Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasko
    CBC Član
    • 23.05.2008
    • 32
    • Beograd

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Dragi moji,

zelim sa vama da podelim jedno gorko iskustvo koje sam imao sa Servisom za ugradnju gasa TRAKA iz Kragujevca, naselje Sumarice. Ovaj servis izbegavajte u sirokom luku jer mi zamalo nije upropastio auto.

Covek mi je ugradio plinski uredjaj na automobil Opel Vectra 1.8 16v 2001 godiste, Tomasseto STAG-4 kombinacija. Uredjaj odlican, majstor katastrofa.

Covek je to sve lepo spojio i nisam omako ni 4 kilometra upalio se check engine. Auto katastarofa radi. Trese se, stuca kad ubrzava, uzas zivi.

Odem kod njega, skapira da mi je stavio pogresne dizne. Umesto 1.9 mm stavio covek 2.4mm.

Izgorim na kraju i odem kod svetog Ivana u Rasic Servis i covek napravi cudo.

Sredio mi je sledece stvari:

1. skratio mi je creva od brizgaca do usisne grane koja su smela da budu max nekim 7-8 cm a meni je Traka stavio skoro 50cm!!!
    2. zakacio mi je obe lambda sonde na kompjuter jer ih nije uposte nije bio zakacio
    3. nastelovao je dizne jer Traka ih UPOSTE NIJE NASTELOVAO
    4. podigao isparivac jer je bio prenisko i zategao kabl od ECU-a
    5. zamenio mi MULTIVENTIL jer je covek stavio POGRESAN

Toliko stresa u zivotu nisam preziveo za 3 nedelje.

Imam za sve vas koji su nameravali da ugrade autogas u Servisu Traka iz Kragujevca, naselej sumarice:

LJUDI, NEMOJTE DA STE SLUCAJNO POGRESILI DA ODETE KOD NJEGA DA TO URADITE JER CE VAS KOSTATI SKUPO I NOVCA I ZIVACA.

Dakle, Servis Traka, Kragujevac naselje Sumarice

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Mali off, ali me interesuje posto je to ovde cesta praksa, posto vidim da si iz Beograda, sto si uopste isao cak kod tog u Kragujevac, jel bilo toliko jeftinije ili sta?

Comment

• vasko
        CBC Član
        • 23.05.2008
        • 32
        • Beograd

Zato sto sam ja iz Kragujevca a zivim u Beogradu vec 5 godina. Pa reko znam coveka iz price i isao sam na poverenje (kum mi je preporucio). Jeste jeftinije ali mi to nije bilo presudno, hteo sam da platim i vise samo da nadjem nekog od "poverenja". KAKO SAMO SE SAMO ZAj******!!!!!!!!!!!!!!!! Zamalo da mi upropasti do tada dobar auto. Idi gde hoces radi sta hoces, ali u servis TRAKA u Kragujevcu nemoj da si se zeznuo da odes. Unistice ti auto kao i jednom decku koji se isto kod Ivana pojavio sa Astrom potpuno sjebanom kod istog TRAKE iz Kragujevca.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ma ja znam gde cu (tj. vec sam bio), nego ovde se bar zna na forumu nekoliko majstora( i nisu iz Bga svi) koji valjaju. A i ti si u Bg pa si mogao odmah kod Ivana, ja sam tamo i stavio i radi mi sve super.
          Ali dobro, glavno da si sredio, taj Traka je katastrofa i eto jos jedan info vise za ljude u KG.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Originally posted by vasko
            Zato sto sam ja iz Kragujevca a zivim u Beogradu vec 5 godina. Pa reko znam coveka iz price i isao sam na poverenje (kum mi je preporucio). Jeste jeftinije ali mi to nije bilo presudno, hteo sam da platim i vise samo da nadjem nekog od "poverenja". KAKO SAMO SE SAMO ZAj******!!!!!!!!!!!!!!!!
            Jel ti taj TRAKA platio prepravku i troskove?

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

Juce sam otarasio atest bez problema, a prepravke sam radio u servisu ARC INTERNATIONAL na Adi i mogu samo da ih pohvalim na ljubaznosti, preciznosti i tome sto nisam cekao ni minut nego je sve bilo na vreme. Odradili su mi zamenu multiventila i ugradnju emulatora i to je naplaceno, a fiksiranje cevi po podu, zamena punjaca i jos par nekih stvari i sredjivanja su uradili gratis. Sve u svemu 10+ za ARC.

Comment

• acatramvaj
                CBC Član
                • 07.07.2009
                • 83
                • Cuprija

Evo jos jedna pohvala za Servis Pera-Gas Jagodina. Da hvalimo malo i majstore iz provincije. Sad se bas vratio sa atesta i opet su bili vrlo ljubazni i profesionalni. Jos 5-6 prijatelja je po mojoj preporuci radilo ugradnju kod njega i svi su prezadovoljni. Uvek imaju vremena da saslusaju svaku musteriju pa i one dosadne kao sto sam ja . Takodje i pohvala za majstore koji tamo rade a posebno za Coveka po imenu Negovan koji je i glavni majstor pored Pere. Nema pitanja na koje nema strucan odgovor. A i sa cenama ne deru.
                Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• jnikmobil
                  CBC Član
                  • 25.01.2010
                  • 19
                  • Nis

Ugradio plin na Intergas pupmi (kod Metroa u Nišu) kod Zareta u mercedes A klase.
                  Sve pohvale, kako za strucnost tako i za samu uslugu. Iako znam da to nije bitno, ali meni je veoma vazno jer sam takav covek inace, to je da je sve pod haubom tako lepo sklopljeno kao da je fabrika sama stavila taj uredjaj tu.
                  Sve pohvale jos jednom i preporuka.

