pre 5 godina ugradjen mu je auto gasni uredjaj BRC. Presao sam od tada 105 000 i sem decijih bolesti tipa trzanje, gasenje, stucanje (sve iz razloga loseg stelovanja) nisam imao vecih problema.
              Sada, iako je auto u odlicnom stanju (nazalost) prelazi u ruke zenskog vozaca a ja cu se malo ponoviti.
              E sad, imam dva pitanja...citam ovaj forum vec dobre 3-4 godine tako da znam da cu dobiti dobar odgovor.

1. Uredjaj BRC u golfa je ugradjen pocetkom 2005. u JUGOGASU u krnjaci. Mislim sad, koliko se secam sve je bilo regulare...od ugradnje, pocetnih servisa itd...Madjutim, vremenom taj servis se (blago receno) ofucao. Nema vise istih majstora, neke cudne delatnosti se odvijaju u garazi....kako sam dolazio na servise tako su da li od neznanja, dal od aljkavosti prilikom stelovanja stalno vadili po jednu cevcicu iz motora...kao ima previse vazduha. Onda su onaj otvor na karburatioru zalepili trakom ....i sta ti ja znam sta jos....

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

@WOLFBGD

Imaš dobar servis za BRC na Novom Beogradu, PANE AG u Vinogradskoj ulici.
                Dobro rade, dobro su snabdeveni originalnim delovima i nisu skupi.
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Antoaster
                  CBC Senator XXL
                  • 07.12.2007
                  • 343
                  • Beograd, Voždovac

Ja isto imam brc gasni uredjaj i sa njim uglavnom zadovoaljan ali sa cenom servisa u ovlascenom nisam. Naime pre neki dan sam redovan servis sekventa, znaci zamenu filtera gasne fase i podesavanje uredjaja platio 4000din. Naime, majstor mi je rekao kako mi je stavio najnoviji softver i kako oni misle da to nije dovoljno velika cena jer oni daju garanciju na motor i onda mi je pokazivao neku skodu koju trenutno rade (verovatno sa direktim ubrizgavanjem goriva u clindar)i kako ona kosta 30k evra i kako on mora da zna mehaniku, fiziku, hemiju itd. i kako je za ostale sisteme odrzavanje na 5k kilometara hiljadu din pa mu to dodje na isto. I da naravno kako nikako ne bih trebao da idem kod Pane jer moze da mi se dogodi da mi se zakljuca plinski racunar od njegovog petcovanog sofvera i da bih onda morao da platim djavo i po nijima da to srede. I da ne kazem da mi nije stavio orginalni brc filter nego neki iz plave kutije bez veze.
                  E sad ja bih zamolio nekog ko se bavi sa ovim profesionalno da prokomentarise ovu njegove izjave narocito u vezi sofvera.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nisi naveo koji je servis a to je bitno za ovu temu jer poruka nema smisla. Takodje ovde se ne vodi polemika, ako te zanima mišljenje, otvori posebno pitanje.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Antoaster
                      CBC Senator XXL
                      • 07.12.2007
                      • 343
                      • Beograd, Voždovac

Ma jedini ovlasceni u bgd za brc na Smederevskom putu 5v,nekad u Ugrinovackoj.

Comment

• duh koji hoda
                        CBC Veteran
                        • 10.03.2009
                        • 123
                        • djavolja varos

Ma oni su u fazonu "ti zivis u oblacima mala i nikad nikom drugom nisi dala". SAMOZIVI, NAJLEPSI, NAJPAMETNIJI, NAJBOLJI, ITD.
                        Dovoljni za celu Srbiju i zemlje u okruzenju.

Comment

• renoar
                          CBC Član
                          • 26.01.2008
                          • 71
                          • Nis

U moju Mazdu 323, ugradio sam plinski uredjaj "STARGAS" u Nisu , na pumpi za gas kod "Metroa" . Majstori izuzetno ljubazni , objasne sve sto musteriju interesuje, zakazu ugradnju i sve dogovore ispostuju.
                          Dobio sam dokumenta o ugradnji sa kojima treba da idem na atest , objasnjen postupak rukovanja sa uredjajem , izvrsena probna voznja i zakazan nulti servis posle odredjenog broja Km.
                          Preporuka za sve koji traze dobar servis za ugradnju plina.
                          Ako ne podjes ne mozes ni stici

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Uzasno iskustvo sa servisom Picolo-Grand na Zrenjaninskom putu...ugradili drugaru u astru f 1.6 monopoint Lovato uredjaj...od samog pocetka uredjaj nije mogao da radi(pravdali su to potrebnim vremenom dok ne nalegnu membrane)...ni posle 2000km nisu "nalegle" membrane,pa su onda pokusavali da ga navodno nasteluju(i nastelovali su ga na potrosnju od 22l)...u medjuvremenu auto prestaje da radi normalno i na benzin(trza, gasi se,ne moze da uspostavi rad)...Decko dodje kod mene i kaze vodi me negde ili ovo cudo da skinem ili da napravim...Pogledam uredjaj i vidim da pusta multiventil(marke emegas na boci) i posavetujem ga da trazi da mu zamene multiventil da barem to ne placa...ode on kod njih i kazu mu nemaju vise taj mv mora da doplati za lovato 30e(a dali su garanciju 2 g.)-inace od ugradnje je tada proslo 45 dana...posvadja se on sa njima i posto nista nije dobio odemo kod lokalnog plinadzije(citaj priucena garaza)da barem zameni multiventil...lokalni majstor ustanovljava sledece 1.mv za bocu od 60l ugradjen na bocu od 50l 2.pukle gumice na tom mv i zamenio ih je 3.plocica(mixer)od nekog bog te pita kog vozila,totalno neodgovarajuca 4.prekidac u kabini landirenzo neki automatski kopija(prebacuje kako hoce i kad god hoce) 5.creva i racve za rashladnu tecnost manjeg profila 6.nije odvojena lambda sonda niti relejem niti bilo cim drugim pa pravi problem na benzinu...drugar je platio jos 120e da se sve to zameni i hvala Bogu sad auto radi kako valja...Eto cisto da znate,20e je bila jeftinija ugradnja a kostalo je jos 120e...nerviranje i zivce nigde ne racunam

Comment

• badza_A8
                              CBC Početnik
                              • 27.11.2009
                              • 1
                              • Beograd

Evo i ja da iznesem moje iskustvo, imam Audi A8 4.2 i po preporuci nekolicine drugara sa jačim automobilima pozovem servis raspitam se za ugradnju plina i zakazem ugradnju, i cekao sam desetak dana. Inace radi se o servisu Toma sa Ledina. Nisam hteo odmah da hvalim ni njih ni sebe ali proslo je dobrih godinu dana ne gasim ga, presao sam tridesetak hiljada i prezadovoljan sam. Auto nije izgubio na snazi a potrosnja je ista kao i potrosnja benzina. :applauseVrlo su profesionalni i prijatni, a preko njih sam uradio i atest vrlo lako (dolaze u servis iz AMSS) jer sam sve instrukcije dobio po ugradnji. Ugradjen mi je ZAVOLI sistem i sve pohvale i za njega i za servis koji mi je ugradjivao.

P.S. Preporucio bih svima koji vole svoj auto a zele da ugrade plin da odu na pravo mesto kao sto sam i ja uradio.
                              TOMO CAR SI JAK SERVIS ZA JAKE AUTOMOBILE

Comment

• ciklon
                                CBC Senator XXL
                                • 11.08.2008
                                • 362
                                • Beograd

Za Tomu potvrđujem!
                                Ugradili su mi sekvent pre godinu i po dana koji radi bez greške. Iskreni, ljubazni i korektni!
                                ponika marke ROG :-)

Comment

Working...
                                X