Comment

• Absent
                    CBC Početnik
                    • 02.01.2009
                    • 9
                    • KRAGUJEVAC

Traka, Sumarice,Kragujevac - tragedija. Covek ima masinski fakultet, radi plin skoro 30 godina...uradio hiljade auta. Sve u svemu jos nije naucio da radi. Auta sa karburatorom zna da uradi (ali to znam i ja, a nisam majstor). Za sve sto je komplikovanije od karburatora treba ga izbegavati. Drugaru je upropastio budjavog Golfa II sa K-glavom...
                    Ja u KG-u stvarno ne znam ni jednog majstora za gas za koga mogu da garantujem. Jedino je valjao Zastava Institut ali ne znam da li jos postoji.

Comment

• OBILIĆ
                      CBC Početnik
                      • 22.02.2010
                      • 4
                      • banjaluka

Pozdrav svima!

Ima li neko neka iskustva sa GTA servisom u Beogradu, inace komsije AC Rasic servisa?

Nude mi BRC opremu sa 2 god. garancuje ili 100000 predjenih kilometara za peugeot 406 2.0 16V iz 2000.,
                      mada mi preporucuju i tomasetto-ac sa 3 god. garancije ili 120000 km za isti automobil! (jeftinija varijanta!)

Da napomenem, po njima, za oba proizvoda su ovlasceni servis, a na meni je da izaberem!

Sta da radim? Cene ne bih navodio da ih ne bi reklamirao!

Comment

• cherokee
                        CBC Član
                        • 08.11.2007
                        • 51
                        • Sabac/N.Beograd

Muke moje sa serviserima plina!

Automobil Zastava 10 plinski uredjaj sequent Tomasseto sa Leho kompjuterom ugradjen u Sapcu u servisu Tesic!
                        Sve je pocelo pre jedno deset dana automobil je najnormalnije radio na benzin dok se plinski uredjaj u toku voznje palio i gasio ili uopste nije hteo da prebaci na plin! Odem ja kod doticnog majstora Tesic Gorana on prikaci na komp kaze ne moze da ocita obrtaje i kaze sine riknuo ti plinski komp da ga mi zamenimo, stavi on drugi komp nece da radi ni sa njim, kaze riknula ti bobina stavi drugu ono nista, kaze riknuo ti komp od kola stavi drugi komp upali opet plin nece da radi nema sanse, posle jedno tri sata kaze on meni da on to ne zna da popravi i da ja idem kod nekog Pedje u BG, ja njemu lepo kazem da imam garanciju i da me nikakav Pedja ne interesuje i da on to popravi, on kaze da imam ja garanciju al da mogu sa njom da se j. i tako ti on mene bukvalno izbaci iz radnje!
                        Odem ja kod drugog, treceg da ih ne imenujem oni svi slezu ramenima vidim ja svi beze od mog auta ko da je gubav!
                        Hvala bogu posle jedno deset dana moje avanture i istrazivanja setim se da postoji AC Rasic zakazem termin i odem do njih na dijagnostiku kvara. Oni kad su videli ono s**** od plinskog uredjaja kako je nabudzeno kad nisu pali mrtvi, znaci meni je Tesic iz Sapca osakatio auto, unakazio ga za sve pare, to sam tek shvatio kada mi je Ivan objasnio neke stvari. Popravili su mi plinski uredjaj, izmestili komp, sredili kablove, izmestili i nastelovali dizne, jos me ceka da se izmesti isparivac eto koliko je auto bio unakazen! Hvala zaposlenima u AC Rasic na razumevanju, strpljenju i na odvojenom vremenu kako bi resili moj problem do kojeg je doslo zbog nestrucne ugradnje plinskog uredjaja!

Majstor Tesic Goran iz Sapca za izbegavati u sirokom luku, ne bih mu dao vise ni gume na autu da mi pere a ne nesto drugo!

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

Re:

Originally posted by Hermes
                          Ivan.... opet
                          Kupio drugi auto, ali nisam promenio marku, a ni majstora za plin....

I opet........
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• eki86
                            CBC Član
                            • 15.11.2005
                            • 82
                            • Bor

Jel ima neko iskustvo ili je cuo od nekog za servis Zebra iz Knjazevca ?

Comment

• dekiv68
                              CBC Senator
                              • 06.03.2010
                              • 230
                              • Borča

Imali ko i kakva iskustva sa BRC servisom u Leštanima (na smederevskom putu) i u Delti na Nbg?
                              U pitanju je BRC Sekvent u puntu mk 2b (oba su u garanciji).
                              Da li je bolje da idem u Leštane ili na Nbg na redovan servis u garanciji (10k km)?

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Pane AG na ledinama to mogu da odrade korektno.

Comment

Working...
                                X